cyberrobot Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Η μόνη λογική είναι να πάει σε ξύλο που είναι σχετικά πιο εύκολο από ένα ερασιτέχνη, αλλά εκεί θα έχει άλλα προβλήματα όπως Θερμοκρασία / βάρος και άλλα που προς το παρών δεν μπορώ να τα φανταστώ και σίγουρα θα προκύψουν στην πορεία.... Περιμένω με αγωνία πάντως το αποτέλεσμα και ως άνθρωπος που πάντα προσπαθεί να αποδείξει "το λάθος" των άλλων.... Ίδωμεν...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos 1 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 μιλάμε για κόστος που είναι απαγορευτικό από κάθε άποψη είπαμε να κάνουμε πλακιτσα παιδιά αλλα οταν αρχίσαμε να λέμε για λαμαρίνες............... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grwarlock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αν δεν τρολλάρεις και δε σε τρολλάρει ο γιατρός γιατί για εκεί το κόβω, ας πω κάποια πράγματα μπας και φανούν χρήσιμα κάπου, κάποτε. Η συνταγή με τα υλικά σου πάει για ένα σουφλέ (σχεδόν) αλλά για να γίνει το σουφλέ θέλει και το φούρνο και την μαστοριά του μάγειρα. Μία κατασκευή όταν ξεκινάει απο το 0, δε γίνεται με σχέδια μίας ημέρας ή δύο και σπάνια ακόμα και μετά το τελικό σχέδιο πάνε όλα βάση αυτού. Καμιά φορά μάλιστα, κάποια τμήματα επανασχεδιάζονται και το κόστος εκτοξεύεται, όταν αντικρίσουμε την ρουφιάνα την πράξη. Αν υποθέσουμε ότι τέτοιο τερας κουτί θα πάει σε αγορά υλικών 300ευρώ (λέμε τώρα) έχεις ιδέα ΠΟΣΑ θα φύγουν σε εργατοώρες, σε πρέσες, σε στράτζες, σε λειζεροκοπές, σε υδροκοπές, σε βαφές, σε, σε, σε,.... Μάλλον όχι για να το συζητάς ακόμα ή απλά έχεις όρεξη για πλάκα. ΑΝ λοιπόν σοβαρά θες αυτά που λες, για να μην πληρώσεις 3 φορές και βάλε όσο κάνει το έτοιμο case που σου δείξανε, πάρε το και άσε τις κατασκευές για αγρίους για άλλη φορά. Τώρα γιατί στα λέω; Γιατί είδα σοβαρά άτομα και μπήκανε σοβαρά στη συζήτηση του θέματος (βλέπε τον απο πάνω) και γιατί έχω ξοδέψει πάρα πολλά σε custom κατασκευές και ξέρω ότι σε καμία περίπτωση, κάτι τέτοιο που θες να φτιάξεις απο το 0, δεν θα είναι έστω κοντά στην τιμή του έτοιμου που αναφέρθηκε. Το αν υπάρχει η πείρα, το μετρητό κλπ δε ξέρω. Αν σου περισεύουν μερικά χιλιάρικα μόνο για το κουτί, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα Γνωστες και σεβαστες οι γνωσεις και οι αποψεις σου περι custom κατασκευων. Το κουτι που εχω στο μυαλο μου το δουλευω (στο χαρτι) αρκετους μηνες τωρα. Θα μου πεις γιατι δεν πας να παρεις ενα ετοιμο κουτι να γλιτωσεις την φασαρια και να μην πεταξεις χρηματα. Για τον ιδιο λογο που εσεις παλευετε να μεταμορφωσετε ενα ασχημο κουτι σε κατι εντυπωσιακο.Το αποτελεσμα αλλες φορες ειναι ομορφο και αλλες φορες απλα ενα ακομα χριστουγεννιατιο δεντρο.Χωρις ιχνος μομφης για κανεναν σας. Το μονο που θελω ειναι ενα κουτι λειτουργικο συμφωνα με τα δικα μου κρητηρια.Ελπιζω οτι το τελικο αποτελεσμα θα με δικαιωσει. Επειδη λοιπον δεν εχω καμμια απολυτος διαθεση για πλακα θα μου επιτρεψεις, οταν καταληξω στο τελικο σχεδιο, να σε ενοχλησω για να μου δωσεις την αποψη σου και τα φωτα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Οπως νομίζεις τότε, απλά αν διαβάσεις το νήμα σου απο την αρχή σαν επισκέπτης -όπως έκανα και εγώ- θα καταλήξεις στο συμπέρασμα που έβγαλα, λανθασμένα όπως μου λες. Δε γράφω καθόλου συχνά και απλά μου προκάλεσε την περιέργεια το όλο σκηνικό, thats all. Οσο για τα λόγια σου ευχαριστώ αν και δε νομίζω να έχουμε μιλήσει καθόλου πιο παλιά. Εκτός αν γέρασα τόοοοσο πια, που ξεχνάω nicknames. Καλή επιτυχία στο φιλόδοξο εγχείρημα απλά πρόσεξε, γιατί η απογοήτευση με την ικανοποίηση είναι πολύ κοντά σε αυτά τα θέματα. Over and out Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grwarlock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Τα τροφοδοτικά δεν είναι θέμα. Ενώνεις πράσινα-μαύρα καλώδια και ξεκινάς σταματάς σχεδόν όσα θες συγχρόνως. Δοκιμασμένο χρόνια σε san/nas server-οκατασκευές μου. Σκέφτεσαι τουλάχιστον 2 τροφοδοτικά. Sata καλώδια 1m max, αυτό το λαμβάνεις σαν περιορισμό. Ένας άλλος περιορισμός σου για το # των hdds που θα χρησιμοποιήσεις είναι στις pci-(x) θύρες της μητρικής σου για τους sata controllers. 30 hdds ίσως είναι υπερβολή εκτός από σπατάλη χρημάτων που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλού. Μπορείς πάντα να πάρεις ένα lian-li case με τον μέγιστο αριθμό μπλέ-μαύρων hdds που θα επιλέξεις και όσο σου χρειάζεται παραπάνω χώρος αναβαθμίζεις χωρητικότητες, όχι αριθμό hdds. Όλοι αυτό κάνουν, σκέψου και αυτό το σενάριο. Υδρόψυξη δεν είναι βατό σενάριο για τόσους hdd ούτε απαιτούμενο, πόσο μάλλον εκτός σχέσης κόστος- απόδοσης. Με ανεμιστήρες θα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου και με κανένα κίνδυνο σε πιθανή αποτυχία/αστοχία ή σύνδεσης υλικού. Άμα καταλήξεις να φτιάξεις κάτι ρώτα ότι θες από τρόπους κατασκευής και εύρεση υλικών. Budjet έχεις βάλει; /sc Σιγουρα μιλαω για 2 τροφοδοτικα.Το περιορισμο των Sata τον γνωριζω. Οσο για τις pci-(x) θυρες της μητρικης μου μου αρκει να εχει 2 ελευθερες. Σε πρωτη φαση θα εκμεταλευτω τις 8-10 θεσεις για δισκους που θα εχει η μητρικη και για τους υπολοιπους θα βαλω 2χ8 sas/sata controllers.Ηδη εχω βρει καποιους περιπου στα 250 εκαστος. Και για να προλαβω μια πιθανη ερωτηση σου δεν θα μπει τιποτα σε raid. Την οποια ασφαλεια δεδομενων θα την πετυχω με μια syncronized αποθηκη που θα ειναι διπλα στο τερας.Αυτη την στιγμη η καλυτερη αναλογια ΤΒ/χρηματων διχνει του 3ΤΒ δισκους.Σιγουρα οταν θα ερθει η στιγμη για να μπουν ολοι οι δισκοι επανω αυτο θα εχει αλλαξει. Ναι η υδροψυξη σε δισκους εχει εγκαταλειφθει για τον απλουστατο λογο οτι οπου και να κοιταξα κανεις δεν ειπε οτι θα κερδισω κατι παραπανω απο μερικους καλους ανεμιστηρες. Και σιγουρα κινδυνος αστοχιας υλικου ειναι μεγαλος. Καποτε βαφτισα 2 δισκους με ψυκτικο υγρο απο ενα τανκ.Δεν θα ηθελα μια επαναληψη. Οταν λοιπον καταληξω στο τελικο σχεδιο θα σε ενοχλησω για να μου δωσεις τα φωτα σου. Αν βγαλουμε εξω το κοστος των δισκων και των extra controllers (μερικους τους εχω ηδη) υπολογιζω οτι κουτι και υπολοιπο hardware θα παει κατι λιγοτερο απο 1500 ευρω. Οπως νομίζεις τότε, απλά αν διαβάσεις το νήμα σου απο την αρχή σαν επισκέπτης -όπως έκανα και εγώ- θα καταλήξεις στο συμπέρασμα που έβγαλα, λανθασμένα όπως μου λες. Δε γράφω καθόλου συχνά και απλά μου προκάλεσε την περιέργεια το όλο σκηνικό, thats all. Οσο για τα λόγια σου ευχαριστώ αν και δε νομίζω να έχουμε μιλήσει καθόλου πιο παλιά. Εκτός αν γέρασα τόοοοσο πια, που ξεχνάω nicknames. Καλή επιτυχία στο φιλόδοξο εγχείρημα απλά πρόσεξε, γιατί η απογοήτευση με την ικανοποίηση είναι πολύ κοντά σε αυτά τα θέματα. Over and out Δεν σε αδικω καθολου.Ισως και εγω να σκεφτομουν το ιδιο με σενα. Οχι δεν εχεις γερασει και ναι δεν εχουμε μιλησει ποτε ξανα.Απλα διαβαζω αρκετα και ειτε εχω πεσει σε σπανια κειμενα σου ειτε αλλοι αναφερονται σε σενα ως σημειο αναφορας. Συγχωρεσε εναν γερο που εχει ζησει πολυ καλα στο πετσι του και την ικανοποιηση αλλα και την απογοητευση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Karmen προς τα εκεί το πάω για αυτό τον ρώτησα budjet. θέλω να δω αν θα καταλήξει και μόνος του στο ίδιο συμπέρασμα. Haris013 ότι γράφεται μένει, για να το δουν και τα υπόλοιπα μέλη. Δεν αφορά μόνο τον topic starter. Cyberrobot ιδέες και λύσεις ψάχνει για το κάτα πόσο είναι υλοιποιήσιμο το project που σκέφτηκε. Το κατά πόσο υλοποιήσιμο είναι μπορούμε να το βάλουμε κάτω. Έστω ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε αυτό: http://www.moddiy.com/products/QDIY-Professional-Modder-Acrylic-6%252dBay-HDD-Rack-Tray-%28Y6F%29.html?setCurrencyId=3 που αναφέρθηκε νωρίτερα, με κόστος έτοιμου 23€ + μεταφορικά. Για να κατασκευάσεις μόνος σου 1 κομμάτι σε αλουμίνιο σε φρέζα/τόρνο/μηχανουργείο στον Αποστόλο π.χ. Πειραιά υπολογίζεις ~20€+ με τα υλικά δικά του εφόσον του πας τουλάχιστον ένα πρόχειρο σχέδιο στο χέρι. Για να το φτιάξεις σε laser\υδροκοπή στον Μιχάλη, Άγιο Δημήτριο υπολογίζεις 30€+ πάλι πάνω κάτω εφόσον του πας ενα cad σχέδιο όμως, με δικά του υλικά πάλι. Αυτό σε συμφέρει εφόσον θες να φτιάξεις παραπάνω από 1 κομμάτι όπου η τιμή σε παραπάνω τμχ πέφτει σημαντικά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θες να κάνεις με dremel και δράπανο τις οπές και τις τρύπες. Υλικά και δίσκοι θα σου πάνε παραπάνω χώρια την ταλαιπωρεία. Μετά θα χρειαστείς και μια ηλεκτροστατική powder coating για να γίνει σαν τo έτοιμο, σωστά; O Σπύρος στον Αγ. Δημήτριο θα σου χρεώσει τουλάχιστον άλλα 30€+ για τη βαφή για ένα κομμάτι. Υπόψιν οι τιμές που δίνω είναι χοντρικές χωρίς ΦΠΑ, για αυτό και δεν αναγράφω επώνυμα. Σαν ιδιώτη δεν θα στα φτιάξουν απαραίτητα. Οι εππαγελματίες του χώρου γνωρίζουν για ποιούς μιλάω. Θες να βάλουμε και τις βενζίνες, τα έξοδα σου, τα πήγαιν έλα σου από τον έναν στον άλλο. Τον κόπο και τον χρόνο σου; Βλέπεις την διαφορά; Με ένα πρόχειρο κοστολόγιο φτάσαμε σχεδόν τριπλάσια αξία από το έτοιμο. Επίσης όσα cad ή βιομηχανικά μηχανήματα pc, έχω στήσει ή supportάρει στη όποια βιομηχανική ζώνη είναι ως επί το πλείστον δεκαετίας τουλάχιστον, και τα νεότερα δεν τα λες high end στην κατηγορία τους. ούτε καν middle end. Πιστεύεις ότι έχουν την ίδια κατασκευαστική ακρίβεια με αυτά που χρησιμοποιεί η Lian Li π.χ. στη γραμμή παραγωγής της; Έξω με πολύ μεγαλύτερη παραγωγή από την εγχώρια οι τιμές μπορούν να πέσουν κατακόρυφα, στο volume είναι το κλειδί, όχι στην ποιότητα. Καλύτερο ποιοτικά και φθηνότερο είναι πρακτικά αδύνατο να βγει. Ένα από τα δύο ναι. Για φίλο αλουμινά/σιδερά που είπες ότι έχεις θα βοηθούσε στην περίπτωση που έχει onsite υδροκοπή/laser του πας τα σχέδια σε cad, και tig, mig welding ή ηλεκτροπόντα για τις όποιες κολλήσεις χρειαστεί το project. Συμφέρει να φτιάξεις κάτι μόνος σου εφόσον δεν υπάρχει έτοιμη λύση / εναλλακτικοί τρόποι, από ψώνιο για την μόντα ή για κέρδος μέσω παραγωγής. Στο δικό σου project υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Αν γουστάρεις να παιδευτείς και να το κάνεις μόνος σου πάντος, εδώ είμαστε. /sc 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SwAToNeR Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Εγώ θα σου προτείνω κάτι πολύ απλό.Κάτσε και σχεδίασε και βγάλε το κόστος ενός απλού on top case extension. Χωρίς βαφές και με απλά πριτσίνια κλπ. Επίσης μελέτησε τις βάσεις για τους δίσκους. Δες το κόστους που θα σου βγεί.Για ολόκληρο κουτί το κόστος θα πάει επί 5 χωρίς ξαναλέω να μιλήσουμε για βαφές, ανεμιστήρες, φίλτρα, καλώδια επεκτάσεων κ όλα τα σχετικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SwAToNeR Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Χαζεύοντας πέτυχα το παρακάτω και στο δείχνω για να δείς τι δουλειά χρειάζεται για να φτιάξεις ένα κουτί... http://www.coldzero.eu/forum/showthread.php?3657-Mega-Box-Corsair-800D-Silverstone-Raven-2 Και όπως θα δείς δεν είναι ωραίο. Δένετε με βίδες αναγκαστικά. Δεν ξέρω αμα βαφτεί πως θα φαίνεται βέβαια αλλά η προσπάθειά του είναι τεράστια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα