Προς το περιεχόμενο

Interstellar (2014) Christopher Nolan

NoisePollution

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 957
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τόσα προαπαιτούμενα ούτε μάθημα 3ου έτους.Κυμματική διάδωση την είχα δώσει 2 φορές για να την περάσω.Φαντάσου με την ταινία του Νόλαν τι θέμα θα μου δημιουργηθεί.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Νόλαν προσπαθεί να παντρέψει τη τέχνη με Hollywood blockbuster. Δε ξέρω αν μπορείς να τα έχεις και τα δύο σε ένα με απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

2001...

Batman Begins, Dark Knight, Blade Runner, Gladiator, Heat, LotR, the Fountain, Oblivion, Minority Report και σχεδόν όλες οι ταινίες του Fincher.

Παντως ακόμα και blockbusters με αστείο/ρηχό σενάριο, όπως 300, Transformers, Godzilla, 2012, Avengers κλπ. είναι προϊόντα τέχνης/τεχνών... Εαν δηλαδή δεν είναι έργα τέχνης, ακόμα κι αν δε μας αρέσουν ως τέτοια, τότε τι ειναι;

Δεν εννοούσα τα Batman & to Oblivion όταν έγραφα για τέχνη. Από μία άποψη ναι και αυτά τέχνη είναι όπως και τα Anegers και ο Hulk. Αλλιώς το εννοούσα όμως.

Από αυτά πυ ανέφερες μόνο το Fountain και το Blade Runner εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία. Αλλά δεν ήταν blockbusters.

Οι ταινίες που ανέφερα είχαν από πολύ μεγάλο ως τεράστιο μπάτζετ και νομίζω όλες εμπίπτουν στη κατηγορία blockbuster. Επίσης ήταν σκηνοθετικά, σεναριακά και ερμηνευτικά εξαιρετικές έως αριστουργηματικές, κατά την άποψη μου.

Ειδικά κάτι Blade Runner, Gladiator, Heat, Fountain, Fight Club και Zodiac δεν έχασαν καθόλου (σεναριακά) από το τεράστιο τους μπάτζετ, αλλά το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον για να δημιουργήσουν τέχνη.

• Like 1

δεν διαφωνω με την λιστα σου V.

πιστευω η ουσια ειναι τι σημαινει και πως οριζεται η τεχνη για τον καθενα προσωπικα.

πχ οι "επαγγελματιες" κριτικοι σνομπαρουν ανελεητα οτι ανηκει στις genre ταινιες.  δεν θεωρουν τεχνη οτι εχει σχεση με τρομο,εφ,ακομη και την κωμωδια.

για τον Deadorganplayer τεχνη προφανωνς αντιπροσωπευει κατι αλλο.

Είναι γεγονός ότι πολλοι διαφωνούν για το τι είναι τέχνη. Για τον Φρόυντ τέχνη είναι ο εξευγενισμός της λίμπιντο ενώ για τον Ιερό Αυγουστίνο η τέχνη εικονογραφεί τη βούληση της φύσης. Για τον Βαλερύ πάλι, ένα έργο τέχνης δεν είναι απλά συναισθηματική συγκινησιακή έκφραση, αλλά μορφοποίηση πνευματικών δυνάμεων. Δύσκολα βγάζεις άκρη.

Οπότε ας ξεχάσουμε ότι ανέφερα τον όρο τέχνη στο πάντρεμα με τον όρο blockbuster και ας τον αντικαταστήσουμε με τον όρο "ταινία που σε κάνει να σκεφτείς και να προβληματιστείς". Ας πούμε ταινία που χρειάζεται πολυεπίπεδη ανάγνωση.  Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση.

• Like 3

Οπότε ας ξεχάσουμε ότι ανέφερα τον όρο τέχνη στο πάντρεμα με τον όρο blockbuster και ας τον αντικαταστήσουμε με τον όρο "ταινία που σε κάνει να σκεφτείς και να προβληματιστείς". Ας πούμε ταινία που χρειάζεται πολυεπίπεδη ανάγνωση.  Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση.

Ναι, καλύτερα έτσι, αν και νομίζω ότι οι περισσότερες από τις ταινίες που ανέφερα παραπάνω ικανοποιούν και αυτό το κριτήριο.

Mια ερωτηση: Στο Cosmos στη Θεσσαλονικη υπαρχει αιθουσα imax? Γιατι ξερω οτι η αιθουσα 6 ονομαζεται V-max... Αξιζει να δω εκει την ταινια ή δεν εχει διαφορά με τις υπολοιπες αιθουσες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...