sargus Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Λοιπόν μάγκες: Μου αρέσουν πολύ οι παλιές κλασσικές ταινίες. Δεν απολαμβάνω ιδιαίτερα τα ειδικά εφέ, τις εκρήξεις κτλ. Ο Κιούμπρικ μου αρέσει πολύ (Για το shining δίνω ρέστα). Για κάποιο λόγο όμως δεν είχα δει ποτέ το Space odyssey. Έκατσα και το είδα μόλις τώρα.......................... Πλάκα κάνετε;;; Τι ήταν αυτό;; Έλα ρε παιδιά με την ανευ νοήματος κουλτούρα που μας έχει φάει...ΤΙ ΠΑΤΑΤΑ ήταν αυτή;;;;;; Ναι πολύ ωραίο οπτικά... Ναι φοβερά εφέ και σύλληψη του διαστήματος για την εποχή... Αλλά ως εκεί. Τέλος. Τίποτα άλλο (ίσως και λίγο χρήσιμο σε αυτούς που τριπάρουν,,). Σενάριο μικρό και σχεδόν παιδικό, μοντάζ αστείο, οι ερμηνείες θα μπορούσαν να έχουν γίνει και από Έλληνες ηθοποιούς κτλ. Ναι αντιλαμβάνομαι ότι ήταν μια σουρεαλιστική ιστορία που επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών κτλ. ΑΛΛΑ νομίζω ότι το INTERSTELLAR ήταν ταινιάρα μπροστά του (αν και γενικά δε με τρέλανε). 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Technology fan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Λοιπόν μάγκες: Μου αρέσουν πολύ οι παλιές κλασσικές ταινίες. Δεν απολαμβάνω ιδιαίτερα τα ειδικά εφέ, τις εκρήξεις κτλ. Ο Κιούμπρικ μου αρέσει πολύ (Για το shining δίνω ρέστα). Για κάποιο λόγο όμως δεν είχα δει ποτέ το Space odyssey. Έκατσα και το είδα μόλις τώρα.......................... Πλάκα κάνετε;;; Τι ήταν αυτό;; Έλα ρε παιδιά με την ανευ νοήματος κουλτούρα που μας έχει φάει...ΤΙ ΠΑΤΑΤΑ ήταν αυτή;;;;;; Ναι πολύ ωραίο οπτικά... Ναι φοβερά εφέ και σύλληψη του διαστήματος για την εποχή... Αλλά ως εκεί. Τέλος. Τίποτα άλλο (ίσως και λίγο χρήσιμο σε αυτούς που τριπάρουν,,). Σενάριο μικρό και σχεδόν παιδικό, μοντάζ αστείο, οι ερμηνείες θα μπορούσαν να έχουν γίνει και από Έλληνες ηθοποιούς κτλ. Ναι αντιλαμβάνομαι ότι ήταν μια σουρεαλιστική ιστορία που επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών κτλ. ΑΛΛΑ νομίζω ότι το INTERSTELLAR ήταν ταινιάρα μπροστά του (αν και γενικά δε με τρέλανε). Προσωπικά δεν το έχω δει, απλά σκέψου οτι η ταινία είναι του 68' (νομίζω...), οπότε δεν υπάρχει σωστό μέτρο σύγκρισης. σε καμια 40ριά χρόνια θα θυμάται κανείς το interstellar ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargus Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Προσωπικά δεν το έχω δει, απλά σκέψου οτι η ταινία είναι του 68' (νομίζω...), οπότε δεν υπάρχει σωστό μέτρο σύγκρισης. σε καμια 40ριά χρόνια θα θυμάται κανείς το interstellar ? Δε διαφωνώ ότι για το είδος του μπορεί να ήταν τομή για την εποχή. Σκέψου όμως ότι 2 από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι η Καζαμπλάνκα που είναι 27 χρόνια ακόμα πιο παλιά και ο Νονός που είναι μόλις 4 χρόνια πιο σύγχρονος. Θέλω να πω ότι αυτό με τη χρονολογία της ταινίας δε με επηρεάζει προσωπικά. Η συγκεκριμένη όμως δεν... Πόσο μάλλον όταν κάποιοι την αναφέρουν μετά μανίας το 2015... Άστη εκεί που βρίσκεται στην ησυχία της. Δεν είναι για σήμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Technology fan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δε διαφωνώ ότι για το είδος του μπορεί να ήταν τομή για την εποχή. Σκέψου όμως ότι 2 από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι η Καζαμπλάνκα που είναι 27 χρόνια ακόμα πιο παλιά και ο Νονός που είναι μόλις 4 χρόνια πιο σύγχρονος. Θέλω να πω ότι αυτό με τη χρονολογία της ταινίας δε με επηρεάζει προσωπικά. Η συγκεκριμένη όμως δεν... Πόσο μάλλον όταν κάποιοι την αναφέρουν μετά μανίας το 2015... Άστη εκεί που βρίσκεται στην ησυχία της. Δεν είναι για σήμερα. Χαχα, σωστός, ας το δω πρώτα και μιλάμε μετά, Γενικά τις παλιές ταινίες όπως και τη πολύ γνωστή καζαμπλάνκα που ανέφερες τις σνομπαρω και δεν λέω να κάτσω να τις δω, θέλεις λίγο το ασπρόμαυρο θέλεις λίγο η μουσική, δε ξέρω. Ο νονός εντάξει, άλλο πράγμα παίζει ο Αλ, γίνεται να μη το δεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evilsmile Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δε διαφωνώ ότι για το είδος του μπορεί να ήταν τομή για την εποχή. Σκέψου όμως ότι 2 από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι η Καζαμπλάνκα που είναι 27 χρόνια ακόμα πιο παλιά και ο Νονός που είναι μόλις 4 χρόνια πιο σύγχρονος. Θέλω να πω ότι αυτό με τη χρονολογία της ταινίας δε με επηρεάζει προσωπικά. Η συγκεκριμένη όμως δεν... Πόσο μάλλον όταν κάποιοι την αναφέρουν μετά μανίας το 2015... Άστη εκεί που βρίσκεται στην ησυχία της. Δεν είναι για σήμερα. ουτε η αποψη σου ειναι για σημερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Supes Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως είμαι πολύ υποκειμενικός, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ να μην ανατριχιάσει κανείς στο τεράστιο jump cut στην αρχή της Οδύσσειας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orck Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Σε τοσο παλιες ταινιες παιζει και ρολο η νοσταλγια. Μικρος και εγω εβλεπα Star Trek TNG, το θεωρουσα την καλυτερη σειρα που εχει υπαρξει ποτε. Τωρα που το ξαναβλεπω λεω αρκετες φορες ποσο προβλεψιμο ειναι το σεναριο, σχεδον παιδικο. Σε καμια περιπτωση δεν πλησιαζει την προβλεψιμοτητα απο το Ρετιρε αλλα σε σχεση με σημερα ειναι καπως αστειο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Σε τοσο παλιες ταινιες παιζει και ρολο η νοσταλγια. Μικρος και εγω εβλεπα Star Trek TNG, το θεωρουσα την καλυτερη σειρα που εχει υπαρξει ποτε. Τωρα που το ξαναβλεπω λεω αρκετες φορες ποσο προβλεψιμο ειναι το σεναριο, σχεδον παιδικο. Σε καμια περιπτωση δεν πλησιαζει την προβλεψιμοτητα απο το Ρετιρε αλλα σε σχεση με σημερα ειναι καπως αστειο. Στη περίπτωση του 2001 πάντως δεν ισχύει. Την είδα πρόσφατα για πρώτη φορά (ξέρω ντρέπομαι και τα σχετικά) και ένιωσα δέος πραγματικά. Τέτοιες ταινίες είναι άφθαρτες στο πέρασμα του χρόνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
krom291 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Η οδυσσεια αξιζει να μνημονευτει μονο για τα πρωτοποριακα εφε της εποχης και την μουσικη. Η ιδεα επισης ηταν πολυ καλη αλλα ο Κιουμπρικ καταφερε να την καταστρεψει με ενα σεναριο για γελια και με ενα αχταρμα ανουσιων, μακροσυρτων και ψευτοκουλτουριαρικων σκηνων που οπως πολυ ευστοχα ειπε ο sargus ειναι χρησιμες μονο για αυτους που τριπαρουν.Τελικα ο κιουμπρικ εφτιαξε μια ταινια τοσο βαρετη που ειναι πραγματικα αδυνατο να κατσεις να την ξαναδεις εκτος αν εισαι διατεθειμενος να τελειωσεις την μπαταρια του τηλεκοντρολ απο τα πολλα fast forward που θα πατας... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δεν μπορώ να πω πως ενθουσιαστηκα: Η συγκεκριμένη ταινία βασίζεται στο να πετύχει στο σενάριο. Και δυστυχώς αυτό μπάζει από παντού. Οι ταινίες επιστημονοκής φαντασίας για μένα πρέπει να συνδιάζουν αρμονικά και τα 2. Η φαντασία άπλετη. Η επιστημονικότητα όμως ελλειπής. Ηλίθια χρήση της θεωρίας της σχετικότητας που καμία σχεση δεν έχει με αυτό που λέει η θεωρία (πχ βόλτα σε πλανητη=καθυστέρηση χρόνου, βιβλιοθήκη τι π@παριά, χρονικό παράδοξο πχ ποιος έστειλε πρώτα τον πρώτο Couper κτλ) , άνθρωποι που εξελίχθηκαν σε 5 διαστάσεις !!! (τρελή παπάτζα), κλισέ (ρομπότ που κάνουν χαβαλέ), πτώσεις σε μαυρες τρύπες χωρίς να διαλυθείς, άθλιοι διάλογοι, αδυναμία συναισθηματικής σύνδεσης με τους χαρακτήρες και γενικότερα "αμερικανιές" (σύνδεση σε περιστρεφόμενη άκατο, υπολογισμοί με το μάτι πώς θα ξεφύγω απο΄μαύρη τρύπα κτλ) και το κλισέ τέλος(ο ήρωας έζησε, εσωσε τον κόσμο και πήγε να βρει το γκομενάκι), με απέτρεψαν να χαρώ το τολμηρό στις βάσεις του σενάριο, το τέλειο soundtrack, τα ωραία εφέ, την προσέγγιση της ανθρώπινης φύσης (βλ Mann).Όσοι την λένε classic είναι υπερβολικοί.Γενικα ταινίες σαν το Blade Runner δεν βγαίνουν πια...Το inseption σαφώς ανώτερο.Όμως ως σύνολο κακη ταινία δεν την λες. Έχω δει κ χειρότερες. Για αυτό θα της βάλω 7/10. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sellers Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Την είδα επιτέλους. Μέχρι σε ενα σημείο ήταν πολύ καλή και ενθουσιάστηκα. Όταν μπήκαν στην τρύπα και μετά, έγινε κακό b-movie το σενάριο. Xειρότερα δεν θα μπορούσε να πάει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpgalanis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Επιτέλους και 2 κριτικές της προκοπής που λενε αυτό που είδαν και όχι αυτό που θα ήθελαν να δουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V for Vagelis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Ηλίθια χρήση της θεωρίας της σχετικότητας που καμία σχεση δεν έχει με αυτό που λέει η θεωρία (πχ βόλτα σε πλανητη=καθυστέρηση χρόνου Υποτίθεται ότι ο πλανήτης αυτός βρίσκεται στην ακτίνα επιρροής της μαύρης τρύπας, όπου έχουμε καμπύλωση του χωροχρόνου. Το λάθος που είναι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Supes Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Ένα ωραίο insight στην μουσική... https://www.youtube.com/watch?v=03pDThAeTqs 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Υποτίθεται ότι ο πλανήτης αυτός βρίσκεται στην ακτίνα επιρροής της μαύρης τρύπας, όπου έχουμε καμπύλωση του χωροχρόνου. Το λάθος που είναι; H θεωρία της σχετικότητας δεν λέει αυτό. Λέει ότι οσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις τόσο πια αργά κυλάει ο χρόνος σου. Αυτό συμβαίνει διοτι : αν είσαι ακίνητος παρατηρητής και βλέπεις σε απόσταση Χ , 2 πηγές φωτός, η μία ακίνητη και η άλλη να σε πλησιάζει ας πουμε με ταχύτητα 0.5C. Αν υποθέσουμε ότι την χρονική στιγμή 0, βρικονται στη ιδια απόσταση και εκμπέψουν φως. Τότε καποιος θα περίμενε ότι το φως του ακίνητου θα έφτανε πιο αργά από του κινούμενου μιας και του ακίνητου θα ερχόταν με C ενώ του κινούμενου με 1.5C. Αυτό όμως αντιβαίνει το οτι τίποτα δεν ταξιδεύει με ταχύτητα πάνω από C. Δλδ το φως θα φτάσει σ εσένα στον ίδιο ακριβώς χρόνο!!! Πώς γίνεται αυτό? Ο χρόνος του κινούμενου καθυστερεί τοσο, όσο τελικά το φως του να ταξιδεύσει σχετικά πάλι με C!!! Απλά καταπληκτικό. (μάλιστα οι δορυφόρου του GPS επειδή ταξιδεύουν σε τροχιά αρκετά γρήγορα, ο χρόνος τους καθυστερεί ελάχιστα, το ποσό αυτό λαμβάνεται υπόψη ως διόρθωση του χρόνους τους για ακριβή προσδιορισμο της θέσης). Άρα η "επιρροή" μιας μαύρης τρύπας δεν εχει να κάνει τίποτα σε αυτό.Μόνο η ταχύτητα.Στον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, που θα επιταχυνθείς σε ταχύτητες απιστευτες (κοντά στο C), πάλι θα συμβεί αυτό αλλά μέχρι τότε θα είσαι σωματίδια από τις απίστευτες παλιρροικές δυνάμεις. Ο πλανήτης αυτός φυσικά απείχε πολύ μακριά από τον ορίζοντα γεγονότων. Θα έπρεπε να περιστρέφεται φανταστικά γρήγορα αλλά σιγά μη μπορούσες να προσγειωθείς ή να έιχε νερό (βασικά δεν μπορει καν να υπάρξει τόσο κοντα, θα είχε απλά διαλυθεί) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα