Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 573
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και αφού δεν σου αρέσουν τι ασχολείσαι και μας τα πρήζεις;

Ελα ντε.....τι να πούνε και αυτοί που έχουνε Mac. Τους τα έχουνε κάνει τούμπανο ,με τεκμηριωμένες αποδείξεις κιόλας, γιατι δεν θα επρεπε να τους αρέσουν τα Mac....

Αντιστοίχως και όσοι έχουνε Linux.

Μάλιστα αυτοί που τα πρηζανε,ειναι οι ίδιοι που τωρα ενοχλούνται για τα σχόλια που γίνονται για το windows 8. Μιλάμε για πολυ γέλιο...χαχαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και συζητήθηκε κάτι για win8 και low end:

Σε notebook P4m 1,6ghz /1gb ram, καθαρή εγκατάσταση χωρίς optimization: win7--> ανεκτά. / win8 ---> σέρνουν!  Ενώ σε Q6600 /4gb: win7-->τρέχουν / win8 ---> πετάνε!

Περίεργη η συμπεριφορά στο notebook, n'est ce pas? περίμενα οτι τα 8αρια θα δώσουν μια "ανάσα", τέλος πάντων θα κάνω services optimization και βλέπουμε..

Δημοσ.

Αφού σας αρέσουν τόσο πολύ  τα  Windows 8  γιατι δεν τα παντρεύεστε  και μας τα πρήζετε :X

Μονο αν μπεις κουμπάρος και βαφτίσεις το πρωτο παιδί!

• Like 4
Δημοσ.

Μετά τα Svista ήταν επόμενο ότι οι χρήστες θα αναζητούσαν ένα καλύτερο λειτουργικό. Αλλά μετά τα 7 για ποιο λόγο και μάλιστα τόσο σύντομα; 

• Like 1
Δημοσ.

Από το 2 έως και το 8... επειδή τα έχει άλλη εταιρεία πριν από την MS στα λειτουργικά της... τα MS fan boys φωνάζετε και λέγατε διάφορα. Τώρα, ξαφνικά, αυτά γίνανε προτερήματα... 

Αυτά είναι.

1) Μαλλον εννοεις το Linux. Γιατι Αυτο ειχε πρωτo Software Distribution τυπου store.

2) Αλλο ενσωματωμενα στο λειτουργικο αλλο bundled με το λειτουργικο. Γιατι Antivirus & Burning Software απο third party τα windows ειχαν πολλα χρονια πριν οταν επαιρνες ετοιμο συστημα απο καποια εταιρια. Ποτε ακριβως το ειπα σαν μειονεκτημα;;;

3) Μαλλον εσυ εισαι fanboy. Εγω δεν εχω "αγαπες", εχω Tablet & κινητο android οπου θεωρω οτι ειναι προς το παρον τουλαχιστον πολυ ανωτερα απο τα Windows Mobile. Απο εκει και περα γραφω την αποψη μου.

Εγω ειπα απο το 1ο ποστ οτι εμπορικα τα W8 ειναι αποτυχημενα αλλα καλυτερο λειτουργικο απο τα 7. Αντιθετα εσυ & οι ομοιοι σου (Μιλωντας για apple γενικα) μας περασατε για φυσιολογικο και οτι δεν πειραζει για τις μωβ κυλιδες στην καμερα, τους μαπα χαρτες κλπ στο iOS 6.

• Like 2
Δημοσ.

1) Μαλλον εννοεις το Linux. Γιατι Αυτο ειχε πρωτo Software Distribution τυπου store.

2) Αλλο ενσωματωμενα στο λειτουργικο αλλο bundled με το λειτουργικο. Γιατι Antivirus & Burning Software απο third party τα windows ειχαν πολλα χρονια πριν οταν επαιρνες ετοιμο συστημα απο καποια εταιρια. Ποτε ακριβως το ειπα σαν μειονεκτημα;;;

3) Μαλλον εσυ εισαι fanboy. Εγω δεν εχω "αγαπες", εχω Tablet & κινητο android οπου θεωρω οτι ειναι προς το παρον τουλαχιστον πολυ ανωτερα απο τα Windows Mobile. Απο εκει και περα γραφω την αποψη μου.

Εγω ειπα απο το 1ο ποστ οτι εμπορικα τα W8 ειναι αποτυχημενα αλλα καλυτερο λειτουργικο απο τα 7. Αντιθετα εσυ & οι ομοιοι σου (Μιλωντας για apple γενικα) μας περασατε για φυσιολογικο και οτι δεν πειραζει για τις μωβ κυλιδες στην καμερα, τους μαπα χαρτες κλπ στο iOS 6.

Μά'ιστα...

Και από εκεί που ξαφνικά γίναν προτερήματα τα μειονεκτήματα τώρα έχουμε οπαδισμούς ("εσύ και οι όμοιοί σου") και έκφραση συναισθημάτων για μηχανήματα ("εγώ δεν έχω "αγάπες""). 

Αφού μερικούς τους χαλάει και παραλογίζονται... γιατί ασχολούνται; 

Α! Και νομίζω ότι το θέμα ήταν για ένα λειτουργικό σύστημα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ....

(αυτό που έλεγα για τους παραλογισμούς... παντού βλέπουν μερικοί κινητά τηλέφωνα)

• Like 2
Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι η Start screen είναι απλά ένας launcher(που δεν είναι),αφού συγκρίνεται με το Start button οι περισσότεροι έτσι το βλέπουν,τότε στα δημοφιλέστερα λειτουργικά έχουμε αυτό:

Ubuntu

Mountain Lion

Windows 8

Μεγάλες διαφορές......

ΝΟΤ!

το θεμα του metro start (που τα εκανε ολα πλακάκια) δεν ειναι το βασικό πρόβλημα των 8. Ενταξει ειναι πιο δύσχρηστο από το κλασσικό start και λιγότερο λειτουργικό αλλα το μεγαλυτερο πρόβλημα των 8 είναι το metro ui όχι το metro start. Τώρα γιατί έπρεπε σον και καλά να αλλάξει το start ή έστω να αλλάξει οκ, γιατί δεν δόθηκε η επιλογη να επαναφέρω το start αν επιθυμώ, ποτέ δεν το κατάλαβα.

Αλλα και για αυτό το νέο start που το εκθειάζετε κάποιοι (δεν ξερω με τι επιχειρήματα, για το αναποδο υπάρχουν, για αυτό όχι) το ubuntu που το υιοθέτησε την πάτησε με το unity.. Ενώ έπαιζε με μεγάλα ποσοστά και σχεδόν μονο του, τώρα βλέπει κόσμο να τρέχει από αυτό στο mint και όχι γιατί κατάργησε το desktop περιβάλλων αλλά γιατί κατάργησε το start (και την μπάρα εφαρμογών που την κατέστρεψε). Το mint δεν έχει τίποτα σπουδαίο έναντι του ubuntu (ιδια μηχανή εχουν) παρά ότι εξ ορισμού έχει το κλασσικο κέλυφος (cinnamon χρησιμοποιεί) που μοιάζει με το λειτουργικό απλό περιβάλλον τύπου xp. 4-Linux-Mint-Cinnamon-Desktop.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμα και από την εποχή του Dos, υπήρχαν χρήστες που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τα Windows όταν πρώτο ήρθαν, ενώ ήταν πολύ καλύτερα.  Η ιστορία συνεχίζεται και σήμερα. Δεν λέω ότι ένα λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να έχει ατέλειες, αλλά η πλειοψηφία ασχολείται μόνο με το γραφικό περιβάλλον, αφήνοντα σημαντικά μέρη όπως ο πυρήνας. Αυτά είναι διαφορετικά πράγματα και εμείς λέμε γενικά για τα Windows 8 ότι είναι άχρηστα. Για ρίξτε μία ματιά στα Vista, μία χαρά περιβάλλον έχουν αλλά στο λειτουργικό κομμάτι είναι εντελώς χάλια και δεν το λέω μόνο ακόμα και η Microsoft το παραδέχτηκε. Άμα σας αρέσει έτσι το Pc, στολίστε το από πάνω μέχρι κάτω και ας πάει να σέρνεται.

Όσο για τα Windows 8, έχουν ωραίο περιβάλουν αλλά δεν μου αρέσουν επειδή μπερδεύουν δύο διαφορετικά πράγματα, λες και έχουμε μόνο tablet. Άλλο είναι το Tablet και άλλο το Pc. Κατά τα άλλα είναι πολύ βελτιωμένα, διαχειρίζονται καλύτερα το hardware του pc είναι γρηγορότερα. Προφανώς η ms έχασε το παιχνίδι με τα tablet και ρίχνει μπροστά τα γερά πυροβολικά (windows) για να μπορέσει να πάρει ένα μερίδιο. 

• Like 3
Δημοσ.

Μά'ιστα...

Και από εκεί που ξαφνικά γίναν προτερήματα τα μειονεκτήματα τώρα έχουμε οπαδισμούς ("εσύ και οι όμοιοί σου") και έκφραση συναισθημάτων για μηχανήματα ("εγώ δεν έχω "αγάπες""). 

Αφού μερικούς τους χαλάει και παραλογίζονται... γιατί ασχολούνται; 

Α! Και νομίζω ότι το θέμα ήταν για ένα λειτουργικό σύστημα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ....

(αυτό που έλεγα για τους παραλογισμούς... παντού βλέπουν μερικοί κινητά τηλέφωνα)

Περι προτερηματων & μειονεκτηματων εγω σου απαντησα. Απλα φροντισες να αποφυγεις την συζητηση εστιαζοντας σε αλλη παραγραφο των λεγομενων μου.

Παλια μας κατηγορουσατε οτι γραφουμε σε ποστ της Apple εσυ τωρα "κεντας" (εδω γελαμε) σε θεματα της MS. Ποιος αραγε ασχολειται με ποιον τωρα;;;

Το iOS το ανεφερα ως το πιο προσφατο παραδειγμα στο μυαλο μου με τυφλο οπαδισμο. Δεν συνεκρινα τα Windows 8 με το iOS.

Αν δεν καταλαβαινεις οτι σου λενε οτι αντιθετα με εσενα και καποιους σαν εσενα εγω δεν διακατεχομαι απο τυφλο οπαδισμο τοτε δεν μπορω να σε βοηθησω.  αν εχεις προβλημα με τη κατανοηση της γλωσσας πισω στο σχολειο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι η Start screen είναι απλά ένας launcher(που δεν είναι),αφού συγκρίνεται με το Start button οι περισσότεροι έτσι το βλέπουν,τότε στα δημοφιλέστερα λειτουργικά έχουμε αυτό:

Ubuntu

ubuntu-11-10-02-dashboard.jpg

Mountain Lion

launchpad_search.png

Windows 8

mrseb-windows-8-metro-start-screen.jpg

Μεγάλες διαφορές......

ΝΟΤ!

Ενώ, με την πρώτη ματιά η, φαινομενική τουλάχιστον, σύγκλιση των λειτουργικών στο GUI μπορεί να φαντάζει "καλή"... προσωπικά αρχίζω λίγο και ανησυχώ για την ποικιλομορφία του GUI (βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί πως στη 1 από τις 3 περιπτώσεις, το GUI που παρουσιάζεται δεν είναι βασικός τρόπος πλοήγησης αλλά extra και σχεδόν αχρείαστο στο OS). 

Δεν λέω... αισθάνομαι κάπως ωραία που το FOSS δείχνει να επηρεάζει τις κλειστές πλατφόρμες. Όμως, μήπως οι κλειστές θα πρέπει να αρχίζουν να σκέφτονται και νέα interfaces; Κόσμο πληρώνουν... ας τον πληρώσουν λίγο παραπάνω για να βγάλει κάτι νέο. 

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια που εκεί στην Xerox κάνανε μία επανάσταση με το Desktop και τα εικονίδια... τι στην ευχή; Δεν μπορούν πλέον να το ξεπεράσουν; 

Όσο για τον φίλο NOTIOS1981, what ever you say m8. Με τέτοιο οπαδισμό, που φαίνεται από τις συνεχόμενες προσβολές σου στα post σου, δεν νομίζω ότι αφενός μπορείς να κάνεις κουβέντα (άρα αποκλείεσαι ως συνομιλητής για εμένα) και αφετέρου σιγά μην δεις πέρα από αυτό που τυφλά υποστηρίζεις. Οπότε.... what ever you say. 

• Like 2
Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο κόσμος, όταν μιλάει παγκόσμια, φαίνονται ποιες είναι οι προτιμήσεις του συνολικά....

Μου φαίνεται επίσης, ότι πολλοί από εσάς, υποστηρίζουν μόνο την προσωπική τους γνώμη, και αφού "νομίζουν" πως προσωπικά αυτοί έχουν δίκιο, αυτομάτως, κάνουν την.... άποψη τους "παγκόσμια", και παραμυθιάζονται πως αφού πιστεύουν εκείνοι κάτι, ισχύει αυτομάτως και για τον υπόλοιπο πλανήτη, για όλους τους υπολοίπους, για όλους μας...

Μου φαίνεται ότι κάποιοι, θα πρέπει να ξυπνήσουν επιτέλους, και να κοιτάξουν το τι προτιμάει ο κόσμος, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, σε όλο τον πλανήτη, και ποια είναι η γνώμη του.... Αν νομίζει ο κόσμος, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, σε όλο τον πλανήτη, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, πως τα Windows 8, δεν είναι καλά... δεν είναι καλά ρε παιδί μου, χωνέψτε το όσο και αν σας ενοχλεί προσωπικά, η όσο και αν λανθασμένη σας φαίνεται η συνολική γνώμη, ο συνολικός αέρας ρε παιδί μου για τα Windows 8...

Πχ, εμένα δεν μου αρέσει χμ χμ... το Ubuntu (παράδειγμα μόνο είναι, ηρεμήστε ubunt-αδες).... Δεν αρέσει και σε μια αξιόλογη μερίδα κόσμου στο Linux... Και όμως... το Ubuntu, είναι διαδεδομένο, μόδα, πουλάει, χρησιμοποιείται... Για κάποιον λόγο, οι χρήστες το προτιμούν... Είναι όλοι λάθος, και δεν είμαστε προσωπικά εμείς; 

Μην βαφτίζετε την προσωπική σας γνώμη ως παγκόσμια... ότι ισχύει για όλους... Τον εαυτό σας εκπροσωπείτε... 

Και εμένα μου αρέσουν πολλά στοιχεία στα Windows 8, είναι πολύ καλό λειτουργικό, αλλά έχει κάποια πράγματα που προσωπικά δεν μου αρέσουν... Αυτό όμως είναι τελείως άσχετο το τι πιστεύω εγώ, όταν βλέπουμε τον... αέρα του νέου αυτού λειτουργικού υπό παγκόσμια οπτική.... Τι στο διάκο δλδ.... Πρέπει εμείς να είμαστε προσωπικά σωστοί, και όλος ο κόσμος δεν είναι...; 

Αν είναι παρεξηγημένα τα Windows 8, είναι γιατί κάτι δεν αρέσει στον κόσμο... Αν είναι λάθος η όχι, δεν θα το κρίνω εγώ, αυτό βγαίνει σαν σούμα... Γιατί ενοχλείστε...;

Εφόσον δεν κατάλαβαν αμέσως πως ότι γράφουν το γράφουν για τον εαυτό τους και δεν είναι παγκοσμιοποιημένη άποψη, γιατί να καταλάβουν και αυτά που τους γράφεις; Πας να σώσεις τον κόσμο; ή το Fora;

Γιατί ενοχλείσαι...;

Δημοσ.

το θεμα του metro start (που τα εκανε ολα πλακάκια) δεν ειναι το βασικό πρόβλημα των 8. Ενταξει ειναι πιο δύσχρηστο από το κλασσικό start και λιγότερο λειτουργικό αλλα το μεγαλυτερο πρόβλημα των 8 είναι το metro ui όχι το metro start. Τώρα γιατί έπρεπε σον και καλά να αλλάξει το start ή έστω να αλλάξει οκ, γιατί δεν δόθηκε η επιλογη να επαναφέρω το start αν επιθυμώ, ποτέ δεν το κατάλαβα.

Αλλα και για αυτό το νέο start που το εκθειάζετε κάποιοι (δεν ξερω με τι επιχειρήματα, για το αναποδο υπάρχουν, για αυτό όχι) το ubuntu που το υιοθέτησε την πάτησε με το unity.. Ενώ έπαιζε με μεγάλα ποσοστά και σχεδόν μονο του, τώρα βλέπει κόσμο να τρέχει από αυτό στο mint και όχι γιατί κατάργησε το desktop περιβάλλων αλλά γιατί κατάργησε το start (και την μπάρα εφαρμογών που την κατέστρεψε). Το mint δεν έχει τίποτα σπουδαίο έναντι του ubuntu (ιδια μηχανή εχουν) παρά ότι εξ ορισμού έχει το κλασσικο κέλυφος (cinnamon χρησιμοποιεί) που μοιάζει με το λειτουργικό απλό περιβάλλον τύπου xp. 

Δεν εκθειάζω κανένα νέο start.

Η άποψη μου συνοπτικά είναι:

1.Δεν είναι τόσο δύσχρηστο όσο κάποιοι το παρουσιάζουν(φουλ υπερβολικά παραδείγματα που πολλές φορές δείχνουν άγνοια του OS)

2.Αρκετοί που εκφέρουν άποψη δεν τα έχουν δοκιμάσει/δεν τους έχουν δώσει χρόνο

3.Προσφέρει πράγματα που ΚΑΠΟΙΟΙ (όχι όλοι) τα είχαν με 3rd party  εφαρμογές και τώρα είναι ενσωματωμένα,αλλά γκρινιάζουν για να πάνε με το ρεύμα.

Λόγω ότι έφαγα μια αλλαγή παρόμοια στη μάπα στο Mac OS,μπορώ να πω(προσωπική εκτίμηση) ότι όλα είναι θέμα συνήθειας,ήμουν απο αυτούς που έκραζαν την Apple τότε,τώρα συνήθισα,βολεύτηκα,όπως θες πες το και δεν μπορώ να δουλέψω με τον παλιό τρόπο.

Τες πα,τα Windows 8 είναι μια εμπορική αποτυχία,αυτό είναι το μόνο δεδομένο,όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά.

Κατά τ' άλλα στα @@ μου αν θα τα χρησιμοποιήσει κάποιος ή όχι,δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν,ακόμα κι εμένα που μ' αρέσουν δεν με βολεύουν ούτε για δουλειά ούτε για "διασκέδαση",ούτε τα 7,τα προγράμματα που χρειάζομαι για δουλειά είναι για XP,ενώ για "διασκέδαση" "παίζω" με το Mac OS(το Vista pc που είχα παροπλίστηκε)

• Like 2
Δημοσ.

Όσο για τον φίλο NOTIOS1981, what ever you say m8. Με τέτοιο οπαδισμό, που φαίνεται από τις συνεχόμενες προσβολές σου στα post σου, δεν νομίζω ότι αφενός μπορείς να κάνεις κουβέντα (άρα αποκλείεσαι ως συνομιλητής για εμένα) και αφετέρου σιγά μην δεις πέρα από αυτό που τυφλά υποστηρίζεις. Οπότε.... what ever you say. 

Προσβολες;;; Απευθηνομαι οπως μου απευθηνονται. Οταν αλλοιονται τα λεγομενα μου, οταν αντι να σου απαντουν με επιχειτηματα συνεχεια αλλαζουν το θεμα φυσικα και εκνευριζεσαι.

Μολις τα βρηκες σκουρα και δεν εχεις επιχειρηματα στις αερολογιες τοτε ξαφνικα δεν σου κανω σαν συνομιλητης. Δεν θα κατσω να τα επαναλαβω αφου και εγω απαξιω να συνεχισω να μιλαω μαζι σου διοτι η συζητηση μαζι σου δεν προσφερει κατι.

σ.σ. Δεν χρειαζεται σε μια συζητηση να πεις μια λεξη για να προσβαλεις καποιον. Μπορεις να τον προσβαλεις και με την συμεπριφορα σου απεναντι στην συζητηση.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...