batman_gardiki Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Γειά σας!!! Διέγραψα τα μισά που είχε μέσα για να ελευθερώσω χώρο και πηγένωντας να πάρω πράγματα απο άλλο pc δεν άνοιγε. Τον ξαναέβαλα στο δικό μου την ίδια μέρα, το λαμπάκι αναβόσβηνε αργά, έβλέπα να προσπαθεί με δυσκολία να τον διαβάσει, η μπάρα πάνω γέμιζε πολύ αργά και στο τέλος μου έβγάλε μύνημα προβλήματος. Απο τότε έβαλα και έβγαλα τα usb του πολλές φορές στις θύρες του pc με κανένα αποτέλεσμα και τον παράτησα. Σήμερα ξαναπροσπάθησα άναψε το λαμπάκι και μετά απο λίγο έκανε τον ήχο απόρυψης. Βγάζω το ένα usb και μου βγάζει αμέσως μύνημα για διαμόρφωση πάτάω οκ και μου λέει δεν είναι σωστά συνδεδεμένος, ξαναβάζω το usb και μου λέει δεν ειναι δυνατή η διαμόρφωση. Το ξανακάνω και μου λεει αν θέλω διαμόρφωση θα σβηστούν όλα τα περιεχόμενα πάτησα άκυρο γιατι φοβήθηκα. Τι να κάνω????? υπάρχει σωτηρία???? έχω περίπου 200gb υλικό μέσα
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Aν δεν έχεις εγγύηση άνοιξε την θήκη, πάρε τον σκληρό και σύνδσέ τον εσωτερικά.
batman_gardiki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Aν δεν έχεις εγγύηση άνοιξε την θήκη, πάρε τον σκληρό και σύνδσέ τον εσωτερικά. καλημέρα, πως γίνεται αυτό θέλει καλώδιο να υποθέσω???? αυτός τώρα έχει ένα usb για ρεύμα 5V (που αν δεν το έχεις συνδεδεμένο δεν τρέχει τίποτα) και ένα για τα αρχεία.
batman_gardiki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 αυτός είναι http://www.vistax64.com/attachments/general-discussion/17121d1257942804-my-new-lacie-320gb-mobile-disk-deceased-lacie-mobile-disk-7-pic.jpg
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Στην πλειονότητά τους οι (SATA) σκληροί δίσκοι μέσα σε θήκες, είναι όπως όλοι οι σκληροί (είτε όπως αυτοί που μπαίνουν σε σταθερούς, 3.5 ιντσών δηλαδή - είτε αυτοί για λάπτοπ, δηλαδή 2.5άρηδες). Εκτός λοιπόν και αν έχεις πέσει στην "ειδική" περίπτωση, που η πλακέτα του σκληρού ΔΕΝ βγάζει σε SATA θύρες αλλά σε USB, μπορείς απλά ν' ανοίξεις την θήκη (πράγμα που ακυρώνει την εγγύηση - γι' αυτό και σε ρώτησα), να βγάλεις τον σκληρό (είναι "κουμπωμένος" πάνω σε μία ξεχωριστή, πολύ μικρή πλακέτα, μεγέθους αναπτήρα, που υπάρχει μέσα στη θήκη, η οποία είναι αυτή που βγάζει στη micro-USB θύρα που βλέπεις να προεξέχει από τη θήκη, και όπου συνδέεις το καλώδιό σου - το οποίο είναι "Y", δηλαδή "διχάλα" στην άλλη του άκρη, απ' ό,τι κατάλαβα) και να τον βάλεις εσωτερικά σε σταθερό (με καλώδιο δεδομένων SATA και SATA-power βύσμα από το τροφοδοτικό) και να πάρεις από εκεί τ' αρχεία σου (αν δεν αναγνωρίζεται ο δίσκος στα Windows του σταθερού, πες και θα δούμε για παρακάτω). Με λίγα δηλαδή λόγια, πιθανώς ο ΣΚΛΗΡΟΣ του εξωτερικού, είναι οκ. Όπως είπα όμως, υπάρχει η πιθανότητα ανοίγοντας την θήκη, να ΜΗΝ βρεις την μικρή πλακετίτσα-"μετατροπέα" που είπα μέσα, αλλά να έχεις πέσει στην περίπτωση η πλακέτα του ΣΚΛΗΡΟΥ να μην είναι "από τις συνηθισμένες", αλλά να της έχει γίνει μετατροπή και η micro-USB θύρα να είναι κολλημένη πάνω σε αυτήν (σε αυτήν την περίπτωση, δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά θα το δούμε, ΑΝ είναι τελικά έτσι).
batman_gardiki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 washcloud τον άνοιξα και έβγαλα φώτο τι λές????
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 ...ότι ΔΕΝ είσαι άτυχος : ο σκληρός ΕΙΝΑΙ συνδεδεμένος σε "μικρή πλακετίτσα-αντάπτορα". Βγάλε το όλον από την θήκη, και ξεκούμπωσε (το κούμπωμα υφίσταται στο ύψος του αυτοκόλλητου "warranty void if broken") τον σκληρό από τον "USB αντάπτορα" και σύνδεσέ τον εσωτερικά σε σταθερό. Και πες μας από 'κει και πέρα τί γίνεται (αν φαίνεται κανονικά στα Win ο δίσκος ή όχι). * για τις βίδες που βλέπω, θα χρειαστείς κατσαβιδάκι Torx (Νο 6 ή 8), αν δεν θες να σπάσεις τα πλαστικά "κολωνάκια" της θήκης. Δεν παίζει να έχεις, και τα φθηνότερα θα τα βρεις σε λαϊκή αγορά, ή μαγαζί τύπου "ό,τι πάρεις ένα Eυρώ" (πακετάκι εξάδας με νούμερα κατσαβιδιών από 4 έως 10), με ένα, ενάμισο - άντε 2 €.
tipestwra Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 δυστιχως για τον φιλο το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο ! ο ο λογος? θα του λυνοταν το προβλημα μονο αν ηταν χαλασμενη η μικρη πλακετιτσα που ειναι συνεδεμενος με ανταπτορακι ο σκληρος για να εχει συνδεση usb, πραγμα απιθανο πιστευω ! και με sata συνδεση που θα του κανει τα ιδια ακριβως μνματα θα του βγαλει .. 1
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δεν καταλαβαίνω πού στηρίζεις την "πίστη" αυτή... Μια..."χαρά" χαλασμένος παίζει να είναι ο εν λόγω αντάπτορας (disk controller). Γι' αυτό και από τα πρώτα πράγματα που γίνονται προς έλεγχο, όταν ένας (χωρίς εγγύηση) εξωτερικός σαλταίρνει, είναι να βγει ο σκληρός και να δοκιμαστεί εσωτερικά... Αν εννοείς το μήνυμα για "διαμόρφωση", δε σημαίνει καν ότι απαραίτητα ο σκληρός έχει θέμα με το partition table : μπορεί με το που θα τον συνδέσει να αναγνωριστεί κανονικά (...μπορεί βέβαια μέχρι και να 'χει ψοφήσει...). Το ότι παίρνει το συγκεκριμένο μήνυμα, ΔΕΝ σημαίνει ότι "η πλακέτα της θήκης δουλεύει". Εξαρτάται από το είδος της πιθανής ζημιά που θα έχει πάθει (πχ με αποτέλεσμα την ελλιπή τροφοδότηση του σκληρού).
tipestwra Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 δε θα τον διαβαζε με usb .. οταν λοιπον ενας εξ σκληρος τα παιξει οντως η πρωτη επιλογη ειναι να ανοιχτει (μονο οταν ειναι εκτος εγγυησης πολυ σωστα του λες) και να δοκιμαστει εσωτερικα .. αν το προβλημα ομως ηταν στο ανταπτορακι η στην πλακετιτσα δε θα τον ''εβλεπε'' καθολου με usb .. απ την στιγμη που τον ''βλεπει'' ειναι αλλου το προβλημα ! τελος παντων μια χαρα λυσεις του προτεινεις θα δει και θα μας πει ..
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 ...όσο έγραφες το τελευταίο σου μήνυμα, συμπλήρωνα κι εγώ στο προηγούμενο. Ρίξε μια ματιά. ΔΕΝ είναι τα πράγματα όπως τα νομίζεις (με την έννοια της "στάνταρ συμπεριφοράς") : μπορεί το πρόβλημα να είναι του "αντάπτορα", και παρ' ολ' αυτά να βλέπει το λειτουργικό "ελλιπώς" τον σκληρό (το μήνυμα περί διαμόρφωσης). Δεν τα λέω τυχαία αυτά, αλλά λόγω (αρκετής) εμπειρίας.
tipestwra Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 το ξερω οτι εχεις εμπειρια βλεπω τα ποστ σου εδω για αυτο συμπληρωσα οτι μια χαρα λυσεις του προτεινεις ! εχω και γω μια αλφα εμπειρια γι αυτο σου ξαναγραψα που στηριζω την πιστη (γνωμη) μου που με ρωτησες ..
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 ...χωρίς να σε προσβάλλω (ειλικρινά και σοβαρά), ξαναλέω πάντως πως η κατάσταση λειτουργίας ενός "αντάπτορα", δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο, δηλαδή "δουλεύει"/άρα αν παίρνουμε μηνύματα "προβλήματος" από τον δίσκο σημαίνει ότι το όποιο πρόβλημα έχει να κάνει με τον δίσκο, ή, από την άλλη, αν είναι θέμα του αντάπτορα, δεν έχουμε καθόλου μηνύματα (και φυσικά καθόλου "παρουσία" δίσκου). Δεν αμφιβάλλω για την δική σου εμπειρία, αλλά αδερφέ, στο συγκεκριμένο πρέπει ν' αναθεωρήσεις... Καθαρά ενημερωτικά στα λέω αυτά, όχι για να δικαιολογήσω την "εμπειρία" μου στην οποία αναφέρθηκα...Το τονίζω, για να μην υπάρξει κανενός είδους παρεξήγηση...
tipestwra Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) καμμια παρεξηγηση σεβαστες ολες οι γνωμες! οσο αναφορα την τροφοδοσια ο συγκεκριμενος σκληρος δε παιρνει ρευμα απ την usb αλλα εχει δικο του τροφοδοτικο .. προβλημα μπορει να δημιουργηθει αν τον εχει συνεχεια στην πριζα απο διακοπες δεη κτλ .. παντως ελπιζω να κανω λαθος , να τον βαλει μεσα ο ανθρωπος και να του δουλευει μια χαρα ! αυτα απο μενα Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2013 από tipestwra
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Όπως είπα, ούτε εγώ αμφιβάλλω για την δική σου εμπειρία (δεν έχω λόγο να είμαι "κακοπροαίρετος"). Να τονίσω όμως ότι απλά έχεις πέσει "σε περιπτώσεις", και "προσπαθώ να σε προφυλάξω" από το "λάθος συμπέρασμα" που έχεις βγάλει (με την έννοια της συχνότητας του φαινομένου με την οποία έχεις συμπεράνει ότι "μήνυμα από δίσκο"=αντάπτορας ΟΚ...Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την κατάσταση του σκληρού, γι' αυτό και ασυζητητί βγάλσιμο από θήκη και δοκιμή εσωτερικά. Συνήθως, για την ακρίβεια, το "χάλασμα" των ανταπτόρων, έχει να κάνει με την (μη) ορθή -πια- τροφοδότηση του σκληρού. Μάλιστα, αν και πιο σπάνιο, ενίοτε τη μια συνεχίζεται το πρόβλημα - την άλλη όχι... Τεσπα, αυτά κι από εμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις