pedrojay Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Πάντως για του λόγου το αληθές , http://www.sony.co.uk/discussions/message/849862 στο δεύτερο post. Γι αυτό έγραψα πριν μήπως δεν κατάλαβα καλά τί εννοείς.Υποβάθμιση των 8 σε 7 με το ίδιο(εννοώ νόμιμο) κλειδί δεν υποστηρίζουν οι περισσότερες αν όχι όλες οι εταιρείες.Διάβασα ότι μόνο από 8 pro μπορείς να υποβαθμίσεις και όχι από τα απλά 8 που έχουν όλα τα καινούργια λάπτοπ http://www.howtogeek.com/133168/how-to-downgrade-windows-8-pro-to-windows-7/ Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρέχονται drivers για 7 για όποιον θέλει να κάνει format και να βάλει τα "δικά του" 7 που κατέχει νόμιμα ή όχι.Άλλωστε και για το μοντέλο του τύπου στο link υπάρχουν κανονικά drivers. @gigamestin Ότι να ναι γράφεις φίλε,και τα Thinkpad που έχουν δακτυλικό αποτύπωμα για τα μπάζα είναι δηλαδή.Επίσης αποκλείεται να έκανε 1200 με τα ίδια χαρακτηριστικά που λες την ίδια περίοδο με το δικό σου.Κανείς δεν είπε ότι είναι τα καλύτερα,αλλά ούτε τα χειρότερα είναι.Κυρίως από υποστήριξη πάσχουν καί όχι από hardware.Όσο για τιμές άλλα μοντέλα είναι τίμια και άλλα υπερτιμημένα όπως συμβαίνει και σε άλλες εταιρείες. @heatspreader Καταλαβαίνω,αλλά στο ξαναγράφω.Σε επόμενα λειτουργικά από αυτό που πουλήθηκε συμφωνώ κι εγώ,δεν εχει καλή υποστήριξη,θέλει και λίγο πατέντα.Σε προηγούμενα το δοκίμασες?Μιας και το hardware σε πολλές περιπτώσεις είναι ίδιο με αυτό που είχανε τα μοντέλα με τα 7άρια,οπότε υπάρχουν οι οδηγοί.Και επειδή με μπέρδεψες λίγο,στο δικό σου λαπτοπ με τα vista υπήρχαν drivers για 7 και δεν δούλευαν ή όπως σε μένα που δεν υπήρχαν και ήθελε πατέντες?
magdalhnh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 pedrojay όταν εγώ μίλησα μαζί τους, τους έθεσα ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Δεν μου αρέσουν τα windows 8 και θέλω να περάσω τα windows 7 μόλις πάρω τον υπολογιστή στα χέρια μου. Υπάρχουν drivers? Θα δουλεύουν στο laptop μου? Η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική. Τώρα αν δεν ήταν καλά ενημερωμένος ο υπάλληλος που με εξυπηρέτησε ή δεν κατάλαβε καλα το ερώτημα μου, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ξέρω μόνο την απάντηση που πήρα. Edit: Το " όχι " συνοδευόταν και από το " δεν υπάρχει υποστήριξη για τις υποβαθμίσεις από τα windows 8 pro " Εγώ μια τέτοια απάντηση δεν μπορούσα να την ερμηνεύσω διαφορετικά.
pedrojay Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι σε καταλαβαίνω,εσύ δίκιο έχεις.Και ο υπάλληλος σωστά το είπε για την υποβάθμιση (εκτός αν είπε και το pro).Απλά μάλλον δεν κατάλαβε την ερώτηση που του έκανες και τί εννοούσες εσύ.Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω,ότι είναι άλλο πράγμα η διαδικασία υποβάθμισης της άδειας και άλλο η ύπαρξη drivers για τα 7.Το δεύτερο υπάρχει εκτός απροόπτου οπότε δεν είναι λόγος μη αγοράς του λάπτοπ.Αν μου πείς ότι δεν θα έχει drivers για τα 9,εκεί θα συμφωνήσω με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία από την εταιρεία. Υ.γ Συγνώμη για τα διαδοχικά edit.
magdalhnh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Σε μένα έτυχε να μήν υπάρχουν και οι drivers, γιατί ήμουν ένα βήμα πριν κάνω την αγορά αυτή και ήθελα να είμαι σίγουρη, μη κάνω καμμιά πατάτα και κλαίω μετά, οπότε από την μια είχα αυτή την απάντηση από την Sony, από την άλλη έλεγξα και δεν βρήκα drivers στο site τους για το μοντέλο εκείνο..εε και τελικά δεν το πήρα.
pedrojay Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Βρε ναι,καλά έκανες.Ούτε σου ζήτησε κανένας να είσαι ενημερωμένη κάθε μέρα τί γίνεται σε κάθε εταιρεία,όταν το έψαχνες δεν είχε,τώρα όμως έχει.Αυτό μόνο ήθελα να "διορθώσω" για να ξέρει καλύτερα ο ενδιαφερόμενος,δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση άλλωστε,τόσο κόσμο έχεις βοηθήσει.
magdalhnh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Αγαπητέ pedrojay, φυσικά δεν έχουμε καμμια αντιπαράθεση. Χάρη μάλιστα στην επέμβαση και το σχόλιο σου, τώρα κατάλαβα και εγώ , πως ο υπάλληλος της Sony, είτε δεν κατάλαβε το ερώτημα μου, είτε δεν γνώριζε καλά το αντικείμενο του, δίνοντας μου έτσι λάθος πληροφορίες. 1
Giannis Ch. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) καποιος που δεν ξερει λεει ας παμε σε κανα sony vaioειναι τα καλυτερα.που να τρεχω τωρα να παρω τυπου dell/acer/samsung.που ειναι και κινεζικα.απλα η sony εχει παρα πολυ καλη διαφημιση και αυτο μετραει.η μεγαλυτερη βλακεια που ειδα ειναι στην σειρα s αν θυμαμε καλα με το δαχτυλικο αποτυπωμα.λες και αν στο κλεψουν δεν θα καταφερουν να το πουλησουν και να το ανοιξει καποιος κακος hacker.εγω πηρα samsung με ι5,4gb μνημη ,500gb δισκο windows 8 καρτα γραφικων με διπλο τσιπακι της nvidia και 15.6 οθονη στα 650.και ο αλλος με πανω κατω τα ιδια αντε να αλλαζε το μοντελο της gpu εδωσε 1200 για ενα δαχτυλικο αποτυπωμα.ελεος ας γινουμε πιο προσεχτικοι στις αγορες μας.αλλος γνωστος πηρε το μοντελο με καρτα γραφικων ATI και του πεταγε μπλε οθονες στο διμηνο ελεος δηλαδη. Απο την περιγραφη σου καταλαβαινω οτι μηπως μιλας γι'αυτο http://www.skroutz.gr/s/2502077/Sony-Vaio-SV-S1512S1E-i5-3210M-4GB-500GB.html? Το οποιο ειναι σε αυτη την τιμη (770-790 ευρω) για αρκετο καιρο και εκτος απο την πιθανως καλυτερη καρτα γραφικων απο το samsung που πηρες, εχει και μια αλλη τεραστια διαφορα. Την Full HD (1920x1080) IPS οθονη, την οποια δεν εχει το samsung. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2013 από Giannis Ch.
polteris Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) καποιος που δεν ξερει λεει ας παμε σε κανα sony vaioειναι τα καλυτερα.που να τρεχω τωρα να παρω τυπου dell/acer/samsung.που ειναι και κινεζικα.απλα η sony εχει παρα πολυ καλη διαφημιση και αυτο μετραει.η μεγαλυτερη βλακεια που ειδα ειναι στην σειρα s αν θυμαμε καλα με το δαχτυλικο αποτυπωμα.λες και αν στο κλεψουν δεν θα καταφερουν να το πουλησουν και να το ανοιξει καποιος κακος hacker.εγω πηρα samsung με ι5,4gb μνημη ,500gb δισκο windows 8 καρτα γραφικων με διπλο τσιπακι της nvidia και 15.6 οθονη στα 650.και ο αλλος με πανω κατω τα ιδια αντε να αλλαζε το μοντελο της gpu εδωσε 1200 για ενα δαχτυλικο αποτυπωμα.ελεος ας γινουμε πιο προσεχτικοι στις αγορες μας.αλλος γνωστος πηρε το μοντελο με καρτα γραφικων ATI και του πεταγε μπλε οθονες στο διμηνο ελεος δηλαδη. 1. Κατ'αρχην δεν ξερεις πως δουλευει το συστημα με το δακτυλικο αποτυπωμα!! Ειναι ενα συστημα το οποιο σε συνδιασμο με το λογισμικο του, αποθηκευει ΟΛΟΥΣ τους κωδικους που χρησιμοποιεις και οταν χρειαστεις καποιον απλα περνας το δακτυλο σου απο πανω και τελος!! Δεν λεω οτι ειναι κατι χρησιμο αλλα ειναι μια ευκολια που ΑΝ θελεις πληρωνεις και την παιρνεις!! Υπαρχει και στην σειρα DV της ΗΡ!! 2. Η λιγο καλυτερη καρτα γραφικων που αναφερεις ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη καρτα γραφικων μιας και η 620M ειναι class 3 καρτα ενω η 640M class 2!! http://www.notebookcheck.biz/NVIDIA-GeForce-GT-620M.74819.0.html 3. Και τελευταια αφησα την οθονη οπως προανεφερε και ο φιλος ποιο πανω!! FullHD IPS panel 1920x1080 vs TN panel 1366x768 τα λεει ολα απο μονο του!! Οποτε ναι μεν τα 1200 δεν ειναι καποια value for money αγορα αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να συγκρινεις 2 ανομοια πραγματα!! Τωρα το τι χρειαζεται ο καθενας για να κανει την δουλεια του ειναι αλλο θεμα!!! *Επιτελους φανηκε ολοκληρο το ποστ!! Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2013 από polteris
Prof_Chaos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Συνοπτικά θα συμφωνήσω με Samsung Sony και dell .. Δεν εμπιστεύομαι hp αν κ αυτο που προτάθηκε φαίνεται ποιοτικά καλο Μην επιλέξεις λάπτοπ για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.. Κοίταξε πρώτα ποιότητα κατασκευής και οθόνη.
Evoliasmenos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 τελικα παιδια περισσοτερο σας'''συγχησα''' με την απορια μου απ'οτι καταλαβα...συγνωμη κιολας αλλα με τα λαπτοπ εχω κακες σχεσεις,μαλλον καθολου σχεσεις(ειναι το πρωτο που λεω να παρω)...400 με 600 ευρω ειναι καλη τιμη για ενα λαπτοπ που να ειναι γρηγορο σε επεξεργασια(μετακινηση αρχειων κτλ,ταυτοχρονες 2-3 διεργασιες)hdmi απαραιτητα,ram και καρτα γραφικων που να ειναι αξιοσεβαστη...η θελει να βαλω παραπανω χρηματα???(για το vaio γενικα οπως αναφερθηκε και καποιο μελος του φορουμ το εχω σε εκτιμηση λογω design και καλων αποψεων γενικοτερα που εχω ακουσει)...μετραει και το φωτιζομενο πληκτρολογιο +1...πως λετε να κινηθω???
Prof_Chaos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Προσωπικά vaio θα αγοραζα.. Αν υποθέσουμε οτι στα λεφτά που ψάχνεις οι οθόνες πανω κάτω κυμαίνονται στα ιδια .. Μου αρέσει το σασι design και το πληκτρολόγιο αρκετά. 1
Evoliasmenos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Προσωπικά vaio θα αγοραζα.. Αν υποθέσουμε οτι στα λεφτά που ψάχνεις οι οθόνες πανω κάτω κυμαίνονται στα ιδια .. Μου αρέσει το σασι design και το πληκτρολόγιο αρκετά. απλα βλεπω οτι οι γνωμες κλεινουν προς αλλες επιλογες και το σκεφτομαι λιγο...
alextrela172 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Εγω παντως αγορασα Vaio αρχες του 2009 με Vista πανω το μοντελο με τις 16.4 ιντσες με bluray και 2 χρονια το ειχα και ηταν υπεραψογο και μαλιστα του αλλαξα το σκληρο 4200 στροφες που ειχε του περασα ανοιξη του 09 εναν 60αρι ssd ocz απο του πρωτους που κυκλοφορησαν και εγκατεστησα τα δοκιμαστικα Windows 7 και ηταν ολα αψογα μεχρι που περασα οτν βγηκαν και επισημα τα 7ρια το φθινοπωρο που βγηκαν και ολα κομπλε. Και το μοντελο που αναφερθηκε πανω με τη full hd οθονη και mat μαλιστα ειναι ολα τα λεφτα. Για μενα μονο Sony και Asus. Ουτε Dell ουτε HP ουτε Lenovo.
Evoliasmenos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 αρα καταληγουμε εδω....δειτε το σας παρακαλω και πειτε μου γνωμες http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/113167-sony-vaio-sve1512h6ew-i3-3110m
magdalhnh Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Αν σου αρέσει πάρτο βρε αγόρι μου. Πάντως επειδή πιο πάνω γράφεις " μετραει και το φωτιζομενο πληκτρολογιο +1" και αν αυτός είναι ένας λόγος , που το επιλέγεις, πρέπει να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο δεν έχει φωτιζόμενο πληκτρολόγιο http://www.sony.gr/support/el/product/SVE1512H6EW/specifications χαμηλά στην σελίδα το λέει. Οπίσθιος φωτισμός Οχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα