Προς το περιεχόμενο

o OTE paradexete ton ekbiasmo!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

φίλε dim_b αυτό που κάνει ο ΟΤΕ έχει κάποια λογική αλλά ακόμη κι αν δε σου αρέσει, υπάρχουν κι άλλοι που πουλάνε dsl και ναι ο ΟΤΕ εκμεταλεύεται το μονοπώλειο που κατέχει στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ρίχνοντας όμως συνέχεια χρήμα στο δίκτυο που όλοι οι άλλοι θέλουν πρόσβαση για ψίχουλα και χωρίς να κάνουν επενδύσεις.

Βέβαια αν νομίζουμε ότι οι άλλες εταιρίες θα μας δώσουν οικιακό adsl με εγγυημένο band και φτηνά τότε πιστεύω ότι κοιμούμαστε τον ύπνο του δικαίου.

Τώρα από τον ΙΝΚΑ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί ο ΟΤΕ δεν σου πουλάει κάτι που δεν σου λέει εκ των προτέρω πως και πόσο το πουλάει και όσο για τις τιμές από την στιγμή που στην αγορά υπάρχουν πάνω της μιας εταιρίες νομικά λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

Επείσης επειδή λόγω της δουλειάς μου μπαινοβγαίνω σε σπίτια και σε εταιρίες οι γνώμες τους για τους μικρούς της αγοράς είναι διφορούμενες.

Τά σπίτια με την μικρή κίνηση πιθανότατα να μην καταλάβουν ποτέ το μέγεθος του προβληματος της κάθε εταιρίας όταν όμως μια επιχείρηση είναι με το ακουστικό στο χέρι όλη μέρα με τα μισθωμένα κυκλώματα και τα φαξ να αναστενάζουν τότε δεν την ενδιαφέρει αν θα κερδίσει το μήνα 300 ευρώ γιατί έχει καεί στο χυλό.

Εχω πάει κατ επανάληψη σε βλάβες του στυλ δεν μπορώ να καλέσω Αγγλία ,Ιαπωνία,Γερμανία ακόμα και Αλάσκα και είναι όλες οι περιπτώσεις αδυναμία του ενναλλακτικού παρόχου.

Και για να κάνετε ένα test αν δεν μπορείτε να καλέσετε ένα προορισμό μέσω του ενναλλακτικού προσπαθήστε πληκτρολογώντας το 1777 το οποίο είναι νούμερο δρομολόγησης της κλήσης μέσω του δικτύου του ΟΤΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και για να κάνετε ένα test αν δεν μπορείτε να καλέσετε ένα προορισμό μέσω του ενναλλακτικού προσπαθήστε πληκτρολογώντας το 1777 το οποίο είναι νούμερο δρομολόγησης της κλήσης μέσω του δικτύου του ΟΤΕ.

Αυτο το...1777 ειναι "θαυματουργο" για οσους τηλεφωνουν μεσω τηλεφωνικου κεντρου...Οποιος θελει να μαθει...pm !!!!! :D :D

φίλε dim_b αυτό που κάνει ο ΟΤΕ έχει κάποια λογική αλλά ακόμη κι αν δε σου αρέσει, υπάρχουν κι άλλοι που πουλάνε dsl και ναι ο ΟΤΕ εκμεταλεύεται το μονοπώλειο που κατέχει στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ρίχνοντας όμως συνέχεια χρήμα στο δίκτυο που όλοι οι άλλοι θέλουν πρόσβαση για ψίχουλα και χωρίς να κάνουν επενδύσεις.

Ποιά λογική έχει αυτό που κάνει ο ΟΤΕ; Δηλαδή, αν σου έλεγε ότι γιά να σου βάλει τηλέφωνο, πρέπει να αγοράσεις υποχρεωτικά από αυτόν μιά συσκευή αξίας 200 ευρώ θα ήταν λογικό; Γιατί αυτό ακριβώς κάνει. Αντιπροσωπεύει τα modems μιάς συγκεκριμένης εταιρείας, που δεν είναι και τα φθηνότερα, και υποχρεώνει όσους θέλουν να συνδεθούν στο δίκτυό του, να αγοράσουν όποιο μοντέλο κρίνει ο ΟΤΕ απαραίτητο. Αυτό κατά τη γνώμη σου δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Όχι ως προς τους άλλους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, αλλά ως προς τους αντιπροσώπους των άλλων κατασκευαστών modems που δεν πρόκειται να πουλήσουν ούτε κομμάτι αφού ο ΟΤΕ υποχρεώνει όλους τους πελάτες του να χρησιμοποιούν modems της Siemens.

Και όταν λες ότι υπάρχουν κι άλλοι που πουλάνε DSL, εννοείς τη Vivodi;

Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση ο ΟΤΕ να την αφήσει να τον ανταγωνιστεί;

Δεν αμφιβάλω ότι ο ΟΤΕ ρίχνει συνεχώς χρήματα στο δίκτυό του, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι το δίκτυο του ΟΤΕ είναι ένα από τα χειρότερα της Ευρώπης και αυτό γιατί γιά όσο καιρό το μονοπώλειο ήταν διασφαλισμένο, ο ΟΤΕ δεν έκανε ΚΑΜΙΑ επένδυση (δεν πάνε και πολλά χρόνια από τότε που γιά να βάλεις τηλέφωνο σε λιγότερο από 10 χρόνια, έπρεπε να έχεις πολιτικό μέσον). Μην ξεχνάς ότι το 2002 μας διαφήμιζαν το ISDN σαν την τεχνολογία του μέλλοντος, όταν στις άλλες πολιτισμένες χώρες του κόσμου, οι οικιακοί χρήστες έχουν καλωδιακές συνδέσεις πολλών Mbps σε τιμές μικρότερες από αυτές που πληρώνει κάποιος σήμερα γιά aDSL 384 από τον ΟΤΕ.

ΥΓ. Να υποθέσω από τα λεγόμενά σου, ότι δουλεύεις στον ΟΤΕ;

Ποια χρήματα ρίχνει ο ΟΤΕ στο δίκτυο του και δεν το ξέρουμε. Τα πάγια δηλαδή τι τα χρυσοπληρώνουμε, εμείς συντηρούμε το δίκτυο του και τις στρατιές από τους υπεράριθμους υπαλλήλους του.

Ποια χρήματα ρίχνει ο ΟΤΕ στο δίκτυο του και δεν το ξέρουμε. Τα πάγια δηλαδή τι τα χρυσοπληρώνουμε, εμείς συντηρούμε το δίκτυο του και τις στρατιές από τους υπεράριθμους υπαλλήλους του.

pou kai oi perissoteroi einai axristoi........

> πληρώνει κάποιος σήμερα γιά aDSL 384 από τον ΟΤΕ.

Καλά ρε παιδιά πώς κατάφερε και το έκανε ο ΟΤΕ αυτό το πράγμα; Φυσιολογικά το επόμενο bandwidth είναι 512Kb/s. Γιατί δηλαδή 384 και όχι 512; Αφού με το ίδιο δίκτυο θα ήτανε και τα δύο. Καλά οι τύποι είναι τελικά πολύ στόκοι!!!

Και επειδή σκέφτομαι για μόνιμη εγκατάσταση Ελλάδα το καλοκαίρι μπορεί να μας πει κάποιος τι περίπου παίζει με τις τιμές το μήνα και εγκατάσταση (modem δεν χρειάζομαι, έχω ήδη δύο) ADSL; Καλά δεν περιμένω να έχω την εξυπηρέτηση και τις τιμές της Αγγλίας αλλά λέμε τώρα. Μπορεί να μας δώσει κάποιος τιμές ή εμπειρίες που έχει;

Έχεις ήδη δύο modems; Κακώς. Να τα πουλήσεις πριν έρθεις στην Ελλάδα, γιατί ο ΟΤΕ θα σε υποχρεώσει να αγοράσεις άλλο ένα στην πολύ συμφέρουσα τιμή των 200 ευρώ περίπου. Αν είσαι τυχερός βέβαια, και καλύπτει την περιοχή σου η Vivodi, μπορεί να μη χρειαστεί να αγοράσεις modem, αν έχεις διάθεση να περιμένεις κάποιους μήνες μέχρι οι τεχνικοί του ΟΤΕ να αποφασίσουν να σε συνδέσουν με το κέντρο της Vivodi. Βλέπεις ο ΟΤΕ κάνει ότι μπορεί γιά να εξυπηρετήσει αυτούς που επιλέγουν άλλες εταιρείες.

Από τιμές, οι περισσότεροι ISPs δίνουν τα 384/128 λίγο κάτω από τα 50 ευρώ + ΦΠΑ και επιπλέον πληρώνεις 55 ευρώ πάγιο στον ΟΤΕ γιά τη γραμμή (μέχρι τον Οκτώβριο ισχύει έκπτωση 50% οπότε το πάγιο είναι 27.5 ευρώ + ΦΠΑ πάντα). Η Vivodi δίνει τα 256/128 με 58€+ΦΠΑ και τα 384/128 με 65€+ΦΠΑ χωρίς όμως να πληρώνεις το πάγιο τέλος του ΟΤΕ. Τα έξοδα εγκατάστασης είναι σχεδόν ίδια σε ΟΤΕ και Vivodi αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό. Κοίτα στα http://www.vivodi.gr και http://www.oteshop.gr γιά λεπτομέρειες...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά :) Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, είναι με τα καλά τους; Που νομίζουνε ότι ζούνε; Επειδή δηλαδή έχουνε μονοπώλιο θα μας πάρουνε από τον κώλο; Άκου εκεί 63 ευρώ + ΦΠΑ + το πάγιο της γραμμής του ΟΤΕ. Καλά και αυτά τα 384Kb/s τί φρούτο είναι; Στους συγκάτοικούς μου που το είπα λιώσανε στα γέλια... Άκου εκεί 384; Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται... Δηλαδή χωρίσανε την 512 γραμμή σε 3/4... Κοίτα ρε φίλε κάποιοι αλήτες που θέλουνε να βγάλουνε λεφτά... Α ρε Καιάδας που τους χρειάζεται... :twisted: :twisted:

Φίλε dim_b πρέπει ίσως να μάθεις ότι ο ΟΤΕ σαν καθολικός πάροχος έτσι λέγεται στην ΕΕΤΤ σύμφωνα με την απόφαση της υπ αριθ. 255/83 έχει ως βασική του υποχρέωση την σύνδεση στο σταθερό δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση και πρόσβαση σε υπηρεσία φωνητικής τηλεφωνίας, η οποία θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι χρήστες πραγματοποιούν και δέχονται τοπικές,υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις και κάνουν χρήση υπηρεσιών τηλεμοιοτυπίας και δεδομένων.

Επείσης αναφέρει οτι η υποχρέωση του παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας αφορά τη σύνδεση του χρήστη στο σταθερό δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο με μια σύνδεση στενής ζώνης ( single narrowband connection) αλλά δεν εκτείνεται σε ψηφιακά δίκτυα ενοποιημένων υπηρεσιών (isdn).

Πιστεύω να καλύφθηκες σε μεγάλο βαθμό ως προς το πρώτο μέρος.

Ο ΟΤΕ τόσο καιρό δεν έδινε το ADSL ενω όλα ήταν στημένα τουλάχιστον στον Πειραιά που έλαβα μέρος στις δοκιμές από τον 10/2001 και οι κακές γλώσες λέγανε ότι το θέμα πηγαινοερχότανε στην ΕΕΤΤ 2 χρόνια για αν μπορέσουν και οι υπόλοιποι πάροχοι να ετοιμαστούν .Τι κάνανε τόσο καιρό?

Η intracconnect,teledome,vivodi,lannet,telepassport,forthnet,acn καθυστερούν αδικαιολογητα αν υποθέσουμε οτι κάνουν επενδύσεις και μάλλον η πρώτη πάει για φούντο τουλάχιστον όσο αφορά τους οικιακούς χρήστες.

Και βέβαια μιλάμε για Αθήνα Θεσσαλονίκη κατα βάση.

Φυσικά μπορεί όποιος θέλει να πάει στη vivodi για adsl αλλά πολύ φοβάμαι ότι η vivodi όπως και οι άλλες τους έχει φτησμένους τους οικιακούς και ασχολείται μόνο με το χρήμα τους εταιρικούς.

Και το λέω γιατί στον Πειραια βάζουμε περί τις 10 συνδέσεις την εβδομάδα στην vivodi και είναι όλοι νομίζω εταιρικοί.

Το θέμα του πολέμου νομίζω είναι το άλοθι τους για τις αδυναμίες τους άσε που και στις βλάβες ατυπα προηγούνται.

Επειδή βλέπω κάποια πράγματα από μέσα ίσως να μπορώ να είμαι πιο αντικειμενικός ναι αντικειμενικός γιατί στην δουλειά μου τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας.

Φιλικά.

ΟΚ, κατάλαβα. Γιά όλα φταίνε οι "άλλοι" που δεν κάνουν επενδύσεις. Ο ΟΤΕ απλώς εκμεταλεύεται το μονοπώλειο που είχε κάποτε ως κρατικός φορέας γιά να μας πηδάει καθημερινά. Να είμαστε ευχαριστημένοι δηλαδή, που ο ΟΤΕ δε μας πουλάει και υπολογιστή μαζι με τη σύνδεση και το modem. :twisted:

Anyway, ας είναι καλά η Telestet που με 15€ το μήνα μ'αφήνει να είμαι 24 ώρες το 24ωρο on-line και να κατεβάζω όσο θέλω. Είδατε τι κάνουν οι "επενδύσεις" :lol:

xmperop1:

Ελαβες μερος σε δοκιμες απο τον 10/2001. Που σημαινει οτι αισιως, κλεινουμε τα 2 χρονια σε 2 μηνες. Που ειναι το στησιμο του ΟΤΕ, στην υπολοιπη Μακεδονια, στην Ηπειρο, και γενικα σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα; 2 Χρονια κανουν δοκιμες, και μαλιστα σε κατι που ολη η ευρωπη το εχει εδω και χρονια. Τι δοκιμαζουν, πυραυλο; Ουτε η ΝΑΣΑ δεν κανει τοσο χρονο για να στειλει ενα πυραυλο στο διαστημα. Ας πανε να ρωτησουν τους εταιρους τους στην Ευρωπη πως γινονται αυτα τα πραγματα, να γλυτωσουμε και τις δοκιμες.

Καπου λες "Και βέβαια μιλάμε για Αθήνα Θεσσαλονίκη κατα βάση." Ας επιζω οτι αυτο δεν το λες και με μεγαλη χαρα, 2 χρονια μετα απο ενα μονιμα πιλοτικο προγραμμα, γιατι αλλιως ειμαστε για γελια.

Εγω που ειμαι απο Αρτα, θα ηθελα, 2 χρονια μετα απο δοκιμες, να μου παρειχε ο πΟΤΕ γραμμη και ας μην ηταν ετοιμος κανενας παροχεας, ωστε μετα να μπορω να φωναξω στους παροχεις, αν αργησουν.

Γιατι εγω τον πΟΤΕ εχω κρατικο φορεα, αυτον πληρωνω 30 χρονια τωρα, απο αυτον περιμενω να ειναι ετοιμος, οι αλλοι ουτε δραχμη (ευρω) ηρθαν ποτε να μου ζητησουν, ουτε μου υποσχεθηκαν ποτε τιποτε, ιδιωτικες εταιριες ειναι, κανουν τα κουμαντα τους αναλογα με την αγορα.

Δεν με νοιαζει τι κανουν οι αλλοι. Ας μου φερει ο πΟΤΕ, ολα αυτα που εχει ολη η Ευρωπη (και η Ουγκαντα, που λεει κι ο Γιαννης) κι ασε με μετα να ασχοληθω προσωπικα με τον καθε παροχεα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...