slk200gr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης¨τα τελευταια 2 χρονια εχω καψει 3 φορεσ τα ηχεια του αυτοκινητου (2 φορεσ τα τουιτερ και μια φορα το subwofer).τα ηχεια που εχω ειναι jl ,ο ενισχυτης επισης jl,και εχω cd player to jvc το οποιο ειναι και mp3 .Απο την εταιρεια μου ειπανε οτι το πιο πιθανο ειναι να τα εχω καψει διοτι παιζω mp3 kai στα mp3 εχουν περασει (στην περιπτωση των τουιτερ ) πολυ υψηλες συχνοτητες,στην περιπτωση του sub πολυ χαμηλες συχνοτητες,που μαλιστα με το αυτι δεν ακουγονται,με αποτελεσμα να καουν τα ηχεια. Υπαρχει περιπτωση να ειναι ετσι? και αν ειναι τι πρεπει να κανω ωστε να αποφυγω κατι τετοιο? ποιες συχνοτητες ειναι αυτες που πρεπει να αποκοψω?πωσ γινεται αυτο?κατι μου ειπανε οτι με το nero γινεται αυτο .βοηθειστε παιδεια διοτι δεν αντεχω να αγοραζω καθε 1 ενα χρονο ηχεια
steliosdj Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Απο την εταιρια σου ειπανε βλακειες ! ... Δεν μπορω να καταλαβω γιατι... ?????? Μηπως ζοριζεις πολυ τα ηχεια ??? ... μηπως παραμορφωνουν ??? Αν δεν συμβαινει κατι απο αυτο , μπορεις να βαλεις καποιο κυκλωμα προστασιας και να εισαι ΟΚ . Αυτη ειναι η καλυτερη λυση
Goulileos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 kaaaaala....mhpws na paizeis kalytera ta mp3 apo to kinhto thlefwno? koita ayto pou leei o stelios kai elegkse mpas kai ginetai kanena braxykyklwma (kalou kakou). oso gia tis syxnothtes pou sou eipan,ta mp3 an ta egrafes se cd 8a eixan diafora? (se syxnothtes ennow)...
slk200gr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 λετε ε? τι ειναι αυτο το συστημα προστασιας?
Goulileos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 e apla prospa8ei na kopsei ta megala mpasa h to polu "tremble" apo kapoio kommati. dld mporei na mhn akousw sthn poiothta pou 8es to tragoudi alla 8a to akous dynata kai me asfaleia. ayto pisteyw oti ennoei o filos mas.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2003 Τα μεγαφωνα τα καις απο τοτε που εβαλες mp3Player? Xωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο?(ενισχυτες ας πουμε) Αν ναι τοτε θα πρεπει να αφουγκραστεις αυτα που σου ειπαν απο την εταιρια. Ξερω ομως οτι ο απωλεστικος αλγοριθμος που χρησιμοποιουν τα mp3, αφαιρει συχνοτητες και δεν προσθετει. Παντως το οτι εχεις καψει μια φορα sub και 2 φορες τουιτερ σε 2 χρονια,δεν ειναι και τιποτα ανησυχητικο. Η λυσεις που προτεινονται σε τετοιες περιπτωσεις ειναι: Μειωνεις λιγουλακι την ενταση που ακους(απο το gain του ενισχυτη π.χ) Αγοραζεις μεγαλυτερα μεγαφωνα και ενισχυτες,για να ακους σε εντασεις που σε ικανοποιουν,χωρις να τα φερνεις στα ορια τους. Η πιο συνηθης αιτια στο car audio οταν καταστρεφεται ενα μεγαφωνο, ειναι οταν στερευει ο ενισχυτης απο ρευμα και βγαζει ρευμα dc οποτε κολλανε-καιγονται τα πηνια φωνης. Να ξερεις επισης οτι τα μεγαφωνα επισκευαζονται.Δεν τα πεταμε οταν χαλανε.
Technics Δημοσ. 25 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2003 Pare Kenwood ixiakia na kaneis ti doulia soy. :idea:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.