gnsX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Μα το δικό σου συμφέρον εξυπηρετεί! Κι εσύ διαμαρτύρεσαι; Γι' αυτό υπάρχει το κράτος, για να προστατεύει τα συμφεροντά ΜΑΣ από τον ιδιώτη. Ναι, η διαιτησία είναι "άδικη" (πολλά εισαγωγικά), ώστε να προστατευθείς ΕΣΥ! Το συμφέρον του είναι να εκπαιδευτεί ο πολίτης στις νέες τεχνολογίες ώστε να μην μπορεί να τον πιάνει κότσο η Microsoft και η κάθε Microsoft. Αν υπήρχε ενημέρωση θα ήταν αδιάφορο αν η MS είχε προεγκατεστημένο τον ΙΕ ή τον Firefox,ο πολίτης θα ήξερε,αυτή είναι η δουλειά του κράτους,η εκπαίδευση και η ενημέρωση. Με τον τρόπο που ακολουθείται σήμερα γίνεται μια τρύπα στο νερό.
tolis_01 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 ε? το δικό μου συμφέρον? ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ???? θέλω να γελάσω αλλά δεν μπορώ τέσπα δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι το κράτος σε προσέχει. το ίδιο κράτος που έχει φέρει στα όρια της φτώχιας πόσο κόσμο (όχι μόνο εδώ έτσι) ... ναι ναι το δικό μας συμφέρον κοιτάει το κράτος! Το κράτος σε έχει φέρει στα όρια της φτώχιας επειδή κάνει μερικά από τα χατήρια των πολυεθνικών. Που να δεις τι ωραία που θα είναι αν τα κάνει όλα. Οι linux διανομες ειναι δωρεαν γιατι δεν εχουν προοπτικη να πουληθουν οπως και οι Open source εφαρμογες. Αν δεν υπηρχε ms και apple τωρα μια χαρα θα πουλαγε το ubuntu πχ θα εκανε και 100 ευρω η εκδοση.Το "free" δημιουργηθηκε λογω αδυναμιας πωλησης και λογο οτι ο κοσμος δεν ξερει τι ειναι το unix εξαρχης Wait, what? Ο κώδικας είναι GPL'd, οποιοσδήποτε μπορεί να χτίσει από το source, και άρα η προσπάθεια πώλησης μιας διανομής (του binary, όχι της υποστήριξης) θα πήγενε άπατη.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Το συμφέρον του είναι να εκπαιδευτεί ο πολίτης στις νέες τεχνολογίες ώστε να μην μπορεί να τον πιάνει κότσο η Microsoft και η κάθε Microsoft. Αν υπήρχε ενημέρωση θα ήταν αδιάφορο αν η MS είχε προεγκατεστημένο τον ΙΕ ή τον Firefox,ο πολίτης θα ήξερε,αυτή είναι η δουλειά του κράτους. Με τον τρόπο που ακολουθείται σήμερα γίνεται μια τρύπα στο νερό. Ναι, ΟΚ, μπορούν να γίνουν κι άλλα πράγματα. Σε χαλάει σε κάτι να υπάρχει ΚΑΙ αυτό; Επίσης, εγώ μπορεί να μην έχω καμία όρεξη να "εκπαιδευτώ" στις νέες τεχνολογίες. Ούτε και χημεία θα κάτσω να μάθω, ώστε να αναγνωρίζω στα συστατικά των προϊόντων αν μου βάζουν στο φαγητό ανθυγιεινές ουσίες. Απλά το απαγορεύουμε.
gnsX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι, ΟΚ, μπορούν να γίνουν κι άλλα πράγματα. Σε χαλάει σε κάτι να υπάρχει ΚΑΙ αυτό; Επίσης, εγώ μπορεί να μην έχω καμία όρεξη να "εκπαιδευτώ" στις νέες τεχνολογίες. Ούτε και χημεία θα κάτσω να μάθω, ώστε να αναγνωρίζω στα συστατικά των προϊόντων αν μου βάζουν στο φαγητό ανθυγιεινές ουσίες. Απλά το απαγορεύουμε. Βάζεις κάτι που βλάπτει την υγεία σου στην ίδια ζυγαριά με τον browser,σοβαρέψου. Ναι με χαλάει να υπάρχει ΜΟΝΟ αυτό,γιατί εάν η MS απο αυτή την κίνηση έβγαλε 1 δις και έφαγε πρόστιμο 500 εκ. τότε παρακολουθούμε ένα θέατρο. Τα πρόστιμα θα είχαν νόημα εάν υπήρχε εκπαίδευση,τώρα είναι να χαμε να λέγαμε,ημίμετρο (βασικά εάν υπήρχε εκπαίδευση τώρα θα γελάγαμε με τιε γυφτιές της κάθε εταιρίας,θα κέρδιζε ψίχουλα απο κάτι τέτοια)
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Βάζεις κάτι που βλάπτει την υγεία σου στην ίδια ζυγαριά με τον browser,σοβαρέψου. Ναι με χαλάει να υπάρχει ΜΟΝΟ αυτό,γιατί εάν η MS απο αυτή την κίνηση έβγαλε 1 δις και έφαγε πρόστιμο 500 εκ. τότε παρακολουθούμε ένα θέατρο. Τα πρόστιμα θα είχαν νόημα εάν υπήρχε εκπαίδευση,τώρα είναι να χαμε να λέγαμε,ημίμετρο Το κατά πόσο έχει νόημα, είναι μια διαφορετική συζήτηση από το αν είναι αρνητικό ή θετικό το μέτρο. Το ουδέτερο μπορώ να το δεχτώ.
gnsX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Το κατά πόσο έχει νόημα, είναι μια διαφορετική συζήτηση από το αν είναι αρνητικό ή θετικό το μέτρο. Το ουδέτερο μπορώ να το δεχτώ. Είναι αρνητικό γιατί κάποιοι το βλέπουν ως θετικό,θα έπρεπε να το βλέπουν σαν βλακώδες μέτρο που απο μόνο του δεν κάνει τίποτα. Αν σπάσεις το πόδι θα σου βάλει τσιρότο,ελπίζω να πεις "Εεε απο το τίποτα καλό και το τσιρότο". Θα ήμουν υπέρ του μέτρου εάν με αυτά τα λεφτά ας πούμε ξεκινούσε μια εκστρατεία ενημέρωσης,απο την στιγμή που δεν γίνεται δεν μ' αρέσει,ΕΕ και MS απλά με δουλεύουν ότι και καλά "τσακώνονται"
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Είναι αρνητικό γιατί κάποιοι το βλέπουν ως θετικό,θα έπρεπε να το βλέπουν σαν βλακώδες μέτρο που απο μόνο του δεν κάνει τίποτα. Αν σπάσεις το πόδι θα σου βάλει τσιρότο,ελπίζω να πεις "Εεε απο το τίποτα καλό και το τσιρότο". Θα ήμουν υπέρ του μέτρου εάν με αυτά τα λεφτά ας πούμε ξεκινούσε μια εκστρατεία ενημέρωσης,απο την στιγμή που δεν γίνεται δεν μ' αρέσει,ΕΕ και MS απλά με δουλεύουν ότι και καλά "τσακώνονται" Νομίζω καλύτερη ενημέρωση για το ότι "υπάρχουν και άλλοι browsers εκτός από τον Internet Explorer", από το να το βάλεις φάτσα φόρα στα Windows, δεν μπορεί να υπάρξει.
gnsX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Νομίζω καλύτερη ενημέρωση για το ότι "υπάρχουν και άλλοι browsers εκτός από τον Internet Explorer", από το να το βάλεις φάτσα φόρα στα Windows, δεν μπορεί να υπάρξει. Και στο πρώτο άρθρο που θα διαβάσει σε site της MS θα δει ότι "Ο ΙΕ είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία των Windows" και δεν εννοεί τον browser σαν browser,αλλά ενημερώθηκε απο την ballot screen ότι υπάρχουν κι άλλοι και μπορεί να το καταλάβει,το βλέπει και απο την Google στο search και στο YouTube ότι υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας(Chrome),όλοι όσοι έχουν υπολογιστή έστω και 1 φορά έχουν επισκεφθεί ένα απο τα δύο sites.
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Ε μα ναι... θα πάει να διαβάσει άρθρο σε site της MS, θα δει ότι ο IE είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία και για αυτό δεν θα κάνει κίνηση να βάλει άλλον... Νομίζω ότι η περιγραφή αυτή είναι ακριβώς για τον μέσο noob user που θα δει το μήνυμα με τους άλλους browsers και θα μάθει, επιτέλους, ότι παίζουν και άλλοι. Βέβαια... ενδέχεται να αργήσει να πάει λίγο στο site της MS και να διαβάσει για το "o IE είναι απαραίτητος" μιας και θα ασχολείται με το πως κάνουν νέο φάκελο στο "κομπιούτερ"... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης... για όσους λένε για την Apple ή το Linux και τις διανομές.... ένα post στις πρώτες σελίδες.. του xrdim έκατσε να το διαβάσει κανείς; Μπαααααααααα!
marios_geo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Εγω πάλι λέω να βγαίνει το ballot για τα ακόλουθα: 1) media player 2) notepad 3) paint 4) photo viewer 5) ... Με λόγα λόγια ότι περιλαμβάνεται και δεν θεωρείτε λογισμικό. Α φυσικά και ballot για file manager. 1
DaveMurray Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) 'Ελα μωρε, με την καημένη την MS, αφήστε την ήσυχη την καημένη, κακούργοι της Ε.Ε.... !!!! Και εσύ, κακιά ΕΕΤΤ, κάτω τα χέρια σου από τον ΟΤΕ... Άφησε τον να κάνει ότι θέλει το παιδί....! Μην του πειράζεις... το... γλυφιτζούρι (καταναλωτές), και άστον να τους κάνει ότι θέλει... Αστον να εξαφανίσει τους ενναλακτικούς (με στιγμιαία συμπίεση τιμών, με παράνομες πρακτικές, κτλ κτλ), και να γυρίσει η χώρα πίσω, όπως την εποχή του ISDN με υπέρογκες τιμές... Κακιά ΕΕΤΤ, άσε τον ΟΤΕ να παίξει μπάλα, να διαλύσει τα πάντα, να μείνει μόνος του.... Μη..... κακό, μην τον πειράζεις τον ΟΤΕ.....!!!! Μη..........Ε.Ε.... Μην πειράζεις την MS.... Κακό παιδί.... Ε.Ε... Αλμούνια, λα μαμούνια, γιατί μανία με τον Bill; Αστον, δεν βλέπεις ότι κλαίει...; Ας τον να εξαφανίσει τα πάντα στο πέρασμα της εταιρείας του... Τι...; τι....; Τι είπες; Ανταγωνισμός; Πιπερι στο στόμα ανάγωγε αναρχοκομμουνιστή... Άκου ανταγωνισμός... Μόνο.... η Ms και το Αιγάλεω... όλοι οι άλλα να πάνε να.... γα...ργαληθούν... (Μητρόπουλος, oops μπερδέυτηκα, wrong chapter ).... Δεν τρωγόμαστε... Που καταντήσαμε... Να ζητάμε οικιοθελώς, μόνοι μας.... την σφαγή μας... Να λέμε, αχ την καημένη την MS, αφήστε την ήσυχη... Ποιός....; Οι ίδιοι μόνοι μας..... Ανέκφραστος.... Οι linux διανομες ειναι δωρεαν γιατι δεν εχουν προοπτικη να πουληθουν οπως και οι Open source εφαρμογες. Αν δεν υπηρχε ms και apple τωρα μια χαρα θα πουλαγε το ubuntu πχ θα εκανε και 100 ευρω η εκδοση.Το "free" δημιουργηθηκε λογω αδυναμιας πωλησης και λογο οτι ο κοσμος δεν ξερει τι ειναι το unix εξαρχης Αφού δεν το έχεις.... Αχ βρε lepaterious, πριν σου απαντήσω, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους υπόλοιπους, που είμαι offtopic.... Κάτι έχεις μπερδέψει, και μάλιστα... άσχημα... Open Source = Ανοικτός, δημοσιοποιημένος πηγαίος κώδικας ---> Ελεύθερα προσβάσιμος πηγαίος κώδικας Linux = Λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα (Λογισμικό) Άδειες χρήσης Λογισμικού: Στον κόσμο του Linux και του Unix γενικότερα (bsd πχ κ.α), υπάρχουν άδειες χρήσης, παρόμοιες με αυτές των Windows... Αυτές οι άδειες χρήσης, αναφέρονται στον τρόπο χρήσης του μεταγλωτισμένου λογισμικού η πηγαίου κώδικα, τα δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτού που χρησιμοποιεί αυτά τα 2... Υπάρχουν διάφορες άδειες (BSD, lgpl, apache, creative commons κ.α), γνωστότερη όλων η GPL... Αν είχες κάνει τον κόπο να τις διαβάσεις, η τουλάχιστον αν ασχολιόσουν γενικότερα, θα ήξερες πως αυτό που μας αναφέρεις, δεν ισχύει και είναι κατ'εμέ πρωτάκουστο... Αν κάνεις λοιπόν τον κόπο να διαβάσεις πχ την GPL v3, η παλαιότερες εκδόσεις, αν κοιτούσες πίσω, στην ιστορία τους μέχρι τώρα, θα ήξερες πως... ο πηγαίος κώδικας διανείμοταν ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ. Από την αρχή της ιστορίας αυτών των αδειών υπήρχε η ελεύθερη πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα, και η προοπτική ελεύθερης και δωρεάν διανομής του... Δεν ξύπνησε κανένας κάποια μέρα μετέπειτα, αφού τάχα είδε πως δεν υπήρχε προοπτική πώλησης, έγραψε το... "free" που λες και εσύ στα λεγομένα σου... Έτσι ήταν εξαρχής... Καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.gnu.org/philosophy/categories.html Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2013 από DaveMurray
noosp Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Καλά έκαναν. Αγνόησε την απόφαση το δικαστηρίου και τιμωρήθηκε. Αυτό που θα ήθελαν αν ξέρω είναι αν πράγματι τα πληρώνει όλα αυτά γιατί τα τελευταία χρόνια έχει φάει τεράστια πρόστιμα στην ΕΕ. 1
kostas_dr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Αυτή είναι και η δική μου απορία. Πολύ φοβάμαι ότι όλο αυτό γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
gnsX Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Ε μα ναι... θα πάει να διαβάσει άρθρο σε site της MS, θα δει ότι ο IE είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία και για αυτό δεν θα κάνει κίνηση να βάλει άλλον... Νομίζω ότι η περιγραφή αυτή είναι ακριβώς για τον μέσο noob user που θα δει το μήνυμα με τους άλλους browsers και θα μάθει, επιτέλους, ότι παίζουν και άλλοι. Βέβαια... ενδέχεται να αργήσει να πάει λίγο στο site της MS και να διαβάσει για το "o IE είναι απαραίτητος" μιας και θα ασχολείται με το πως κάνουν νέο φάκελο στο "κομπιούτερ"... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης... για όσους λένε για την Apple ή το Linux και τις διανομές.... ένα post στις πρώτες σελίδες.. του xrdim έκατσε να το διαβάσει κανείς; Μπαααααααααα! Ε ναι,γιατί αυτός που δεν ξέρει τι είναι το "browser engine" ή πως είναι ο browser bundled με το OS είναι στην κατηγορία που δεν ξέρει να φτιάχνει φάκελο στο κομπιούτερ. Εγω πάλι λέω να βγαίνει το ballot για τα ακόλουθα: 1) media player 2) notepad 3) paint 4) photo viewer 5) ... Με λόγα λόγια ότι περιλαμβάνεται και δεν θεωρείτε λογισμικό. Α φυσικά και ballot για file manager. Για paint και notepad ισχύει,δεν μπορεί να βάλει "καλύτερες" εκδόσεις,πρέπει να έχει αυτές που προσφέρουν βασικές λειτουργίες,οτιδήποτε άλλο προσκρούει σε μονοπωλιακές τακτικές(αν θυμάμαι καλά υπήρχε κάποτε η σκέψη να χρησιμοποιηθεί το paint.net και δεν μπήκε για αυτό τον λόγο)
jimakris Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Παιδια πραγματικά έχω σκάσει στα γέλια. Να είστε καλά μου φτιάξατε την διάθεση.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα