jim_p Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Καλησπερα σε ολους. Προσφατα μου προταθηκε να "μετακομισω" τα δεδομενα μου σε καποιον cloud server με προφαση να ειναι μονιμα διαθεσιμα, μιας και το pc μου που εκτελει χρεη (ftp) σερβερ δεν ειναι μονιμα ανοιχτο. Συνυπολογιζοντας και το χαμηλο bandwidth που εχω τωρα (2αρα συνδεση), μπορω να πω πως ειναι οντως μια δελεαστικη προταση. Ετσι σκεφτηκα να ξεκινησω με το azure της ms και τις 90 μερες για δοκιμη. Τα vms του βγαινουν σε διαφορα μεγεθη αναλογα με την επεξεργαστικη ισχυ, τη μνημη, το χωρο και το bandwidth που δεσμεουν. Ας πουμε οτι εμενα μου κανει και η extra small εκδοση (εκει που λεει "Defining the size of a virtual machine") http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsazure/jj156003.aspx Η βασικοτερη ερωτηση ειναι αν εχει ασχοληθει κανεις με κατι αναλογο, οχι μονο απο ms, η canonical πχ εχει το juju, η amazon το δικο της κλπ. Θα ηθελα να ξερω ποσο θα κοστισει κατι τετοιο για ενα χρονο. Μετα, εδειξα τα specs της extra large σε ενα φιλο μου αρχιτεκτονα... Οταν εκλεισε το στομα του σκεφτηκε το εξης απλο: "Γινεται να ανεβαζω εκει περα ενα σχεδιο μου στο autocad, να του κανω rendering και να το παιρνω ετοιμο? Γιατι 8 πυρηνες σιγουρα θα τελειωσουν νωριτερα απο τον q6600." Γινεται κατι τετοιο? Παρατηρησεις. Για την extra small vm θα χρησιμοποιηθει λινουξ, στο οποιο θα συνδεομαι με ssh, δεν με ενδιαφερει το γραφικο περιβαλλον. Στην extra large θα χρησιμοποιηθουν windows λογω autocad και η συνδεση σε αυτο θα γινεται μεσο remote desktop. Οσο αφορα την extra small, το σκεπτικο για vm, δηλαδη για κατι γενικης χρησης αντι για κατι συγκεκριμενο, πχ ftp σερβερ ειναι για να μπορει να συνδιαστει με καποιον torrent client.
nilosgr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Για το extra small δε ξέρω. Αλλά για το ότι μπορείς να "αιτήσε" απ το Amazon βαριές υπολογιστικές διαδικασίες (πχ βίντεο rendering κλπ) ναι γίνεται. Και νομίζω διαλέγεις και πότε το θέλεις έτοιμο (πχ αύριο ή σε 5 ώρες κλπ). Αν ψάξεις στο amazon θα το βρεις, έχω γνωστό μου που κάνει το μεταπτυχιακό του στην έρευνα πάνω στο cloud και στο scheduling τέτοιων αιτημάτων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα