Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 10 μέρες περίπου ανά κάποια διαστήματα μέσα στην μέρα συσπάται για 3-4 δευτερόλεπτα το αριστερό πάνω βλέφαρο και μετά σταματάει. Αρχικά πίστευα πως είναι παροδικό από κούραση αλλά δεν το βλέπω να σταματάει. Προσπάθησα να ξεκουράζομαι περισσότερο αλλά δεν βλέπω κάποια αλλαγή.

Έχει συμβεί σε κανέναν άλλον?

Πέρα από την αυτονόητη συμβουλη επίσκεψης γιατρού γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?

Δημοσ.

Το έχω πάθει κάποιες φορές μετά απο ξενύχτι και παρατεταμένη χρήση υπολογιστή. Για τι συχνότητα μιλάμε; Έχεις προσέξει κάποιον ερεθισμό στο μάτι;

Αυτονόητο όπως λες αλλά αν συνεχιστεί καλύτερα δες έναν οφθαλμίατρο :)

Δημοσ.

Εμένα μου συμβαίνει αρκετά συχνά μετά απο πολύωρη χρήση Η/Υ για πολλές μέρες. Ιδιαίτερα αν τρίψω και πιέσω τα μάτια όπως συνήθως κάνουμε όταν ψιλονυστάζουμε.

Δημοσ.

Το έχω πάθει κάποιες φορές μετά απο ξενύχτι και παρατεταμένη χρήση υπολογιστή. Για τι συχνότητα μιλάμε; Έχεις προσέξει κάποιον ερεθισμό στο μάτι;

Αυτονόητο όπως λες αλλά αν συνεχιστεί καλύτερα δες έναν οφθαλμίατρο :)

Ε όχι πολύ μεγάλη συχνότητα, μπορεί να μου συμβεί 5-6 φορές την μέρα, απλά ανησύχησα.

Και δεν συμβαίνει όταν είμαι κουρασμένος αλλά ακόμη και μετά το ξύπνημα καμιά φορα.

Δημοσ.

Συνήθως δεν είναι κάτι ανησυχητικό, και εγώ το παθαίνω αρκετά συχνά και πολλές φορές κρατάει όλη μέρα για πολλές ώρες. Είναι όμως σπαστικό και σε καταλαβαίνω.

Σίγουρα παίζει ρόλο η "κούραση" του ματιού, άσχετα αν εσύ νιώθεις ότι δεν είσαι κουρασμένος/ξενυχτισμένος κτλ. μπορεί να έκατσες πολλές ώρες στον υπολογιστή την προηγούμενη μέρα και να μην ένιωσες κάτι τότε, αλλά να σου βγήκε σήμερα. Μπορεί απλά να είσαι αγχωμένος ή τσιτωμένος με κάτι. Πολλά μπορεί να είναι.

Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι και απασχόλησε λιγότερο τα μάτια σου αυτές τις μέρες σε PC, TV κτλ. Και καμιά κομπρέσα με χαμομήλι βοηθάει. Δηλαδή βράσε χαμομήλι και βρέξε λίγο βαμβάκι  με αυτό (αυτά τα οβάλ βαμβάκια που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ξεβάφουν τα μάτια τους είναι ό,τι πρέπει) και βάζε το πάνω από το μάτι σου (κλειστό εννοείται :-) ) για λίγη ώρα και ξεκουράσου. Αν επιμείνει περισσότερο από 2-3 μέρες πήγαινε σε γιατρό.

Δημοσ.

Εδώ και 10 μέρες περίπου ανά κάποια διαστήματα μέσα στην μέρα συσπάται για 3-4 δευτερόλεπτα το αριστερό πάνω βλέφαρο και μετά σταματάει. Αρχικά πίστευα πως είναι παροδικό από κούραση αλλά δεν το βλέπω να σταματάει. Προσπάθησα να ξεκουράζομαι περισσότερο αλλά δεν βλέπω κάποια αλλαγή.

Έχει συμβεί σε κανέναν άλλον?

Πέρα από την αυτονόητη συμβουλη επίσκεψης γιατρού γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?

Συμβαινει και σε εμενα αυτο απο καιρο σε καιρο. Κραταει περιπου 1-3 μερες ολο αυτο και συμβαινει 1-3 φορες καθε χρονο ή καθε 2 χρονια και οταν συμβαινει, γινεται καμια 20-30ρια φορες μεσα στην μερα για λιγα δευτερολεπτα.

Ενα παθολογος που ειχα ρωτησει μου ειπε οτι βουλωνουν κατι σωληνακια για αυτο γινεται αυτο και μου ειπε να παρω κατι σταγονες. Δεν τις πηρα αλλά παντα σταματαει και μετα ολα ειναι κανονικα. Ενδιαφερον οτι το παθαινουν και αρκετοι αλλοι αυτο και θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε τον μηχανισμο και την παθολογια περι αυτου του πραγματος. Διοτι ποτέ δεν πρεπει να αψηφουμε ενα συμπτωμα!

Μπορει και να ειναι σοβαρο, μπορει και οχι βεβαια. Αλλά καλο ειναι να μαθαινουμε την αιτιολογια ενος συμπτωματος παντοτε(οταν την γνωριζει η ιατρικη βεβαια).

• Like 1
Δημοσ.

συνήθως όταν κουράζεται το μάτι, κι ο οργανισμός γενικότερα. όμως όπωσδήποτε συμβουλή γιατρού

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω ειναι εξακριβωμενη κατασταση/παθηση και ονομαζεται Myokymia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Myokymia

http://eyetwitching.net/eye-twitching-causes

http://www.allaboutvision.com/conditions/eye-twitching.htm

http://www.buzzle.com/articles/eyebrow-twitching.html

Δεν μοιαζει σοβαρο(οσον αφορα την myokymia στα ματια) με μια πρωτη ματια. Ευτυχως! :-D

Δημοσ.

Έπαιζε κι εμένα το μάτι τον τελευταίο μήνα και ο οφθαλμίατρος μου πρότεινε τεχνητά δάκρυα, γιατί πολλές φορές

είναι θέμα ξηροφθαλμίας. Τρεις μέρες έβαλα και σταμάτησε. Μπορεί πάντως να είναι και από το άγχος απ' ότι μου είπε.

Δημοσ.

παιζει να σου εχει γυρισει καποια τριχα ματοκλαδου προς τα μεσα με εχει τυχει πριν χρονια αυτο σε μενα και επαιζε, παρε ενα καθρεφτακι με φακο και κοιτα καλα στο ανω γναθος ματιου μηπως ειναι καποια τριχουλα γυρισμενη μεσα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...