batman_gardiki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Καλημέρα!!! Όταν έφτιαχνα το pc μου επέλεξα το Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650689">THERMALTAKE VH8000BWS για case. Δεν ήξερα όμως τι είναι το MidiTower και οτι θα έχω τόσο θόρυβο καθώς το pc βρίσκετε στην κρεβατοκάμαρα και αν θέλω να δω ήρεμα μια ταινία έχω και το βουητό που μου σπάει τα νεύρα!!!!! Όταν τα ανεμηστηράκια μαζεύουν σκόνη ο θόρυβος γίνεται εντονότερος και τα καθαρίζω. Έχω εντοπίσει την κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό τα σημεία με τον περισσότερο θόρυβο σε ανεμηστηράκι. Σκέφτομαι να πάω στην λύση αλλαγής κουτιού , τροφοδοτικού ή κάρτας γραφικών. Αξίζει τον κόπο και το χρήμα???? Έχετε να μου προτείνετε κάτι??? Ευχαριστώ!!!!!!!! το pc μου... ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS P5QC 1TEM ΜΝΗΜΗ KINGSTON KHX8500D2/2G DDR2 2GB PC8500 1066MHZ HYPERX 2TEM ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΙΝΤΕL CORE 2 QUAD CORE Q9550 2.83 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX 1TEM ΣΚΛΗΡΟΣ WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2 2TEM ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ (NVIDIA) GIGABYTE GEFORCE 9800GT CUDA GV-N98TOC-1GH 1GB PCI-E RETAIL 1TEM ΚΑΡΤΑ ΤV / RADIO BITMORE DTV100 USB 1TEM ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ THERMALTAKE W0101 TR2 POWER 550W 1TEM DVD RW LG GH-22LP SUPER MULTI LIGHTSCRIBE DVD REWRITER BLACK BULK 2TEM ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WINDOWS 7 - 32bit
WalkerSW Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Η καρτα κανονικά σε idle καταστάσεις δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί. Τι θερμοκρασιες εχεις στην καρτα και στο ποσο % τρεχει ο ανεμιστήρας της? Επίσης ουτε το τροφοδοτικό σου θα έπρεπε να σε ενοχλέι εφόσον δεν ζεσταίνεται? Το έχει φυσήξει ποτε εσωτερικα για να φύγει η σκόνη? Μηπως τελικά σε ενοχλει περισσότερο η ψύκτρα του επεξεργαστή? Δοκιμασε να σταματισεις ένα ενα ολα τα ανεμηστηρια σου πιεζοντας ελαφρά στο κέντρο τους με το δαχτυλο ώστε να βρεις πιο σε ενοχλεί περισσότερο. Του τροφοδοτικού μπορεις να το μπλοκάρεις (προσωρινά παντα) με ένα στυλό πριν εκιννήσεις το συστημα!
ninos30 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Το αν αξίζει, κανένας από εμάς δεν μπορεί να στο πει πλην εσού. Εμείς απλώς θα σου πούμε τι λύσεις υπάρχουν και θα κρίνεις αν θα προχωρήσεις σε κάποια αλλαγή. Ξεκινάμε με τα κουτιά. Υπάρχουν cases τα οποία έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό. Να "κόψουν" τον θόρυβο που εκλύεται από το κουτί σου προς τους έξω. Η πιο φθηνή λύση σε κάτι ανάλογο είναι το CM Silencio 450. Αν με ρωτάς αν είναι αρκετό, θα σου πω όχι και ότι πρέπει να ξοδέψεις ~90-100 ευρώ τουλάχιστον για να πάρεις κάτι αξιόλογο. Δες το σαν την minimum λύση, που όμως θα έχει αρκετή διαφορά από το υπάρχον. Παρ'όλα αυτά λες, πως έχεις επικεντρώσει τον παραγόμενο στα VGA-PSU. Αντί να πας σε αντικατάσταση αυτών, μπορείς να δεις AM λύσεις σε ανεμιστήρες/coolers μήπως το λύσεις πιο "φθηνά. VGA. O επεξεργαστής σου σηκώνει κάτι πολύ πιο δυνατό από την 9800GT που έχεις. Αν πας σε μια λύση 7750, με 90 ευρώ θα έχεις κάτι πολύ πιο ισχυρό, με πολύ μικρότερη κατανάλωση και έκκληση θερμότητας και σίγουρα πάρα πολύ πιο ήσυχο. Μπορείς να δεις όμως και έναν ΑΜ cooler όπως πχ AC Accelero L2 Plus, αν σε ικανοποιεί η απόδοση της τωρινής σου κάρτας. Απλά να επισημάνω πως από το καλοκαίρι μέχρι τώρα έχουν χαλάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ 8800/9800 (υπάρχει και σχετικό Thread που διακωμωδεί την κατάσταση) και δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσεις σε κάτι με αβέβαιο μέλλον... PSU. Καταρχάς να πω πως είμαι FAN της ΤΤ στα τροφοδοτικά, αλλά το TR2 που έχεις είναι η χειρότερη σειρά που έχει βγάλει, ever! Επειδή όμως είμαι σίγουρος πως έχει τελειώσει η εγγύησή του, μπορείς να το ανοίξεις και να αλλάξεις τον ανεμιστήρα του. Θα σου πρότεινα έναν τέτοιο ανεμιστήρα Arctic F12 PWN (υπάρχουν και πιο φθηνές αλλά και πολύ πιο ακριβές εναλλακτικές), που θα τον κουμπώσεις όμως πάνω στην MB και θα τον ελέγχεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το Speedfan. Τέλος αν κάνεις έναν συνδυασμό, αλλαγής κουτιού και των δύο ανεμιστήρων (VGA-PSU), με ~90 ευρώ είμαι σίγουρος πως θα ησυχάσει πολύ το κεφάλι σου Υ.Γ. Όπως λέει και ο WalkerSW, αν είσαι με stock CPU-cooler είναι πολύ πιθανό να έχεις θέμα από εκεί. 1
batman_gardiki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Η καρτα κανονικά σε idle καταστάσεις δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί. Τι θερμοκρασιες εχεις στην καρτα και στο ποσο % τρεχει ο ανεμιστήρας της? πως το μαθαίνω αυτό????
WalkerSW Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Site: http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/">GPU-Z δευτερη καρτελα, παρε screenshot και ποσταρε το εδώ!
batman_gardiki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Site: http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/">GPU-Z δευτερη καρτελα, παρε screenshot και ποσταρε το εδώ!
WalkerSW Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Αν και η θερμοκρασιες σου ειναι καλες προς μετριες το αναμηστηρακι της γκαζώνει αρκετα. Μπορεις να την λυσεις , να τη καθαρίσεις καλα εσωτερικά και να της αλλαξεις παστα μπας και πεσουν λιγο οι στροφές.. αλλιώς μειώνεις λίγο της στροφές χειροκίνητα με καπoιο πρόγραμμα όπως το msi afterburner (προσοχή να το επαναφέρεις όταν παιζεις παιχνδια και ζοριζεται η καρτα)!.
batman_gardiki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 συμειωτέον...εχω αποσυνδέσει το μεγάλο πλαϊνό και ένα Thermaltake ΤΤ-1225 που είχε μέσα
duffyduck Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Το Q-Fan / Fan Xpert το εχεις ενεργοποιημενο? Ειναι στο Silent mode? Αλλαξε τους ανεμιστηρες με αθορυβους.
batman_gardiki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Το Q-Fan / Fan Xpert το εχεις ενεργοποιημενο? Ειναι στο Silent mode? Αλλαξε τους ανεμιστηρες με αθορυβους. δηλαδή???
batman_gardiki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δοκιμασε να σταματισεις ένα ενα ολα τα ανεμηστηρια σου πιεζοντας ελαφρά στο κέντρο τους με το δαχτυλο ώστε να βρεις πιο σε ενοχλεί περισσότερο. Του τροφοδοτικού μπορεις να το μπλοκάρεις (προσωρινά παντα) με ένα στυλό πριν εκιννήσεις το συστημα! τα δοκίμασα όλα τα ανεμηστηρια μου και αυτό της κάρτας γραφικών κάνει τον περισσότερο θόρυβο. αλλάζει ευκολα??? ειναι οικονομικό????
WalkerSW Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δεν αξίζει να αλλάξεις συστημα ψύξης σε τοσο παλιά καρτά... Το ανεξοδο είναι να μειωσεις τις στροφές με τον τρόπο που σου είπα παραπάνω, εις βαρος των θερμοκρασιών όμως. Η αλλη λύση είναι να δώσεις κανενα κατοσταρικο και να πας σε καμια 7750 - 7770 ή εαν πλέον δεν παίζεις καθόλου παιχνίδια να δωσεις κανενα 40 - 50αρι και να πας σε μια fanless καρτουλα της μικρής κατηγορίας!
batman_gardiki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δεν αξίζει να αλλάξεις συστημα ψύξης σε τοσο παλιά καρτά... Το ανεξοδο είναι να μειωσεις τις στροφές με τον τρόπο που σου είπα παραπάνω, εις βαρος των θερμοκρασιών όμως. Η αλλη λύση είναι να δώσεις κανενα κατοσταρικο και να πας σε καμια 7750 - 7770 ή εαν πλέον δεν παίζεις καθόλου παιχνίδια να δωσεις κανενα 40 - 50αρι και να πας σε μια fanless καρτουλα της μικρής κατηγορίας! άλλο κουτί???
Ryu_gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Έχεις περάσει drivers της nvidia; Έχω παρατηρήσει σε κάρτες της nvidia πριν περαστούν οι drivers να γκαζώνει στο τέρμα το ανεμηστηράκι.
WalkerSW Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 άλλο κουτί??? Το κουτι δεν θα σε σώσει απο τον θόρυβο της κάρτας... μονο η αλλαγη της καρτας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα