alexmm Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Επειδή λίγο έχω μπερδευτεί με το θέμα, θέλω να επεκτείνω την εμβέλεια του WiFi σήματος μου. Το ρούτερ είναι στο χωλ, συνδέεται με το desktop (γραφείο) ασύρματα και θέλω να επεκτείνω το σήμα του και σε σημεία του σαλονιού που τώρα δεν φτάνει για να μπορώ να συνδέομαι με το λαπτοπ. Πρέπει να αγοράσω τελικά range extender ή AP (για να δουλέψει ως repeater); Έχετε καμια συγκεκριμενη προταση;
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δεν είναι το ίδιο. Το Access Point συνδέεται καλωδιακά στο τοπικό μας δίκτυο ενώ το Range Extenter μπορεί και καλωδιακά και ασύρματα.
rfc Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Ναι αλλα το ΑΡ δουλευει και σαν range extender. Αυτο εννουσα το ιδιο..... τακης 1
gasin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 range extender θα σου πρότεινα. Εγώ πήρα αυτό και έχω ασύρματο σε όλο το σπίτι... Παίρνει το σήμα ασύρματα από το router στα 2mbps και το ενισχύει μέχρι και 9mbps. Μπορείς να συνδέσεις πάνω του και ενσύρματες συσκευές παράλληλα...
takistmr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Αυτή η αυξηση της ταχύτητας είναι πλασματική. Η ταχύτητα που βλέπεις στο wifi του υπολογιστή σου είναι η ταχύτητα σύνδεσης με τον range extender και όχι με τον απομακρυσμένο modem-router. Αυτή η ταχύτητα είναι διαφορετική και θα την δεις μόνο μέσα από το μενού του range extender. Καλό είναι να τοποθετήσεις τον range extender σε σημείο που να πιάνει πολύ καλά το δίκτυο που θα αναμεταδώσει (extend) για να υπάρχει η βέλτιστη ταχύτητα σύνδεσης με το modem-router που συνδέεται κατευθείαν στο ιντερνετ. Επίσης, μεγάλη προσοχη στη συχνότητα εκπομπής του range extender. Αυτή δεν πρέπει να είναι η ίδια με το modem-router διότι θα παρεμβάλει ο ένας τον άλλο. Καλό είναι επίσης να επιλέξεις την χρήση των λιγότερο χρησιμοποιούμενων συχνοτήτων της γειτονιάς σου για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
rfc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Ασε που ειναι και πολυ αργος και δε το ξερει κιολας.
gasin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Στον όροφο του ρούτερ το speedtest δίνει 13mbps... Στο ισόγειο το σήμα από το ρουτερ είναι πλέον 2-3mbps... Αν συνδέσεις συσκευές απλά σέρνονται... Ανοίγοντας το NETGEAR, συνδέονται επάνω του 1 λαπτοπ, μια smart tv και 2 κινητά και πηγαίνουν αέρα. Οι οδηγίες του κατασκευαστή λένε να τοποθετηθεί στο πιο αδύνατο σημείο λήψης και όχι στο πιο ισχυρό. Το speedtest δίνει 8-9 mbps.. που νομίζω είναι πραγματικά γιατί όλες οι συσκευές πετάνε..
rfc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Και συνδεεσε σε Ν πρωτοκωλλο, εγω συνδεομε σε G και κατεβαζω με 18. Τα repeaters- renge extenders να εχετε υποψη σας οτι χρησιμοποιουν το μισο bandwindth για Tx και το αλλο μισο για Rx. Για αυτο να προτιματε ΑΡ αν γινεται.
gasin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Είχα ΑΡ TP-LINK (δες εδώ το ποστ) και αποδείχτηκε μεγάλο καρκίνωμα. Δεν μπορούσε με τίποτε να δώσει ενσύρματο και ασύρματο μαζί (αν και η TP-LINK που μίλαγα επέμενε ότι γίνεται). Από τότε που πήρα το netgear extender δεν έχω κανένα πρόβλημα. Παίζει παράλληλα ως extender+bridge και δίνει ενσύρματα και ασύρματα. Το έχουν πάρει ήδη και 2-3 φίλοι που ήθελαν να δώσουν Internet σε διαφορετικούς ορόφους και έχουν σωθεί...
rfc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δε χρειαζεται να εκθειαζεις κατι το οποιο σε σενα επαιξε καλα. Με τα tp-link τα οποια δε γουσταρω και εγω επισης, εχω σωσει κοσμο και ασυρματα και ενσυρματα ταυτοχρονως. Απλα σε σενα δεν εκατσε για καποιο λογο. Πιθανον να το ειχες σε repeater mode ενω επρεπε να παιξεις σε universal ή το αναποδο και τετοια. Για τσαμπα καλα ειναι ολα αυτα να κανεις τη πλακα σου.
takistmr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Και συνδεεσε σε Ν πρωτοκωλλο, εγω συνδεομε σε G και κατεβαζω με 18. Τα repeaters- renge extenders να εχετε υποψη σας οτι χρησιμοποιουν το μισο bandwindth για Tx και το αλλο μισο για Rx. Για αυτο να προτιματε ΑΡ αν γινεται. Έτσι παίζουν όλα τα wifi διότι η ταχύτητα που αναφέρεται είναι αθροιστικά η ΤΧ και RX. Επίσης, έχε υπόψιν σου ότι το ασύρματο κομάτι τους λειτουργεί σαν hub με αποτέλεσμα όσο περισσότερες συσκευές συνδέονται ασύρματα στο ίδιο wifi τόσο θα υποβαθμίζεται η ασύρματη σύνδεση.
rfc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 εννοειτε και αυτο μακης. Απλα στο ΑΡ δεν εχεις διαμοιρασμο οταν το συνδεεις με καλωδιο.
takistmr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 εννοειτε και αυτο μακης. Μη μου μαμάς το όνομα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα