funbreaker Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Εδώ και 10 μέρες περίπου ανά κάποια διαστήματα μέσα στην μέρα συσπάται για 3-4 δευτερόλεπτα το αριστερό πάνω βλέφαρο και μετά σταματάει. Αρχικά πίστευα πως είναι παροδικό από κούραση αλλά δεν το βλέπω να σταματάει. Προσπάθησα να ξεκουράζομαι περισσότερο αλλά δεν βλέπω κάποια αλλαγή. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλον? Πέρα από την αυτονόητη συμβουλη επίσκεψης γιατρού γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?
akpe Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Το έχω πάθει κάποιες φορές μετά απο ξενύχτι και παρατεταμένη χρήση υπολογιστή. Για τι συχνότητα μιλάμε; Έχεις προσέξει κάποιον ερεθισμό στο μάτι; Αυτονόητο όπως λες αλλά αν συνεχιστεί καλύτερα δες έναν οφθαλμίατρο
athlios Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Καποιον θα δεις. Sent from my iPad using Insomnia 4
4saken Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μου το λεει και μενα η κοπελα μου οταν βγαινουμε εξω για κανα ποτο... 7
ZAKKWYLDE Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Εμένα μου συμβαίνει αρκετά συχνά μετά απο πολύωρη χρήση Η/Υ για πολλές μέρες. Ιδιαίτερα αν τρίψω και πιέσω τα μάτια όπως συνήθως κάνουμε όταν ψιλονυστάζουμε.
funbreaker Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Το έχω πάθει κάποιες φορές μετά απο ξενύχτι και παρατεταμένη χρήση υπολογιστή. Για τι συχνότητα μιλάμε; Έχεις προσέξει κάποιον ερεθισμό στο μάτι; Αυτονόητο όπως λες αλλά αν συνεχιστεί καλύτερα δες έναν οφθαλμίατρο Ε όχι πολύ μεγάλη συχνότητα, μπορεί να μου συμβεί 5-6 φορές την μέρα, απλά ανησύχησα. Και δεν συμβαίνει όταν είμαι κουρασμένος αλλά ακόμη και μετά το ξύπνημα καμιά φορα.
dhmhtrhs79 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Συνήθως δεν είναι κάτι ανησυχητικό, και εγώ το παθαίνω αρκετά συχνά και πολλές φορές κρατάει όλη μέρα για πολλές ώρες. Είναι όμως σπαστικό και σε καταλαβαίνω. Σίγουρα παίζει ρόλο η "κούραση" του ματιού, άσχετα αν εσύ νιώθεις ότι δεν είσαι κουρασμένος/ξενυχτισμένος κτλ. μπορεί να έκατσες πολλές ώρες στον υπολογιστή την προηγούμενη μέρα και να μην ένιωσες κάτι τότε, αλλά να σου βγήκε σήμερα. Μπορεί απλά να είσαι αγχωμένος ή τσιτωμένος με κάτι. Πολλά μπορεί να είναι. Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι και απασχόλησε λιγότερο τα μάτια σου αυτές τις μέρες σε PC, TV κτλ. Και καμιά κομπρέσα με χαμομήλι βοηθάει. Δηλαδή βράσε χαμομήλι και βρέξε λίγο βαμβάκι με αυτό (αυτά τα οβάλ βαμβάκια που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ξεβάφουν τα μάτια τους είναι ό,τι πρέπει) και βάζε το πάνω από το μάτι σου (κλειστό εννοείται ) για λίγη ώρα και ξεκουράσου. Αν επιμείνει περισσότερο από 2-3 μέρες πήγαινε σε γιατρό.
MJBulls23 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Εδώ και 10 μέρες περίπου ανά κάποια διαστήματα μέσα στην μέρα συσπάται για 3-4 δευτερόλεπτα το αριστερό πάνω βλέφαρο και μετά σταματάει. Αρχικά πίστευα πως είναι παροδικό από κούραση αλλά δεν το βλέπω να σταματάει. Προσπάθησα να ξεκουράζομαι περισσότερο αλλά δεν βλέπω κάποια αλλαγή. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλον? Πέρα από την αυτονόητη συμβουλη επίσκεψης γιατρού γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό? Συμβαινει και σε εμενα αυτο απο καιρο σε καιρο. Κραταει περιπου 1-3 μερες ολο αυτο και συμβαινει 1-3 φορες καθε χρονο ή καθε 2 χρονια και οταν συμβαινει, γινεται καμια 20-30ρια φορες μεσα στην μερα για λιγα δευτερολεπτα. Ενα παθολογος που ειχα ρωτησει μου ειπε οτι βουλωνουν κατι σωληνακια για αυτο γινεται αυτο και μου ειπε να παρω κατι σταγονες. Δεν τις πηρα αλλά παντα σταματαει και μετα ολα ειναι κανονικα. Ενδιαφερον οτι το παθαινουν και αρκετοι αλλοι αυτο και θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε τον μηχανισμο και την παθολογια περι αυτου του πραγματος. Διοτι ποτέ δεν πρεπει να αψηφουμε ενα συμπτωμα! Μπορει και να ειναι σοβαρο, μπορει και οχι βεβαια. Αλλά καλο ειναι να μαθαινουμε την αιτιολογια ενος συμπτωματος παντοτε(οταν την γνωριζει η ιατρικη βεβαια). 1
PsyGreg Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 συνήθως όταν κουράζεται το μάτι, κι ο οργανισμός γενικότερα. όμως όπωσδήποτε συμβουλή γιατρού
MJBulls23 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Απο οτι βλεπω ειναι εξακριβωμενη κατασταση/παθηση και ονομαζεται Myokymia: http://en.wikipedia.org/wiki/Myokymia http://eyetwitching.net/eye-twitching-causes http://www.allaboutvision.com/conditions/eye-twitching.htm http://www.buzzle.com/articles/eyebrow-twitching.html Δεν μοιαζει σοβαρο(οσον αφορα την myokymia στα ματια) με μια πρωτη ματια. Ευτυχως!
doctor_667 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Έπαιζε κι εμένα το μάτι τον τελευταίο μήνα και ο οφθαλμίατρος μου πρότεινε τεχνητά δάκρυα, γιατί πολλές φορές είναι θέμα ξηροφθαλμίας. Τρεις μέρες έβαλα και σταμάτησε. Μπορεί πάντως να είναι και από το άγχος απ' ότι μου είπε.
devil-ji Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Το εχω παθει λιγες φορες αλλα περναει, συνηθως μετα απο λιγες μερες.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 παιζει να σου εχει γυρισει καποια τριχα ματοκλαδου προς τα μεσα με εχει τυχει πριν χρονια αυτο σε μενα και επαιζε, παρε ενα καθρεφτακι με φακο και κοιτα καλα στο ανω γναθος ματιου μηπως ειναι καποια τριχουλα γυρισμενη μεσα
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Άμα παίζει από τώρα φαντάσου τι θα γίνει το καλοκαίρι 1
funbreaker Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Έχω ένα κολήριο απ τον στρατό, να το βάλω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις