Johnny Em Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Καλημέρα παιδιά!Στήνω μια νέα σύνθεση για 3D, CAD και Photoshop, με τα εξείς χαρακτηριστικά: CPU: Intel i7 3820MOBO: ASUS P9X79CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 EvoRAM: Corsair Venegeance LP XMP 16GB (4x4GB) Quad channel kit VGA: EVGA Geforce GTX 660 SC Signature 2 3GB HDD: WD Caviar Black 1T Sata 3 και το κουτί μου έχει είδει 3 120άριδες ανεμιστήρες (2 με LED και έναν κανονικό). Έχω κολλήσει λοιπόν τώρα και δεν ξέρω ποιο τροφοδοτικό να πάρω! Τα 850W ίσως να σας φανούν πολλά, άλλα το έχω υπολογίσει έτσι ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να προσθέσω και έναν SSD (για το λειτουργικό) και ίσως άλλη μία VGA !! Αυτά που έχω δει λοιπόν είναι τα παρακάτω: ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ CORSAIR TX850W MODULAR 80+ Bronze (λίγο ακριβό θεωρώ...) Thermaltake Power Supply 850W ATX 24 pin Smart SP-850M Active-PFC Retail XFX Power Supply 850W ATX 24 pin Pro Series XXX Edition P1-850X-XXB9 Active-PFC Retail Σκεφτόμουν και για το Cooler Master το Silent Pro, άλλα κάπου διάβασα (δεν θυμάμαι τώρα) ότι δεν βγάζει τα ονομαστικά του Watt και με ψιλό ανησύχησε!!Το μπάντζετ με ενδιαφέρει να μην ξεπεράσει αυτό του Corsair!! Ακούω λοιπόν προτάσεις και κριτικές για αυτά που πρότεινα εγώ, άλλα και που θα προτείνεται και εσείς!
ninos30 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Εγώ θα το ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Δεν ξέρω πως τα υπολόγισες, αλλά με το σύστημά σου και δύο 660, ακόμα και με ένα ποιοτικό 650αρι είσαι μια χαρά. Mε το extreme PSU calculator που το υπολόγισα, βάζοντας περισσότερο HW από αυτό που έχεις/προτίθεσαι να βάλεις, με το ζόρι βγάζει 550W. Και αυτά τα site πάντα υπερβάλουν για να καλύψουν τις περιπτώσεις μέτριων τροφοδοτικών. Απαντώντας τώρα σε αυτό που ρωτάς, να πω πως τα € που έχει το 850Μ που έχεις κάνει link, σίγουρα δεν τα αξίζει (και επειδή ψάχνεις βλέπω Modular ίσως και να απογοητευτείς). Στα ίδια βρίσκεις το ΗΧ-850 που είναι μερικές κλάσεις πάνω, ενώ το ίδιο (ΤΧ-Μ) το βρίσκεις με περισσότερα από 20 ευρώ κάτω αλλού. Αν δεν έχεις πρόβλημα αγοράς από Amazon, πάλι στα ίδια € παίρνεις το AX-860 και νομίζω οι συγκρίσεις είναι περιττές Όσον αφορά τα Silent PRO-M II, δεν ξέρω που το διάβασες αλλά δεν είναι σωστό. Είναι πάρα πολύ καλά τροφοδοτικά και αποδίδουν εξαιρετικά. Το XFX είναι εξίσου καλό, και αρκετά πιο φθηνό οπότε αποτελεί το καλύτερο VFM. Εγώ θα προτιμούσα αυτό. Αν και γουστάρω γενικά τα PSU της ΤΤ, δεν νομίζω ότι τα Smart(M) είναι ανταγωνιστικά των υπολοίπων τροφοδοτικών που αναφέρεις. Αν μιλούσαμε για Toughpower (που δεν τα βρίσκεις πλέον Ελλάδα) θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αλλά επιμένω πως με ένα 650-700 είσαι κύριος... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2013 από ninos30 5
Orpheas1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 http://www.okcomputer.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_css.tpl&product_id=3004&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psu-trofodotiko/Corsair-650HXEU-professional-modular-CMPSU-650HXEU.htmΠραγματικα δεν υπαρχει λογος να πας σε περισσοτερα βατ...με 54 αμπερ στη 12αρα το enermax και 52 το corsair σηκωνουν τα παντα και μιλαμε για ποιοτικοτατα τροφοδοτικα με τεραστιες εγγυησεις που θα μεινουν μια ζωη...
Johnny Em Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 ninos30: Επειδή με έβαλες σε σκέψεις, έκατσα και ξανά έκανα τον υπολογισμό με την ίδια σελίδα που μου πρότεινες, που είδει είχα υπολογίσει και εγώ πρωτίστως τα Watt μου, για να δω γιατί είχαμε τόση απόκλιση!! Το συμπέρασμα που έβγαλα λοιπόν, ήταν ότι μάλλον πως δεν έλαβες υπόψιν σου τον συντελεστή της μείωσης απόδοσης με το πέρας του χρόνου. Ο οποίος σε συνδιασμό με peak load, γιατί όταν κάνει render το μηχάνημα δουλέψει ψιλά ( ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται!!), μου φτάνει τα watt τόσο ψιλά!! Τώρα αν θεωρείς ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα φτάσει σε αυτές τις συνθήκες, τότε πάω πάσο! Δεν ξέρω πολλά πάνω στις καταναλώσεις των PC και έτσι ίσως και να υπερβάλω λίγο για τον φόβο να μην πάθει τίποτα ο υπολογιστής!!Η εικόνα πάντως για το Corsair ήταν κατατοπιστική. Από την άλλη η πρότασή σου από το amazon ήταν πολύ καλή!!!
ninos30 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται πως θα το δεις το θέμα. Αν είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις τόσα χρήματα για ένα PSU, πάω πάσο. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να αποτρέψει κάποιον από την αγορά ενός ΚΟΡΥΦΑΪΟΥ τροφοδοτικού. Τέτοιο όμως σίγουρα δεν είναι το TX-M (και εδικά σε αυτά τα χρήματα). Όσον αφορά τώρα τις μετρήσεις που έκανες. Τα peak-loads συνυπολογίζονται. Το aging σίγουρα είναι ένα θέμα, αλλά σε αυτήν την κατηγορία τροφοδοτικών που μιλάμε, για τα επόμενα ~5χρόνια δεν θα έχεις θέμα μείωσης της απόδοσης. Τώρα αν θες να δεις πέραν από εκεί, τι να πω. Πάντως το HW όσο πηγαίνει θα γίνεται και λιγότερο ενεργοβόρο. Αυτή είναι η τάση και η γνώμη μου είναι ότι το φαινόμενο θα γίνει ακόμα πιο έντονο στις γενιές που έρχονται. Οι επιδόσεις του είναι ήδη τόσο τρομακτικά μεγάλες, που απλά θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τα ίδια, μειώνοντας την κατανάλωση. Συνοψίζοντας, εγώ θα επιμείνω πάντως, ότι για 2xGTX660 ΔΕΝ χρειάζεσαι τροφοδοτικό των 850W. Τώρα αν έχεις σκοπό να τις αλλάξεις με 670/680 στο μέλλον τότε ναι καλά κάνεις και κοιτάς κάτι μεγαλύτερο. Πάντως απ' όσο ξέρω δεν πρόκειται να κερδίσεις κάτι σημαντικά περισσότερο με τις εν λόγω στο Rendering. Ούτε με SLI θα πάρεις κάτι επιπλέον (συγχώρα με αν χρησιμοποιείς κανα εξειδικευμένο πρόγραμμα και όντως έχεις benefit και λέω βλακείες). Rendering-wise όμως και αν είναι αυτός μόνο ο στόχος σου, νομίζω πως πρέπει να δεις για 570-580 (μεταχειρισμένες φυσικά). Τέλος, υπάρχει και η ενδιάμεση λύση. Τα 750W Y.Γ. 1. Το XFX που έβαλες μην το υποτιμάς. Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ τροφοδοτικό. Φτιάχνεται από Seasonic και είναι σίγουρα καλύτερο από την σειρά ΤΧ της Corsair. Θα το έβαζα δίπλα στα ΗΧ. Σίγουρα φυσικά δεν είναι ΑΧ. To λέω αν όντως καταλήξεις σε πολλά W και γλυτώσεις κανά 45άρικο... 2. Έκανα ξανά τους υπολογισμούς και αυτήν την φορά υπολόγισα και OC (με 1.4 VCore από 1.2 που είναι το default). Το αποτέλεσμα είναι "Minimum PSU Wattage: 550, Recommended:600 ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτά δεν είναι τα W που θα καίει το σύστημά σου, Είναι "προτεινόμενο" PSU, υπολογίζοντας ότι θα δουλεύει max ~80%. Και μάλιστα όχι της κατηγορίας που κοιτάμε. Αρκετές κλάσεις κάτω Με άλλα λόγια σου προτείνει ένα απλά καλό 600αρι όπως πχ: TT Berlin (το οποίο είναι ίδιο με το Smart με άλλο όνομα) το οποίο βγάζει 45Α στην 12αρα όπερ 540W, ενώ για παράδειγμα το ΗΧ-650 βγάζει 54Α, δλδ 648W. 100 ολόκληρα Watt διαφορά, από δύο επώνυμα τροφοδοτικά. Φαντάσου τι γίνεται με κάτι άλλα... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2013 από ninos30 2
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Σε κάθε περίπτωση να είναι SLI ready θα συμπληρώσω εγώ,όπως και το enermax που έχει πιο πάνω το παλικάρι μ'αρεσει πολύ. 1
ninos30 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Καλά το SLI-ready είναι απλά ένας μαρκετίστικος τίτλος. Το ότι είναι κουκλάκι όμως το εν λόγω, είναι
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Εγώ εννοώ να έχει καλώδια και για τις 2 κάρτες που θα χρειαστεί γιατί αν είναι 2x660 οκ αν είναι 2x670 αργότερα χρειάζεται 4. Οι ανταπτορες στις κάρτες είναι έξω απο την λογική μου. Αυτή η σειρά της enermax τα σπάει σε όλα τα επίπεδα,είναι Gold ειναι αθόρυβα,είναι πολύ αξιόπιστα πέρα από το εικαστικό του θέματος που φυσικά θα συμφωνήσω. Αλλά θα πω το εξής.. με αφορμή το πέρασμα μου απο σχεδόν όλα τα επώνυμα τροφοδοτικά και όταν λέω πέρασμα εννοώ τα ίδια μου τα χέρια και την χρήση τους,και επειδή κυκλοφορούν παρά πολλά και πολύ καλά τροφοδοτικά πλέων,το παιχνιδι παιζεται στις λεπτομεριες. Π.χ τα XFX έχουν δύσχρηστα καλώδια και έχει παρατηρηθεί και θόρυβος,Το ίδιο με τα corsair και τα τριξίματα τα bequiet με την λαμαρίνα που δεν είναι η καλύτερη αλλά είναι ότι πιο αθόρυβο,τα toughpower που μας απογοήτευσαν,κλπ.. Οπότε ας πάρουμε ιδανικά τα 5 χρόνια εγγύηση,τα 3 ως ελάχιστα,και να πάμε σε δοκιμασμένες λύσεις εκ των οποίων περισσότερο εγώ βρίσκω τα Corsair κ τα Enermax,σε αυτές τις κορυφαίες σειρές τους που προαναφέρθηκαν. 1
ninos30 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο... Και έχεις δίκιο σε αυτό που λες: πλέον τα καλά τροφοδοτικά είναι αρκετά. Καλό αυτό για εμάς για να έχουμε επιλογές. Και αν δεν έχεις πρόβλημα με τα € πας κατευθείαν στην elite: Corsair AXi (μάλλον το καλύτερο PSU που κυκλοφορεί), Seasonic Platinum, Enermax Platimax, SuperFlower GoldenKing, HighPower Astro Platinum (και ακόμα λίγα άλλα) ή τα αμέσως μικρότερά τους στην Gold κατηγορία, όπως τα Seasonic X/Corsair AX (ίδια είναι αυτά), Enermax Revolution 87+, SF Golden Green και HighPower Plus Gold. Αλλά αυτά είναι και λίγο στην σφαίρα του ιδεατού. Μακάρι να υπάρχουν τα χρήματα και να αγοραστεί ένα από αυτά, και να ησυχάσεις μια και καλή από PSU. Απλά συνήθως ψάχνουμε να βρούμε κάτι "ελαφρώς" χειρότερο και αρκετά πιο φθηνό. Το VFM με άλλα λόγια. Και εκεί είναι που μπερδευόμαστε... 2
Orpheas1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Συμφωνω με τους προλαλησαντες και προσωπικα θα δωσω ψηφο στο Enermax που εβαλα λογω efficiency σε αυτη την τιμη και λογω ποιοτητας φυσικα...αν και ολες οι προτασεις που εχουν γινει ειναι ιδανικες εννοειται...νομιζω οτι ενα ποιοτικο 650αρι υπερκαλυπτει τον ts και αφου βαζει το χερι στην τσεπη ας ψωνισει απο το πανω ραφι...ενα κορυφαιο τροφοδοτικο ειναι παντα ευπροσδεκτο.ΥΓ. Γενικα τα αδικουμε πολυ τα enermax σε αυτο το φορουμ καθως βλεπω να αγνοουνται πληρως σαν να μην υπαρχουν στην Ελλαδα...και μιλαμε για κορυφαια εταιρεια παραγωγης τροφοδοτικων... 1
XMorsX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Nομιζω nino ξεχασες τα antec. Συμφωνω με τους προλαλησαντες και προσωπικα θα δωσω ψηφο στο Enermax που εβαλα λογω efficiency σε αυτη την τιμη και λογω ποιοτητας φυσικα...αν και ολες οι προτασεις που εχουν γινει ειναι ιδανικες εννοειται...νομιζω οτι ενα ποιοτικο 650αρι υπερκαλυπτει τον ts και αφου βαζει το χερι στην τσεπη ας ψωνισει απο το πανω ραφι...ενα κορυφαιο τροφοδοτικο ειναι παντα ευπροσδεκτο.ΥΓ. Γενικα τα αδικουμε πολυ τα enermax σε αυτο το φορουμ καθως βλεπω να αγνοουνται πληρως σαν να μην υπαρχουν στην Ελλαδα...και μιλαμε για κορυφαια εταιρεια παραγωγης τροφοδοτικων... Δεν ειναι τυχαιο. Η Enermax πρεπει αν ειναι υπερανω τιμης διοτι τα κοστολογει σαν να μην υπαρχει ανταγωνισμος. 130 ευρω για 650αρι PSU όταν η XFX το χρεωνει 80? Ποσο καλυτερο ειναι δηλαδη? Φτιαχνει καφε?
ninos30 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) @XmorsX, φυσικά και δεν τα ξέχασα. Απλά τα καλά της PSU είναι από Seasonic, οπότε ως OEM δεν την ανέφερα. Αλλά και πάλι ΤΟΣΟ καλό τροφοδοτικό σαν αυτά που έβαλα στο παραπάνω post δεν έχει. Έχει βέβαια τα High Current Pro (από Delta) αλλά είναι +900W PSUs, οπότε είναι λίγο "εξειδικευμένα". Και η KingWin έχει κάτι εκπληκτικά τροφοδοτικά, αλλά είναι καρμπόν αυτά της SuperFlower με άλλο casing ως OEM, οπότε και αυτή δεν αναφέρθηκε. Την Corsair με το AXi, την ανέφερα αν και δεν είναι κατασκευαστής, γιατί αυτή η σειρά είναι κατ' αποκλειστικότητα με την Plextronics, βγάζοντας στην αγορά το πρώτο Digital-PSU. Και από την αρχή πήγε κατευθείαν κορυφή. Δεν γινόταν να μην κάνω μνεία Edit: Για το κόστος του revo87+: Αυτή είναι η διαφορά του καλού με το καλύτερο που λέμε. Την κορυφή την πληρώνεις δυσανάλογα περισσότερο απ' όσο υπερέχει σε αξία. Και αυτό δεν είναι φαινόμενο των PSU φυσικά μόνο. Ισχύει για όλα τα καταναλωτικά αγαθά. Γιαυτό και η Enermax έχει στις μικρότερες σειρές της και πιο φθηνά PSUs: https://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?keyphrase=enermax+650 Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2013 από ninos30 1
Orpheas1992 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Nομιζω nino ξεχασες τα antec. Δεν ειναι τυχαιο. Η Enermax πρεπει αν ειναι υπερανω τιμης διοτι τα κοστολογει σαν να μην υπαρχει ανταγωνισμος. 130 ευρω για 650αρι PSU όταν η XFX το χρεωνει 80? Ποσο καλυτερο ειναι δηλαδη? Φτιαχνει καφε? Οταν υπαρχει θεμα μπατζετ εννοειται οτι δεν προτεινεις το συγκεκριμενο και οτι πας σε xfx που ειναι κι αυτο ποιοτικο ως seasonic....σιγουρα ομως το 50αρακι παραπανω καποιον λογο υπαρξης θα εχει. Με μια γρηγορη ματια βρηκα 2-3: - Το enermax εχει διαταξη με 4 rails ενω το xfx εχει single rail...Διαταξη με πολλα rails ειναι ακριβοτερη και πιο δυσκολη στην υλοποιηση αλλα οταν γινεται σωστα ειναι ανωτερη. - Gold efficiency το enermax και bronze το xfx. - (Δεν ξερω κατα ποσο modular ειναι το xfx γιατι για fully δεν το κοβω...) Εννοειται οτι σαν παροχη ισχυος δεν υστερει κανενα απο τα δυο...οταν θες ενα τροφοδοτικο να βγαζει τα watt που λεει και κανει απροβληματιστα τη δουλεια του κανοντας παραλληλα οικονομια στην τσεπη σου πας στο xfx. Οταν θες να παρεις πρωτης κατηγοριας τροφοδοτικο πας αλλου. Για να το θεσω αλλιως, οταν ο αλλος δινει λεφτα να παρει volkswagen δεν του λες να παει σε skoda γιατι "εχουν ιδια μηχανη" ή γιατι βγαζουν τα ιδια αλογα και γλιτωνει λεφτα.... ΥΓ. Ο,τι πληρωνεις παιρνεις στο 90% των περιπτωσεων και παντα σε κατι πιο ακριβο και ποιοτικο τελικος κερδισμενος ειναι ο καταναλωτης με την παροδο του χρονου...προσωπικη αποψη βεβαια....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα