Tasosp22 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Καλησπερα, Εχω την εξης ψυκτρα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505926 αλλα επειδη ειναι αρκετα θορυβωδης αν δεν μειωσω την ταχυτητα του ανεμιστηρα με το προγραμμα speedfan,σκεφτομαι να αλλαξω τον ανεμιστηρα της.Μπορειτε να μου προτεινετε κανεναν ανεμιστηρα πιο αθορυβο και καλο που να ταιριαζει?Επισης στο κουτι της ψυκτρας λεει τις διαστασεις της που ειναι 90x50x130mm Ευχαριστω
duffyduck Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 αν ειναι 92x92mm ο ανεμιστηρας τοτε π.χ. παρε εναν Arctic F9 PWM ή εναν Arctic F9 Pro PWM δεν ξερω ομως αν θα ταιριαξει
ninos30 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Όταν αγοράζεις κάτι εντελώς ανώνυμο, μην περιμένεις κάποιος άλλος να το ξέρει ώστε να σου προτείνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που θες. Ούτε στο Internet υπάρχουν πληροφορίες για τέτοια προϊόντα. Δεν ξέρω τι ανεμιστήρες χωράνε να βιδώσουν στις τρύπες που έχει. 70... 80... 90? Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας υποψήφιος: https://www.skroutz.gr/s/2274351/Arctic-F9-Pro-PWM.html
Tasosp22 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Αστα να πανε φιλε..Την ειχα βρει και καλα προσφορα(Crazy Sundays) και την πηρα..Κοιτα τωρα αυτον που εχει πανω ειναι 98x35mm. Μου φαινεται στο τελος θα παρω καμια αλλη ψυκτρα. Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Tasosp22 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Όταν αγοράζεις κάτι εντελώς ανώνυμο, μην περιμένεις κάποιος άλλος να το ξέρει ώστε να σου προτείνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που θες. Ούτε στο Internet υπάρχουν πληροφορίες για τέτοια προϊόντα. Δεν ξέρω τι ανεμιστήρες χωράνε να βιδώσουν στις τρύπες που έχει. 70... 80... 90? Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας υποψήφιος: https://www.skroutz.gr/s/2274351/Arctic-F9-Pro-PWM.html Αν παρω τον arctic f9 pro που δεν ειναι PWM θα μπορεσω να ρυθμιζω τις στροφες του με το προγραμμα speedfan?Γιατι αν καταλαβα καλα αυτοι που δεν ειναι PWM δουλευουν στο μεγιστο παντα.
duffyduck Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Αυτο δεν ισχυει. Απλως στους PWM υπαρχει πιο ακριβης ελεγχος των στροφων. Συνηθως οι ανεμιστηρες γραφουν τον μικροτερο και των μεγιστο αριθμων στροφων τους. Ακομη και την περιοδο που ολοι οι ανεμιστηρες ηταν 3-pin και οχι PWM, υπηρχε δυνατοτητα αυτοματων ρυθμισεων των στροφων απο το BIOS, π.χ. η τεχνολογια Q-Fan της ASUS (σε μια παλιοτερη, αλλα πολυ καλη μητρικη της ASUS που ειχα στο παλιο μηχανημα). Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2013 από duffyduck 1
Tasosp22 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Αυτο δεν ισχυει. Απλως στους PWM υπαρχει πιο ακριβης ελεγχος των στροφων. Συνηθως οι ανεμιστηρες γραφων τον μικροτερο και των μεγιστο αριθμων στροφων τους. Ακομη και την περιοδο που ολοι οι ανεμιστηρες ηταν 3-pin και οχι PWM, υπηρχε δυνατοτητα αυτοματων ρυθμισεων των στροφων απο το BIOS, π.χ. η τεχνολογια Q-Fan της ASUS (σε μια παλιοτερη, αλλα πολυ καλη μητρικη της ASUS που ειχα στο παλιο μηχανημα). Thanks! Ελπιζω να ταιριαξει κανονικα.Επισης μπορεις να μου προτεινεις εναν ακομα για να τον βαλω μπροστα στο κουτι?120mm λογικα.Εχω εναν coolermaster με led αλλα σκεφτομαι να τον αλλαξω.
duffyduck Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Παντως καλο ειναι (προτεινεται) να παρεις PWM ανεμιστηρα για την ψυκτρα του επεξεργαστη. Για το κουτι μπορεις να παρεις εναν Arctic F12 (120x120mm) ή F14 (140x140mm) Αν θες με LED, τοτε και η CoolerMaster, και η Xigmatek, αλλα και αλλες εταιριες εχουν σχετικα μοντελα ανεμιστηρων. Να κοιτας παντα σε εναν ανεμιστηρα αν δινει μεγαλη ροη αερα (CFM - Cubic Feet per Minute), τον αριθμο στροφων, αν ειναι αθορυβος (ποσα dB εχει), ποσες ωρες λειτουργιας δινει ο κατασκευαστης κλπ. 1
Tasosp22 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Παντως καλο ειναι (προτεινεται) να παρεις PWM ανεμιστηρα για την ψυκτρα του επεξεργαστη. Για το κουτι μπορεις να παρεις εναν Arctic F12 (120x120mm) ή F14 (140x140mm) Αν θες με LED, τοτε και η CoolerMaster, και η Xigmatek, αλλα και αλλες εταιριες εχουν σχετικα μοντελα ανεμιστηρων. Να κοιτας παντα σε εναν ανεμιστηρα αν δινει μεγαλη ροη αερα (CFM - Cubic Feet per Minute), τον αριθμο στροφων, αν ειναι αθορυβος (ποσα dB εχει), ποσες ωρες λειτουργιας δινει ο κατασκευαστης κλπ. Thanks!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα