Προς το περιεχόμενο

Torment: Tides of Numenera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αποφεύγω τα beta και τα early access όπως ο διάολος το λιβάνι, αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κάνω οπωσδήποτε μια εξαίρεση. Αν και για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ με alpha πιστεύω ότι θα μοιάζει παρά με beta, αλλά ένιγουει, θα δείξει.

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, από όσο ξέρω. 

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν όσοι διατηρούσαν υποψίες για την έκφραση "την εβδομάδα της 17ης Ιανουαρίου" που, σε όποια γλώσσα κι αν το πεις, ίδια παπάντζα είναι ("the week of January 17th). Θεωρητικά, αν πιάσουμε αρχή της εβδομάδας την Κυριακή που μας πέρασε (...) έχουν περιθώριο ως και το Σάββατο, μεθαύριο, στις 23 και "πέφτουν μέσα" σε αυτό που είπαν.

Στις 26 υποτίθεται πως βγαίνει στο ΕΑ του Steam. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Προ ολίγου μου ήρθε το μήνυμα για τη beta. Δεν με βλέπω να προλαβαίνω σήμερα ούτε εγκατάσταση, αλλά ελπίζω μέσα στο Σ/Κ να το δω για μερικές πρώτες εντυπώσεις.

Και να προλάβω και το Darkest Dungeon. Και να κάμψω το χωροχρόνο για να αποκτήσει η μέρα 48 ώρες. Και...

Καλή διασκέδαση στους τυχερούς που θα το δουν νωρίτερα, μακάρι να δικαιώσει τις προσδοκίες και με το παραπάνω.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Μόλις ανακάλυψα μετά λύπης μου ότι πρέπει να δώσω 20$ για να αποκτήσω Beta Access. Είκοσι-φάκιν-δολλάρια, όσα έδωσα για να γίνω backer ολόκληρου του παιχνιδιού. Εννοείται πως δεν θα τα δώσω και θα περιμένω να ανέβει η beta σε torrent (αν ανέβει).

Δημοσ.

Μόλις ανακάλυψα μετά λύπης μου ότι πρέπει να δώσω 20$ για να αποκτήσω Beta Access. Είκοσι-φάκιν-δολλάρια, όσα έδωσα για να γίνω backer ολόκληρου του παιχνιδιού. Εννοείται πως δεν θα τα δώσω και θα περιμένω να ανέβει η beta σε torrent (αν ανέβει).

in_greed_we_trust.jpg

και ένα βίντεο

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είχα καταλάβει σωστά, μόνο οι backers από ένα επίπεδο και μετά έχουν πρόσβαση στη beta και δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, στα 75 δολάρια.

Η μόνη μου απορία είναι, στις 26 που θα βγει σε ΕΑ στο Steam, θα είναι στα 75; Όχι τίποτε άλλο, θυμάμαι το κράξιμο που έφαγε το Planetary Annihilation όταν επιχείρησε να βγει σε ΕΑ στην τιμή που έδινε τη Beta στους backers...

Τέλος πάντων, έχασ' η Βενετιά βελόνι: Darkest Dungeon κυκλοφόρησε, περιμένω και Halcyon 6 Beta, έχω και δυο παιχνίδια κερδισμένα στο steamgifts, σε λιγότερο από ένα μήνα βγαίνει και η νέα έκδοση του παιχνιδιού που περιμένω πώς και πώς για το '16 (μίνι έκπληξη εδώ, ετοιμάζω παρουσίαση, αρκεί να καταφέρω να βρω λίγο χρόνο).

Εντάξει, κάπως θα τα βολέψουμε :) 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Έπαιξα (πολύ) λίγο από την "beta" την Πέμπτη - έτσι για να πάρω μια γεύση και να μου φύγει η απορία. Δεν είχα παραπάνω χρόνο να του αφιερώσω. 

Η αρχή μου θύμισε για κάποιον λόγο κάτι από Quest for the Glory IV :D

Ενδιαφέρον που επέλεξαν να έχουν ένα σχετικά μακροσκελές gameplay sequence για την αρχική διαμόρφωση του χαρακτήρα, αλλά, δεν ξέρω, η υλοποίηση θα μπορούσε να είναι και καλύτερη... ίσως αντί για orbs να είχαν κάτι που θα έμοιαζε λιγότερο με ξεκάρφωτα nodes όπου διαλέγεις τα stats σου για κάποιον λόγο. 

Περισσότερο μου ξύπνησε την επιθυμία να ξανακάνω install το Planescape Torment (με όλα τα παρελκόμενα community mods) :)

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Βρήκα κι εγώ μια beta

Την τσέκαρα ελάχιστα σε πρώτη φάση, ενδιαφέρον το character creation sequence και πολύ ενδιαφέρον το setting από την πρώτη στιγμή. Μιλάμε για άπειρο lag, όμως, στην αρχική περιοχή τουλάχιστον.

Περισσότερα το απόγευμα που θα το τσεκάρω στο gaming pc μου, στο σπίτι.

edited

• Super Moderators
Δημοσ.

Απορία: δίνει ΕΑ στα €42, αλλά οι backers μέσω KS έμπαιναν στη beta στα 75 δολάρια; Ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά;

• Moderators
Δημοσ.

Απορία: δίνει ΕΑ στα €42, αλλά οι backers μέσω KS έμπαιναν στη beta στα 75 δολάρια; Ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά;

Το ελάχιστο tier που εμπεριείχε πρόσβαση για την beta ήταν όντως $75+ στο οποίο είχα κάνει pledge κι εγώ. 

Ωστόσο, υπήρχε η δυνατότητα να πληρώσει κάποιος από οποιοδήποτε tier $20 επιπλέον για beta access (και +$10 ακόμα όποιος ήθελε alpha :S ). Οπότε τουλάχιστον στα χαρτιά μπορούσε κανείς να κάνει το ελάχιστο pledge $5 + $20 (= $25) και να έχει πρόσβαση στην beta. 

Γενικά τα digital rewards τους στα tiers ήταν ένα χάλι μαύρο κατά τη γνώμη μου (έχουν/είχαν και τα σχετικά πινακάκια στην σελίδα περιγραφής στο kickstarter, και πάλι καταλαβαίνεις από τα διάφορα κενά στα tiers ότι η λογική δεν ήταν τόσο straightforward). 

Τώρα, το 75+ tier έχει και διάφορα άλλα παρελκόμενα καλούδια (novels, OST, concept art κλπ) (...).

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που παίχτηκε ήταν ότι το αρχικό σχέδιο τους δεν ήθελε πολλούς "beta testers", ή πιο σωστά δεν ήθελε πολλούς με πρόσβαση στην beta χωρίς να το έχουν επιλέξει "συνειδητά". Και τότε ακόμα δεν υπήρχε σκεπτικό να πάνε στο δημόσιο early access του Steam. Αυτό προφανώς άλλαξε αργότερα - έχοντας βγει και εκτός εκτιμήσεως ήδη για 1+ χρόνο. 

• Moderators
Δημοσ.

Να συμπληρώσω εδώ και κάτι ακόμα προς δικαιολόγηση της ανισορροπίας των χρημάτων που χρειάζονταν 75$ για να μπουν στην beta οι backers και της τωρινής τιμής στο Steam (42$) που δίνει early access:

Πίσω στο μακρινό 2013, ο Cook και οι φίλοι του έκαναν launched το kickstarter campaign για το Torment στις 6 Μαρτίου. Το Early Access feature του Steam έγινε launched στις 20 του ίδιου μήνα. Είναι λογικό κι επόμενο ότι δεν υπολόγιζαν σε early access κλπ, εξ' ου και το τωρινό παράλογο του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση 20$ έξτρα για πρόσβαση στην beta είναι γελοίο πράγμα εντελώς.

• Moderators
Δημοσ.

Να συμπληρώσω εδώ και κάτι ακόμα προς δικαιολόγηση της ανισορροπίας των χρημάτων που χρειάζονταν 75$ για να μπουν στην beta οι backers και της τωρινής τιμής στο Steam (42$) που δίνει early access:

Πίσω στο μακρινό 2013, ο Cook και οι φίλοι του έκαναν launched το kickstarter campaign για το Torment στις 6 Μαρτίου. Το Early Access feature του Steam έγινε launched στις 20 του ίδιου μήνα. Είναι λογικό κι επόμενο ότι δεν υπολόγιζαν σε early access κλπ, εξ' ου και το τωρινό παράλογο του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση 20$ έξτρα για πρόσβαση στην beta είναι γελοίο πράγμα εντελώς.

Βασικά, αν υποθέσουμε ότι θα το έψαχνε κάποιος backer αρκετά και ότι δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα κάπου που μου διέφυγαν, τότε το $5 + $20 σου δίνει πρόσβαση και στην beta (που δεν έχει όλο το περιεχόμενο του παιχνιδιού) και στο τελικό παιχνίδι όταν κυκλοφορήσει. Προφανώς κανένα άλλο καλούδι, αλλά πολύς κόσμος δεν ασχολείται καν με τα extras. Edit: Βασικά έτσι πρέπει να είναι, γιατί όσοι είχαν pledge ή addon για beta, πήραν κλειδί για Early Access, και η Early Access σου εξασφαλίζει (και) το τελικό παιχνίδι... δεν σου περιορίζει την πρόσβαση μόνο στην περίοδο beta testing.

Υπόψιν εδώ ότι τα $5 pledge από μόνα τους δεν περιείχαν το παιχνίδι και ότι το ελάχιστο pledge για το παιχνίδι ήταν στα $20 (early bird) και $25 για τους υπόλοιπους.

(έχω επίσης την εντύπωση ότι αυτά τα addons ισχύουν ακόμα, αλλά λίγο που έριξα μια ματιά στο σύστημα που έχουν στο site τους για τα pledges σιχάθηκα τη ζωή μου και το παράτησα γιατί δεν με απασχολούσε τόσο).

Το αρχικό σχέδιο ήταν πάντα για beta (και alpha) μέσω Steam, αλλά χρησιμοποιώντας το feature για beta builds που έχει το Steam (μπορείς να διανέμεις beta keys σε συγκεκριμένους χρήστες, τα οποία μπορεί ή και όχι να λήγουν όταν λήγει η beta), όχι δημόσιο early access. Αυτό σίγουρα ήταν νέα απόφαση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...