Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί δεν είναι όλα τα IPS ίδια

Φαντάζομαι εννοείς το e-IPS panel.

Εάν όμως κάποιος τη χρησιμοποιεί περισσότερο για παιχνίδια και δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος, γιατί να την προτιμήσει;

Δημοσ.

Χρώματαααααααα. Δε χρειάζεται να είσαι φωτογράφος για να τα εκτιμήσεις.

Αν πας σε WCG οθόνη μετά δεν ξαναγυρίζεις σε απλή.

Δημοσ.

Μιλώντας για games πάντα και δεδομένου ότι δεν είναι "color aware" εφαρμογές όπως το Photoshop, τα χρώματα δεν θα απεικονίζονται όπως θα'πρεπε να φαίνονται σε μια 2410. Οπότε πώς θα καταλάβει κάποιος και θα εκτιμήσει την ανωτερότητα του panel; Σε ποιά εφαρμογή;

Δημοσ.

Δε χρειάζεται color aware εφαρμογή για να δεις κάτι που είναι εγγενώς καλύτερο. Δεν κάνει oversaturation και δεν απαιτεί color profiles για να δείξει. Έχει δυνατότητα να δείξει πιο βαθιά χρώματα και το κάνει παντού. WCG οθόνη έχω και πίστεψε με, βλέπεις κάθε δευτερόλεπτο τη διαφορά. Στον browser, στις ταινίες, στα παιχνίδια. Παντού. Ξέρεις πόσο πιο πράσινο δείχνει το χορτάρι στο Battlefield 3 στην LG W2600HP μου;  :shock:

Απλά επειδή η 2410 έχει input lag στο κανονικό mode, για gaming πρέπει ή να βάζεις game mode ή να εφαρμόζεις το γνωστό κόλπο game mode - enter - standard mode - χωρίς enter.

Αυτή είναι (αναλογικά) η διαφορά: http://www.samsung.com/au/system/consumer/product/2007/10/31/ls27hubcbxsa/image021.png

Δημοσ.

Πληροφορίες που αλίευσα και μετάφρασα απο το NET:

Η U2410 έχει wide gamut colors. Μείνετ μακρυά εκτός εάν την θέλετε για επεξεργασία εικόνας.Για όλα τα άλλα είναι άχρηστη.
Εξομοιώνει το standard sRGB color space, μα το κάνει άσχημα. Χωρίς
calibration θα έχετε άσχημα χρώματα. Το Calibration είναι προβληματικό σε αυτό το μόνιτορ, γιατί δεν έχει hardware LUT και στειρίζεται στις κάρτας γραφικών το LUT, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί 10 bit DisplayPort για να την καλιμπράρεις σωστά, αλλιώς θα πάρεις άθλιο gradient banding.
Όποτε έαν δεν θέλετε να κοπανάτε το κεφάλι σας στο τοίχο απλά ΜΑΚΡΥΑ!
Απο αυτές τις 2, η U2412M είναι γενικά καλύτερη επιλογή.

Η U2410 έχει ακόμα 30-50% λιγότερη αντίθεση απο την U2412.

ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

• Like 6
Δημοσ.

Πληροφορίες που αλίευσα και μετάφρασα απο το NET:

Η U2410 έχει wide gamut colors. Μείνετ μακρυά εκτός εάν την θέλετε για επεξεργασία εικόνας.Για όλα τα άλλα είναι άχρηστη.

Εξομοιώνει το standard sRGB color space, μα το κάνει άσχημα. Χωρίς

calibration θα έχετε άσχημα χρώματα. Το Calibration είναι προβληματικό σε αυτό το μόνιτορ, γιατί δεν έχει hardware LUT και στειρίζεται στις κάρτας γραφικών το LUT, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί 10 bit DisplayPort για να την καλιμπράρεις σωστά, αλλιώς θα πάρεις άθλιο gradient banding.

Όποτε έαν δεν θέλετε να κοπανάτε το κεφάλι σας στο τοίχο απλά ΜΑΚΡΥΑ!

Απο αυτές τις 2, η U2412M είναι γενικά καλύτερη επιλογή.

Η U2410 έχει ακόμα 30-50% λιγότερη αντίθεση απο την U2412.

ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

Εισαι σιγουρος για τα παραπανω? Ειμαι ενα βημα πριν την παραγγελια. Για εργασιες και gaming την θελω, λες δηλαδη οτι ειναι χειροτερη απο την 24αρα των 250 ευρω?

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος για τα παραπανω? Ειμαι ενα βημα πριν την παραγγελια.

Ακριβώς έτσι είμαι και εγώ....

Υ.Σ. Εγω την θελω σαν εξωτερικη για το Macbook Late 2008 για προγραμματιστικη χρηση κυριως και broswing οπως και web design παιδια τα φωτα σας...

Δημοσ.

Γενικα διαβαζω καλα reviews και δεν μπορω να φανταστω οθονη των 450 ευρω να ειναι χειροτερη απο μια των 250. ΑΠο την αλλη τα επιχειρηματα πιο πανω ειναι πειστικα...

Δημοσ.

απο την στιγμη που υπαρχουν πλεον μητρικες καρτες με display port καθως και καρτες γραφικων , ποιο ειναι το προβλημα ακριβως;

και να κανω και εγω μια αλλη ερωτηση πανω στο θεμα. σε εναν απλο χρηστη, μη επαγγελματια, με ενα απλο calibration (settings που βρισκεις σε διαφορα test / reviews / forum), θα υπαρχει προβλημα; 

• Super Moderators
Δημοσ.

έχει βαρύ AG-Coating παρεπιπτόντως, κατά τα άλλα τρελό FUD το post του Azazyl :P

Δημοσ.

Βαρύ ag coating ε  -_- Δεν έχουμε όλοι hardware calibration device ρε ThReSh.Άμα θες να πιάσεις το maximum χρειάζεται.

Η οθόνη είναι πάντως πολύ καλή.

Δημοσ.

Βαρύ ag coating ε  -_- Δεν έχουμε όλοι hardware calibration device ρε ThReSh.Άμα θες να πιάσεις το maximum χρειάζεται.

Η οθόνη είναι πάντως πολύ καλή.

Nα την αγορασω δηλαδη η οχι? Hardware calibration προφανως δεν εχω. 

Δημοσ.

Εγω την παρήγγειλα παντως...

Δεν αντεξες ε? Θα περιμενω λιγο ακομη να δω τι θα ειπωθει, αν δεν με αποτρεψει κανεις την παραγγελνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...