broxopios Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα. Τι τελευταίες μέρες έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο ρουτερ το οποίο το έχω 3-4 χρόνια τώρα. Από τη στιγμή που έκανα σύνδεση με τη forthnet δηλαδή. Ξαφνικά λοιπόν κόβεται η σύνδεση μέσω ethernet. Ενώ wi-fi έχει κανονικά, δεν συνδέεται με την ethernet θύρα. Αναβοσβήνει διακεκομμένα το λαμπάκι και λέει ότι δεν έχει συνδεθεί το καλώδιο ethernet. Άμα κάνω reset το router (1-2 φορές) επανέρχεται κανονικά. Χωρίς να πειράξω το καλώδιο όλα αυτά. Μάλιστα έχω δοκιμάσει και άλλο καλώδιο αλλά τα ίδια. Αυτό μου το κάνει όλο και πιο συχνά τις τελευταίες μέρες. Λογικά είναι θέμα ρούτερ, μιας και το wifi λειτουργεί κανονικά. Άρα δεν είναι θέμα γραμμής. Μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι και θέμα υπολογιστή αλλά το δοκίμασα και σε άλλον και συμβαίνει το ίδιο. Τι λέτε να γίνεται? Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο? Αν έχει θέμα το ρούτερ, είμαι για καινούριο? Αν ναι η forthnet κάνει αντικατάσταση ύστερα από τόσα χρόνια?
Foker Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Λογικα το router ειναι , θα σου δωσει η forthnet καινουργιο αλλα θα πρεπει να υπογραψεις για ενα ακομη χρονο συμβολαιο . Κατα καιρους εχει προσφορες πχ αν ανανεωσεις για ενα χρονο 6 μηνες λιγοτερο παγιο κτλ , δες αν εχει καποια προσφορα και αγοραζεις εσυ το router , αλλα αν παρεις router αλλη μαρκα απο αυτα που χρησιμοποιει η forthnet χανεις την εξηπηρετηση μεσω τηλεφωνου οσο αναφορα το router οχι την γραμμη. 1
broxopios Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Σε ευχαριστώ. Θα πάω να ρωτήσω στη forthnet. Τώρα σε περίπτωση που δεν μου κάνει αντικατάσταση και είναι σίγουρα θέμα ρούτερ, ποιο μου προτείνετε να αγοράσω.Αυτό που θέλω είναι να είναι σταθερό, εύχρηστο και να έχει φυσικά wifi.
SPANK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Πριν το πας στην forthnet δοκίμασε να κάνεις update το firmware και αν υπάρχει καινούργιο ακομα καλύτερα μηπως ετσι λυθεί το πρόβλημα. Τώρα που το σκέφτομαι για βγάλε το splitter αν εχει επάνω στο router και βαλε το απευθείας στην μπρίζα η αλλαξε splitter γιατι καμια φορά ειναι το πιο απλο και ψάχνουμε αλλου
broxopios Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Έχω το τελευταίο firmware. Εδώ και πολύ καιρό έχει σταματήσει να το υποστηρίζει η siemens. Επίσης δεν έχω καθόλου splitter.
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 αν αντεξε 3-4 χρονια εισαι μια χαρα.αν θες κατι φτηνο πηγαινε σε vigor 2700vg με 20 ευρω η βρες κανα thomson εδω στις αγγελιες με λιγοτερα λεφτα.η Forthnet θα σου δωσει thomson η το 582 η ενα αλλο δεν θυμαμαι το ονομα του αν κανεις ανανεωση για ενα χρονο βεβαια.τωρα αν θες κατι καλο υπαρχει και vigor 2710 αλλα παμε σε 100+ που δεν ξερω αν θες να δωσεις τοσα.
broxopios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Τελικά θα μου δώσει η forthnet νέο ρούτερ με την προϋπόθεση να ανανεώσω για έναν ακόμη χρόνο. Μιας και δεν έχω θέμα με την εταιρεία συμφώνησα και μέσα στην εβδομάδα θα μου στείλουν το thomson tg 582n. Δεν ξετρελάθηκαν οι κριτικές γι' αυτό το μοντέλο. Επίσης κάτι που είδα και δε μου άρεσε, είναι ότι δεν έχει εξωτερική κεραία για το wifi. Το έχει δουλέψει κανείς το συγκεκριμένο ρούτερ?
rfc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Κανε και firm update στη καρτα δικτυου του υπολογιστη σου, αλλαξε και ενα καλωδιο. Και τα 2 ρουτερ για το σπιτι καλα ειναι. Με το τομσον μονο θα πιανει το ασυρματο στα 10 μετρα το πολυ. Δοκιμασες πριν στειλεις το siemens να του κανεις hard reset και να το ξαναστησεις.
broxopios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 rfc είχα κάνει firm update στην κάρτα δικτύου όταν άρχισε να μου παρουσιάζεται το πρόβλημα αλλά τίποτα. Hard reset πως κάνω? Εννοείς το reset πίσω από το ρούτερ?
rfc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Ναι αυτο, κρατα το πατημενο για πανω απο 30 δευτερα. Αν συνεχισει να στο κανει θελει αλλαγη πυκνωτων, ενα θεμα που το ειχαν ολα τα siemens. 1
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Τελικά θα μου δώσει η forthnet νέο ρούτερ με την προϋπόθεση να ανανεώσω για έναν ακόμη χρόνο. Μιας και δεν έχω θέμα με την εταιρεία συμφώνησα και μέσα στην εβδομάδα θα μου στείλουν το thomson tg 582n. Δεν ξετρελάθηκαν οι κριτικές γι' αυτό το μοντέλο. Επίσης κάτι που είδα και δε μου άρεσε, είναι ότι δεν έχει εξωτερική κεραία για το wifi. Το έχει δουλέψει κανείς το συγκεκριμένο ρούτερ? παρα πολλα ρουτερ δεν εχουν εξωτερικη κεραια χωρις να σημαινει οτι εχουν καποιο προβλημα. Ναι αυτο, κρατα το πατημενο για πανω απο 30 δευτερα. Αν συνεχισει να στο κανει θελει αλλαγη πυκνωτων, ενα θεμα που το ειχαν ολα τα siemens. ειδικα το cl 110.το sl2 αντεχει περισσοτερο αλλα το cl 110 μαυρο χαλι. 1
broxopios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ναι αυτο, κρατα το πατημενο για πανω απο 30 δευτερα. Αν συνεχισει να στο κανει θελει αλλαγη πυκνωτων, ενα θεμα που το ειχαν ολα τα siemens. Το έκανα αλλά πάλι τα ίδια. Οπότε έχει θέμα γενικά. Σ' ευχαριστώ πάντως. παρα πολλα ρουτερ δεν εχουν εξωτερικη κεραια χωρις να σημαινει οτι εχουν καποιο προβλημα. ειδικα το cl 110.το sl2 αντεχει περισσοτερο αλλα το cl 110 μαυρο χαλι. Α οκ. Έλεγα μήπως χάνω σε ισχύ σήματος. Να σαι καλά Να κάνω μια ακόμη ερώτηση. Το filter που δίνουν μαζί με το ρούτερ το βάζουμε μόνο αν έχουμε και τηλεφωνική γραμμή, ή το βάζουμε όπως και να'χει? Εγώ στο σπίτι μόνο το ρούτερ συνδέω με την γραμμή. Τίποτα άλλο.
rfc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Αν εχεις τηλ. μονο τοτε. Δες μηπως σου εκανε για αυτο το λογο αποσυνδεσεις. Αν οχι βαλε το τομσον που θα σου δωσουν και βαλε και το sl σαν ΑΡ με καλωδιο πανω στο τομσον επειδη εχει καλυτερο ασυρματο.
broxopios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Αν εχεις τηλ. μονο τοτε. Δες μηπως σου εκανε για αυτο το λογο αποσυνδεσεις. Αν οχι βαλε το τομσον που θα σου δωσουν και βαλε και το sl σαν ΑΡ με καλωδιο πανω στο τομσον επειδη εχει καλυτερο ασυρματο. AP= Access point να φανταστώ? Και πως ακριβώς θα γίνει αυτό. Θέλει κάποια διαδικασία ή απλά το συνδέω με καλώδιο και είναι έτοιμο?
rfc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Σχεδον καμια, απλα του αλλαζεις την ip για να μην εχει ιδια με καποιο αλλο στο ιδιο δικτυο (ρουτερ, πισι) και του κλεινεις και το DHCP server. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα