Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν σε αφήνει αδιάφορο το ότι άλλαξε το UI ο ρουφιάνος τότε γιατί μπαίνεις στον κόπο να σχολιάσεις?!

Υπάρχουν άλλα threads τα οποία έχουν πιο σχετικό θέμα και μπορείς να βγάλεις ελεύθερα το "άχτι" σου...

Και επειδή πολλά ακούστηκαν περί απορρήτου και προσωπικών δεδομένων...

Όλοι εσείς που έχετε τα μυστικά του σύμπαντος και δεν θέλετε το fb  (ή το κάθε social network) να τα γνωρίζει... απλά μπορείτε να μην τα ανεβάζεται...! Για τους πιο επιφυλακτικούς, μην κάνετε ποτέ εγγραφή σε κανένα από αυτά...

Και για τους hardcore privacy freaks... κόψτε την σύνδεση σας από το internet...

Επίσης ξέρετε τι γνωρίζει το fb για εσάς?! Τι μουσική ακούτε... ποιες ταινίες σας αρέσουν ποια ρούχα ποια βιβλία κτλπ. με χειρότερο από αυτά να γνωρίζει μέσω του check in (που εσείς οι ίδιοι κάνετε) το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας...

Και όλα αυτα τα χρησιμοποιεί για να σας προβάλει διαφημιστικά σχετικά με το τι σας αρέσει για να τσιμπίσετε και να αγοράσετε πιο εύκολα... Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό...

Το ίδιο δεν κάνει και η google... και αυτή την κράζετε αλλά κανείς δεν σταματά να την χρησιμοποιεί ούτε την αναζήτηση, ούτε το youtube ούτε τίποτα...

Περι αποβλακώσεως, δεν έχω να πω κάτι γιατί με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις... τα παιδιά πλέον που ασχολούνται με το internet δεν έχουν καμία διαπαιδαγώγηση στο πως να το δουλεύουν γιατί απλά οι γονείς δεν ασχολούνται για να τους δείξουν τον σωστό δρόμο...

Το facebook δεν χάζεψε κανέναν αλλά σίγουρα χάζεψε περισσότερο τους ήδη χαζούς.

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ παιδιά το fb το χρησιμοποιώ για news feeding από διάφορες σελίδες που δεν προλαβαίνω να ψάχνω μια-μια. Αυτό που δεν γουστάρω καθόλου όμως είναι το εξής: Ετσι και κανεις κάποιον φίλο, αυτός αυτομάτως θα βλέπει το activity σου μέσα στο news feed του.. Δεν μπορείς να το κόψεις, δεν παει να τον βάλεις σε restricted ή στη γωνία τιμωρία στο ένα πόδι, αυτός μια χαρά θα βλέπει τι κάνεις like και πού απαντάς. Μλκια το λες... :/

..Κάτι που στο google+ υπάρχει από τα βρεφικά στάδια :P

Δημοσ.

Δυστηχως το fb εχει καψει πολυ λαο ,ειδικα νεωτερες ηλικιες.Αμα ειμαι ψευτης πειτε μου

Βγαινω εξω γνωριζω νεα ατομα και με ρωτανε να τους πω το fb.Οταν τους λεω οτι δεν εχω με κοιτανε λες και του εβρισα την μανα,λες και βγηκα απο καμια σπηλια.Ατομα που δεν ξερουν να εγκαταστησουν ενα προγραμμα στο pc,απλα μπαινουν fb.Αν θελω να μιλησω με καποιον χρησιμοποιω το skype,αυτα τα like στα picακια εχουν εθισει πολλους :-D .

Για εμενα ειναι ενα παιχνιδι πλεον το fb,καπως ετσι το βλεπω.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι φυσικά τα τεχνικά και λοιπά blog/σελίδες που καίγομαι τα παίρνω με rss, όλα τακτοποιημένα ;)

Απλά έχω μερικούς "φίλους" και κάποιες χαζές groupοσελίδες πάνω σ'ενα παλιό Nokia με S60, και επειδή καμια φορά απαντάω κιόλας στα post, έψαχνα τα privacy settings που είναι διάτρητα σ'αυτό τον τομέα. Κι αν σου πω σε ποιό δωμάτιο ακριβώς το χρησιμοποιώ, θα καταλάβεις.. :P

Δημοσ.

Ατομα που δεν ξερουν να εγκαταστησουν ενα προγραμμα στο pc,απλα μπαινουν fb.

Πολύ σωστός. Να που στηρίζεται η επιτυχία (σε μεγάλο βαθμό) του ipad και γενικότερα των tablet. Γιατί προσφέρει το βασικό για όλα τα πιτσιρίκια: Facebook. Τι να το κάνουν μετά το κανονικό pc (που όπως φαίνεται, το είχαν αναγκαστικά για να μπούνε facebook, και δεν εξυπηρετούσε καμία άλλη ανάγκη τους, γιατί δεν υπήρε απλά, πέρα από κάποια βασικά προγράμματα που μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτά);;;

Εγώ προσωπικά, έχω fb, αλλά δεν γράφω ποτέ στον τοίχο (lol, το μιλάω σε τοίχο που λέγαμε έγινε πραγματικότητα) γιατί ειλικρινά βαριέμαι αφάνταστα, το χρησιμοποιώ καθαρά για να επικοινωνήσω με άτομα που δεν μπορώ να έρθω σε επαφή καθημερινά.

Δημοσ.

Δυστηχως το fb εχει καψει πολυ λαο ,ειδικα νεωτερες ηλικιες.Αμα ειμαι ψευτης πειτε μου

Βγαινω εξω γνωριζω νεα ατομα και με ρωτανε να τους πω το fb.Οταν τους λεω οτι δεν εχω με κοιτανε λες και του εβρισα την μανα,λες και βγηκα απο καμια σπηλια.Ατομα που δεν ξερουν να εγκαταστησουν ενα προγραμμα στο pc,απλα μπαινουν fb.Αν θελω να μιλησω με καποιον χρησιμοποιω το skype,αυτα τα like στα picακια εχουν εθισει πολλους :-D .

Για εμενα ειναι ενα παιχνιδι πλεον το fb,καπως ετσι το βλεπω.

ΤΙ???????? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ FACEBOOK??????????????????

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

:lol:

• Like 2
Δημοσ.

Ωραιες  δειχνουν να ειναι οι  καινουριες αλλαγες ,περιμενουμε να εχουμε και την εμπειρια χρησης βεβαια για μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.Τωρα για τους γνωστους μιζερους-κλαψες  εχει καταντησει βαρετο και να απαντησω.

• Like 3
Δημοσ.

Και για αυτούς που λένε ότι μπορεί κανείς να μη δίνει στοιχεία, να μην ανεβάζει photo.

Ωραία, έστω ότι κάποιος ΔΕΝ δίνει τίποτα και μαγκιά του.

Θα πάει σε ένα πάρτυ π.χ. θα βγει φωτογραφίες με τους φίλους του, πάρτον την άλλη μέρα με tag στο facebook στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ανέβασε ο ίδιος φώτο; Όχι. Υπάρχει φώτο του στο facebook; Ναι.

Το ίδιο και με τις τοποθεσίες και τα προσωπικά στοιχεία. Αν δεν τα βάλετε εσείς, όλο και κάποιος φίλος σας (άθελα του και χωρίς κακή πρόθεση προφανώς) θα πει κάποιο στοιχείο για εσάς. Είτε που μένετε, είτε με ποιον/ποια τα φτιάξατε κλπ.

Όταν ο ίδιος ο δημιουργός του, έφτιαξε το facebook για να παρακολουθεί τη γκόμενα του, καταλαβαίνετε...

Α, κι επίσης, το κείμενο στο chat αποθηκεύεται στους severs πριν καν πατήσεις enter. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσο για τον χρήστη (ένας πιο πάνω είναι, δε θυμάμαι ποιος) που λέει ότι "έλα μωρέ βγάζει λεφτά από τι ταινίες μου αρέσουν, τι μουσική ακούω κλπ"

Δεν βγάζει μόνο από αυτά λεφτά. Και αν δεν έχεις θέμα να σου καταπατούν τα προσωπικά δεδομένα και τις προσωπικές ελευθερίες είσαι βαθιά νυχτωμένος. Και μετά παραπονιούνται μερικοί για κάμερες στους δρόμους, όταν οι ίδιοι έχουν βάλει κάμερα μέσα στο σπίτι τους.

Κανένας λόγος να απορεί κανείς που με τα νομοσχέδια κατά της "πειρατίας" (δηλαδή των προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του πολίτη) όπως SOPA, PIPA, ACTA κλπ το facebook είχε πάει υπέρ τους.

Το αν κάποιοι θέλουν να είναι πρόβατα δικαιωμά τους. Κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες τους. Αλλά μη μας λένε ότι δεν κάνει και τίποτα κακό το πιο εθελοντικό αυτοφακέλωμα στην ιστορία του internet, που ακούει στο όνομα facebook.

Ωραιες
 δειχνουν να ειναι οι  καινουριες αλλαγες ,περιμενουμε να εχουμε και
την εμπειρια χρησης βεβαια για μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.Τωρα για τους
γνωστους μιζερους-κλαψες  εχει καταντησει βαρετο και να απαντησω.

Μην απαντήσεις. Και να απαντούσες, δε θα έλεγες κάτι ουσιαστικό, οπότε δεν υπήρχε νόημα έτσι κι αλλιώς. Και αν εμείς είμαστε μίζεροι-κλάψες, εσύ είσαι μίζερο-έρμαιο πρόβατο του facebook. ^_^

Και από το 2ο προτιμώ 10000000000000000000 φορές το 1ο.

Δημοσ.

Και για αυτούς που λένε ότι μπορεί κανείς να μη δίνει στοιχεία, να μην ανεβάζει photo.

Θα πάει σε ένα πάρτυ π.χ. θα βγει φωτογραφίες με τους φίλους του, πάρτον την άλλη μέρα με tag στο facebook στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ανέβασε ο ίδιος φώτο; Όχι. Υπάρχει φώτο του στο facebook; Ναι.

Το ίδιο και με τις τοποθεσίες και τα προσωπικά στοιχεία. Αν δεν τα βάλετε εσείς, όλο και κάποιος φίλος σας (άθελα του και χωρίς κακή πρόθεση προφανώς) θα πει κάποιο στοιχείο για εσάς. Είτε που μένετε, είτε με ποιον/ποια τα φτιάξατε κλπ.

Έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομα αυτά.

Δημοσ.

Αυτοί οι Έλληνες με τις συνομοσιολογίες τους... Να σας θυμίσω λίγο ότι έχοντας λογαριασμό e-mail από τη Microsoft ή τη Google ή οποιονδήποτε άλλο webmail provider έχετε καταχωρημένη όλη την προσωπική σας αλληλογραφία στο server της εταιρείας! Και μάλιστα η Google χρησιμοποιεί και το περιεχόμενό τους για να σας βγάζει διαφημίσεις!!! Το Facebook φταίει λοιπόν ή η καχυποψία που κουβαλάμε;

Αντί να δώσουμε το βάρος μας στη διασφάλιση της δημοκρατίας και στον έλεγχο των υπερβάσεων των μεγάλων πολυεθνικών, ζητάμε ισοπεδωτικά την κατάργησή τους! Αντί να τονίσουμε την προσοχή των χρηστών σε αυτά που κάνουν online, τους ζητάμε να μην συμμετέχουν! Αυτό τελικά θα μας οδηγήσει μαθηματικά να αποδεχθούμε την κατάχρηση όταν έλθει πραγματικά... (Ξέρετε νομίζω την ιστορία με το βοσκό και το λύκο)

• Like 4
Δημοσ.

Όταν ο ίδιος ο δημιουργός του, έφτιαξε το facebook για να παρακολουθεί τη γκόμενα του, καταλαβαίνετε...

Α, κι επίσης, το κείμενο στο chat αποθηκεύεται στους severs πριν καν πατήσεις enter. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσο για τον χρήστη (ένας πιο πάνω είναι, δε θυμάμαι ποιος) που λέει ότι "έλα μωρέ βγάζει λεφτά από τι ταινίες μου αρέσουν, τι μουσική ακούω κλπ"

Δεν βγάζει μόνο από αυτά λεφτά. Και αν δεν έχεις θέμα να σου καταπατούν τα προσωπικά δεδομένα και τις προσωπικές ελευθερίες είσαι βαθιά νυχτωμένος. Και μετά παραπονιούνται μερικοί για κάμερες στους δρόμους, όταν οι ίδιοι έχουν βάλει κάμερα μέσα στο σπίτι τους.

Κανένας λόγος να απορεί κανείς που με τα νομοσχέδια κατά της "πειρατίας" (δηλαδή των προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του πολίτη) όπως SOPA, PIPA, ACTA κλπ το facebook είχε πάει υπέρ τους.

Το αν κάποιοι θέλουν να είναι πρόβατα δικαιωμά τους. Κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες τους. Αλλά μη μας λένε ότι δεν κάνει και τίποτα κακό το πιο εθελοντικό αυτοφακέλωμα στην ιστορία του internet, που ακούει στο όνομα facebook.

Μην απαντήσεις. Και να απαντούσες, δε θα έλεγες κάτι ουσιαστικό, οπότε δεν υπήρχε νόημα έτσι κι αλλιώς. Και αν εμείς είμαστε μίζεροι-κλάψες, εσύ είσαι μίζερο-έρμαιο πρόβατο του facebook. ^_^

Και από το 2ο προτιμώ 10000000000000000000 φορές το 1ο.

Οπως λεει κι ο phanispal ολα αυτα που περιγραφεις ειναι παρανομες ενεργειες και αν θες κανεις μηνυση στο φιλο σου για δημοσιοποιηση προσωπικων σου στοιχειων χωρις την αδεια σου. Αυτο μπορει να γινει σε οποιοδηποτε μεσο, Το fb δεν καταλαβα που κολαει.

• Like 1
Δημοσ.

Man, φαντάζεσαι τι έχει να γίνει αν μάθει ο κόσμος ότι είναι παράνομο;

Εν τω μεταξύ εκτός απ' τη λήψη φωτογραφίας χωρίς συναίνεση, παράνομη είναι επίσης και η ηχογράφηση του άλλου χωρίς τη συναίνεσή του, η λήψη βίντεο.

Και δε λέμε να την ανεβάσει κάπου, και μόνο που γίνεται η λήψη και αποθηκεύεται σε κάποιο μέσο, φτάνει για να διωχθεί ποινικά.

Δημοσ.

Κλαίω απλά με το περιεχόμενο των posts... Στην τελική υπάρχει η επιλογή να σας ρωτάει το fb σε ενδεχόμενο tag από κάποιον φίλο. Και είμαστε και σε τεχνολογικό site. Προφανώς το topic απευθύνεται σε αυτούς που έχουν fb και το χρησιμοποιούν.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι έξυπνε, εμένα που δεν έχω account ποιος θα με ειδοποιήσει ότι κάποιος ανεβάζει φωτογραφία στην οποία είμαι μέσα, χωρίς τη συγκατάθεσή μου;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...