mpokwsths Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μεγειά! Τα δύο αυτά presets είναι για επαγγελματική χρήση (ή για πειραματισμούς). Το standard είναι το πιο ωραίο και το πιο πλούσιο. Αναδεικνύει τα πλούσια χρώματα...
nickelodeon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Εγω ηδη την εχω παιδες. Εχει δυο preset calibrations, Αdobe RGB και sRGB. Εγω χρησιμοποιω το 2ο.... Αν δεν κάνω λάθος το Adobe sRGB για να το δεις πρέπει να ανοίξεις μια φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από την φωτογραφική μηχανή με το Adobe sRGB σε φωτογραφικό πρόγραμμα όπως το Photoshop ή Lightroom. Σε περιβάλλων windows νομίζω θα δείχνει χειρότερα από το sRGB, αν για παράδειγμα την βάλεις σαν buckround στο desktop θα δείχνει ξεθωριασμένη.
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μεγειες φιλε xmorsx Το μαυρο δεν ειναι τελειο αλλα ποια οθονη τετοιου budget εχει αριστο μαυρο. Παντως η οθονη τα σπαει, καμια σχεση με την προηγουμενη μου, πολυ πιο ζωντανα χρωματα. Ποια ειχες; 1
mpokwsths Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Τα presets της οθόνης είναι τα standard, AdobeRGB, sRGB, game mode και 2 custom, κτλ, σωστά; Στην παρακάτω photo αντιστοιχούν ως: adobeRGB = adobeRGB, srgb = srgb, standard = wide gamut και game = oversaturated wide gamut. Κοινώς, το standard είναι το καλύτερο. Μπορεί να ξενίσουν αρχικά τα πολύ βαθιά χρώματα αυτόν που δεν έχει συνηθίζει αλλά στη συνέχεια η απόλαυση είναι εγγυημένη. http://www.canadiannaturephotographer.com/basics/colorspace.jpg ΑΝ θέλεις να δουλέψεις επαγγελματικά σε photo επιλέγεις ένα από τα calibrated sRGB ή AdobeRGB ανάλογα για τι προορίζεται η δουλειά σου και με ποιο πρόγραμμα δουλεύεις. Αυτά τα profiles έχουν καθιερωθεί για να υπάρχει μία χρωματική συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μέσων. Οθονες / Εκτυπωτές, κτλ. Το sRGB αρχικά καθιερώθηκε για να παίρνει ο σχεδιαστής από τον εκτυπωτή ότι ακριβώς βλέπει στην οθόνη του. Οπότε για κάποιον που δε δουλεύει σε κάτι τέτοιο και δεν τον ενοχλεί η απόκλιση από τα (άτονα και χλωμά) standards το wide gamut (ή το standard preset εν προκειμένω) είναι το καλύτερο. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 το factory calibrated είναι μόνο το sRGB...
mpokwsths Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Τι σημαίνει factory calibrated? Και τα δύο είναι factory calibrated. Το κάθενα σύμφωνα με το αντίστοιχο πρότυπο ώστε να καλύπτει το αντίστοιχο χρωματικό φάσμα. Απλά το sRGB είναι το πιο διαδεδομένο. Μάλιστα όπως φαίνεται παρακάτω το adobeRGB είναι καλύτερα καλιμπραρισμένο από το sRGB: http://www.tftcentral.co.uk/images/dell_u2410/factory_report.jpg
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 my bad, νόμιζα ότι ήταν μόνο το sRGB... 1
XMorsX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μαλιστα. Ευχαριστω παιδια, το γυριζω στο standard τοτε. Η δουλεια μοθ προς το παρον απαιτει μονο office και αργοτερα κανενα AutoCAD ή παρομοιο σχεδιαστικο προγραμμα. Αλλα θα ψαξω καποια στιγμη να δς και με τις φωτογραφιες τι παιζει. Επισης εχει και το Multimedia preset. Ποτε εχει νοημα αυτο?
paularas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Για να δουμε ποσοι θα βγαλουν 2410 απο δευτερα για πουλημα 350€ "απο δωρο χωρις αποδειξη" Sent from my iPhone using Insomnia 1
XMorsX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μεγειες φιλε xmorsx Ποια ειχες; Μια fujitsu 21" με 1600x900 και VGA output.
labman Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 φαινεται τους ειχαν ξεμεινει τιποτα κομματια απο rma
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 not really, αν ήταν προσφορά Πλαισίου ναι Rev A11, Oct 2012...
aqueous Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 O καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του οτι του κατέβει,τέσπα τα κομμάτια ήταν λίγα και ολοκαίνουργια λόγω έλλειψης της Dell U2412M και του στειλανε μερικά απο την U2410 στην τιμή της U2412M!
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 O καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του οτι του κατέβει,τέσπα τα κομμάτια ήταν λίγα και ολοκαίνουργια λόγω έλλειψης της Dell U2412M και του στειλανε μερικά απο την U2410 στην τιμή της U2412M! To πιο κοντο και κατεβασμενο απο ολα οσα εχουμε διαβασει στο θεμα!!!! Του Σταθη ειναι πιο λογικα.
XMorsX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Το ξεστοκαρισμα λογω ελευσης νεου μοντελου μου φαινεται πιο λογικο, σε συνδυασμο ισως με την αναγκη αμεσων εσόδων και την τονωση της αγορας... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα