solarsoul Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Προσπαθώ να πιάσω ένα ελεύθερο ασύρματο δίκτυο στο εξοχικό μου με ένα στικακι crypto(της πλάκας πρέπει να ειναι), μέσω ενός USB καλώδιο που φτάνει στο pc μου. Το βρίσκω το δίκτυο, αλλά το χανω ή μπαίνω με περιορισμένη πρόσβαση χωρίς Internet. Τι και πόσο δυνατή κεραία πρέπει να πάρω ώστε να την στήσω κεραμίδια κ να κάνω δουλειά; Υπάρχουν έτοιμες με USB; Sent from my iPhone using Insomnia
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δεν αρκει να έχεις μόνο εσύ ένα δυνατό σύστημα wifi αλλά και η άλλη πλευρά. Μπορείς να πάρεις μια εξωτερική κεραία ώστε να λαμβάνεις σήματα κατευθείαν από εξωτερικούς χώρους χωρίς την εξασθένιση που προκαλείται από τους τοίχους και τα πατώματα. Υπάρχουν για κάθε περίπτωση και για όλα τα βαλάντια. Για τα κεραμύδια θα χρειαστείς και μια βάση στήριξης. Ίσως στο σωλήνα της τηλεόραση. Μπορείς να δεις εδώ μερικές λύσεις για εξωτερικούς χώρους.
solarsoul Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση. Τι στυλ όμως να πάρω; Grid,Yagi, Panel; Ποια ποιάνουν μεγαλύτερη απόσταση; Επίσης εκτός από κεραία τι άλλο θα χρειαστώ; Έχω μόνο καλώδιο 5 μέτρα usb. Ποια κάρτα να πάρω ώστε να κουμπώσει πάνω η κεραία;
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Ο τύπος της κεραίας θα εξαρτηθεί από την γωνία κάλυψης. Δες τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας. Οι περισσότερες κεραίες εξωτερικών χώρων δεν είναι usb αλλά utp. Αυτό σημαίνει ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθούν κατευθείαν στο switch του δικτύου σου. Επίσης, το ρευμα για την τροφοδοσία τους περνάει μέσα από το ίδιο καλώδιο utp με τη βοήθεια PoE injectors. Το θέμα της ισχύς είναι πολύ μεγάλο. Έχει να κάνει με εμπόδια, με ενδιάμεσα υλικά, με την απόσταση. Υπάρχουν όμως και νόμοι της πολιτείας που οριοθετούν την μέγιστη ισχύς εκπομπής (EIRP) στην κάθε μπάντα συχνοτήτων και πρεπει να τους τηρούμε. Επίσης, υπάρχουν και ηθικοί νόμοι που θέλουν να μην ψήνουμε τον γείτονα και τα παιδιά του με την εκπομπή μας διότι θέλουμε να πιάνουμε καλά το wifi του άλλου γείτονα. Πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι μεγάλη ισχύς εκπομπής δεν σημαίναι και καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας.
solarsoul Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 <p>Ο τύπος της κεραίας θα εξαρτηθεί από την γωνία κάλυψης. Δες τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας.</p> <p>Οι περισσότερες κεραίες εξωτερικών χώρων δεν είναι usb αλλά utp. Αυτό σημαίνει ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθούν κατευθείαν στο switch του δικτύου σου. Επίσης, το ρευμα για την τροφοδοσία τους περνάει μέσα από το ίδιο καλώδιο utp με τη βοήθεια PoE injectors.</p> <p>Το θέμα της ισχύς είναι πολύ μεγάλο. Έχει να κάνει με εμπόδια, με ενδιάμεσα υλικά, με την απόσταση. Υπάρχουν όμως και νόμοι της πολιτείας που οριοθετούν την μέγιστη ισχύς εκπομπής (EIRP) στην κάθε μπάντα συχνοτήτων και πρεπει να τους τηρούμε. Επίσης, υπάρχουν και ηθικοί νόμοι που θέλουν να μην ψήνουμε τον γείτονα και τα παιδιά του με την εκπομπή μας διότι θέλουμε να πιάνουμε καλά το wifi του άλλου γείτονα. Πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι μεγάλη ισχύς εκπομπής δεν σημαίναι και καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας.</p> Εγώ δε θέλω να συνδέσω την κεραία με access point, αλλά κατευθείαν στο laptop ας πούμε. Δε γίνεται να πάρω μια κλασική κάρτα δικτύου, να ξεκουμπωσω την κεραιουλα κ να βάλω την μεγάλη; Και από την κάρτα δικτύου που έχει USB, κατευθείαν στο laptop. Thanks για την βοήθεια. Sent from my iPhone using Insomnia
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Και βέβαια γίνεται. Αγοράζεις μία usb-wifi καρτούλα με αποσπούμενη κεραία και αγοραζεις αν θέλεις μια μεγαλύτερη κεραία εαν η ενσωματωμένη δεν σου κάνει. Προσέχεις μόνο η υποδοχή κεραίας του usb-wifi να είναι ίδια με αυτή της κεραίας. Εγλω χρησιμοιποιώ αυτό το usb-wifi https://www.skroutz.gr/s/310806/TP-LINK-TL-WN722N.html και αυτή την κεραία https://www.skroutz.gr/s/398396/TP-LINK-TL-ANT2408C.html?keyphrase=tl-ant2408c
solarsoul Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Λογικά μπορώ να βάλω και μεγάλη πλέγμα ας πούμε εξωτερική έτσι; Sent from my iPhone using Insomnia
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Και βέβαια. Αρκει να βρεις ένα ping tail που να έχει την ίδια υποδοχή με το usb-wifi.
solarsoul Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 <p>Και βέβαια. Αρκει να βρεις ένα ping tail που να έχει την ίδια υποδοχή με το usb-wifi.</p> Εννοείς να ειναι ας πούμε και κεραία και κάρτα rp-sma ας πούμε; Μπορείς να μου προτείνεις 2-3 κεραίες εξωτερικές καλές για εμβέλεια; Sent from my iPhone using Insomnia
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με εξωτερικές κεραίες. Περίμενε λίγο μήπως σου γράψει κανένας άλλος. Επίσης μπορείς να μπεις και στην σελίδα της κοινότητας awmn για θέματα κεραιών. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 παιδια για να μην ανοιγω καινουριο thread..μια γρηγορη ερωτηση: το σπιτι που νοικιασα εχει εξωτερικη κεραια wifi..βγαζει ενα λαν που ερχεται μεσα στο σπιτι αλλα δεν εχει τον ενισχυτη της..υπαρχει καποιος τροπος να την κανω να δουλεψει?
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Αν από την κεραία έρχεται μόνο καλώδιο UTP σημαίνει ότι δεν είναι απλά κεραία άλλα κανονικό εσωτερικό ΑΡ. Προφανώς δεν έχει το PoE τροφοδοτικό ώστε να ενεργοποιηθεί και να συνδεθεί στο LAN. Λογικά χρειάζεσαι κάτι τέτοιο, αλλά πες μας το μοντέλο που είναι για σιγουριά, να δούμε τι χρειάζεται από άποψη τροφοδοσίας.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου..δυστηχως η προσβαση στην ταρατσα ειναι μονο απο τη σκαλα που ειναι στη γειτονισα διπλα και σημερα δεν μπορεσα να την πετυχω για να της πω να ανεβω λιγο...αυριο ομως θα κανω τα αδυνατα δυνατα να ανεβω να δω το μοντελο και να σου πω.. απ οτι βλεπω παντως ιδια ειναι πανω κατω τα τροφοδοτικα..αρα θα δουλεψει πιστευω με καποιο απο αυτα.. ???
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 τελικα καταφερα να ανεβω με αλλο τροπο κανοντας τον ταρζαν κανονικα... λοιπον δυστηχως δεν εγραφε μαρκα η μοντελο οποτε τραβηξα μερικες φωτογραφιες μηπως και την αναγνωρισει κανενας..
kostasbm Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 αν εχει σκασιματα και περναει νερο μεσα πρεπει να τη στεγανοποιησεις....μοιαζει με ubiquiti Μ2 παλιο μοντελο και μαλλον κοιτας για POE 24v κανε και εναν ελεγχο στο καλωδιο αν ειναι σε καλη κατασταση μην εχεις τιποτα βραχυκυκλωματα πριν βαλεις τροφοδοσια εγω θα την τυλιγα με λιγο σελοφαν κουζινας εκει που εχει τα σκασιματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα