Προς το περιεχόμενο

Diafora GnuPG/PGP

Dvs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι και ειδήμων, νομίζω πως η κύρια διαφορά τους είναι στην άδεια χρήσης τους. ΤΟ GPG διατίθεται υπό την άδεια της GNU ενώ το PGP αποτελεί εμπορική εφαρμογή. Κατά τα άλλα είναι συμβατα μεταξύ τους(τα κλειδιά που δημιουργούνται από το ένα αναγνωρίζονται από το άλλο) ενώ διαφέρουν και λίγο στην λειτουργικότητα καθώς έχουν διαφορετικό συντακτικό εντολών.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω στατιστικά χρήσης αλλά να έχεις υπόψιν σου πως αφού το PGP έχει εμπορική άδεια πρέπει να σκάσεις μερικά $$$ για να το χρησιμοποιήσεις για επαγγελματικούς εφαρμογές (κανά website ας πούμε ή σε μια επιχείρηση). Για ιδιωτική χρήση δεν υπάρχουν περιορισμοί. Όποιο και αν χρησιμοποιείς μέσα είσαι πάντως.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] αφού το PGP έχει εμπορική άδεια πρέπει να σκάσεις μερικά $$$ για να το χρησιμοποιήσεις για επαγγελματικούς εφαρμογές (κανά website ας πούμε ή σε μια επιχείρηση). Για ιδιωτική χρήση δεν υπάρχουν περιορισμοί. [...']

Για προσωπική χρήση υπάρχει το PGP Freeware που διατίθεται από το επίσημο site. ;)

Βέβαια λείπουν κάποιες λειτουργίες (όπως το PGPdisk που δημιουργεί virtual encrypted drive ή τα plug-ins για Outlook και Outlook Express) αλλά για απλή χρήση είναι μια χαρά...

• Super Moderators
Δημοσ.
milame gia linux :)

Gia windows exo idi to PGP ;)

Όχι, δεν μιλάμε για Linux. :)

Κανένας δεν ανέφερε λειτουργικό - δες τα παραπάνω μηνύματα και πες μου πού λέει Linux.

Εγώ μιλούσα για MacOS. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...