buuren Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Καλημερα παιδια. Εχω ενα θεμα στο pc. Πριν 3-4 μερες οταν ξεκινησε μου εκανε ενα θορυβο για 2-3 λεπτα. Ο θορυβος δεν ηταν μεταλλικος και πιστευω οτι ισως ηταν απο ενα ανεμιστηρακι. Ε λεω θα θελει καθαρισμα επιτελους απο τις σκονες. Σημερα το πρωι τα ειδα ολα... Ξεκινωντας αρχιζει ενας θορυβος μεταλλικος αυτη τη φορα που δυναμωνε και αφου απογειωθηκε μετα σταματησε (2 λεπτα διαρκεια). Κανω ρεσταρτ και παλι τα ιδια για 2 λεπτα. Τι ειναι αυτο? Δισκος? Το hd sentinel δεν αναφερει τιποτα. Μιλαει για ΤΕΛΕΙΑ κατασταση και θερμοκρασια 25-27. Πως να τσεκαρω και τι να κανω γιατι η εγγυηση ληγει στις 25 μαρτιου (3 χρονια πλαισιο) και αν ειναι κατι πρεπει να το τρεξω αμμεσα. Σημειωνω οτι χθες εκανα ενα restore image με το acronis απο εξωτερικο σκληρο αν παιζει καποιο ρολο. Ευχαριστω για την οποια βοηθεια σας.
skoulas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Προταση μου ειναι να ανοιξεις το κουτι και να προσπαθησεις να καταλαβεις απο που προερχεται ο ηχος...μπορεις να αποσυνδεσεις (πριν κανεις εκκινηση) τα ανεμιστηρακια ωστε να βεβαιωθεις οτι δεν ειναι απο αυτα...Μου φαινεται λιγο περιεργο γιατι αν ηταν ο σκληρος πιστευω θα ειχες κολληματα και το sentinel δεν δεν θα στον εδειχνε οκ...Ισως ακουμπαει καποιο καλωδιο στην ψυκτρα ή σε καποιο ανεμιστηρακι... 3
madtaz Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Αν το κουτί είναι σφραγισμένο με ταινία απο το πλαίσιο καλυτερα να το πας σε αυτούς γιατι αν την παραβιασεις μετα γιοκ η εγγυηση. Κατα πάσα πιθανότητα τσιριζει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού. 1
SPANK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Συμφωνώ αν ολος ο υπολογιστής που πήρες ειναι σε εγγύηση πήγαινε το καλύτερα στο πλαίσιο να το τσεκάρουν και αν υπάρχει καποιο θέμα να σε καλύψει η εγγύηση, εκτος και αν ειναι καποιο ανεμιστηράκι ακουμπάει καποιο καλώδιο κτλπ που οκ εκει μπορείς να το τσεκάρεις και να το φτιάξεις μονος σου 1
buuren Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Εκανα παλι μολις τωρα restart και δεν ξαναεκανε. Τι να πω.. Προταση μου ειναι να ανοιξεις το κουτι και να προσπαθησεις να καταλαβεις απο που προερχεται ο ηχος...μπορεις να αποσυνδεσεις (πριν κανεις εκκινηση) τα ανεμιστηρακια ωστε να βεβαιωθεις οτι δεν ειναι απο αυτα...Μου φαινεται λιγο περιεργο γιατι αν ηταν ο σκληρος πιστευω θα ειχες κολληματα και το sentinel δεν δεν θα στον εδειχνε οκ...Ισως ακουμπαει καποιο καλωδιο στην ψυκτρα ή σε καποιο ανεμιστηρακι... Πως να ακουμπαει καλωδιο δεν μετακινησα τιποτα. Θα ανοιξω να δω.. Αν το κουτί είναι σφραγισμένο με ταινία απο το πλαίσιο καλυτερα να το πας σε αυτούς γιατι αν την παραβιασεις μετα γιοκ η εγγυηση. Κατα πάσα πιθανότητα τσιριζει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού. Οχι δεν ειναι σφραγισμενο με ταινια . Το τροφοδοτικο ειναι seasonic δεν ειναι της πλακας... Συμφωνώ αν ολος ο υπολογιστής που πήρες ειναι σε εγγύηση πήγαινε το καλύτερα στο πλαίσιο να το τσεκάρουν και αν υπάρχει καποιο θέμα να σε καλύψει η εγγύηση, εκτος και αν ειναι καποιο ανεμιστηράκι ακουμπάει καποιο καλώδιο κτλπ που οκ εκει μπορείς να το τσεκάρεις και να το φτιάξεις μονος σου Ειναι φασαρια να κουβαλαω ολο το ντενεκε στο πλαισιο.
madtaz Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Από την εμπειρία μου συνήθως τα ανεμιστηρακια των τροφοδοτικών κάνουν αυτό τον θορυβο που αναφέρεις και δεν είναι μόνιμος, μπορεί να το πιάσει για 5 λεπτά απο τη στιγμή που ανοιγεις το pc και μετά να στρώνει ή να ξεκινάει ο θόρυβος σε ανυποπτη στιγμη χωρίς εσύ να κάνεις κάτι, απλά εκείνη τη στιγμή συντονίζει. Αν του δώσεις 2 μπατσάκια του τροφοδοτικού τις περισσότερες φορές σταματάει προσωρινα και ξεκινάει μετά από λίγο πάλι. Αφού δεν είναι σφραγισμένο το κουτι, την επόμενη φορά που θα ακούσεις το θόρυβο ανοιξε το πλαινό κάλυμμα και στήσε αυτί για να εντοπίσεις την πηγή του θορύβου! 1
Pavarotti Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Βάλε ηλ. σκούπα στο ανέμηστηράκι του τροφοδοτικού με σωλήνακι μπροστά μέχρι να το γυρίσεις όπως την ακουμπάς άστο για λίγο να καθαρίσει και πρέπει να είσαι οκ μέτα! 1
buuren Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Από την εμπειρία μου συνήθως τα ανεμιστηρακια των τροφοδοτικών κάνουν αυτό τον θορυβο που αναφέρεις και δεν είναι μόνιμος, μπορεί να το πιάσει για 5 λεπτά απο τη στιγμή που ανοιγεις το pc και μετά να στρώνει ή να ξεκινάει ο θόρυβος σε ανυποπτη στιγμη χωρίς εσύ να κάνεις κάτι, απλά εκείνη τη στιγμή συντονίζει. Αν του δώσεις 2 μπατσάκια του τροφοδοτικού τις περισσότερες φορές σταματάει προσωρινα και ξεκινάει μετά από λίγο πάλι. Αφού δεν είναι σφραγισμένο το κουτι, την επόμενη φορά που θα ακούσεις το θόρυβο ανοιξε το πλαινό κάλυμμα και στήσε αυτί για να εντοπίσεις την πηγή του θορύβου! Ok. Παντως δεν το ξαναεκανε 2 φορες που τον δοκιμασα παλι. Βάλε ηλ. σκούπα στο ανέμηστηράκι του τροφοδοτικού με σωλήνακι μπροστά μέχρι να το γυρίσεις όπως την ακουμπάς άστο για λίγο να καθαρίσει και πρέπει να είσαι οκ μέτα! Αυτο το κανω και εσωτερικα οταν καθαριζω το κουτι. Κανει δουλεια η σκουπα. * Οποτε το αφηνω ετσι μεχρι να δω αν το κανει παλι. * Θα επανελθω αν εχω παλι θεμα. Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις και τον χρονο σας.
Trigger Happy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 συγνώμη, αλλά σκούπα pavarotti? σε ένα κλειστό τροφοδοτικό, τι ακριβώς θα ρουφήξει; ένας πολύ rough οδηγός για το καθάρισμα φαίνεται εδώ... υπόψιν όμως ότι αν το ανοίξεις και κόψεις το γνωστό αυτοκολλητάκι http://tpucdn.com/reviews/Hiper/Type_M_780W/images/warranty_small.jpg εγγύηση τέλος μετά! 1
doakes Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Κι απο τη δικη μου εμπειρια συμφωνω με αυτα που εγραψε ο madtaz.Κατα 99% ειναι ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου.Ειναι πολυ σπαστικος αυτος ο θορυβος αν τον ακουσεις για πρωτη φορα και δεν το ξερεις νομιζεις οτι κατι σοβαρο συμβαινει. 1
Pavarotti Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι σκούπα Trigger happy στο ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού.Τώρα αν θέλει να ανοίξει το τροφοδοτικό άκομα καλήτερα,το θέμα είναι ότι μπορεί να το γλιτώσει αν έχει πιάσει μπίχλα στην τρύπα που είναι το ανεμιστηράκι, γιατί από εκεί προτίστος μπαίνει η σκόνη... 1
Trigger Happy Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 καλα ντε..μην βαράς. απλά εγώ βαριέμαι να κρατάω πινέλο και σκούπα και συνήθως τα πλακώνω με κάτι τέτοιο στην βεράντα... 1
ninos30 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Καλά πως καταλήξαμε έτσι εύκολα στο PSU? Σταμάτησε έναν-έναν τους ανεμιστήρες για να δει τι φταίει? Seasonic PSU και θόρυβος δεν πάνε παρέα. Ή προβληματικό είναι ή είναι από αλλού ο θόρυβος. Και η ηλεκτρική δεν κάνει ούτε την μισή δουλειά που κάνει ένας Blower (ή confler). Ακόμα και επαγγελματική να είναι, θα πάρει μόνο τα χοντρά. 1
dimuscrossfire Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα.πως καταλήξατε για το τροφοδοτικό από την στιγμή που ο φίλος δεν ανέφερε πού ακριβώς τον κάνει?μπορεί να είναι οτιδήποτε.μπορεί να κάνει ο ανεμιστήρας από τον cpu, μπορεί όντως το τροφοδοτικό, μπορεί κάποιο ανεμιστηράκι, μπορεί το dvd rom. φίλε buuren πες μας που περίπου ακούγεται ο θόρυβος. 1
buuren Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Παιδια να αναφερω οτι δεν μου το ξαναεκανε. Δεν ξερω τι εγινε τοτε, αλλα σε μια μερα το εκανε 2 φορες (πολυ φασαρια). Δεν καταφερα να καταλαβω απο που ηταν ο θορυβος. Τωρα εχω απολυτη ησυχια. Οποτε δεν μπορω να τσεκαρω τιποτα. Να σας πω επισης οτι ο υπολογιστης εχει δουλεψει στα 3 χρονια 5500 ωρες οπως αναφερει το hd sentinel. Δεν νομιζω να ειναι πολλες παντως... Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και τη βοηθεια σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα