Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και ακούγεται λίγο κάπως ο τίτλος ας εξηγήσω τι θέλω να κάνω ... 

Έχω ένα Netgear DGN 3500 και ένα ΖΤΕ ΖXV10 και ουσιαστικά θέλω να μου πείτε ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να δουλεύω μια το ένα και μια το άλλο χωρίς να αλλάζω συνέχεια τα καλώδια ... 

Πάνω στο DGN 3500 είναι 2 υπολογιστές και  ένα Playstation 3  και στο ΖΤΕ έχω το IPTV Tilgin του ΟΤΕ και 2 κάμερες ΙP 

Όλα αυτά στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό - σύνδεση . Και ανάλογα τι χρησιμοποιώ ανοίγω μια το ένα και μια το άλλο αλλάζοντας τα ethernet που χρειάζομαι . 

Αν υπάρχει κάτι σε μορφή ethernet splitter θα δουλέψει αν από το καλώδιο που καταλήγει από την κάθε συσκευή το τερματίζω ταυτόχρονα σε 2 modem ? 

κάτι τέτοιο κάνει ? 

http://www.ebay.co.uk/itm/2-RJ45-CAT-5-6-LAN-Ethernet-Splitter-Connector-Adapter-/280714886629?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item415be93de5

Δημοσ.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς μόνο το ένα μόντεμ σε συνδιασμό με ένα switch (πολύ εκλαϊκευμένα μπορείς να το πεις πολύμπριζο ethernet) και έτσι να μην ανοιγοκλείνεις και συνδέεις-ξεσυνδέεις τα μόντεμ σου.

Δημοσ.

προτιμώ να ενεργοποιω μια το ένα κ μια το άλλο .. τα splitter θα δουλέψουν λες ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Υπάρχουν spliters και spliters. Απλά τηλεφωνικά spliters για να πάρεις την τηλεφωνική σου γραμμή στα δύο μοντεμ θα δουλεψει μια χαρά. Πρόσεχε όμως να μην είναι μαζί και φίλτρα για adsl γιατί θα έχεις πρόβλημα. Φίλτρα για adsl να μην ξεχάσεις να βάλεις πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή και φαξ.

Δημοσ.

To ξερω οτι υπαρχουν spliter και  spliter γιαυτο και ρωταω αν ξέρει κανεις να μου πει αν θα δουλεψουν αυτα που εβαλα στο link απο το ebay . Δεν το αφησα τοοοσο γενικο σαν ερωτημα .

Ειπα συγκεκριμενα για διαχωριστή ethernet RJ 45 οπου μια συσκευή ( PC - PS3 - Ip Καμερες κλπ )  να συνδεονται ταυτοχρονα με 2 modem - router και αναλογα με το ποιο εχω ανοιχτο να δουλευουν . 

;) 

Δημοσ.

Οτι και να κανεις θα πρεπει παντα να βγαζεις το καλωδιο απο το ενα μοντεμ ή να βαλεις καποιο διακοπτη ΟΝ -ΟΝ απομονωσης.

Δημοσ.

Μάλλον δεν είμαι ιδιαίτερα σαφής ... 

Λοιπόν λέμε : 

Τηλεφωνική πρίζα ... Βγαίνει το RJ11 ( τηλεφωνικό καλώδιο ) και καταλήγει σε ένα τέτοιο 

http://media.uxcell.com/uxcell/images/item/catalog/ux_a09021600ux0134_ux_c.jpg

από αυτό θα βγαίνει ένα τηλεφωνικό καλώδιο σε κάθε μόντεμ . Ανάλογα λοιπόν με ποιο από τα 

δυο θα επιλέξω να δουλέψω θα το ανοίγω στο ΟΝ 

Και τώρα πάμε στην αρχική ερώτηση .... 

Αν στο  κάθε καλώδιο ETHERNET ( RJ45 ) που καταλήγει από την κάθε συσκευή που έχω ( PC - Mac - Ps3 - Ip Cam ) 

Βάλω ένα τέτοιο 

http://img3.buyincoins.com/gallery/pc/rj45-splitter-plug-01.jpg

Έτσι ώστε όταν ανοίγω το κάθε μόντεμ ( με το άλλο να είναι κλειστό !  ) 

θα παίξει ???? 

Δημοσ.

To πρωτο λινκ δε φαινεται, οσων αφορα το δευτερο αυτοι οι ανταπτορες δε παιζουν για να κανουνν σπλιτ το ethernet. χρειαζεσαι switch για αυτη τη δουλεια. 

Οπως το καταλαβαινω πρακτικα δε μπορεις να το κανεις αν θες να αλλαζεις και ethernet συσκευες. Μπορεις βεβαια να βρεις, αν βρεις, ethernet διακοπτες υψηλης συχνοτητος, αλλα δε νομιζω να αξιζει το κοπο να μπεις σε αυτη τη διαδικασια. Αλλαζε καλωδιο, ειναι πολυ πιο απλο απο ολα οσα συζηταμε.

Για να χρησιμοποιησεις αυτους  τους ανταπτορες που δειχνεις θα πρεπει να βαλεις και εναν υψισυχνο διακοπτη σε καθε ethernet. Αντε βρασε δλδ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...