Inler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Καλημερα...Ρε συ rfc το θεμα ειναι οτι αν βαλω το multiplier απο 33 στο 42 δεν εχω προβλημα οταν δουλευει εκει αλλα εχει ανεβει και η ταση αυτοματα στο 1.32 απο 1.215... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Αφου τοσο χρειαζεται. Ειπαμε αν βαλεις ψυκτρα δε θα εχεις προβλημα. Ετσι το κανουμε ολοι απο οσο τουλαχιστον εγω γνωριζω. Στην αρχη δοκιμαζεις με auto. Βλεπεις ποσο σου χρειαζεται και το βαζεις καρφωτα με καλες ψυξεις. Ισα ισα σε σενα λεω να μη τις βαλεις και καρφωτα , αλλιως πρπει να εχεις 1,32 συνεχεια, ή και παραπανω αμα θες να πας στα 4.4 - 4.8 . Αν το φοβασε αστο ετσι και μην ασχολεισε αλλο. Και στοκ μια χαρα παιζει ο συγκεκριμενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Τι στιγμη αυτη πανω στον επεξεργαστη εχω αυτην τη ψυχτρα http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Desktop/CPU-Cooler/Xigmatek-Aegir-SD128264-Heatpipe-Cooler-120mm-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm Δηλαδη αυτο το 1.32 που χρειαζεται για τα 4.2 να το βαλω και χειροκινητα;..Γιατι μεχρι στιγμης ειχα καταλαβει οτι πρεπει να χαμηλωσω ταση απο αυτην που δινει το μηχανημα γιατι συνηθως στο auto δινει παραπανω ταση απο αυτην που χρειαζεται...Συγνωμη αν κουραζω αλλα δεν βγαζω ακρη με ολα οσα εχω διαβασει....Αν θυμαι καλα ειχα διαβασει οτι με ταση 1.35 πρεπει να φτανει στα 4.5 συνηθως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ακου λιγο... Αν εχεις βαλει αυτη τη ψυκτρα που μου δειχνεις τωρα και εχεις και πλαινο ανεμιστηρα που βαζει και απο πισω αλλον που βγαζει θα ελεγα οτι εισαι οκ (μονο σε αυτη τη περιπτωση ομως). Προσεξε αν εχεις αλλαξει τελικα ψυκτρα να παταει καλα πανω με παστα. Αλλιως δε συζηταμε. Αν εισαι ετσι και με την επιφυλαξη οτι δεν εχεις στο bios offset negative stepping να σου ριχνει λιγο τις τασεις οταν δεν εχεις φορτιο, θα δοκιμαζα με EIST=enable για να μου ριχνει τις συχνοτητες σε idle και με καρφωτες τασεις απο 1,25 εως 1.30 (κατα προσεγγιση) με βηματα απο το 1.22 που το ειχες εσυ πριν (ανεβαινε και δοκιμαζε δλδ), για να ελεγχω θερμοκρασιες ετσι να ειμαι καπου ευχαριστημενος στα 4.4 που θες εσυ, απο ολες τις αποψεις. Σε idle η ταση θα πρεπει να πεφτει κατω απο 1.00 αλλα οχι κατω απο 0,97 - 0,98 Το θεμα με τις τασεις ειναι οτι και πιο χαμηλα να τις εχεις μπορει να σου παιζει αλλα θα εχεις διαφορα στην αποκριση των προγραμματων και μπορει να μην εισαι ικανοποιημενος. Με δοκιμες τα βρισκεις αυτα ολα. Πρωτα κανεις τις δοκιμες με auto, βλεπεις τι χρειαζεσε και αρχιζεις και δοκιμαζεις. Μετα αν θες να το συνεχισεις και εισαι ευχαριστημενος απο τασεις γιατι εχεις και καλη ψυξη στο μηχανημα σου και οι θερμοκρασιες δε πανε θεο, αρχιζεις και κανεις disable EIST C1 k.l.p., αν και στα 4.4 αυτα μαλλον δε θα χρειαστεις να τα πειραξεις. Καπως ετσι φιλεμ. edit: Και ολα αυτα με καθε απιφυλαξη λογω του οτι δε ξερω τη μητρικη εχεις? EFI bios εχεις? ειναι updated? Μπορει σε σενα οι τασεις αυτες που σου εγραψα να ειναι πολλες και να σε ανεβαζουν σε θερμοκρασια. Τις ριχνεις τοτε. Δε θελω σε καμια περιπτωση να σε παρω στο λαιμο μου να ξερεις φιλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δεν παιρνεις κανεναν στο λαιμο σου ρε συ-ολα μια χαρα..Μητρικη εχω αυτη που νομιζω οτι δεν ειναι για πολλα πολλα...http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68ap-d3rev_20 Κατι τελευταιο..Για τι αυξηση επιδοσεων μιλαμε με ενα ο/c στα 4.2-4.4; 5%; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 τι 5% μονο... στο 4.4 εισαι + ~35%. Κανε τις πραξεις ρε συ. στο 3.3 στοκ + 10% ειναι + 330Mhz μονο.... 3.63 δλδ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι ρε συ εγω λεω αν αυτο αντικατοπτριζεται στα παιχνιδια...Δηλαδη εκει που ειχε π.χ 42fps τι αυξηση θα δεις αν δεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δοκιμασε το ρε συ. 4-5 πιστευω σιγουρα. Οταν το δοκιμασεις πες μου και μενα να ξερω. Εγω ειχα εναν σα τον δικο σου και τον ειχα στα 5.2 χρονισμενο. Αλλα δεν επαιζα παιχνιδια με αυτο το πισι. Επειδη το εχω νοικιασει καπου, σε κανα μηνα που θα τοχω θα το ξαναδοκιμασω και εγω σε παιχνιδι να δω.... πες μου ομως. Εξαρταται και με τη καρτα που εχεις βεβαια. Αν εχεις καλη καρτα πιστευω θα δεις διαφορα αν οχι..... τι ειχα Γιαννη μου. Η μητρικη σου δε μου πολυαρεσει, αλλα περι ορεξεως.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Λοιπον..Καπου κολλαω και δεν σε πιανω...Αλλαζω πολλαπλασιαστη και αφηνω να δωσει ταση μονο του; Αν θυμαμαι καλα στα 4.5 δινει 1.35V...Ή βλεπω την ταση που θα δωσει και την χαμηλωνω και βαζω εγω μια χαμηλοτερη χειροκινητα; ;H βαζω χειροκινητα την ιδια που ειχε δωσει και απο μονο του; Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω....Και αυτο γιατι οσες φορες βαζω εγω ταση και μπαινω να κανω intelburntest μου πεταει μπλε οθονη με hardware error ειτε στην αρχη του τεστ ειτε στη μεση ή στο τελος ή κατα την διαρκεια δευτερου συνεχομενου τεστ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Οχι... η ταση που σου δινει στο auto ειναι σε στιγμες. παρακατω την βαζεις. Μη δοκιμαζεις κατυεθειαν απο τοσο ψηλα. Ξεκινα απο 4.2 με auto δες τι τραβαει και καρφωσε χαμηλοτερα, Αν ας πουμε σου ζηταει στο 4.2 1.32 (λεμε τωρα), ξεκινα δοκιμες απο 1.20 και πανω μεχρι να δεις ποτε παιζεις καλα και εχεις και καλες θερμοκρασιες. Βασικα νομιζω οτι δε σε βοηθαει η μητρικη σου για να παιξεις τοσο ψηλα. Μπορει να σου παιζει ομως στα 4.4 με auto και κλειστο EIST, C1 k.l.p. . Μπορει και καρφωτα Αλλα δες μη ξεφευγεις θερμοκρασιες σε full load. Κοιτα σε idle να πεφτει η ταση κατω απο 0.98-99, αλλιως εισαι ψηλα και θα ζεσταινεσε. εδιτ Εκτος απο τη μητρικη σου πρεπει ναχεις και μνημες και τροφοδοτικο για αυτη τη δουλεια, ισως πρεπει να σκεφτεις οτι δε μπορεις να παιξεις τοσο ψηλα και να μη το ζοριζεις δλδ φιλεμ. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2013 από rfc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Μνημες http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html GPU http://www.skroutz.gr/s/446321/Gigabyte-Radeon-HD7870-2GB-Ultra-Durable.html PSU http://www.pcper.com/reviews/Cases-and-Cooling/SilverStone-Olympia-750W-Power-Supply-Review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Αρκετα καλος θα ελεγα εγω. Στη μητρικη εχω μια μικρη ενσταση μονο. Αν δε παιξεις στα 4.4 που πιστευω οτι ειναι θεμα δοκιμων να το βρεις, θα παιξεις σιγουρα λιγο πιο πανω απο τα 4. Δυο χαρες θα εισαι και εκει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OROKUSAKI Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Εχουν περασει 5 μερες που εκανα overclock στην καρτα γραφικων 280 mhz πιο πανω απο οτι ηταν οι κανονικες της ταχυτητες και το pc δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα μεχρι τωρα. Ομως ακομα το ψαχνω σχετικα με τον επεξεργαστη. Να το δοκιμασω να το παω σε 4.2 με auto ρευμα και ας εχω την εργοστασιακη ψυκτρα? Μην με καταστρεψετε με το να μου δινετε λαθος συμβουλες. Αν ηταν κατι τοσο ευκολο και απλο σαν την καρτα γραφικων που ουτε ρευματα πειραξα ουτε τιποτα (ανεβασα μονο 80 mhz τον πυρηνα και 200 mhz την μνημη της) θα το ειχα κανει ηδη αλλα με αυτα που διαβαζω ανησυχω. Δεν θελω να το ρισκαρω αν δεν ειμαι 100% οτι δεν θα γινει καμια ζημια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Με εργοστασιακη ψυκτρα μεχρι ενα 15% θα εκανα εγω στη θεση σου φιλε. Αντε το πολυ 20 και με auto στα ρευματα και ολα τα αλλα. Παραπανω δε θα το ρισκαρα. Αλλος μπορει να τοκανε. Εγω σου λεω τι θακανα. edit: Μπα φιλεμ το 20 ειναι παραπολυ με μαμα ψυκτρα. 10 κανεις ανετα παντως, αντε με πολυ ζορι και να παρακολουθεις θερμοκρασιες στα 15. Παντως την ευθυνη για το δικο σου μηχανημα δε μπορει να την παρει κανεις παρα μονο εσυ. Εδω γνωμες παιρνεις και τις αναλυεις με το δικο σου μυαλο στο δικο σου περιβαλλον. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2013 από rfc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Παντως στα 3.3 με HEIST και CIE απο Auto σε Enabled πεφτει αρκετα χαμηλα σε Vcore.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα