Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι παπάτζες ακούγονται "δεν κάνει για gaming", "η 2412 είναι καλύτερη", "χρειάζεται displayport", κτλ. Μια χαρά είναι για τα πάντα. Τα extra χρωματάκια είναι παντού ευχάριστα. Μόνα αρνητικα το AG Coating και το μέτριο contrast ratio ... που όμως τα παραβλέπεις για χάρη των φανταστικών χρωμάτων. Δουλέυει άψογα με DVI, σε game mode δεν έχει lag και είναι αρκετά responsive για χρήση σε παιχνίδια. Έχω δουλέψει άπειρες ώρες τη συγκεκριμένη οθόνη και τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Ιεροσυλία η σύγκριση της με την 2412 (που και αυτήν έχω δει)...

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι παπάτζες ακούγονται "δεν κάνει για gaming", "η 2412 είναι καλύτερη",

"χρειάζεται displayport", κτλ. Μια χαρά είναι για τα πάντα.

Μα ο σκοπός του forum είναι να καταθέτουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας αν προκύψει κάτι όπως αυτό το ζήτημα της οθόνης. Ο topic starter έκανε άριστα που το μοιράστηκε με το forum και προσωπικά ήμουν έτοιμος να την παραγγείλω την οθόνη.

Αποφασίζοντας όμως να ψάξω λίγο παραπάνω, διάβασα κάποια πράγματα και τα παρέθεσα εδώ μήπως βρεθούν άτομα με προσωπική εμπειρία και πουν τη γνώμη τους για την εν λόγω οθόνη.

Ούτε fanboys της U2412M είμαστε, ούτε γράφουμε ότι μας κατέβει και εννοείται πως δεν θέλουμε να τρομάξουμε κανέναν. Aπλά μοιραζόμαστε ότι διαβάσαμε και από άλλους χρήστες μήπως και μάθουμε κάτι από άτομα που έχουν παραπάνω γνώσεις στο αντικείμενο.

Τώρα εάν προκαλέσαμε την αγανάκτηση ή προσβάλαμε κάποια άτομα με την αγένειά μας, δεν ήταν πρόθεσή μας.

Πάντως προσωπικά ωφελήθηκα με αφορμή το topic καθώς έμαθα κάτι παραπάνω για sRGB και Wide Gamut, άσχετα αν παραγγείλω την οθόνη ή όχι.

• Like 2
Δημοσ.

Το οτι μειονεκτει η οθονη σε καποιους τομεις εναντι καποιων αλλων οθονων το μετατρεψαμε σε "δεν κανει" διοτι κυριοι ειμαστε ελληνικο φορουμ και η υπερβολη ειναι μεσα στο DNA μας.

Η οθονη μια χαρα ειναι για all around χρηση, οτι ποιοτικοτερο σε αυτα τα λεφτα.

Οταν την βγαζατε/βγαζετε με TN panels που τα μειονεκτηματα τους ηταν ΠΟΛΥ περισσοτερα και ΠΟΛΥ σοβαροτερα δεν ειδα κανεναν να λεει "δεν κανει για ιντερνετ / office /photoshop". Και σκαγαμε τα 300ευρα και βγαζαμε τα ματια μας και λεγαμε οτι ειναι οθοναρες και τις κρατουσαμε και καμια 5ετια και βαλε. Εδω θα μου πεις οτι ειχε επικρατησει ντελιριο με την ελευση των LED backlight TN panels που στη πλειοψηφια τους ηταν ακομη χειροτερα και ακριβοτερα απο τα τυπικα TN panels (αλλα μας τα παρουσιαζαν και σαν value for money)...

Ε οχι σημερα να βγαζουμε τα wgc IPS 24'' αχρηστα επειδη υπαρχουν καλυτερες οθονες για σκληροπυρηνικο gaming...Ειχαμε/ειχατε και στο χωριο σας wgc IPS?! Μιλαμε για οθοναρα.

ΥΓ. Ειμαι κατοχος της 2412 εδω και λιγους μηνες. Οποιος θελει αγοραζει την 2410 για λογου μου και κανουμε τραμπα με την 2412 μου, ΑΜΕΣΑ! Σοβαρολογω και πληρωνω και κανα 50ευρω διαφορα για την καλη μου την καρδια επειδη θα δωσω μεταχειρα 5 μηνων. Στειλτε μου pm για να κανονισουμε τις λεπτομερειες οποιος ενδιαφερεται :)

Θα μου πεις στα 246 παιζει η 2412 καινουργια οποτε με την ελπιδα θα μεινω :P

Δημοσ.

Εγώ έκατσα και το μετάφρασα για να βοηθήσω.(καθότι είμαι και εγώ σε αναζήτηση οθόνης)

Κάτι τελευταίο:

Θυμάμαι τις εποχές που διάβαζα το περιοδικό PCWorld, είχε mini-review μία HP, ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, οθόνη που ανέφερε ότι έχει φοβερά χρώματα, και είναι για επεξεργασία εικόνας απο τις καλύτερες. Το διάβαζες και έλεγες ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΘΟΝΗ. Οπότε μετά απο 2 τεύχη διάβασα μία επιστολή αναγνώστη, που τους ξέχεζε ότι η οθόνη είναι ΜΑΠΑ!!! Στην απάντησή τους αυτοί, του έλεγαν ότι η οθόνη αυτή, προορίζεται για επαγγελματίες ΜΟΝΟ (αυτο δεν το είχαν αναφέρει) και ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το calibration, απο επαγγελματία του χώρου (ούτε αυτο το είχαν αναφέρει..). Τα συμπεράσματα δικά σας.

• Like 1
Δημοσ.

Μίλησα με το msystems, ρωτώντας για το revision και μου είπαν πως πλέον η dell δε βγάζει αυτή την οθόνη με revision και πως θα σταλούν στο κατάστημα πρόσφατα μοντέλα...

Όπως και να 'χει πιστεύω πως οι κοντινότεροι ανταγωνιστές της κοστίζουν πολύ περισσότερο. Γι' αυτό και έκανα την παραγγελία.

Δημοσ.

Μίλησα με το msystems, ρωτώντας για το revision και μου είπαν πως πλέον η dell δε βγάζει αυτή την οθόνη με revision και πως θα σταλούν στο κατάστημα πρόσφατα μοντέλα...

Όπως και να 'χει πιστεύω πως οι κοντινότεροι ανταγωνιστές της κοστίζουν πολύ περισσότερο. Γι' αυτό και έκανα την παραγγελία.

Η dell δεν την βγάζει καθόλου, απλά ξεστοκάρει. Για ψάξτε το όσοι την πάρετε μην βρεθείτε με επισκευασμένη από RMA.

Δημοσ.

το thread εχει γεμισει βλεπω απο παπαγαλακια .

βλεπω τα καταστηματα εχουν εστιασει στα forum πλεον για να ζεσταθει η αγορα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η dell δεν την βγάζει καθόλου, απλά ξεστοκάρει. Για ψάξτε το όσοι την πάρετε μην βρεθείτε με επισκευασμένη από RMA.

δεν νομίζω ότι το msystems θα διακινδυνεύση τη φήμη του πουλώντας μεταχειρισμένα/επισκευασμένα για καινούρια...
Δημοσ.

Να συμπληρωσω οτι συνδεοντας την και με hdmi με τον δορυφορικο σας αποκωδικοποιητη βλεπεται και δορυφορικη τηλεοραση.

Δημοσ.

Τι παπάτζες ακούγονται "δεν κάνει για gaming", "η 2412 είναι καλύτερη", "χρειάζεται displayport"

Το οτι μειονεκτει η οθονη σε καποιους τομεις εναντι καποιων αλλων οθονων το μετατρεψαμε σε "δεν κανει" διοτι κυριοι ειμαστε ελληνικο φορουμ και η υπερβολη ειναι μεσα στο DNA μας.

Παιδιά συγγνώμη, αλλά με όλο το σεβασμό: μήπως το "δεν κάνει" είναι μόνο μέσα στο μυαλό σας; Γιατί έκανα search σε όλες τις σελίδες του topic και πουθενά δε βρήκα "δεν κάνει".

Επιπλέον το "δεν κάνει" είναι σχετικό. Αυτό που μπορεί για μένα τον άσχετο να κάνει, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι λόγος να θέλει να βγάλει τα μάτια του. Ή αν μιλούσαμε για ηχεία/ακουστικά, τα αυτιά του. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις, ούτε την ίδια αίσθηση του τι είναι καλό και τι είναι άσχημο.

Κάποιοι καταθέσαμε την άποψή μας -- κάνοντάς το ξεκάθαρο πως δεν την έχουμε δουλέψει την οθόνη, οπότε αντί να διαβάσετε τι λέμε εμείς καλύτερα διαβάστε κανένα review -- λέγοντας πως αν θέλεις οθόνη για γενική χρήση ίσως είναι καλύτερα είναι να προσανατολιστείς σε οθόνη που και ο ίδιος ο κατασκευαστής την προορίζει για γενική χρήση και επίσης πως αν σκοπεύεις να κάνεις στοχευμένη χρήση για gaming τότε είναι καλύτερα να πάρεις μια άλλη οθόνη της οποίας τα δυνατά σημεία θα βγαίνουν στο gaming.

Κανείς δεν είπε πως η οθόνη δεν είναι καλή ή πως η προσφορά δεν είναι μεγάλο value for money. Αυτό που είπαμε είναι "το value που δίνει, είναι το σωστό είδος value για σένα?".

Δεν ξέρω πώς το βλέπετε εσείς, εμένα πάντως αν μου έδιναν να αγοράσω καινούρια Ferrari στο 1/10 της κανονικής τιμής δε θα την έπαιρνα. Όχι γιατί δεν είναι καλό αμάξι, ούτε γιατί δεν είναι καλή τιμή αλλά επειδή δεν είναι το σωστό αμάξι για τη χρήση που κάνω.

That said, διαβάστε κανένα review και ακούστε αυτούς που την έχουν δουλέψει.

• Like 3
Δημοσ.

δεν νομίζω ότι το msystems θα διακινδυνεύση τη φήμη του πουλώντας μεταχειρισμένα/επισκευασμένα για καινούρια...

Καλά μην το λές. Δεν είναι λίγοι που πήραν dell και κράζουν το after sale support. Αφόρμη για το σκεπτικό μου είναι ότι οι οθόνες δεν έχουν rev γιατί λέει δεν την βγάζει αλλά θα σταλούν πρόσφατα μοντέλα. Και χωρίς rev πως θα διαπιστωθεί ότι το μοντέλο είναιι πρόσφατο ? :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...