Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω εγκατεστημένα τα Windows 7 στον υπολογιστή μου και προσπαθώ να εγκαταστήσω και τα Linux (Ubuntu η Mint) σε dual boot ώστε να έχω και τα δύο λειτουργικά συστήματα. Το πρόβλημα μου είναι πως κάθε φορά που κάνω εγκατάσταση τα Linux (είτε είναι Ubuntu, είτε είναι Mint) και κάνει στην συνέχεια restart ο υπολογιστής μου (η εγκατάσταση γίνεται κανονικά) δεν μου εμφανίζει την επιλογή για να διαλέξω με ποιο λειτουργικό σύστημα θέλω να μπω. Αντιθέτως με βάζει πάντα με τα Windows σαν να μην έχω κάνει εγκατάσταση τα Linux.

Καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Επίσης για όσους θέλουν να δούνε τα bios μου τα έχω βγάλει screenshots και τα έχω ανεβάσει στο Flickr στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.flickr.com/photos/61065513@N02/sets/72157632830768986/

Δημοσ.

Αν απλά θες να δοκιμάσεις το Linux η πιο εύκολη επιλογή είναι το Virtualbox. Δες και εδώ στο κεφαλαιο 2. Απο εκει και περα, μαλλον δεν εγκαθιστας στον σωστο δισκο το grub2.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω εγκατεστημένα τα Windows 7 στον υπολογιστή μου και προσπαθώ να εγκαταστήσω και τα Linux (Ubuntu η Mint) σε dual boot ώστε να έχω και τα δύο λειτουργικά συστήματα. Το πρόβλημα μου είναι πως κάθε φορά που κάνω εγκατάσταση τα Linux (είτε είναι Ubuntu, είτε είναι Mint) και κάνει στην συνέχεια restart ο υπολογιστής μου (η εγκατάσταση γίνεται κανονικά) δεν μου εμφανίζει την επιλογή για να διαλέξω με ποιο λειτουργικό σύστημα θέλω να μπω. Αντιθέτως με βάζει πάντα με τα Windows σαν να μην έχω κάνει εγκατάσταση τα Linux.

Καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Επίσης για όσους θέλουν να δούνε τα bios μου τα έχω βγάλει screenshots και τα έχω ανεβάσει στο Flickr στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.flickr.com/photos/61065513@N02/sets/72157632830768986/

Το ιδιο ακριβώς προβλημα αντιμετώπισα κι εγώ όταν εκανα format στα windows7.

Μετα απο πολυ ψάξιμο έμαθα το εξης:

Τα windows σε αντιθεση με το linux δεν μπορούν να αναγνορίσουν κανένα αλλο λειτουργικο πέρα απο τον ευτό τους.

Το αποτελεσμα,ενώ πρην ο grub αναγνώριζε τα windows και μου ειχε επιλογη να bootaro linux ή windows με το που εκανα φορμάτ τα windows κατα την εγγατάσταση διέγραψαν τον grub και στη θέση του εγκατέστησαν τον windows boot loader ο οποιος όπως προανεφερα δεν μπορει να αναγνορισει το linux, κι ετσι παρουσιάζεται το προβλημα που εχεις κι εσυ!

Η λυση η οποια λογικα  θα σου λυσει το προβλημα και η οποια εφαρμοσα κι εγω,ήταν να ξαναεγκαταστήσω το linux,ετσι κατα την εγκαταστασή του διεγραψε τον windows boot loader και εγκαταστησε τον grub που μπορει να αναγνορισει και τα δυο λειτουργικα!

δοκιμασε ομώς πρώτα αυτον τον τροπο

Δημοσ.

το πρόβλημα που έχει δεν είναι αυτό που λες, στο οποίο είναι overkill το format αντί για restore το grub, αλλά οτι μάλλον δεν βάζει στο σωστό δίσκο το grub

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...