Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@DaveMurray

Οπως φαντάστηκες και μόνος σου είναι εύκολο να διαχωρίσεις την προσωπική σύνδεση από το hotspot, τόσο ως προς το εσωτερικό σου δίκτυο όσο και ως προς τον έξω κόσμο.

Δημοσ.

Στην Αγγλια οπου ζουσα ως το Μαιο του 2011, ειχα FTTH, με 40 down, 10 up, και βεβαια ειχα εγγραφει στο δικτυο της BTFon. Για μιση ωρα προσβασης δωρεαν σε καποιον δεν επαιζε θεμα! Μετα το μισαωρο, αν καποιος ειχε αγορασμενο πακετο στη FON, εμπαινε κανονικα. Δε μπορουσε να ξεπερασει καποιον ογκο βεβαια αναλογως του πακετου που αγοραζε. Και οι παροχοι κινητης στην Αγγλια εδιναν native ή roaming access στα hotspots της ΒΤ, απο 500ΜΒ μεχρι και απεριοριστα.

Εγω με παγιο 30 λιρες στην Ο2 κι αλλα τοσα στη Voda, ειχα απεριοριστη προσβαση στα hotspot της FON απο τη Ο2, και 2 γιγα το μηνα απο τη VF, συν οτι απο τη στιγμη που ειχα στησει FON hotspot στη γραμμη μου, ειχα δωρεαν απεριοριστη προσβαση σε καθε fon hotspot σε ολη τη Βρετανια, αλλα και σε αρκετους roaming partners στην Ευρωπη. Βεβαια εδω υπαρχει ενα τρικ! Επειδη στην Αγγλια οπως και σε αλλες χωρες, 1 συνδςση αντιστοιχει σε 1 ΙΜΕΙ, ετσι κι αλλαζες κινητο εχανες την προσβαση! Δηλαδη αν ειχες το 123456 σε ενα 5αρι iphone και το 654321 σε ενα xperia T κι εκανες τραμπα τις καρτες (που σημαινει να ξεκλειδωνες τις συσκευες κλπ, γιατι παιζει ΚΑΙ αυτο στο εξωτερικο!), αυτοματως εχανες την προσβαση! Αν ξαναεβαζες τις καρτες σωστα, παλι ειχες. Αν ηθελες να αλλαξεις συσκευες και να το δηλωσεις; σε επρηζαν (ειδικα η Ο2) γιατι ηθελες να αλλαξεις συσκευη!

Αρα, περιμενω τα πικροχολα σχολια περι 2472/97 για την καταγραφη και αντιστοιχιση ΙΜΕΙ/αρ.κινητου, πρισωπικα δεδομενα, γνωση ανα πασα στιγμη που ειμαστε κλπ! Και βεβαια για την υποχρεωση να πληρωσουμε για data over wifi στο δρομο!!! Ας το καταφερει ο ΟΤΕ να ξεπερασει την ελληνικη ματζιρια, και βεβαια δωσει καμια ταχυτητα της πτοκοπης, αν το προχωρησει τελικα, θα ειμαι ο πρωτος που θα βαλω τη FON και θα μοιραζω προσβαση!

Δημοσ.

το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο μπορεί να έχει μηδενικό κόστος και χρόνο κατασκευής, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσουμε όλοι τα wifi μας ξεκλείδωτα!

Δημοσ.

@kifinas

Εγώ μέχρι στιγμής, δεν έχω τίποτα στα χέρια μου, που να μπορεί να με πείσει, πως αυτή η υπηρεσία, μπορεί να με προστατέψει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, από κακόβουλη χρήση της δικής μου σύνδεσης... Αν έχουμε στα χέρια μας περισσότερες πληροφορίες, για το πως παρέχεται η υπηρεσία, πως χρησιμοποιείται κτλ κτλ, πιθανώς θα μπορούσα πολύ εύκολα να αναθεωρήσω, αν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που μου παρέχει προστασία από κακόβουλη χρήση... Αν όχι, αν δλδ δεν υπάρχει κάποιος τρόπος προστασίας, δεν νομίζει να συμφέρει κανέναν από την μια στιγμή στην άλλη να βρεθεί και κατηγορούμενος από πάνω... Ο κόσμος γύρω μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος... Υπάρχει κάθε λογής ανωμαλία, παραβατικότητα, κακία, παρανομία... Δεν λέει να το ρισκάρεις σε κάτι τέτοιο...

Αυτό που με παραξενεύει είναι η απάθεια και η εύκολη υιοθέτηση που κάνουμε, πριν σκεφτούμε όλους τους παραμέτρους... Α λέει ο ένας, καλή ιδέα, ουαου λέει ο άλλος, κτλ κτλ κτλ... Δεν νομίζω ότι δεν είναι εύλογη η διστακτικότητα μου έτσι δεν είναι...; 

Δημοσ.

hey θα βαλουν hotspot απο τις δικες μας συνδεσεις??και καλα βρασε την ασφαλεια..η ταχυτητα??εγω πληρωνω 24 και πιανω 14.ενας να μπει να κατεβασει καμια βλακια πατωσε η ταχυτητα.αν ειχα καρφι 24 δεν θα ειχα προβλημα μιας και εγω θελω να εχω το τσαμπε ιντερνετακι εξω αλλα ετσι αλλαζουν τα πραγματα..

Δημοσ.

@kifinas

Εγώ μέχρι στιγμής, δεν έχω τίποτα στα χέρια μου, που να μπορεί να με πείσει, πως αυτή η υπηρεσία, μπορεί να με προστατέψει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, από κακόβουλη χρήση της δικής μου σύνδεσης... Αν έχουμε στα χέρια μας περισσότερες πληροφορίες, για το πως παρέχεται η υπηρεσία, πως χρησιμοποιείται κτλ κτλ, πιθανώς θα μπορούσα πολύ εύκολα να αναθεωρήσω, αν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που μου παρέχει προστασία από κακόβουλη χρήση... Αν όχι, αν δλδ δεν υπάρχει κάποιος τρόπος προστασίας, δεν νομίζει να συμφέρει κανέναν από την μια στιγμή στην άλλη να βρεθεί και κατηγορούμενος από πάνω... Ο κόσμος γύρω μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος... Υπάρχει κάθε λογής ανωμαλία, παραβατικότητα, κακία, παρανομία... Δεν λέει να το ρισκάρεις σε κάτι τέτοιο...

Αυτό που με παραξενεύει είναι η απάθεια και η εύκολη υιοθέτηση που κάνουμε, πριν σκεφτούμε όλους τους παραμέτρους... Α λέει ο ένας, καλή ιδέα, ουαου λέει ο άλλος, κτλ κτλ κτλ... Δεν νομίζω ότι δεν είναι εύλογη η διστακτικότητα μου έτσι δεν είναι...; 

Καθε χρήστης fon έχει ξεχωριστό account με το οποίο κάνει login. Οπότε μην ανησυχείς αν κάποιος κάνει κακόβουλη χρήση του δικτύου σου θα φανεί. 

• Super Moderators
Δημοσ.

hey θα βαλουν hotspot απο τις δικες μας συνδεσεις??και καλα βρασε την ασφαλεια..η ταχυτητα??εγω πληρωνω 24 και πιανω 14.ενας να μπει να κατεβασει καμια βλακια πατωσε η ταχυτητα.αν ειχα καρφι 24 δεν θα ειχα προβλημα μιας και εγω θελω να εχω το τσαμπε ιντερνετακι εξω αλλα ετσι αλλαζουν τα πραγματα..

προφανώς δεν θα έχει όλο το bandwidth σου διαθέσιμο...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν προκειται να δουλεψει αυτο στην ελλαδα , δεν θα κανει κανενας τον αναμεταδωτη του οτε και του καθε οτε .
Με τα smartphones ανακαλυψαν οτι δεν δουλευουν οι εταιριες κινητης τηλεφωνιας γιατι ολοι ψαχνουν για wifi δικτυο λογω μηδενικου κοστους , και ψαχνουν να τα αρπαξουν απο το wifi .

Τα wifi hotspot ολενα πληθαινουν , καφετεριες , πολυκαταστηματα , ξενοδοχεια , εκκλησιες , δημοι , κοινοτητες , ξεκλειδωτα router κτλ , αν δεν μπορειτε να βρειτε ακολουθηστε ενα πιτσιρικα που τα εχει ανακαλυψει ολα . Ενω τα wifi hotspot αυξανονται , ερχεται ο οτε να παρει μεριδιο αγορας (απο το τζαμπα) και να σε κανει και αναμεταδωτη .

Θα πει καποιος μα σε αλλες χωρες κτλ , σε αλλες χωρες εχουν χειμωνα 8 μηνες , τρωνε κουτοχορτο κτλ . Εδω ειναι ελλαδα με 9 μηνες καλοκαιρι , με αλλο dna και με κριση. Αυτο που παει να κανει ο οτε μπορει να το κανει μια κοινωνικη ομαδα μονη της . Μια κοινωνικη ομαδα (πχ μεσω facebook) με συγκεκριμενο software - ορους χρησης , μπορει να μοιραζεται ιντερνετ (οπως σχεδιαζει ο οτε) χωρις την υπαρξη του οτε , δηλαδη με μια εφαρμογη στο κινητο να βρισκει την τοποθεσια των wifi router των υπολοιπων χρηστων .

Εδω και χρονια ερασιτεχνες με τηλεκατευθηνομενες κεραιες και δινει ο ενας στον αλλο ιντερνετ (με διαφορετικο τροπο απο του οτε)

Επεξ/σία από Foker
Δημοσ.

προφανώς δεν θα έχει όλο το bandwidth σου διαθέσιμο...

ναι αλλα ποσο?πες παρουν 2 αρα θα μεινω με 12 και ξαναλεω πληρωνω 24.μιλαμε για το μισο της ταχυτητας.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι αλλα ποσο?πες παρουν 2 αρα θα μεινω με 12 και ξαναλεω πληρωνω 24.μιλαμε για το μισο της ταχυτητας.

δεν νομίζω ότι μπορεί να το ξέρει κάποιος από τώρα...

πληρώνεις για έως 24, όχι για 24 :P

• Super Moderators
Δημοσ.

με λιγα λογια ακομα περισσοτερα ακτινοβολια;;;;

αν δεν είχες ανοιχτό το wifi σπίτι σου...
  • Like 1
Δημοσ.

Μπα ουτε καν,η ειρωνια μου εξαρχης πετυχε τον σκοπο της αν βεβαια εισουν λιγο μεγαλυτερος απο 17 τοσο σε κοβω θα ηξερες να μου την πεις και οχι να μου κανεις τσαμπουκαδες.

Ναι, μόνο που η ειρωνία σου απευθυνόταν σε εμένα. Όταν λοιπόν ειρωνεύεσαι να περιμένεις και απάντηση...

Αλλά μάλλον για να μην μπορέσεις να καταλάβεις αυτά που σου έγραψα, μάλλον εσύ είσαι maximum 17 χρονών. Άντε γεία σου τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...