xmouts Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Γειά. Θέλω να συνδέσω 3 refusol inverter με solar-log και ένα gsm router. Χρειάζομαι βοήθεια στο πώς θα γίνει η συνδεσμολογία και τί καλώδιο να χρησιμοποιήσω...Έχει θύρες RS 485 IN και RS 485 Out και EthernetTo manual : http://europe.refuso..._GR_0031555.pdf
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 δεν ξερω αν εννοεις αυτο που καταλαβα.αν εννοεις για φωτοβολταικο παρκο και θες να δεις τον Inverter διαμεσω gsm router τοτε ο Inverter συνδεεται με ethernet στο ρουτερ.στο ρουτερ θες ενα Noip service και Port forward την θυρα 80.επισης ο παροχος πρεπει να σε βγαζει στο ιντερνετ με πραγματικη Ip και οχι διαμεσω proxy που σε βγαζει οτανεχες το απλο 3g internet.το ζητας ξεχωριστα οτι ειναι για φωτοβολταικο παρκο και για Remote συνδεση απο μακρια.
xmouts Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 στη θύρα rs485 ποια χρώματα από το καλώδιο να συνδέσω? όποια θέλω εγώ?
takistmr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 στη θύρα rs485 ποια χρώματα από το καλώδιο να συνδέσω? όποια θέλω εγώ? Το RS485 δεν είναι για να συνδέσεις τον inverter στο ιντερνετ. Χρησιμοποίησε μόνο την RJ45 για αυτό.
xmouts Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 δηλαδή με RS485 συνδέω μεταξύ τους τα inverter και μετά από το RJ45 στο internet ?
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 το RS485 είναι ένα σειριακό προτόκολο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και τις τηλεπικοινωνίες. Δεν γνωρίζω εαν στον inverter προορίζεται για αυτό το λόγο αλλά θα μπορούσε. Γιατί δεν συνδέεις όλους τους inverter σε ένα switch και το switch στον gsm router?
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 συγνωμη γιατι κατι δεν μου κολαει.το 485 Οκ το αφηνουμε.εγω οταν ειχα παει σε ενα παρκο υπηρχαν 4-5 Inverters.δεν εβγαζε ομως ο καθενας το δικο του καλωδιο.απλα υπηρχε κατι σαν συσκευη που τους ελεγχε ολους και απλα συνδεομουν Remotely σε αυτο(ο πελατης δηλαδη) και εβλεπε τι γινεται σε ολα ταυτοχρονα.διοτι αν το καθενα εχει το δικο του ethernet τοτε θα χρειαστεις να ορισεις το καθε Inverter σε διαφορετικη θυρα να παιζει για να μπορεις μετα να τα βλεπεις remotely ολα.
takistmr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 To rs485 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδιασμό με κάποιο module το οποίο μπορεί να συλλέγει πληροφορίες και να δημιουργεί την συνολική εικόνα σε ένα πάνελ ή να προωθεί μέσω snmp σε ένα δικτυακό σύστημα συλλογής πληροφοριών (κατάσταση, παραγωγή, συναγερμούς, κτλ). Είναι εναλακτική λύση. Περισσότερο βιομηχανική. Καλύτερα να συμβουλευθείς το manual διότι ο κατασκευαστής μπορεί να περνάει ότι να 'ναι μέσα από αυτά.
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 αρα πρεπει να ενωθουν πρωτα και μετα το ενα η ο καταγραφεας να συνδεθει με ethernet για να μπορεις να τα βλεπεις ολα.αλλιως θελει το καθενα να παιξει σε δικο του port και ολα να γινουν Port forward.και αν σε αφηνει ο Inverter να αλλαξεις Port.σε εναν με ενα γρηγορο search δεν ειχα δει τετοια δυνατοτητα.επαιζε στην 80 αλλα τα βλεπα ολα μαζι.δεν ξερω πως ειχαν ενωθει εγω απλα το Port forward εκανα και την δοκιμη.ενα Ethernet παντως ηταν και ας υπηρχαν πολλοι converters
ZELOMOTH Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Στις 10/3/2013 στις 9:46 ΜΜ, poulinos είπε αρα πρεπει να ενωθουν πρωτα και μετα το ενα η ο καταγραφεας να συνδεθει με ethernet για να μπορεις να τα βλεπεις ολα.αλλιως θελει το καθενα να παιξει σε δικο του port και ολα να γινουν Port forward.και αν σε αφηνει ο Inverter να αλλαξεις Port.σε εναν με ενα γρηγορο search δεν ειχα δει τετοια δυνατοτητα.επαιζε στην 80 αλλα τα βλεπα ολα μαζι.δεν ξερω πως ειχαν ενωθει εγω απλα το Port forward εκανα και την δοκιμη.ενα Ethernet παντως ηταν και ας υπηρχαν πολλοι converters Ισα που σε πρόλαβα! Ουτε 6 χρόνια δεν περάσανε!🤣 Επειδη βλεπω οτι υπαρχει πιθανότητα να ξέρεις, σε παρκο με φωτοβολταικά χάλασε ο 3g ρούτερ κι έβαλα εναν άλλον πανω με στικάκι κτλ... Αλλα στο webbox παραμένει κόκκινο το NETCOM που λογικά αυτο συμβαίνει επειδή θέλει subnet mask ,default gataway και dns να είναι ίδια με του router.. Αφου το σεταρισμα του webbox εγινε με το παλιο ρουτερ κτλ , αρα λογικά εγω θα παω στο μενου του και θα δω τα στοιχεια αυτα ωστε να τα περασω στο ρουτερ για να υπαρχει απομακρυσμένος έλεγχος σωστα? Αμα όμως εχει αλλαχτει η εργοστασιακη ip του webbox που απ΄ο,τι ειδα ειναι 192.168.0.168 σε κάποια άλλη, που θα την δω εγω αυτή ωστε να συνδεθω στο webbox και να πάρω στα στοιχεία που θα περάσω στον ρούτερ? ΥΓ. Μήπως αν συνδέσω πρώτα το webbox με το λαπτοπ απευθείας(με RJ45), και μετά παω γραμμη εντολών για ipconfig/all και μου την βγάλει εκει?
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 On 12/01/2019 at 13:26, ZELOMOTH said: Ισα που σε πρόλαβα! Ουτε 6 χρόνια δεν περάσανε!🤣 Επειδη βλεπω οτι υπαρχει πιθανότητα να ξέρεις, σε παρκο με φωτοβολταικά χάλασε ο 3g ρούτερ κι έβαλα εναν άλλον πανω με στικάκι κτλ... Αλλα στο webbox παραμένει κόκκινο το NETCOM που λογικά αυτο συμβαίνει επειδή θέλει subnet mask ,default gataway και dns να είναι ίδια με του router.. Αφου το σεταρισμα του webbox εγινε με το παλιο ρουτερ κτλ , αρα λογικά εγω θα παω στο μενου του και θα δω τα στοιχεια αυτα ωστε να τα περασω στο ρουτερ για να υπαρχει απομακρυσμένος έλεγχος σωστα? Αμα όμως εχει αλλαχτει η εργοστασιακη ip του webbox που απ΄ο,τι ειδα ειναι 192.168.0.168 σε κάποια άλλη, που θα την δω εγω αυτή ωστε να συνδεθω στο webbox και να πάρω στα στοιχεία που θα περάσω στον ρούτερ? ΥΓ. Μήπως αν συνδέσω πρώτα το webbox με το λαπτοπ απευθείας(με RJ45), και μετά παω γραμμη εντολών για ipconfig/all και μου την βγάλει εκει? το 3g router θα εχει μια Ip πχ 192.168.1.1 που ειναι η lan ip. το webbox λογικα θα εχει και αυτο μια ip και ενα gateway. οποτε η θα πρεπει το 3g router να το βαλεις με την Ip που ειχε το προηγουμενο 3g router ή μεσα στο webbox να μπεις και να δωσεις αλλο gateway και ισως και αλλη Ip.αυτο ειναι για να δεις απο Lan to webbox>μετα θα πρεπει να κανεις τα αναλογα Port forward για να βλεπεις απεξω το webbox. στο webbox θα πρεπει να μπεις με την Ip Που ειχε πριν καει το ρουτερ.αν δηλαδη ειχε 192.168.1.100 θα βαλεις στο λαπτοπ σου 192.168.1.200 και gateway 192.168.1.100 για να μπεις μεσα και να κανεις αλλαγες.
ZELOMOTH Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Φιλε μου ειμαι σε φαση τωρα που τα εχω συνδεσει και πλεον ειναι πρασινο και το netcom. Μεσα στο ρουτερ, στο wired βλεπει και τις 2 συσκευες. Δηλαδη το λαπτοπ και το webbox. Στο ρουτερ μπηκα με 192.168.1.1 και μου βλεπει το λαπτοπ σαν 192.168.1.100 και το box σαν 192.168.1.168. Στο ιντερνετ δεν το βλεπω ομως στην διευθυνση που ειχε ο ανθρωπος για να μπαινει να βλεπει τα στοιχεια.. Τι ακριβως να κανω τωρα; Σ ευχαριστω
ZELOMOTH Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 17 ώρες πριν, poulinos είπε το 3g router θα εχει μια Ip πχ 192.168.1.1 που ειναι η lan ip. το webbox λογικα θα εχει και αυτο μια ip και ενα gateway. οποτε η θα πρεπει το 3g router να το βαλεις με την Ip που ειχε το προηγουμενο 3g router ή μεσα στο webbox να μπεις και να δωσεις αλλο gateway και ισως και αλλη Ip.αυτο ειναι για να δεις απο Lan to webbox>μετα θα πρεπει να κανεις τα αναλογα Port forward για να βλεπεις απεξω το webbox. στο webbox θα πρεπει να μπεις με την Ip Που ειχε πριν καει το ρουτερ.αν δηλαδη ειχε 192.168.1.100 θα βαλεις στο λαπτοπ σου 192.168.1.200 και gateway 192.168.1.100 για να μπεις μεσα και να κανεις αλλαγες. Φιλε μου ειμαι σε φαση τωρα που τα εχω συνδεσει και πλεον ειναι πρασινο και το netcom. Μεσα στο ρουτερ, στο wired βλεπει και τις 2 συσκευες. Δηλαδη το λαπτοπ και το webbox. Στο ρουτερ μπηκα με 192.168.1.1 και μου βλεπει το λαπτοπ σαν 192.168.1.100 και το box σαν 192.168.1.168. Στο ιντερνετ δεν το βλεπω ομως στην διευθυνση που ειχε ο ανθρωπος για να μπαινει να βλεπει τα στοιχεια.. Τι ακριβως να κανω τωρα; Σ ευχαριστω ΥΓ. Πως συνδεομαι στο webbox με ethernet? Με απευθειας καλωδιο απο webbox σε λαπτοπ ή συνδεω και τα 2 στον ρουτερ? Μου χει φαει την ψυχη..
poulinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 On 15/01/2019 at 09:16, ZELOMOTH said: Φιλε μου ειμαι σε φαση τωρα που τα εχω συνδεσει και πλεον ειναι πρασινο και το netcom. Μεσα στο ρουτερ, στο wired βλεπει και τις 2 συσκευες. Δηλαδη το λαπτοπ και το webbox. Στο ρουτερ μπηκα με 192.168.1.1 και μου βλεπει το λαπτοπ σαν 192.168.1.100 και το box σαν 192.168.1.168. Στο ιντερνετ δεν το βλεπω ομως στην διευθυνση που ειχε ο ανθρωπος για να μπαινει να βλεπει τα στοιχεια.. Τι ακριβως να κανω τωρα; Σ ευχαριστω ΥΓ. Πως συνδεομαι στο webbox με ethernet? Με απευθειας καλωδιο απο webbox σε λαπτοπ ή συνδεω και τα 2 στον ρουτερ? Μου χει φαει την ψυχη.. α. το Webbox εχει 192.168.1.168 οποτε μεσα απο το δικτυο θα μπεις με αυτην την Ip.αν θες να συνδεθεις απευθειας πανω του πρεπει να δεις καταρχην αν η 192.168.1.168 ειναι στατικη ή αν παιρνεις απο dhcp.αν παιρνει απο Dhcp τοτε θα εχεις διαφορα θεματα αν πας να συνδεθεις απευθειας αλλα και με το Port forward.οποτε οπως εισαι με ολα πανω. α.συνδεσου στο webbox με 192.168.1.168 ή οτι εχει και δωσε στατικα Ip 192.168.1.168 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.1 .dns 192.168.1.1 ή 8.8.8.8 ή οτι αλλο θες. β.αφου γινει αυτο πρεπει στο 3g router να κανεις Port forward τις θυρες που πρεπει για αν δεις απεξω το Webbox.επισης στο 3g router ελπιζω να εχεις βαλει το σωστο apn γιατι υπαρχουν 2 apn. ενα apn που σε βγαζει απο Proxy πισω απο Nat και ενα apn που σου δινει Public Ip.για να παιξει το Port forward θελει Public ip. γ.σεταρεις dyndns/noip οτι εχεις στο 3g router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα