Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους / όλες.

Δεν είμαι καν σίγουρος αν ο τίτλος του post συμβαδίζει με την ερώτηση που θα κάνω αλλά θα ήθελα να μάθω το εξής:

Όταν γράφω μεγάλους κώδικες στην C (όχι C#, ούτε C++), κάνω κάποια λαθάκια στις αγκύλες ή στα κενά μετά τις αγκύλες και έτσι ο κώδικας μου στην τελική δεν είναι ομοιόμορφος.

Π.χ γράφω:

if (...)

{

....

}

και πιο κάτω, μετά από αλλαγές στον κώδικα:

if (...)

{

..... ή 

....

}

Έτσι τα κενά μετά τα brackets δε συμβαδίζουν και ο κώδικας φαίνεται άσχημα.

Έχω κάνει άπειρα search για να βρω κάποιο εργαλείο με το οποίο ανοίγεις τον κώδικα σου και τον "τακτοποιεί" αλλά μάταια.

Έχω βρει τέτοια εργαλεία για Java, C# και άλλες γλώσσες προγραμματισμού αλλά κανένα για C.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας! :)

Δημοσ.

Στις τελευταίες εκδόσεις του text editor Notepad++ (αρκετά γνωστός σε πολλούς developers που δουλεύουν σε περιβάλλον Windows), υπάρχει ένα plugin για code beautifying, το UniversalIndentGUI. Για ρίξ' του μια ματιά!

Δημοσ.

Παλιότερα, όταν ξεκινούσα τον προγραμματισμό, σε linux χρησιμοποιούσα τον emacs που πατώντας tab σε κάθε γραμμή στοίχιζε όμορφα τον κώδικα... Πλέον υπάρχουν αρκετά απ'ότι βλέπω που μπορείς να χρησιμοποιήσεις...

Δημοσ.

Μην δινεις ιδιαιτερα μεγαλο βαρος στα coding standards, ειδικα αυτα που αφορουν την καθαρη συνταξη του κωδικα σου. Βεβαια καλο ειναι να εχεις καποιο style που σου αρεσει και το ακολουθεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα υπαρξουν και δικαιολογημενες εξαιρεσεις στα αρχεια σου. Μεγαλυτερο ρολο παιζει να εισαι σταθερος στην ονοματολογια και στην υλοποιηση των patterns που χρησιμοποιεις.

Δημοσ.

Κατέβασε το Eclipse για C/C++ και με ctrl+shift+f τα φτιάχνει όλα.

Eclipse και καθάρισες, φτιάχνει τα πάντα tabs, brackets κτλπ... και όχι μόνο.

Δημοσ.

πλάκα μας κάνει αυτός ρε? έχει πρόβλημα με τις αγκύλες!!!!!!!!!!

φίλε Γιώργο (αν σε λένε έτσι), προσπάθησε πρώτα να κλείσεις ότι ανοίγεις και μετά γράφεις κώδικα

δηλαδή

// Όχι και τόσο σωστό

1.void imGeorge()
2.{
3.    // your code
4.}

// Σωστό

1.void imGeorge()
2.{
4.    // your code
3.}
Δημοσ.

... 

Έχω κάνει άπειρα search για να βρω κάποιο εργαλείο με το οποίο ανοίγεις τον κώδικα σου και τον "τακτοποιεί" αλλά μάταια.

Έχω βρει τέτοια εργαλεία για Java, C# και άλλες γλώσσες προγραμματισμού αλλά κανένα για C.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας! :)

Νομίζω δεν υπάρχει search που να μη σε παραπέμπει τουλάχιστον στα Uncrustify και AStyle. Για GUI μπορείς να τα συνοδεύσεις με το UniversalIntendGUI, ή αν προτιμάς online με το indentcode.net. Οπότε δεν χρειάζεσαι κανένα συγκεκριμένο IDE (αν και τα περισσότερα από τα καλά χρησιμοποιούν εσωτερικά κάποιο από τα 2 παραπάνω προγραμματα, ή και τα 2).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...