antwnic4 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα. Χθες ολοκλήρωσα την αναβάθμιση στο σύστημά μου, λόγω όμως της μη συμβατότητας του cd-rom με τη νέα μητρική, δεν μπορούσα να βάλω cd των windows 7, οπότε σε laptop με vista 32-bit ακολούθησα ένα οδηγό για να κάνω bootable usb και να περάσω τα windows μέσω αυτού. Τα περνάω στον υπολογιστή, μετά κατεβάζω από το λάπτοπ drivers της κάρτας wi fi και με το driver genius κατεβάζω ό,τι driver μου πρότεινε και τους κάνω install. Να σημειώσω ότι τα windows 7 δεν είναι γνήσια, οπότε έφτιαξα τα ανάλογα cracks που είχα κάνει και τις προηγούμενες φορές και όλα καλά με την ενεργοποίηση. Όταν μπήκα στο internet κατέβασε 2 ενημερώσεις, τις οποίες εγκατέστησε, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κατεβάσω από windows update, που είναι 101 important και καμιά 70ρια optional. Μου έχει βγάλει μέχρι τώρα 3 errors. Το πρώτο, που μου το έβγαλε την πρώτη φορά μόνο, είναι "windows update cannot currently check for updates, because the service is not running. You may need to restart your computer". Τον υπολογιστή τον έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις όπως είναι λογικό. Το δεύτερο που μου έβγαλε αμέσως μετά είναι το code 8024afff και το τρίτο που μου βγάζει τώρα είναι το code 80080005. Η μεταφορά από το 1ο στο 2ο έγινε με μία λύση που διάβασα να απεγκαταστήσω το intel rapid storage, το οποίο έβγαζε το μήνυμα μάλλον. Επίσης ορισμένα πράγματα που παρατήρησα και ίσως βοηθήσουν, είναι ότι όταν ανοίγει ο υπολογιστής εμφανίζει το logo της μητρικής, μετά κατευθείαν το φόρτωμα των windows και επιφάνεια εργασίας. Είναι παράξενα γρήγορο. Δεν εμφανίζει δηλαδή τα άσπρα γράμματα με το μαύρο φόντο που πρέπει να βγάζει μετά το logo της μητρικής(αν είναι ενεργοποιημένο), ούτε και το welcome screen. Ακόμα, όταν τον κλείνω αργεί αρκετά περισσότερο από προηγούμενα format, ίσως και από τον green και δεν κλείνει από μόνο του κατευθείαν τις όποιες εργασίες έχω ανοικτές(πχ chrome, φακέλοι, utorrent κλπ), οι οποίες είναι συνολικά 4-6. Μου βγάζει ότι αυτές οι εργασίες αποτρέπουν τα windows από το να κλείσουν και μου έχει να τις κάνω force shutdown, το οποίο πάλι αργεί αρκετά. Ένα άλλο είναι τα notepads που αντί τα γράμματα να φαίνονται ελληνικά όπως είχαν γραφτεί, φαίνονται σαν ιερογλυφικά. Όπως και τα subs των ταινιών με .avi. Αυτό υποθέτω και θέλω να ελπίζω πως είναι από το windows update. Τώρα μου εμφανίζει το πρώτο error που λέει "windows update cannot currently check for updates, because the service is not running. You may need to restart your computer". Το rapid storage είναι ακόμα απεγκατεστημένο, οπότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει ή πώς να το ψάξω. Εδώ να σας ρωτήσω κάτι. Εγκατέστησα περίπου 6 drivers της intel που δεν τους είχα με τον e7300 πριν. Είναι όλοι αυτοί χρήσιμοι; Μήπως φταίει κάτι από αυτούς. Παρακάτω είναι φωτογραφία πλην του rapid storage που είναι απεγκατεστημένος. Το μόνο καλό από την όλη υπόθεση είναι ότι μπορώ να λιώσω λίγο στο farcry με ultra και 40-75 fps, κάτι άπιαστο πριν. Χίλια συγγνώμη για το τεράστιο post, αλλά μου την έχει δώσει το όλο θέμα με τα windows και τα προβλήματά τους. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
antwnic4 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Έλεος ρε παιδιά, ούτε μία απάντηση; Τόσο αδιάφορο πρόβλημα; Τέλος πάντων, το πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις και του notepad λύθηκε, αλλά του shutdown όχι. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι όταν προσπαθώ να κατεβάσω torrents, μου βγάζει error: the request cannot be performed because of an i/o device error. Επίσης σε ορισμένα τραγούδια, όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ή σταματάει και μου βγάζει error ο windows media player, ή τα παραλείπει. Αυτό γίνεται και σε έργα, στο vlc σταματάει να παίζει σαν να έχει τελειώσει το έργο. Και στα δύο όμως αν πάω έστω ένα δευτερόλεπτο μετά από εκεί που μου βγάζει το error συνεχίζει κανονικά. Ευχαριστώ Edit: Να πω πως εχθές κατέβασα κανονικά κάτι torrents που ήθελα όχι πολύ μεγάλα σε μέγεθος(200mb το μεγαλύτερο). επίσης κατέβασα και το planetside 2 στον hdd κανονικά, αλλά όταν έπαιζα κολλούσε πολύ, κολλούσαν τα windows, μου έβγαζε error στο ctrl+alt+del και έκανε 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει και να μπορέσω να το κλείσω. Το μετέφερα στον ssd και δουλεύει μια χαρά χωρίς προβλήματα. Edit 2: Προσπαθώ να τρέξω τώρα hdsentinel, αλλά μου βγάζει error access denied και αν πατήσω continue αντί για το try again που δε κάνει τίποτα, κάνει το test, αλλά είναι σχεδόν συνέχεια στο not reponding. Μήπως πρέπει να κάνω κάτι στον σκληρό; Οι drivers, τα windows και όλα που έχει μέσα ο σκληρός είναι του παλιού συστήματος. Μήπως φταίει αυτό;
pcfan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Το κόβω να είναι όλα αυτά θέματα των σπασμενων σου windows...κατέβασε κάποια άλλη έκδοση απο τον "θείο" Sent from my iPhone using Insomnia
TheELF Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα. Χθες ολοκλήρωσα την αναβάθμιση στο σύστημά μου, Μας τα πες όλα δεν μας είπες τα ποιο βασικά ,τι είχες πριν και τι άλλαξες... Μήπως πρέπει να κάνω κάτι στον σκληρό; Οι drivers, τα windows και όλα που έχει μέσα ο σκληρός είναι του παλιού συστήματος. Μήπως φταίει αυτό;Ε,ναι ρε αδερφέ... Συν το ότι το driver genius(και όλα του είδους) μπορεί να κατέβασε και να πέρασε ψιλό άσχετα driver. το ι/ο λογικά είναι πρόβλημα με το intel storage που αφαίρεσες. Γενικά μεγάλη σαλάτα τα πράγματα. Εγώ θα πρότεινα: reset στο bios καθαρή εγκατάσταση και αφήνεις τα 7 να βρουν μόνα τους τους driver.
antwnic4 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Το κόβω να είναι όλα αυτά θέματα των σπασμενων σου windows...κατέβασε κάποια άλλη έκδοση απο τον "θείο" Sent from my iPhone using Insomnia Αυτά χρησιμοποιώ από το πρώτο format που έκανα στον υπολογιστή. Αν είναι να κάνω format, θα βάλω τα 8. Μας τα πες όλα δεν μας είπες τα ποιο βασικά ,τι είχες πριν και τι άλλαξες... Ε,ναι ρε αδερφέ... Συν το ότι το driver genius(και όλα του είδους) μπορεί να κατέβασε και να πέρασε ψιλό άσχετα driver. το ι/ο λογικά είναι πρόβλημα με το intel storage που αφαίρεσες. Γενικά μεγάλη σαλάτα τα πράγματα. Εγώ θα πρότεινα: reset στο bios καθαρή εγκατάσταση και αφήνεις τα 7 να βρουν μόνα τους τους driver. Ναι συγγνώμη, από τη βιασύνη. Είχα Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz GA-EP31-DS3L DDR2 4096 MBytes Kingston Nvidia GeForce 9500 GT Τώρα έχω: i5 3470 sapphire 7870 ghz asrock h77 pro4/mvp crucial 8gb ballistix 1866mhz xfx 550w Ο σκληρός δίσκος: Western Digital WD5000AAVS WD Cavier GP Το i/o από ότι έψαξα και αν κατάλαβα καλά έχει να κάνει με τον σκληρό. Επίσης έτρεξα ένα hdsentinel και έβγαλε καμπόσα bad sectors. Το reset στο bios, άγνωστος όρος για μένα. Τα windows τα πέρασα αφού διέγραψα τα πάντα από τον ssd. Οπότε υποθέτω πως ήδη είναι καθαρά εγκατεστημένα. Αλλά αν χρειαστεί format όπως είπα θα βάλω τα 8. Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Το i/o από ότι έψαξα και αν κατάλαβα καλά έχει να κάνει με τον σκληρό. Επίσης έτρεξα ένα hdsentinel και έβγαλε καμπόσα bad sectors. Το reset στο bios, άγνωστος όρος για μένα. Δεν είναι απαραίτητα από τον δίσκο μπορεί «απλά» να πρέπει να σετάρεις σωστά το υλικό σου, διάβασε δηλαδή το εγχειρίδιο της μητρικής να μάθεις πως να μπεις στο bios και να ελέγξεις αν φαίνονται όλα σωστά, τα bad sector μπορεί να είναι παλιά,μπορεί να προέρχεται όμως και από την μνήμη αν δεν τρέχει στην σωστή ταχύτητα ή ακόμα και από κάποια λάθος ρύθμιση σχετικά με τον controller του δίσκου.
Gtr34 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Χρησιμοποίησες το πρόγραμμα που δίνει η Microsoft για να μεταφέρεις το dvd σε usb η κάποιο άλλο ?
antwnic4 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δεν είναι απαραίτητα από τον δίσκο μπορεί «απλά» να πρέπει να σετάρεις σωστά το υλικό σου, διάβασε δηλαδή το εγχειρίδιο της μητρικής να μάθεις πως να μπεις στο bios και να ελέγξεις αν φαίνονται όλα σωστά, τα bad sector μπορεί να είναι παλιά,μπορεί να προέρχεται όμως και από την μνήμη αν δεν τρέχει στην σωστή ταχύτητα ή ακόμα και από κάποια λάθος ρύθμιση σχετικά με τον controller του δίσκου. Αυτό που λες με τις μνήμες, όταν έβαλα στη μητρική έψαξα στο bios λίγο και είδα ότι τις μνήμες μου τις βγάζει 966mhz αν δε κάνω λάθος. Πάντως όχι όσο είναι. Μετά έχει μια επιλογή να επιλέξεις ddr3 - 1600 και άλλες συχνότητες δε θυμάμαι ακριβώς και το έβαλα στο αυτόματο. Σε ένα πρόγραμμα που έχω, το speccy μου βγάζει DRAM Frequency 665,2 MHz που εννοεί πόσο χρησιμοποιείται, αλλά το 665 είναι σχεδόν στην κορυφή. Μετά μου λέει Jedec #3 666,7 mhz jedec #2 592,6mhz jedec #1 444,4 mhz. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Το controller του δίσκου τι ακριβώς είναι; Χρησιμοποίησες το πρόγραμμα που δίνει η Microsoft για να μεταφέρεις το dvd σε usb η κάποιο άλλο ? http://www.wikihow.com/Make-a-USB-Bootable Χρησιμοποίησα αυτό, αλλά επειδή το έκανα σε vista 32 bit, το BOOTSECT.EXE/NT60 H δεν έγινε και μου έβγαλε ένα μήνυμα το οποίο δεν θυμάμαι. Edit: Στο torrent που μου βγάζει το error, πριν την αλλαγή κατέβαζα ένα παιχνίδι, το οποίο αν το συνεχίσω τώρα κατεβαίνει χωρίς κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα το συναντάω σε καινούργια torrents.
TheELF Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Οι μνήμες οκ το 666 πάει επί δύο οπότε 1333,αν τα βάλεις όλα auto από το bios γενικά σπάνια υπάρχει πρόβλημα όμως και πάλι δεν αποκλείεται. Βασικά πράγματα που μπορείς να δεις: αν υπάρχει νέα έκδοση bios στην σελίδα της μητρικής μπας και φτιάξει την κατάσταση έλεγχος όλα τα εξαρτήματα,π.χ. memtest κάνα 4-5ώρες για της μνήμες
antwnic4 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Οι μνήμες οκ το 666 πάει επί δύο οπότε 1333,αν τα βάλεις όλα auto από το bios γενικά σπάνια υπάρχει πρόβλημα όμως και πάλι δεν αποκλείεται. Βασικά πράγματα που μπορείς να δεις: αν υπάρχει νέα έκδοση bios στην σελίδα της μητρικής μπας και φτιάξει την κατάσταση έλεγχος όλα τα εξαρτήματα,π.χ. memtest κάνα 4-5ώρες για της μνήμες Αφού έβαλα όλους τους drivers με το drivergenius, λογικά δεν θα έχει εγκαταστήσει τους πιο πρόσφατους drivers(άρα και bios) πέρα από τους αχρείαστους που μπορεί να κατέβασε; Αν χρειάζεται να κατεβάσω bios Site: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=Download&Model=H77%20Pro4/MVP&os=BIOS">τι να επιλέξω από εδώ; Με τι διαδικασία να το κάνω; Αυτό που ακριβώς θα βοηθήσει; Και εκτός του memtest που είναι για τις μνήμες, για το σκληρό που είναι η πιο πιθανή αιτία, υπάρχει πρόγραμμα για να τον επιδιορθώσω;
TheELF Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Αφού έβαλα όλους τους drivers με το drivergenius, λογικά δεν θα έχει εγκαταστήσει τους πιο πρόσφατους drivers(άρα και bios) πέρα από τους αχρείαστους που μπορεί να κατέβασε; Το θέμα είναι ότι πολλές φορές αυτά τα προγράμματα περνάνε λάθος driver και δημιουργούν προβλήματα,αν δεν κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να αφήσεις να βρει μόνο του τα driver δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν είναι από εκεί το πρόβλημα. Το Bios είναι ξεχωριστό από τους driver... Δες πρώτα ποια έκδοση bios έχεις και διάβασε μετά να δεις μπας και νεότερες εκδόσεις φτιάχνουν κάτι που μπορεί να έχει σχέση με τα προβλήματά σου. Για τον δίσκο θέλεις την πλήρη έκδοση του Hard Disk Sentinel για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface σβήνει τα πάντα οπότε κάνε πρώτα backup.
antwnic4 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Το θέμα είναι ότι πολλές φορές αυτά τα προγράμματα περνάνε λάθος driver και δημιουργούν προβλήματα,αν δεν κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να αφήσεις να βρει μόνο του τα driver δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν είναι από εκεί το πρόβλημα. Το Bios είναι ξεχωριστό από τους driver... Δες πρώτα ποια έκδοση bios έχεις και διάβασε μετά να δεις μπας και νεότερες εκδόσεις φτιάχνουν κάτι που μπορεί να έχει σχέση με τα προβλήματά σου. Για τον δίσκο θέλεις την πλήρη έκδοση του Hard Disk Sentinel για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface σβήνει τα πάντα οπότε κάνε πρώτα backup. To bios είναι το πιο πρόσφατο (1.50). Άρα το αποκλείουμε αυτό(. Θα κάνω το reinitialize, τότε. Μου φαίνεται παράξενο όμως γιατί μέσα σε μία μέρα χάλασε. Τη παρασκευή κατέβαζα πάλι κανονικά. Χθες μόνο μου έβγαλε αυτό το error. Επίσης ένα παλιό torrent file που το είχα στα downloadings από πριν το format κατεβαίνει χωρίς πρόβλημα. Είναι λογικό αυτό;
antwnic4 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα και πάλι. Έκανα τον δίσκο reinitialize, αλλά τώρα δεν μου τον εμφανίζει στον υπολογιστή στους hard disk drives. Στο hard disk sentinel, στο bios και στο devices μου τον εμφανίζει. Επίσης στο τεστ δεν μου έβγαλε κανένα error για bad sectors. Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Στην διαχείριση δίσκων κάνε δεξί κλικ πάνω του και δώσε του γράμμα.
antwnic4 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Στην διαχείριση δίσκων κάνε δεξί κλικ πάνω του και δώσε του γράμμα. Κατάφερα να το κάνω, μόνο αφού bootαρα σε safe mode. Κανονικά κολλάει σε ένα σημείο μαζί με απίστευτα κολλήματα των windows και δεν γίνεται τίποτα. Αφού καταφέρω να το κλείσω, κολλάει όλο το σύστημα. Είμαι τώρα σε clean boot με απενεργοποιημένα σχεδόν τα πάντα και πάλι κολλάει αφού το ανοίξω και το κλείσω. Ο task manager ανοίγει στο πεντάλεπτο και δεν δείχνει κάτι που να καθυστερεί το σύστημα υπερβολικά. Εκτός αυτών, προσπαθώ να μεταφέρω από τον ssd, αρχεία στον σκληρό και αρχίζει με 200mb/s για 2 δευτερόλεπτα και ανεβοκατεβαίνει με μίνιμουμ 0 bytes/s και average 600kb/s. Ο σκληρός, μπορεί να είναι green, αλλά τόσο χαμηλά δεν πήγαινε ούτε όταν είχα τα vista με το παλιό σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα