Undertaker25 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Πολλές σποϊλεριές... Αυτό που συνέβη το περίμενα από το 1ο επεισόδιο της σειράς γιατί διάβασα την ιστορία του Ράγκναρ σχεδόν αμέσως και επιβεβαιώθηκε στο 3ο επεισόδιο αν θυμάμαι καλά, που ο Έϊλα πέταξε κάποιον στο λάκκο με τα φίδια. Παρά την κακοποίηση της ιστορίας τόσο του Ράγκναρ όσο και των Γάλλων, τουλάχιστον έδειξαν τον θάνατο όπως σύμφωνα με την παράδοση συνέβη και οφείλω να ομολογήσω ότι ευχαριστήθηκα την εκτέλεση του Ράγκναρ γιατί μου ήταν από τους πιο αντιπαθείς χαρακτήρες της σειράς. . Έχει μεγάλο ενδιαφέρον τώρα η σύγκρουση του Μπγιορν με τους Σαρακηνούς και η ήττα του καθώς και η σύγκρουση των γιων του Ράγκναρ με τους Έγκμπερτ-Έϊλα. Μακάρι όμως να κρατήσουν τη σειρά ζωντανή μέχρι την ενηλικίωση της θρυλικής μορφής του Άλφρεντ που απελευθέρωσε την Αγγλία. Aυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έστρεψαν στο σενάριο τους γιους του Ράγκναρ εναντίον του Έγκμπερτ και όχι εναντίον του Έϊλα, αφού ο Έγκμπερτ πέθανε περίπου 10 χρόνια πριν την εισβολή των Βίκινγκς στην Αγγλία. Αντιθέτως, ο Έϊλα ηττήθηκε και εκτελέστηκε με τον "αετό του αίματος" σύμφωνα με το θρύλο. Επίσης, όποιος θέλει να δει κάτι αντίστοιχο με το Vikings, να δει το The Last Kingdom. Καλύτερο από το Vikings, κατά την ταπεινή μου άποψη αν και ο πρωταγωνιστής είναι πιο πολύ ενοχλητικός παρά συμπαθής σαν χαρακτήρας. Απεικονίζει όμως έναν εξαιρετικό Άλφρεντ.
Gilmaru Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Κι εγώ ελπίζω σε αυτά που λες. Προσωπικά δεν με νοιάζει πολύ η ιστορική ακρίβεια σε αυτές τις σειρές, αλλιώς ούτε Vikings θα έβλεπα προφανώς. Αλλά αν μιλάς για ιστορική ακρίβεια το The Last Kingdom είναι τουλάχιστον εξίσου κακό imo. Πάντως αυτός ο πρωταγωνιστής του The Last Kingdom μου είναι τρομερά εκνευριστικός ρε παιδί μου. Και δεν φτάνει αυτό, δεν έχει δείξει καν ότι έχει κάποια ιδιαίτερη ικανότητα που να δικαιολογεί κάπως την επιβίωσή του πέρα από την κωλοφαρδία και την χωρίς λόγο ευνοϊκή μεταχείριση από κάποιους, σε αντίθεση με τον Ragnar.
Undertaker25 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Γι' αυτό και είπα ότι είναι ενοχλητικός. Και γενικά ολόκληρο το σενάριο προσαρμόζεται πάνω του, προσπαθώντας να κάνει αντιπαθείς στο κοινό όσους χαρακτήρες διαφωνούν μαζί του. Τέσπα, όντως ούτε εκείνο ήταν ιστορικά ακριβές αλλά σίγουρα ακριβέστερο του Vikings, το οποίο ουσιαστικά είναι περισσότερο μυθοπλασία από το μυαλό του Χιρστ παρά ιστορική πραγματικότητα βλέπε Ρόλο ως βασιλιάς της Γαλλίας/Φραγκίας. Και πιστεύω πως είχε και λίγο καλύτερη ποιότητα παραγωγής.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Ο Rollo δεν ήταν στην Νορμανδία?
Gilmaru Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Ο Rollo δεν ήταν στην Νορμανδία? Ναι. Undertaker δες αυτό for the lulz (δεν είναι σοβαρή κριτική, αλλά έχει πλάκα ) 1
Undertaker25 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Gilmaru, θα το τσεκάρω το βιντεάκι. Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τις ιστορικές ανακρίβειες του LK γιατί το είχα δει πριν 1,5 χρόνο όταν υπηρετούσα Κύπρο. Μόλις το δω, θα επιστρέψω. Ο Rollo δεν ήταν στην Νορμανδία? Ο ιστορικός Ρόλο ήταν στην Νορμανδία και δεν είχε καμία σχέση με τον Ράγκναρ. Ο Ρόλο του Vikings έγινε βασιλιάς στη Γαλλία/Φραγκία και είναι αδερφός του Ράγκναρ.
Gilmaru Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Και κάτι σοβαρότερο για την ιστορική ακρίβεια του Vikings
PaRaNo1d Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Ρε παιδια ο τυπος που κανει τον Ivar μιλαμε του ταιριαζει γαντι ο ρολος χαχαχα ειδικα στην τελευταια σκηνη ηταν πολυ γαματος...μπραβο του
artshadows Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 χρονολογικα το last kingdom δεν ειναι μετα το βικινγκς μεχρι στιγμης;
Kasrith Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Ο ιστορικός Ρόλο ήταν στην Νορμανδία και δεν είχε καμία σχέση με τον Ράγκναρ. Ο Ρόλο του Vikings έγινε βασιλιάς στη Γαλλία/Φραγκία και είναι αδερφός του Ράγκναρ. Νομίζω πως κάνεις λάθος, ο Rollo της σειράς παντρεύτηκε την κόρη του βασιλιά της Γαλλίας/Φράνκιας και του δόθηκε η Νορμανδία. 1
Undertaker25 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Νομίζω πως κάνεις λάθος, ο Rollo της σειράς παντρεύτηκε την κόρη του βασιλιά της Γαλλίας/Φράνκιας και του δόθηκε η Νορμανδία. Δεν ξέρω που είπε ότι του δόθηκε συγκεκριμένα η Νορμανδία. Νομίζω πως κυβερνά την Φραγκία στο σύνολό της αφού του δόθηκε η "Σιδερένια Χείρα της Φραγκίας" στο 8ο επεισόδιο της 3ης σεζόν. Eπίσης ο πραγματικός Ρόλο γεννήθηκε (846) μετά την πολιορκία του Παρισίου (845), συνεπώς δεν μπορεί να έχει ουδεμία σχέση ούτε με τον Ρόλο της σειράς ούτε με τον Ράγκναρ ενώ φαίνεται και να κατοικεί στο Παρίσι, πόλη που δεν ανήκει στην Νορμανδία. 1
Inler Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν κανω λαθος το 885μ.Χ στην πολιορκια του Παρισιου ηταν ο Δανος βασιλιας Ζιγκουρντ(Ζιγκφριντ συμφωνα με τους Φραγκους) ο Δανος Ζινρικ και ο Νορβηγος Ρολφ(Ρολο συμφωνα με τους Φραγκους)ο οποιος αργοτερα βαπτιστηκε χριστιανος Την αμυνα του Παρισιου ειχε αναλαβει ο κομης Οντο 1
Undertaker25 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν δεν κανω λαθος το 885μ.Χ στην πολιορκια του Παρισιου ηταν ο Δανος βασιλιας Ζιγκουρντ(Ζιγκφριντ συμφωνα με τους Φραγκους) ο Δανος Ζινρικ και ο Νορβηγος Ρολφ(Ρολο συμφωνα με τους Φραγκους)ο οποιος αργοτερα βαπτιστηκε χριστιανος Την αμυνα του Παρισιου ειχε αναλαβει ο κομης Οντο Αυτή ήταν η δεύτερη πολιορκία στην οποία δεν συμμετείχε ο ιστορικός Ράγκναρ. Η πρώτη έγινε το 845. Επίσης ο Όντο δεν σκοτώθηκε/δολοφονήθηκε ποτέ. Ήταν όντως αυτός που ανέλαβε την άμυνα κατά τη δεύτερη πολιορκία και όχι ο Ρόλο. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2017 από Undertaker25 1
hellojim Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν κανω λαθος το 885μ.Χ στην πολιορκια του Παρισιου ηταν ο Δανος βασιλιας Ζιγκουρντ(Ζιγκφριντ συμφωνα με τους Φραγκους) ο Δανος Ζινρικ και ο Νορβηγος Ρολφ(Ρολο συμφωνα με τους Φραγκους)ο οποιος αργοτερα βαπτιστηκε χριστιανος Την αμυνα του Παρισιου ειχε αναλαβει ο κομης Οντο Μ'αρεσει που λες "αν δεν κανω λαθος", λες και τα λες απο καρδιας ξερω γω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα