Προς το περιεχόμενο

Interstellar (2014) Christopher Nolan

NoisePollution

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν ακόμα μερικοί σκηνοθέτες που έχουν τη δυνατότητα να γυρίζουν τις ταινίες τους όπως τις οραματίζονται οι ίδιοι και όχι όπως τους λένε οι φραγκοφονιάδες παραγωγοί.

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό 100%. Σϊγουρα συμβιβάζεται σε κάποιους τομείς. Λιγότερο από ότι άλλοι οκ, αλλά συμβιβάζεται (αναγκαστικά για να μπορέσει να γυρίσει ταινίες με τέτοια budget).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 957
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

βασικα το ολο premise της ταινιας δεν βγαζει νοημα.

το πιο σημαντικο ηταν να λυθει η εξισωση της βαρυτητας ωστε να  εκτοξευσουν απο την Γη τον τεραστιο διαστημικο σταθμο.

για να λυθει ομως η εξισωση, χρειαζονταν τα δεδομενα μεσα απο μια μαυρη τρυπα.

θα ηταν πιο λογικο να δαπανησουν ολα τα resources και τον χρονο που διεθεταν, ωστε να βρουν ενα τροπο να πετυχουν ακριβως αυτο, απο την στιγμη που η επαφη τους με μια μαυρη τρυπα ηταν δυνατη χαρη στη σκουληκοτρυπα.

απεναντιας, αυτο που κανουν ειναι να ξεκινησουν μια πολυ επικινδυνη και απροβλεπτη αναζητηση στα τυφλα, ωστε να ανακαλυψουν καποιον ιδανικο πλανητη για αποικισμο.

σπαταλησανε πολυ χρονο και χρημα με δεκαδες αποστολες στο διαστημα χωρις να εστιασουν καν στη μαυρη τρυπα, ενω αργοτερα η αναφορα για την αξια της μαυρης τρυπας ερχεται σαν after thought απο τον μαυρο επιστημονα στο Endurance, το οποιο και τελικα οδηγει στην σωτηρια της ανθρωποτητας!

η επιστημονικη προσεγγιση του ολου προβληματος ειναι καπως παραλογη, εφοσων μιλαμε για hard science fiction ταινια.

• Like 1

Δεν την έχω δει τη ταινία και κρατιέμαι να μην ανοίξω τα spoilers γιατι θα την δω απο βδομαδα σιγουρα..

Με ενδιαφερουν τα time travel κλπ και κατι εχω διαβασει περι του θεματος, οποτε ελπιζω να μου αρεσει..

Αξιζει λετε, πρεπει να προσεξω κατι οταν την βλεπω ή πριν;

Και κατι ακυρο.. Ποια ταινια πιστευετε παει για οσκαρ; Εχω δει το The Judge προσφατα, και σχεδον ολες τις φετινες.

Μολις γυρισα απο την ταινια!Αριστουργημα. Πραγματικα τετοιες ταινιες δεν βγαινουν παρα μονο μια καθε δεκα χρονια ισως και παραπανω.

Η ταινια και ο Νολαν ειναι πολυ μπροστα. Ευτυχως ο ανθρωπος ειναι νεος και θα δουμε και αλλα αριστουργηματα απο αυτον.

Μονο φαουλ καποιες λιιιιιγο περισσοτερο (χρονικα) τραγηγμενες σκηνες στην γη. Αλλα φευ, η ταινια μαμησε.

Δειτε τη χτες, κατα αναλογια με την ταινια ;)

• Super Moderators

Αν είχαμε και αίθουσα IMAX στην Ελλάδα θα ηταν ακόμη πιο wow!

Μερικά ενδιαφέροντα:

- Τα ψηφιακά εφέ ετοιμάστηκαν πριν τα γυρίσματα ώστε να προβάλλονται πραγματικά πίσω από τους ηθοποιούς την ωρα των γυρισμάτων! Δεν είχαν green boxes κλπ πίσω τους δηλαδή αλλά εναν νεο τροπο προβολής των σκηνικών που συγχρονιζοταν στο τελικο αποτέλεσμα μετα στο φιλμ!

- Οι σκηνές που διασχίζουν τη σκουληκοτρυπα με τα εφέ, είναι αποτέλεσμα πραγματικών μαθηματικών εξισώσεων! Τόσο πολύπλοκες που μερικά frames χρειαζόταν 100 ώρες το ενα για να δημιουργηθούν στους servers. Συνολικά όλα αυτά τα frames καταλάμβαναν 800TB δεδομένων!

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Interstellar_(film)

• Like 2

• Super Moderators

oλοι ειμαστε κριτικοι.

Το προσωπικό γούστο είναι σχετικό λοιπόν.

Προσωπικά λοιπον τη λατρεψα την ταινία όπως παλιότερα λατρεψα και το inception.

Αυτός ο τύπος έχει κάτι σε όλες του τις ταινίες που τις κανει να ξεχωρίζουν άσχετα με το σενάριο κλπ. Αλλη εικόνα, άλλος "κοκκος" στο φιλμ και γενικώς τις κάνει να φαίνονται " αναλογικές" αν και με σύγχρονο περιεχόμενο.

Το οτι αρνείται το 3d που τα καταστρέφει όλα, με κάνει να τον αγαπώ περισσότερο! :)

• Like 1

Το προσωπικό γούστο είναι σχετικό λοιπόν.

αλλο γουστο, αλλο κριτικη. του οτι αρεσε σε καποιον μια ταινια, δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι καλη.

Το οτι αρνείται το 3d που τα καταστρέφει όλα, με κάνει να τον αγαπώ περισσότερο

υπερβολη. το 3D μονο κακο δεν εκανε σε ταινιες οπως Avatar, Hugo, Life of Pi, Gravity, Cave of the Forgotten Dreams,etc.

• Like 1

• Super Moderators

αλλο γουστο, αλλο κριτικη. του οτι αρεσε σε καποιον μια ταινια, δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι καλη.

Και το ανάποδο. Το 9.1 πάντως στο IMDb δεν το λες και ασήμαντο...

υπερβολη. το 3D μονο κακο δεν εκανε σε ταινιες οπως Avatar, Hugo, Life of Pi, Gravity, Cave of the Forgotten Dreams,etc.

Έχουμε τελείως διαφορετικά γούστα ως προς την εικόνα. Το 3d "σκοτώνει" πολλά πράγματα στην εικόνα με βασικότερα τα χρώματα, τη φωτεινότητα και γενικώς αλλες λεπτομέρειες που θέλω να απολαυσω σε μια ταινία. Και οσες εκανα το λάθος να τις δω σε 3d τις πήρα αργότερα σε κανονικό bluray για να τις ξαναδώ. 3d πλεον μονο σε κάνα bluray τύπου ντοκυμανταίρ βλέπω στην TV.

Και το ανάποδο. Το 9.1 πάντως στο IMDb δεν το λες και ασήμαντο...

το imdb ειναι αναξιοπιστο. επισης η γνωμη των πολλων δεν ειναι συνηθως μετρητης της πραγματικης ποιοτητας μιας ταινιας. διαφορετικα να καναμε γκαλοπ για καθε ταινια αν ειναι κακη η καλη.

Έχουμε τελείως διαφορετικά γούστα ως προς την εικόνα. Το 3d "σκοτώνει" πολλά πράγματα στην εικόνα με βασικότερα τα χρώματα, τη φωτεινότητα και γενικώς αλλες λεπτομέρειες που θέλω να απολαυσω σε μια ταινία. Και οσες εκανα το λάθος να τις δω σε 3d τις πήρα αργότερα σε κανονικό bluray για να τις ξαναδώ. 3d πλεον μονο σε κάνα bluray τύπου ντοκυμανταίρ βλέπω στην TV.

σεβαστον. εγω αναφερομουν στο 3D ως ενα ακομη εργαλειο για τον καλλιτεχνη να εκφραστει. εχει τις τεχνικες αδυναμιες του, οι οποιες και αυτες καποια στιγμη θα εξαλειφθουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...