burnin Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 καλησπερα. συντομα θα μου ερθει απο αμερικη ενας ssd. ο πρωτος μου. samsung 840 pro. αποτι διαβαζω ειναι απο τους καλυτερους. διαβασα πολλα πραγματα και ηθελα λιγο να τα συνοψισω και να μου πειτε αν κατι δεν το λεω καλα και να μου λυσετε και καποιες αποριες αρχικα να πω οτι εχω το λειρουργικο μου σε hdd σκληρο και θελω να το κανω clone στον ssd τρεχω windows 7 64bit η motherboard μου ειναι η Gigabyte EX38-DS5 αρχικα αποτι διαβασα θα πρεπει να κανω τον σκληρο να φανει στα windows. αρα θα πρεπει να τον συνδεσω και να παω στο disk management να τον κανω initialise. οποτεαυτη η διαδικασια προβλεπει φανταζομαι οτι ολο και κατι θα γραφτει στον σκληρο. επειτα εχω διαβασει οτι πρεπει να κανω enable το ahci στο bios. δεν ξερω καν που ειναι αυτο, δεν ξερω καν αν η μητρικη μου (Gigabyte EX38-DS5) το εχει, και λιγο που εψαξα δεν το βρηκα. ξερει κανενας που ακριβως το βλεπω? το ahci μηπως να το κανω enable πριν καν βαλω για πρωτη φορα τον ssd πανω στο πισι? θα ειναι ενεργοποιημενο μονο για τον ssd ή για ολους τους σκληρους? νομιζω επειτα πρεπει να τσεκαρω αν εχω το τελευταιο φερμγουεαρ. με το magician δε το κανω αυτο? ασφαλης διαδικασια? με αγχωνει λιγο αλλα οκ... τελοσπαντων μετα επομενο βημα ειναι να κανω το cloning. acronis μαλλον θα χρησιμοποιησω. εκτος και αν καποιος εχει ενσταση. πριν το κλονινγκ να μη κανω φορματ ε?αλλωστε ο δισκος θα ερθει καινουργιος, αλλα οταν θα τον κανω enable για να φαινεται στο πισιi, δε ξερω αν θα εχει γραφτει τιποτα πανω που ισως να μην επρεπε. απορια. Απενεργοποίηση Defragmentation Απενεργοποίηση Indexing στον ssd Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού Απενεργοποίηση page file Απενεργοποίηση Hibernate Απενεργοποίηση System Restore & delete restore points ολα τα παραπανω τα κανω πριν το cloning ή να τα κανω και μετα απο αυτο και δεν τρεχει τιποτα? αφου πετυχει το ψλονινγ, κλεινω τον υπολογιστη, βγαζω τον hdd σκληρο και ξεκιναω τα windows Μονο με τον ssd. .μετα συνδεω και τον παλιο hdd του τραβαω και ενα φορματ στο παρτισιον που ειχα το παλιο λογισμικο και ειμαι κομπλε περιεγραψα σωστα την διαδικασια? οσον αφορα το allign του ssd, πρεπει να κανω κατι ιδιαιτερο ή το acronis τα αναλαμβανει ολα? πολλες αποριες το ξερω, αλλα με αγχωνει οτι ο σκληρος θαρθει απο αμερικη και αμα παθει τιποτα, θα ειναι μανουρα με τις εγγυησεις οποτεθελω να ειμαι προσεχτικος. ευχαριστω πολυ
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Ρε παιδιά και συγνώμη που θα το γράψω έτσι,αλλά ολοκαίνουριος δίσκος και βαριέστε να κάνετε μια καινούρια καθαρή εγκατάσταση ? Βάλε Ahci τον controler σου,και τον δίσκο στο πρώτο sata 0_1 port κανε μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού σου,τρέξε μετά το cd που θα εμπεριέχεται στην συσκευασία να δεις αν έχεις firmware update κατ'αρχην και κανε τα optimizing που σου δίνει την δυνατότητα αυτό,μετά κάνεις ότι σου έχει περισσέψει ακόμα από ρυθμίσεις,κατα την δική μου γνώμη μην καταργήσεις το page καντο 1-2GB μετά βάλε πάνω η σε usb τον παλιό σου δίσκο μετέφερε τα αρχεία σου και τα προγράμματα σου στον καινούριο βάρα και σε αυτόν ένα format να καθαρίσει και καντον αποθηκουλα.. Δες και τα screenshots γι'αυτα που ψάχνεις. Όμορφα,καθαρά,και κυρίως καινούρια !
burnin Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 σε ευχαριστω πολυ φιλε για τα 2 σκρινσοτ γιατι δεν θα εβρισκα ποτε που ειναι το σατα 1 ή πως ενεργοποιω το achi. υπο νορμαλ συνθηκες και εγω θα εκανα καθαρη εγκατασταση αλλα ειναι τοσα πολλα πραγματα που εχω μεσα, που θελω 3 μερες να φερω το συστημα ετσι που θελω οποτε ειναι αδυνατον, δεν υπαρχει χρονος. οποτε θα παω για cloning.οποιος αλλος εχει να δωσει καποιες συμβουλες ας πει. μια ερωτηση. το upgrade του firmware του δισκου, μπορω να το κανω και μετα το cloning? δεν υπαρχει κινδυνος να χαθει τιποτα? ή να το κανω πριν το cloning? ευχαριστω
burnin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 το βαζω εδω αν και αξιζει δικο του θρεντ. το ξερα εδω και καιρο αυτο πουθα πω αλλα σε Hdd δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα. σε ssd ομως παιζει καινα ειναι τεραστιο θεμα.στη διευθυνσηC:\Windows\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Local\Microsoft\Media Player\Art Cache\LocalMLSαποθηκευονται απειρα μικρα jpg αρχεια μικρα σε μεγεθος αλλα παιζει τοσυνολο τους να φτασει καμια 20αρια γκιγκα και βαλε. στους κλασικουςσκληρους απλα τα εσβηνα. σε ssd ομως αμα γραφει τοσα και καθε μερικεςμερες τα σβηνω, παει, θα ψοφησει. στο ιντερνετ δε βρηκα λυση οτι και να κανααυτα δημιουργουνται απο μια βλακεια των windows 7 οταν εχει σε νετγουορκφακελους shared. ο μιντια πλειερ φταιει αλλα οτι και να εχω κανει δενδουλευει. οτι θρεντ υπαρχει στο γκουγκλ οταν γραψω how to permanentlydisable art cache, το εχω ψαξει, λυση δε βρηκα. κανας χριστιανος μπαςκαι ξερει τιποτα παραπανω? φχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα