AMD Expert Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Γεια σας και πάλι!Έχω τον AMD A4 3400 και μετά από αλλαγή του FSB από 100 σε 130 και restart,δεν έχει post ή beep αλλά τα ανεμιστηράκια (cpu_fan και 1 chassis_fan) γυρνάνε κανονικά.Δοκίμασα να βγάλω τη CMOS Battery για μερικά λεπτά και η κατάσταση είναι η ίδια.Δοκίμασα να βγάλω τον επεξεργαστή (thanks tomshardware.co.uk) και πάλι γυρνάν τα ανεμιστηράκια και (φυσικά) καθόλου beep ή post!Εγώ συμπέρανα πως κάηκε ο επεξεργαστής...Τον πήρα απ'το e-shop πριν από λίγους μήνες,έχω την απόδειξη αγοράς και ο επεξεργαστής μετά από καθαρισμό με οινόπνευμα είναι σαν καινούργιος...Υπάρχει τρόπος να καταλάβουνε πως κάηκε από Overclock;Αν όχι,θα μου πιστώσουν την αξία για επόμενη αγορά (και να πάρω AMD A6 :DDD) ή θα μου δώσουν καινούργιο;Έχω ακούσει ιστορίες για το e-shop...άλλος λέει έστειλε 2 SSD για RMA και του πίστωσαν μόνο τον ένα και τον άλλον δεν τον έβρισκαν,γι'αυτό δεν τον πίστωσαν...Παρακαλώ απαντήστε γρήγορα σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε
dimpa16 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Πολυ δυσκολο να εκαψες τον επεξεργαστη. Ποια ειναι η μητρικη σου,ωστε να κανεις clear cmos και να γυρισεις σε εργοστασιακες ρυθμισεις.
vasi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 όταν βγάλεις την μπαταρία, πάτησε και την διακόπτη του κουτιού για να αδειάσουν τα ρεύματα και να μηδενιστεί ! κάπου είναι εκεί και το clear cmos
AMD Expert Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Η μητρική μου είναι η ASUS F1A55-M LX R2.0,μετά το Clear CMOS πάτησα ένα κάρο φορές το διακόπτη του PC αλλά τίποτα...Όταν έσβησα το PC κι ακούμπησα το chipset της μητρικής ήταν πολύ ζεστό!Δηλαδή παίζει να'ναι μητρική;Αλλά όμως ανάβει...και το λαμπάκι για τον σκληρό (κόκκινο στο κουτί) άναβε θυμάμαι με το CPU...επίσης,ανέβασα και κατά 0,09V τον επεξεργαστή (πιστεύω παίζει σημαντικό ρόλο αυτό) κι επειδή μετά από Overclock τα ενσωματομένα γραφικά χάλαγαν λίγο (π.χ. άλλαζε η ανάλυση της οθόνης με το πρώτο boot με overclock και μετά π.χ. χρειαζόταν να πατήσω το AUTO στο monitor...
dimuscrossfire Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 ψάξε να βρεις το manual της μητρικής για να δεις από που κάνει clear mos.η διαδικασία του clear mos είναι η εξής.κλείνεις το διακόπτη από το τροφοδοτικό, κάνεις clear mos με ένα jumperaki αν έχει ήδη η μητρική ή βάλε εσύ αν δεν έχει.αν είναι τρίπινο το cmos βάλε το jumperaki στην θέση 2-3 από την θέση 1-2 ου θα βρίσκεται ήδη.άστο για 10 δευτερόλεπτα.ξανά βάλε το jumperaki στην θέση 1-2 και άνοιξε το διακόπτη από το τροφοδοτικό.και είσαι έτοιμος.το να κάηκε ο επεξεργαστής λίγο δύσκολο.και να τον στείλεις πίσω θα τον επαναφέρουν οι τεχνικοί και θα σου δώσουν τον ίδιο.οπότε κάνε την διαδικασία μόνος σου και αν δεν βγάλεις άκρη δώστο στους τεχνικούς του eshop.
dimpa16 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Βγαλε το καλωδιο τροφοδοσιας και κρατα πατημενο το power swich για 4-5 δευτερα,χωρις να το αφησεις. Βγαλε μπαταρια και μνημες. Ξαναβαλε το καλωδιο τροφοδοσιας,χωρις να εχεις πανω στην μητρικη την μπαταρια και τις μνημες. Πατησε το power swich και ασε το συστημα αναμενο (χωρις μπαταρια και μνημες στην μητρικη)για 10 δευτερα. Βγαλε το καλωδιο τροφοδοσιας. Ξανα πατησε το power swich και κρατα το 4-5 δευτερα πατημενο. Βαλε μπαταρια και μνημες στην μητρικη σου. Βαλε καλωδιο τροφοδοσιας και δοκιμασε να ξεκινησεις...
Nahock Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Εάν δεν πετύχουν αυτά που λένε μπορείς να δοκιμάσεις εκκίνηση μόνο με την οθόνη συνδεδεμένη χωρίς ποντίκια πληκτρολόγια η ό,τι άλλο μπορείς να συνδέσεις από πίσω.
nike1600 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Επειδη ειναι δυσκολο να καψεις cpu κοιτα αν υπαρχει κανενας φουσκωμενος ή σκασμενος πυκνωτης στην mobo...
AMD Expert Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Λοιπόν παιδιά : Έκανα εκείνο με το jumperάκι,ανοίγει το PC (δεν είχε εικόνα) ακούω μπιπ λέω τέλεια...το ξαναδοκιμάζω (να το ανάψω) γυρνάνε για λίγο τα ανεμιστηράκια και μετά σβήνει το PC.Κάνω αυτό με τις RAM και πάλι τίποτα...θα ξαναδοκιμάσω να κάνω clear cmos...(((((
dimuscrossfire Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 βγάλε τις μνήμες και παίξε ένα ένα τα dimm.εννοώ ότι θα βάλεις μια ram και θα δοκιμάσεις να το ανοίξεις.αν όχι πάλι άλλαξε θέση την ram.και παίξε με όλες.θα ανοίξει κάποια στιγμή
AMD Expert Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Παιδιά δεν θα το πιστέψετε.Στην απελπισία μου άρχισα να κάνω μαθήματα και μετά από 2 ώρες μου ήρθε φλασιά να ξαναδοκιμάσω...και ΝΑΙ,άνοιξε!Όλα τα μέρη του υπολογιστή λειτουργούν,δεν χρειάζεται ούτε clear cmos ούτε τίποτα τώρα! Thanks BTW όλοι σας!
giorgos 42 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Οι επεξεργαστές που έχουν μέσα τους κάρτα γραφικών και northbridge ΔΕΝ κλοκάρονται από το FSB ! Και αυτό γιατί με το fsb ανεβάζεις και άλλες παραμέτρους ... Αν κλοκάρεις με FSB υπάρχει περίπτωση να τον σκοτώσεις .... Οι επεξεργαστές αυτοί κλοκάρουν με multi ! Αν έχουν multi κλειδωμένο τότε απλά δεν κάνεις overclock !
dimuscrossfire Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 ωραίος ο giorgos 42.κι εγώ δεν το γνώριζα αυτό μιας και δουλεύω άλλη τεχνολογία. .ο q6600 δεν μασάει πουθενά.χαχαχαχαχα
salonika91 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 δηλ ηθελες να τον πας απο τα 2,7 στα 3,5 με την μια και με αυτην την μητρικη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα