poulinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 minute ago, ZELOMOTH said: Ααααααα... Σχώραμε μωρε φιλαρακι!🤣 αν εισαι εκει κανε δοκιμη και πες μας.
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε αν εισαι εκει κανε δοκιμη και πες μας. Το μεσημερι θα παω να γαμ@σταυρίσω λιγο στο πάρκο αρα το βραδακι θα πω τι γινεται εννοειται.. Σ ευχαριστω φίλε μου!🙂
poulinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 28 minutes ago, ZELOMOTH said: Το μεσημερι θα παω να γαμ@σταυρίσω λιγο στο πάρκο αρα το βραδακι θα πω τι γινεται εννοειται.. Σ ευχαριστω φίλε μου!🙂 ολα καλα θα πανε.θα βγει ακρη
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, poulinos είπε ολα καλα θα πανε.θα βγει ακρη Τελικα μπηκα οπως ειπαμε στο webox και το εκανα ενεργοποιηση κτλ. Συνδέθηκε με sunny portal και εστειλε δεδομενα. Κομπλε αυτο. Η στατικη του ηταν 192.168.1.168 και dns-subnet 192.168.1.1 γι αυτο και το εβλεπα με tracert κτλ.. Κοιταξα γιατι νυχτωνε στο ρουτερ και εχει dydns και noip.. Στο webbox λιγο πιο κατω απο τα στοιχεια ip κτλ εχει μια ip που λεει οτι ειναι για δημοσια νομιζω, για εξω, κατι τετοιο.. 5.254.χ.χ Στο dydns θα βαλω αυτη η΄ την 192.168.1.168? Και σαν πορτα θα βαλω για εσωτερικη αλλα και εξωτερικη την 8000? Μηπως υπαρχει περιπτωση αυτη η ip που λεει για δημοσια κτλ να εχει βγει απο το dydns κτλ? Εχει καποια σχέση αυτο? Και η συγκεκριμένη δεν αλλάζει κιόλας. Δεν μπορεις να την επεξεργαστείς.. Στην ουσια θέλω τα βήματα αναλυτικα για port forward και dynamic dns.. Το ρουτερ ειναι το tl-mr3420 αν βοηθάει καπου.. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από ZELOMOTH
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 15 hours ago, ZELOMOTH said: Τελικα μπηκα οπως ειπαμε στο webox και το εκανα ενεργοποιηση κτλ. Συνδέθηκε με sunny portal και εστειλε δεδομενα. Κομπλε αυτο. Η στατικη του ηταν 192.168.1.168 και dns-subnet 192.168.1.1 γι αυτο και το εβλεπα με tracert κτλ.. Κοιταξα γιατι νυχτωνε στο ρουτερ και εχει dydns και noip.. Στο webbox λιγο πιο κατω απο τα στοιχεια ip κτλ εχει μια ip που λεει οτι ειναι για δημοσια νομιζω, για εξω, κατι τετοιο.. 5.254.χ.χ Στο dydns θα βαλω αυτη η΄ την 192.168.1.168? Και σαν πορτα θα βαλω για εσωτερικη αλλα και εξωτερικη την 8000? Μηπως υπαρχει περιπτωση αυτη η ip που λεει για δημοσια κτλ να εχει βγει απο το dydns κτλ? Εχει καποια σχέση αυτο? Και η συγκεκριμένη δεν αλλάζει κιόλας. Δεν μπορεις να την επεξεργαστείς.. Στην ουσια θέλω τα βήματα αναλυτικα για port forward και dynamic dns.. Το ρουτερ ειναι το tl-mr3420 αν βοηθάει καπου.. μαλλον το Webbox διαβαζει την Ip που εχει παρει το Router να υποθεσω για να μπεις remotely. εφοσον σεταρει το dyndns μετα θα μπαινει απο μακρυα πχ με Poulinos.dyndns.org:8000. το dyndns δεν θα σε ρωτησει Ip ή αν ρωταει θα εχει κατι ηδη ετοιμο. στο Port forward θα βαλεις την 192.168.1.168 και παντου 8000 και incoming και outgoing. to dyndns ή to no-ip το σεταρεις ειτε στο router ειτε στο Webbox.Καλυτερα στο router και δενχρειαζεσαι και τα 2. οποτε εσυ κανεις port forward και φτιαχνεις το Dyndns ειτε στο router ειτε στο Webbox.λογικα και πριν ειχες dyndns αφου εμπαινες αλλα θες τα στοιχεια. για αρχη κανεις port forward και μπαινεις με την wan ip απεξω.θα μπεις με αλλο δικτυο και οχι με το wifi του 3g router.η θα πεις σε ενα φιλο.μην προσπαθησεις να δεις την Wan ip μεσα απο το ιδιο το δικτυο. αν παιξει αυτο μετα πας dyndns να κανεις και να το δοκιμασεις
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, poulinos είπε μαλλον το Webbox διαβαζει την Ip που εχει παρει το Router να υποθεσω για να μπεις remotely. εφοσον σεταρει το dyndns μετα θα μπαινει απο μακρυα πχ με Poulinos.dyndns.org:8000. το dyndns δεν θα σε ρωτησει Ip ή αν ρωταει θα εχει κατι ηδη ετοιμο. στο Port forward θα βαλεις την 192.168.1.168 και παντου 8000 και incoming και outgoing. to dyndns ή to no-ip το σεταρεις ειτε στο router ειτε στο Webbox.Καλυτερα στο router και δενχρειαζεσαι και τα 2. οποτε εσυ κανεις port forward και φτιαχνεις το Dyndns ειτε στο router ειτε στο Webbox.λογικα και πριν ειχες dyndns αφου εμπαινες αλλα θες τα στοιχεια. για αρχη κανεις port forward και μπαινεις με την wan ip απεξω.θα μπεις με αλλο δικτυο και οχι με το wifi του 3g router.η θα πεις σε ενα φιλο.μην προσπαθησεις να δεις την Wan ip μεσα απο το ιδιο το δικτυο. αν παιξει αυτο μετα πας dyndns να κανεις και να το δοκιμασεις Φιλε μου σ ευχαριστω πολυ, αυριο θα παω και θα την κανω την δουλεια.. Εννοειται οτι θα ενημερωσω εδω.. Και παλι σ ευχαριστω..😀😀😀
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, ZELOMOTH said: Φιλε μου σ ευχαριστω πολυ, αυριο θα παω και θα την κανω την δουλεια.. Εννοειται οτι θα ενημερωσω εδω.. Και παλι σ ευχαριστω..😀😀😀 σιγα σιγα θα βγει ακρη.ενα καθε φορα.απεκτησες προσβαση οποτε κοιτας port forward με remote με ip και μετα φτιαχνεις dyndns και δοκιμαζεις και το Remote με dyndns.οπως ειπα το remote θα το δεις απο το 3g του κινητου ή δεν ξερω τι αλλο και οχι απο το wifi/lan του 3g router.μην δοκιμαζεις να δεις wan ip μεσα απο το ιδιο το δικτυο διοτι αμα το 3g router δεν υποστηριζει Nat loopback τοτε δεν θα παιξει ποτε και θα ψαχνεις να δεις τι φταιει.ελπιζω να εχεις και το ιδιο apn που ειχες και πριν στο αλλο 3g router ωστε να παιρνεις Public ip και να μην εισαι πισω απο nat.
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 18/1/2019 στις 4:37 ΜΜ, poulinos είπε σιγα σιγα θα βγει ακρη.ενα καθε φορα.απεκτησες προσβαση οποτε κοιτας port forward με remote με ip και μετα φτιαχνεις dyndns και δοκιμαζεις και το Remote με dyndns.οπως ειπα το remote θα το δεις απο το 3g του κινητου ή δεν ξερω τι αλλο και οχι απο το wifi/lan του 3g router.μην δοκιμαζεις να δεις wan ip μεσα απο το ιδιο το δικτυο διοτι αμα το 3g router δεν υποστηριζει Nat loopback τοτε δεν θα παιξει ποτε και θα ψαχνεις να δεις τι φταιει.ελπιζω να εχεις και το ιδιο apn που ειχες και πριν στο αλλο 3g router ωστε να παιρνεις Public ip και να μην εισαι πισω απο nat. Λιγο αργοτερα θα παω στο παρκο μπας και τελειωσω.. Το apn το προσεξα στις ρυθμισεις του ρουτερ αλλα ειναι καποια στο auto και σαν νουμερο εχει το #99 και κατι τετοια.. Στο port forward θα αλλαξω στο forward tribbuting(καπως ετσι)😂 και στο dnz και στο virtual servers?(βαζοντας 192.168.1.168 και 8000 στις πορτες) Και εφοσον βγαλω ακρη, μετα θα πρεπει να φτιαξω λογαριασμο για το dyndns ή το noip? Επισης στις ρυθμισεις του webbox γραφει και για τις πορτες κτλ οτι ειναι 8000 κτλ.. Δεν εχω και λαπτοπ σημερα και θα τα κανω απο το κινητο..😀 Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2019 από ZELOMOTH
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα... Τελικα δεν προχώρησε η δουλειά... Στο ρουτερ δεν εχει πουθενα καθαρα επιλογη για port forward παρα μόνο για nat forwarding.... Port triggering, dnz και virtual servers.. Στο πρωτο κανω add και βαζω input και output port 8000 kai tcp+udp(δηλαδη all). Στο dnz βάζω την ip που κανει Ping το box, 192.168.1.168 και στο virtual servers βαζω τα ιδια με το πρώτο κτλ , κι αυτο με tcp+udp(all).. Δοκιμασα και με το virtual servers απενεργοποιημενο μπας και.. Εκει τα εβαλα τα στοιχεία κτλ αλλά τίποτα.. Και στον ρουτερ στις client devices μια μου το εμφανιζει το webbox και μια οχι.. Καποιες φορες το εμφανιζει σαν αγνωστη συσκευη με την δυναμικη του ip 192.168.1.100.. Μηπως υπαρχει κανα port forward στο webbox και αν το αφηνα ετσι το ρουτερ κι απλα εμπαινα και συγχρόνιζα με sunny portal, να το έβλεπε έτσι? Μάλλον τουφεκάω αλλά λέμε τώρα.. Οταν μπαινω πάντως στο box , συνδέεται κανονικα και συγχρονιζει με synnu portal.. Στις ρυθμισεις του webbox δεν εχει τιποτα στο μοντεμ(apn κτλ) , και στον ρουτερ εχει *99# και τα άλλα auto.. Ο,τι κι αν αλλαξω απο εκει, μετα δεν εχω ιντερνετ αρα νομιζω οτι το apn ειναι οκ.. Α! Κι οταν μπαινω κι αλλάζω στο webbox το dns απο 192.168.1.1 στο dns της cosmote, μου αλλάζει και την ip ακριβώς απο πάνω που λέει οτι είναι η δημοσια ip.. Μήπως παίζει ρόλο το dhcp στο ρουτερ που ειναι ανοιχτό ενώ στο webbox εχει στατική? Αν τα κάνω reset και τα 2 απο την αρχή εντελώς "παρθένα" λες να υπάρχει πρόβλημα που θα κάνω νέο λογαριασμό στο sunny portal με άλλο email κτλ για να λάβω κι εναν κωδικο που λέει για ενεργοποίηση κτλ ? Ουυυυυυυφφφφ.... Κάηκα pouline μου!🤣 Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2019 από ZELOMOTH
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 On 19/01/2019 at 13:35, ZELOMOTH said: Λιγο αργοτερα θα παω στο παρκο μπας και τελειωσω.. Το apn το προσεξα στις ρυθμισεις του ρουτερ αλλα ειναι καποια στο auto και σαν νουμερο εχει το #99 και κατι τετοια.. Στο port forward θα αλλαξω στο forward tribbuting(καπως ετσι)😂 και στο dnz και στο virtual servers?(βαζοντας 192.168.1.168 και 8000 στις πορτες) Και εφοσον βγαλω ακρη, μετα θα πρεπει να φτιαξω λογαριασμο για το dyndns ή το noip? Επισης στις ρυθμισεις του webbox γραφει και για τις πορτες κτλ οτι ειναι 8000 κτλ.. Δεν εχω και λαπτοπ σημερα και θα τα κανω απο το κινητο..😀 το apn δεν φτανει μονο να δινει Internet αλλα πρεπει να δινει internet απο public ip.τι Ip σου δινει? το Port forward ονομαζεται virtual server.δεν πειραζει το port triggering ουτε θες dmz. θα κανεις Port forward την πορτα 8000 στην πορτα 8000 στην Ip 192.168.1.168 που ειναι το webbox.το Webbox μπορει να εχει και αλλα ports που θα πρεπει να τα δεις μεσα απο το ιδιο το webbox. On 19/01/2019 at 19:31, ZELOMOTH said: Καλησπέρα... Τελικα δεν προχώρησε η δουλειά... Στο ρουτερ δεν εχει πουθενα καθαρα επιλογη για port forward παρα μόνο για nat forwarding.... Port triggering, dnz και virtual servers.. Στο πρωτο κανω add και βαζω input και output port 8000 kai tcp+udp(δηλαδη all). Στο dnz βάζω την ip που κανει Ping το box, 192.168.1.168 και στο virtual servers βαζω τα ιδια με το πρώτο κτλ , κι αυτο με tcp+udp(all).. Δοκιμασα και με το virtual servers απενεργοποιημενο μπας και.. Εκει τα εβαλα τα στοιχεία κτλ αλλά τίποτα.. Και στον ρουτερ στις client devices μια μου το εμφανιζει το webbox και μια οχι.. Καποιες φορες το εμφανιζει σαν αγνωστη συσκευη με την δυναμικη του ip 192.168.1.100.. Μηπως υπαρχει κανα port forward στο webbox και αν το αφηνα ετσι το ρουτερ κι απλα εμπαινα και συγχρόνιζα με sunny portal, να το έβλεπε έτσι? Μάλλον τουφεκάω αλλά λέμε τώρα.. Οταν μπαινω πάντως στο box , συνδέεται κανονικα και συγχρονιζει με synnu portal.. Στις ρυθμισεις του webbox δεν εχει τιποτα στο μοντεμ(apn κτλ) , και στον ρουτερ εχει *99# και τα άλλα auto.. Ο,τι κι αν αλλαξω απο εκει, μετα δεν εχω ιντερνετ αρα νομιζω οτι το apn ειναι οκ.. Α! Κι οταν μπαινω κι αλλάζω στο webbox το dns απο 192.168.1.1 στο dns της cosmote, μου αλλάζει και την ip ακριβώς απο πάνω που λέει οτι είναι η δημοσια ip.. Μήπως παίζει ρόλο το dhcp στο ρουτερ που ειναι ανοιχτό ενώ στο webbox εχει στατική? Αν τα κάνω reset και τα 2 απο την αρχή εντελώς "παρθένα" λες να υπάρχει πρόβλημα που θα κάνω νέο λογαριασμό στο sunny portal με άλλο email κτλ για να λάβω κι εναν κωδικο που λέει για ενεργοποίηση κτλ ? Ουυυυυυυφφφφ.... Κάηκα pouline μου!🤣 εδω ειναι το manual και σελιδα 48 για το virtual server.β. να εχεις το τελευταιο firmware https://static.tp-link.com/res/down/doc/TL-MR3420_V2_UG.pdf την πορτα την ανοιγεις και tcp+udp. ακομα και αν κανεις το Port forward κλεισε firewall στο Router και επισης θα δοκιμασεις να μπεις με την Wan ip που εχει παρει το 3g router και επισης θα πρεπει να παιρνεις public ip αλλιως δεν θα παιξει ποτε. στο webbox μπες μεσα και βεβαιωσου οτι το 192.168.1.168 το εχεις καρφωτα στο Lan,επισης βεβαιωσου οτι εχει σωστο subnet 255.255.255.0 σωστο gateway 192.168.1.1(την Ip του tp link) και τα σωστα dns. δεν θελουμε να εχει δυναμικη Ip.το webbox δεν θα πρεπει να εχει Port forward.to webbox τι ακριβως κανει?γιατι εφοσον στο ιντερνετ μπαινει το tp link το Webbox τι επιλογες εχει για apn? to webbox σου κατι σαν αυτο ειναι? http://files.sma.de/dl/4253/SWebBox-BA-US-en-34.pdf
ZELOMOTH Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι αυτο ειναι το μοντελο. Rs-485 φιλε μου 4 ώρες πριν, poulinos είπε το apn δεν φτανει μονο να δινει Internet αλλα πρεπει να δινει internet απο public ip.τι Ip σου δινει? το Port forward ονομαζεται virtual server.δεν πειραζει το port triggering ουτε θες dmz. θα κανεις Port forward την πορτα 8000 στην πορτα 8000 στην Ip 192.168.1.168 που ειναι το webbox.το Webbox μπορει να εχει και αλλα ports που θα πρεπει να τα δεις μεσα απο το ιδιο το webbox. εδω ειναι το manual και σελιδα 48 για το virtual server.β. να εχεις το τελευταιο firmware https://static.tp-link.com/res/down/doc/TL-MR3420_V2_UG.pdf την πορτα την ανοιγεις και tcp+udp. ακομα και αν κανεις το Port forward κλεισε firewall στο Router και επισης θα δοκιμασεις να μπεις με την Wan ip που εχει παρει το 3g router και επισης θα πρεπει να παιρνεις public ip αλλιως δεν θα παιξει ποτε. στο webbox μπες μεσα και βεβαιωσου οτι το 192.168.1.168 το εχεις καρφωτα στο Lan,επισης βεβαιωσου οτι εχει σωστο subnet 255.255.255.0 σωστο gateway 192.168.1.1(την Ip του tp link) και τα σωστα dns. δεν θελουμε να εχει δυναμικη Ip.το webbox δεν θα πρεπει να εχει Port forward.to webbox τι ακριβως κανει?γιατι εφοσον στο ιντερνετ μπαινει το tp link το Webbox τι επιλογες εχει για apn? to webbox σου κατι σαν αυτο ειναι? http://files.sma.de/dl/4253/SWebBox-BA-US-en-34.pdf Ναι αυτο ειναι το μοντελο. Rs-485 φιλε μου Αρα θα παω και θα κλεισω και το τειχος του ρουτερ και θα βαλω μονο στο virtual servers τα στοιχεια. Ο ρουτερ παιρνει την 192.168.1.101 απ ο,τι θυμαμαι.. Ειχα δοκιμασει και αυτην που σου ειχα πει οτι γραφει στο webbox που λεει "δημοσια ip" 5.144.x.x αλλα τιποτα.. Με το apn που λες γραφει αυτα που σου ειχα πει.. Εννοειται οτι κατι μ@λακια κανω εγω αλλα τελος παντων.. Αυτη την στιγμη, αν συνδεθω στο sunny portal με το κωδικο κτλ του ανθρωπου, βλεπω ολα τα στοιχεια κανονικα μια χαρα απο το παρκο απλα αυτη η μ@λακια μου εχει στραβωσει ωστε να μπαινει κατευθειαν στην διευθυνση του box.. Στην ουσια το webbox επικοινωνει κανονικοτατα μεσω του ρουτερ με την εταιρια κτλ.. ip: 192.168.1.168 subnet: 255.255.255.0 default getaway:192.168.1.1 dns: 195.167.65.194 δημοσια ip: 5.144.x.x εικονικη δημοσια θυρα http:8000 θυρα webserver: 8000 θυρα webservice: 80 modebus: οχι θυρα modebus: 502 Αυτα ειναι στο webbox Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από ZELOMOTH
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 23 ώρες πριν, poulinos είπε το apn δεν φτανει μονο να δινει Internet αλλα πρεπει να δινει internet απο public ip.τι Ip σου δινει? το Port forward ονομαζεται virtual server.δεν πειραζει το port triggering ουτε θες dmz. θα κανεις Port forward την πορτα 8000 στην πορτα 8000 στην Ip 192.168.1.168 που ειναι το webbox.το Webbox μπορει να εχει και αλλα ports που θα πρεπει να τα δεις μεσα απο το ιδιο το webbox. εδω ειναι το manual και σελιδα 48 για το virtual server.β. να εχεις το τελευταιο firmware https://static.tp-link.com/res/down/doc/TL-MR3420_V2_UG.pdf την πορτα την ανοιγεις και tcp+udp. ακομα και αν κανεις το Port forward κλεισε firewall στο Router και επισης θα δοκιμασεις να μπεις με την Wan ip που εχει παρει το 3g router και επισης θα πρεπει να παιρνεις public ip αλλιως δεν θα παιξει ποτε. στο webbox μπες μεσα και βεβαιωσου οτι το 192.168.1.168 το εχεις καρφωτα στο Lan,επισης βεβαιωσου οτι εχει σωστο subnet 255.255.255.0 σωστο gateway 192.168.1.1(την Ip του tp link) και τα σωστα dns. δεν θελουμε να εχει δυναμικη Ip.το webbox δεν θα πρεπει να εχει Port forward.to webbox τι ακριβως κανει?γιατι εφοσον στο ιντερνετ μπαινει το tp link το Webbox τι επιλογες εχει για apn? to webbox σου κατι σαν αυτο ειναι? http://files.sma.de/dl/4253/SWebBox-BA-US-en-34.pdf Πάλι κοιμάσαι? Θα σε απολύσω να ξέρεις!😋🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα