Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Αγορασα προσφατα απο ενα παλικαρι εναν OCZ Agility 3 στα 128GB.Ο ssd ειναι sata3 αλλα φυσικα δουλευει και με sata2. Αλλα θελοντας να εχω ταχυτητες κοντα στα 300-400-500mb/s οπως λεει στο site του δισκου αγορασα την παρακατω καρτουλα με sata 3

http://www.ebay.com/itm/271014212269?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Εγκαθιστωντας την ειδα οτι οι διαφορες στην ταχυτητα ηταν ανυπαρκτες.Λιγο read ειχε καλυτερο μερικες φορες αλλα γενικα το σκορ σε benchmarks ηταν πανω κατω το ιδιο και μικροτερο.

Αυτο που σκευτομαι ειναι οτι την καρτα την εχω βαλει σε μια θυρα PCI Express x16 η οποια οπως λεει και στο site της motherboard μου ειναι x4 και οχι x16.Επισης αναρωτιεμαι αν υπαρχουν καλωδια sata3.Εκεινοι μου εστειλαν ενα καλωδιο,ιδιο με τα προηγουμενα που ειχα.

Θα ηθελα  λοιπον την συμβουλη σας για το αν μπορω να πετυχω κατι παραπανω στην ταχυτητα του ssd μου περνωντας πχ ενα sata3 καλωδιο (αν υπαρχουν!), βαζοντας την καρτα σε ενα PCI Express x16 slot το οποιο οντως ειναι  x16(εχω ομως την καρτα γραφικων μου εκει και δεν θελω να την βγαλω γιατι οι επιδοσεις της ειναι ειλικρινα διπλασιες σε σχεση με το PCI Express x4), η τελος αν απλα δεν ειναι καλη η καρτουλα που πηρα.Παρακτω εβαλα καποιες εικονες απο τα benchmarks  με sata2 και sata3.

sata2

post-244704-0-04300900-1362685558_thumb.png

sata3
post-244704-0-76865700-1362685558_thumb.png

Οπως βλεπεται εκανα και μια αναβαθμιση firmware στον SSD αλλα δεν ειχε αλλαγες στην ταχυτητα(εκανα καποια τεστ).

pc specs:

p55M-UD2

i7 860

gtx 570

vengence 8GB

ocz agility 3

550w A-DATA

Ευχαριστω εκ των προτερων παιδια!

post-244704-0-74256200-1362685698_thumb.png

post-244704-0-46513200-1362685699_thumb.png

Δημοσ.

για τρέξε ΑΤΤΟ, ο agility 3 είναι με sandforce controller...

Τωρα κανω τα benchmarks με το ΑΤΤΟ εχεις δικιο βλεπω μεγαλες διαφορες.Θα ανεβασω τα αποτελεσματα μολις κανω και με sata3. Τι σημαινει το οτι ειναι με sandforce controller?

• Super Moderators
Δημοσ.

ότι ο controller αποδίδει καλύτερα σε δεδομένο που μπορούν να δεχτούν συμπίεση, με αυτό το είδος testάρει το ΑΤΤΟ και τέτοια νούμερα αναφέρει ο κατασκευαστής στις επιδόσεις του ssd...

Δημοσ.

Σε όποια  θύρα και να το βάλεις, x1 bandwith θα χρησιμοποιεί ο αντάπτορας (λόγω μεγέθους). 

Aπο κει και πέρα, αυτοί οι "φθηνοί" αντάπτορες, έχουν νόημα να τους αγοράσεις μόνο αν έχει πάθει ζημιά ο controller της μητρικής και δεν έχεις που να συνδέσεις δισκους. Αλλιώς σαν απόδοση, δεν έχουν  καμία διαφορά απο έναν low-performance sata II controller, όπως αυτός της p55 σου (εξ'ου και τα παρόμοια νούμερα)

• Like 1
Δημοσ.

ότι ο controller αποδίδει καλύτερα σε δεδομένο που μπορούν να δεχτούν συμπίεση, με αυτό το είδος testάρει το ΑΤΤΟ και τέτοια νούμερα αναφέρει ο κατασκευαστής στις επιδόσεις του ssd...

λοιπον προς μεγαλη μου εκπληξη με sata2 ειδα μεγαλες διαφορες στην ταχυτητα 

post-244704-0-01528500-1362688067_thumb.png

αλλα με sata3 ειδα πολυ μικροτερες ταχυτητες απο sata2

post-244704-0-35439400-1362688313_thumb.png

αρα φταιει η καρτα που πηρα λες η το pci slot επειδη ειναι x4?

Σε όποια  θύρα και να το βάλεις, x1 bandwith θα χρησιμοποιεί ο αντάπτορας (λόγω μεγέθους). 

οκ οποτε να μην δοκιμασω καν να το βαλω στην x16!

Δημοσ.

Aπο κει και πέρα, αυτοί οι "φθηνοί" αντάπτορες, έχουν νόημα να τους αγοράσεις μόνο αν έχει πάθει ζημιά ο controller της μητρικής και δεν έχεις που να συνδέσεις δισκους. Αλλιώς σαν απόδοση, δεν έχουν  καμία διαφορά απο έναν low-performance sata II controller, όπως αυτός της p55 σου (εξ'ου και τα παρόμοια νούμερα)

Και ομως δοκιμαζοντας το στην θυρα pci-e  x16  2.0 στο ΑΤΤΟ εφτανε ταχυτητες 430mb/s αλλα στο AS SSD ας πουμε επιανε κλασσικα το πολυ 200  ενω στην πραγματικοτητα ακομα πιο χαμηλα 170 περιπου.Οποτε να υποθεσω οτι αυτα ειναι τα ορια του δισκου? 

Δημοσ.

παιδια να ρωτησω κ εγω κατι οποτε εγω που περιμενω speed των 490mb-350μβmb(read-write)  απο την sandisk sata 3 128gb ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΕΦΟΣΟΝ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ SATA 2 ετσι ? 

Δημοσ.

Και ομως δοκιμαζοντας το στην θυρα pci-e  x16  2.0 στο ΑΤΤΟ εφτανε ταχυτητες 430mb/s αλλα στο AS SSD ας πουμε επιανε κλασσικα το πολυ 200  ενω στην πραγματικοτητα ακομα πιο χαμηλα 170 περιπου.Οποτε να υποθεσω οτι αυτα ειναι τα ορια του δισκου? 

Ναι αλλα σε αυτη την θυρα κλεβει bandwith απο την καρτα γραφικων .

• Like 1
Δημοσ.

παιδια να ρωτησω κ εγω κατι οποτε εγω που περιμενω speed των 490mb-350μβmb(read-write)  απο την sandisk sata 3 128gb ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΕΦΟΣΟΝ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ SATA 2 ετσι ? 

Ναι

Δημοσ.

Παιδες επειδη το ψαξα το θεμα με τους controllers, ειναι ασκοπο. Θα δωσεις λεφτα και στην καλυτερη θα εχεις ενα +10% απτο Sata2 (και αν). Οι controllers που δινουν πραγματικες SataIII ταχυτητες κοστιζουν παραπανω απο μια καινουργια μητρικη με native sata στο SB αρα.... βολευτειτε με sata 2, 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...