Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα NAS Synology DS 212j συνδεδεμένο απ'ευθείας με το ρούτερ Asus RT AC66u.

Στο ρούτερ έχουν ανοιχτεί όλες οι πόρτες που χρειάζονται (80, 5000, κλπ) και η διεύθυνση στην No-ip έχει ρυθμιστεί.

Αδυνατώ όμως να συνδεθώ απομακρυσμένα...

- πριν το asus υπήρχε ένα tp-link με το οποίο δούλευε(!)

- το ΝΑΣ έχει καρφωτή ip

- το Asus έχει διαφορετική ip πλέον (xxx.xxx.1.1) ενώ το  tp-link είχε xxx.xxx.2.30

- μετά την αλλαγή του ρούτερ, άλλαξα και όσες καρφωτές υπήρχαν στις συσκευές εντός δικτύου

τι μπορεί να φταίει?  

Δημοσ.

Στο NAS μπορείς να συνδεθείς μόνο με ftp όταν είσαι εκτός δικτύου. Άρα χρειάζεται port-forward μόνο μία πορτα που θα δείχνει την πόρτα 21 του πρωτοκόλου TCP στην εσωτερική ip διευθυνση του NAS. Οι υπόλοιπες πόρτες δεν χρειάζονται να γίνουν forward από τον router.

πχ. αν το εσωτερικό σου δίκτυο είναι στο υποδίκτυο 192.168.1.0/24 και το ΝΑΣ έχει ip 192.168.1.10 τότε:

-----WAN---------------->MODEM/ROUTER-->------------(LAN-Switch)-------->NAS (IP: 192.168.1.10)

WAN port 2000--->(port forward)---->192.168.1.10 TCP port 21                                

Δημοσ.

σε καποια Nas υπαρχουν και αλλοι τροποι να μπεις ισως για αυτο εχει ανοιξει και αλλα Ports.ελπιζω ο φιλος εφοσον το asus ειναι χ.χ.1.χ

να εβαλε και το Nas x.x.1.x και οχι χ.χ.2.χ που ηταν.

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά με το παλιό ρούτερ δούλευε σωστά.Με το ασους έχω το θέμα.

Το ΝΑΣ έχει web interface και έχοντας βάλει την διευθυνσή της No-ip και έχοντας ανοιχτή την πόρτα 5000 πρέπει να μπαίνει.

Στο ΝΑΣ έχω δώσει τα στοιχεία από No-ip .

Εσωτερικά στο LAN έχω επαφή με το ΝΑΣ το οποίο έχει ip xxx.xxx.1.xx

Δημοσ.

a.ελπιζω να μην το δοκιμαζεις μεσα απο το δικο σου το ιδιο το δικτυο να μπεις Remotely.

β.δοκιμασες και χωρις No ip μηπως για καποιο λογο δεν κανει Update τον client?

προσοχη στο α (εχει σημασια.)

Δημοσ.

δες την Ip σου και δωστην σε ενα φιλο σου να μπει να δεις αν βλεπει το δισκο.λεω μηπως γινεται κανα κολληαμε με το No ip.αν δεν επαιζε ουτε παλια θα σου ελεγα αν ειχες οτενετ να κλεινες την αυξημενη ασφαλεια του οτε αλλα μου λες οτι παλια επαιζε.

Δημοσ.

Όπα-όπα. Ενα-ένα πρέπει να τα κάνεις να δουλέψουν. 

Σε πρώτη φάση πρέπει να βλέπεις το ΝΑΣ από τους υπολογιστές που βρίσκονται μέσα στο δίκτυό σου και μετά από αυτούς που βρίσκονται εκτός αυτού.

Σε περίπτωση που οι υπολογιστές του τοπικού δικτύου δεν βλέπουν το ΝΑΣ τότε βάλε σε έναν από αυτούς μια ip σαν και αυτές που έδινε το προηγούμενο ρουτερ και προσπάθησε να μπεις ξανα στο ΝΑΣ. Μπες στις ρυθμίσεις του και άλλαξε την ip του ΝΑΣ σε κάποιο με τη μορφή που δίνει το νέο router.

Κάνε το και πες μας για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Δημοσ.

το ρούτερ έχει ip της μορφής χχχ.χχχ.1.χχχ

όλα τα pc και to Nas έχουν πλέον τον ίδιο τύπο.

Εσωτερικά στο LAN έχω πρόσβαση στο NAS.

Εξωτερικά δεν έχω.

Προσπαθώ να μπω από την δουλειά, αλλά δεν μπαίνει.

ακούω απόψεις!

Δημοσ.

Με ftp έμπαινες παλιότερα? Έκανες port forward μια εξωτερική πορτα με την ip του ΝΑΣ στην πορτα 21(κάνε και την 20 μαζί με την 21); 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...