Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν απο λιγο καιρο καποιο κ.λοπρογραμμα μου τροποποιησε το μητρωο των windows. Συγκεκριμενα βαζοντας ενα usb μου λεει οτι το usb εχει προστασια εγγραφης (ενω κατι τετοιο δεν συμβαινει). Πριν εγκαταστησω αυτο το προγραμμα δεν υπηρχε τετοιο θεμα, ( στο αλλο διαμερισμα το usb λειτουργει κανονικα). Μπαινοντας σ΄'ενα forum support microsoft για παρομοιο προβλημα διαβασα οτι ακολουθωντας την διαδρομη ΗΚΕΥ_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/StorageDevicePolicies/WriteProtect αλλαζουμε την τιμη του REGDWORLD απο 1 σε 0. Ενω το εκανα κανονικα μετα απο restart παλι μου εβγαζε το ιδιο μηνυμα για προστασια εγγραφης. Τελικα παρατηρησα οτι η τιμη(REGDWORLD) ξαναγυριζει σε 1. Μετα απο επανελλημενες προσπαθειες χωρις κανενα αποτελεσμα  διαγραφω το StorageDevicePolicies και μετα απο επανεκκινηση βλεπω οτι επανερχοτανε κανονικα. Κανω σαρωση με το super antispyware μου βρηκε κατι ψιλα (adware) αλλα παλι τα ιδια. Τι γινετε ρε παιδια γιατι δεν διαγραφονται οι κ.λοτιμες. Eυχαριστω.

Δημοσ.

http://www.mydigitallife.info/how-to-disable-write-access-to-usb-hard-disk-and-flash-key-drives/

εδώ λέει ότι δεν σβύνεις το κλειδί απαραίτητα..

To revert and remove the blocked write access to USB drivers, just delete the StorageDevicePolicies registry key, or delete the WriteProtect registry entry, or change the value data for WriteProtect to 0.

Δημοσ.

Μα και εγω αυτο κανω το οριζω την τιμη στο 0 κανω επανεκκινηση και η τιμη (REGDWORLD) επιστρεφει στο 1. Σβηνω ολοκληρο το φακελλο StorageDevicePolicies και μετα απο restart αυτο επανερχετε.

Δημοσ.

Έφτιαξα για την περίπτωση δυο αρχειάκια.

Τοποθέτησε αυτό που αίρει την προστασία (UnProtect.exe) στο φάκελο εκκίνησης του Start Menu του χρήστη και θα διορθώνεται αυτομάτως με την εκκίνηση η κατάσταση από 1 σε 0.

Εννοείται ότι όποτε χρειαστείς να βάλεις την προστασία θα εκτελέσεις το άλλο (Protect.exe).

USB_Prot.zip

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφτιαξα για την περίπτωση δυο αρχειάκια.

Τοποθέτησε αυτό που αίρει την προστασία (UnProtect.exe) στο φάκελο εκκίνησης του Start Menu του χρήστη και θα διορθώνεται αυτομάτως με την εκκίνηση η κατάσταση από 1 σε 0.

Εννοείται ότι όποτε χρειαστείς να βάλεις την προστασία θα εκτελέσεις το άλλο (Protect.exe).

Eπιτελους μετα απο  προσπαθεια (και σε ευχαριστω πολυ) τα καταφερα. Η τιμη επανερχοτανε στο 1. Επρεπε να αφαιρεσω και το usb να κανω επανεκκινηση για να σταθεροποιηθει η τιμη στο 0. Μια ερωτηση ακομα. Πρεπει οπωσδηποτε το προγραμμα να κινει μαζι με τα windows, αν δηλαδη το απενεργοποιησω (screenshots) απ την αυτοματη εκκινηση θα υπαρχει προβλημα? Ευχαριστω.

post-243715-0-69733900-1363023288_thumb.png

Επεξ/σία από Sirios8e
Δημοσ.

Φυσικά αν το απενεργοποιήσεις από την αυτόματη εκκίνηση θα είναι σαν να μην το έχεις βάλει καθόλου, οπότε και θα επανέλθεις στην προηγούμενη κατάσταση.

Το αρχείο αυτό (UnProtect.exe) κάνει αυτόματα τη διαδικασία αλλαγής της τιμής του REGDWORLD απο 1 σε 0.

Δεν βρήκα να υπάρχει κάποια πολιτική ασφαλείας που δημιουργεί το πρόβλημα.

Αν θέλεις να το απενεργοποιήσεις (ουσιαστικά να το αφαιρέσεις από το φάκελο Start) μπορείς να το εκτελείς χειροκίνητα πριν τοποθετήσεις το φλασάκι στη θύρα USB.

Εγώ δυστυχώς αδυνατώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Ίσως κάποιος άλλος μπορέσει να σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Φυσικά αν το απενεργοποιήσεις από την αυτόματη εκκίνηση θα είναι σαν να μην το έχεις βάλει καθόλου, οπότε και θα επανέλθεις στην προηγούμενη κατάσταση.

Το αρχείο αυτό (UnProtect.exe) κάνει αυτόματα τη διαδικασία αλλαγής της τιμής του REGDWORLD απο 1 σε 0.

Δεν βρήκα να υπάρχει κάποια πολιτική ασφαλείας που δημιουργεί το πρόβλημα.

Αν θέλεις να το απενεργοποιήσεις (ουσιαστικά να το αφαιρέσεις από το φάκελο Start) μπορείς να το εκτελείς χειροκίνητα πριν τοποθετήσεις το φλασάκι στη θύρα USB.

Εγώ δυστυχώς αδυνατώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Ίσως κάποιος άλλος μπορέσει να σε βοηθήσει.

Ok φιλε μου, εγινες κατανοητος, σ' ευχαριστω πολυ. (Απλως το ρωτησα για να μην ξεκινανε στην εκκινηση πολλα προγραμματα μαζι)

Δημοσ.

Ok φιλε μου, εγινες κατανοητος, σ' ευχαριστω πολυ. (Απλως το ρωτησα για να μην ξεκινανε στην εκκινηση πολλα προγραμματα μαζι)

Ο χρόνος εκκίνησης δεν πρόκειται να αυξηθεί περισσότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου από την εκτέλεση αυτού του αρχείου.

Σαν τελευταία προσπάθεια κατέβασε και εκτέλεσε το Autoruns.exe και δες μήπως υπάρχει κάτι ύποπτο στις καρτέλες: Logon, Scheduled Tasks, Services, Boot Execute και Winlogon διαβάζοντας τις αντίστοιχες Descriptions.

Δημοσ.

Δλδ πριν τρεξεις το προγραμμα του φιλου, την αλλαγη στο μητρωο την εκανες με το usb πανω? Για αυτο δε σου επαιρνε τη ρυθμιση να ξερεις. Επειδη το μητρωο ηταν κλειδωμενο εκεινη τη στιγμη.

Δημοσ.

Δλδ πριν τρεξεις το προγραμμα του φιλου, την αλλαγη στο μητρωο την εκανες με το usb πανω? Για αυτο δε σου επαιρνε τη ρυθμιση να ξερεις. Επειδη το μητρωο ηταν κλειδωμενο εκεινη τη στιγμη.

Το μητρώο δέχεται την τιμή και την αποθηκεύει αλλά για να ενεργοποιηθεί πρέπει να γίνει επανεισαγωγή του FlashDrive.

Όμως η τιμή επανέρχεται στο 1 όπως αναφέρει στο αρχικό post μετά την επανεκκίνηση.

Δημοσ.

το ειδα και αυτο απλα πιστευω και αυτο που γραφω, ας ειναι ομως, αφου το εφτιαξε.

Δημοσ.

Iσως εχεις δικιο, οταν κατα την επανεκκινηση εβγαλα το usb, μετα το προβλημα λυθηκε. Ξερεις οταν σου τυχαινει κατι για 1η φορα και στα  windows εκει που λες οτι εφτιαξε κατι μετα σου παρουσιαζετε κατι αλλο. Γι΄αυτο ειναι το insomnia. :)

Ο χρόνος εκκίνησης δεν πρόκειται να αυξηθεί περισσότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου από την εκτέλεση αυτού του αρχείου.

Σαν τελευταία προσπάθεια κατέβασε και εκτέλεσε το Autoruns.exe και δες μήπως υπάρχει κάτι ύποπτο στις καρτέλες: Logon, Scheduled Tasks, Services, Boot Execute και Winlogon διαβάζοντας τις αντίστοιχες Descriptions.

Οk  to autorun ηδη το εχω για αυτο το σκοπο.

Δημοσ.

Iσως εχεις δικιο, οταν κατα την επανεκκινηση εβγαλα το usb, μετα το προβλημα λυθηκε. Ξερεις οταν σου τυχαινει κατι για 1η φορα και στα  windows εκει που λες οτι εφτιαξε κατι μετα σου παρουσιαζετε κατι αλλο. Γι΄αυτο ειναι το insomnia. :)

Το καταλαβα οτι δε πρεπει να το ειχες βγαλει, για αυτο στο τονισα.

Δημοσ.

Τέλος καλό, Όλα καλά.

Παραμένει βέβαια ανεξήγητη η αιτία που δημιούργησε τη σχετική εγγραφή στο μητρώο.

Μου έμειναν και τα δυο αρχειάκια για προστασία και άρση προστασίας εγγραφής σε USB Stick που είναι πολύ χρήσιμα.

Κάποτε αυτό γινόταν σε επίπεδο Hardware με μικροδιακοπτάκι πάνω στο USB Stick.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...