Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον μπορω να πω πως δεν εβγαλα ακρη αν και δεν ελιωσα στα test...Με Vcore 1.215 πηγε μεχρι 4.0 αλλα οπως φαινεται και στις παρακατω φωτογραφιες 1 και 2 οταν το test ετρεχε η ταση ηταν χαμηλοτερη απο οτι οταν σταματησε....Στη συνεχεια για να παει στα 4.2 επρεπε την ταση να την βαλω στα 1.270 και αυτο γιατι ετρωγα συνεχως μπλε οθονη κατα την εναρξη του test με hardware error....Και εδω ομως η ταση στο Cpu-z ηταν χαμηλοτερη οταν ετρεχε το test παρα οταν σταματουσε (εικονες 3-4)...Δοκιμασα και στα 4.4 με 1.330(εικονες 4-5)...Και εκει που ελεγα ολα μια χαρα δοκιμασα και στα 4.4 και στα 4.2 μολις τελειωσει το IntelBurn στο καπακι να τρεξω και δευτερο συνεχομενο test με αποτελεσμα συνεχεια να κολλαει..Ενω δηλαδη ετρεχε το πρωτο κανονικα στο δευτερο κολλαγε....Θα δοκιμασω και στα 3.3 με ολα stock να τρεξω 2-3 συνεχομενα τεστ....Τι μπορει να φταιει; Μηπως η μητρικη δεν ειναι για πολλα πολλα; http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68ap-d3rev_20

post-175700-0-09040700-1362500980_thumb.jpg

post-175700-0-02990600-1362501010_thumb.jpg

post-175700-0-28972100-1362501071_thumb.png

post-175700-0-09405500-1362501101_thumb.jpg

post-175700-0-90471400-1362501123_thumb.jpg

post-175700-0-82499900-1362501149_thumb.jpg

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κανονικα θαπρεπε να παιξεις και με το cpu offset mode στο negative step, για να μην εχεις τοσο υψηλη ταση συνεχεια οταν δε σου χρειαζεται.

Δημοσ.

Εψαξα το cpu offset mode στο bios και δεν υπαρχει πουθενα(εκτος και αν ψαχνω λαθος)..Επισης το Internal Cpu Pll Overvoltage το εχω disable οπως και το turbo....Παντως σε stock 3.3 που δοκιμασα 3-4 test intelburn συνεχομενα τα περασε ολα...Τελικα αν καταφερω και τον παω για παραδειγμα 4.2-4.4.4 θα δω ουσιαστικη διαφορα στα παιχνιδια ή οχι;(1-2fps)...Και κατι τελευταιο οι θερμοκρασιες στις παραπανω φωτογραφιες δεν ειναι  καλες;

Δημοσ.

Τοτε θα πρεπει να εχεις ψηλα volt συνεχεια με μια μικρη συνεπεια στη ζωη της cpu σου μακροπροθεσμα, αν και δεν εισαι ψηλα απο ταση απο οτι ειδα. Αλλα οσο ναναι.

Εγω παντως θα εβαζα και auto το voltage σε μια συχνοτητα που ειμαι ευχαριστημενος, για να μου κατεβαζει τις τασεις οταν δεν χρειαζεται.

Το speedtstep το εχεις disable ειπες?

Οι θερμοκρασιες τσιμπανε "λιγο". Με αλλαγη αεροψυκτρας δε θα εχεις θεμα.

Δημοσ.

Ψυχτρα εχω αυτη http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Desktop/CPU-Cooler/Xigmatek-Aegir-SD128264-Heatpipe-Cooler-120mm-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm η οποια νομιζω ειναι παρα πολυ καλη...Οσον αφορα το auto o/c το εχω αναφερει και παραπανω με παραξενευει οτι οταν δινω manual ταση εχει συνεχως αυτη(internet+παιχνιδια) ενω οταν κανω auto o/c και την οριζει η μητρικη οταν για παραδειγμα ειμαι στον mozilla κατεβαινει και στο 0.892-0.986 ενω οταν μπαινω σε παιχνιδι φτανει και 1.32..Το speedtstep δεν το βρηκα στο bios...

Δημοσ.

Εγω βαζω καρφωτες τασεις μονο οταν θελω να ειμαι συνεχεια ψηλα, αλλιως, auto οταν θελω απλως να κανω medium oc. Εσυ με auto πιστευω θα εισαι οκ μιας και θα σου δινει οσο χρειαζεσε οταν υπαρξει η αναγκη αλλιως θα σε ριχνει παλι.

Κοιτα για EIST τοτε και καντο disable.

Αυτες οι ψυκτρες ειναι αρκετα καλες. Παρε και καμια αλλη γνωμη απο γατακια εδω μεσα παντως που ασχολουντε εξονυχιστικα.

Δημοσ.

lnler Ριξε μια ματια.

Ψυχτρα εχω αυτη http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Desktop/CPU-Cooler/Xigmatek-Aegir-SD128264-Heatpipe-Cooler-120mm-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm η οποια νομιζω ειναι παρα πολυ καλη...

Πολυ καλη ψυκτρα. Την εχει φιλος σε i7 950 με oc στα 4.2 και κανενα προβλημα με μια χαρα θερμοκρασιες. Θα εισαι οκ.

Δημοσ.

Στρατηγε δεν βγαζω ακρη και για να μην κανω καμια πατατα δωσε τα φωτα σου οταν βρεις λιγο χρονο...Τελικα τα  ΕIST και C1E τα βαζω auto-enable-disable(στο topic που γραφεις λες για enable)..Στο bios μεχρι στιγμης ειναι στο auto...Ψυχτρα με αυτην εχω τις παραπανω θερμοκρασιες..

Δημοσ.

Κοιτα, εγω ειχα ανοιξει το θεμα που σου εκανα παραθεση να δεις, γιατι ηθελα ο επεξεργαστης να μην δουλευει ολη την ωρα φουλ αλλα να δουλευει τοσο οσο χρειαζεται αναλογα με τις εργασιες που κανω την καθε στιγμη.

Εσενα προφανως σου λενε να το απενεργοποιησεις αυτο (αν σου ειναι ενεργοποιημενο) μιας και θα κανεις oc αλλα οι γνωμες απο οτι εχω δει διιστανται. Αλλοι λενε οχι με oc απενεργοποιημενο το EIST (να δουλευει δηλαδη παντα φουλ ο επεξεργαστης) και αλλοι λενε πως δεν υπαρχει θεμα να ειναι ενεργοποιημενο για καλυτερες θερμοκρασιες και ξεκουραση (ισως να παιζει ομως ρολο και το ποσο oc εχεις κανει---δηλαδη μπορει απο 3 να τον πας 3.5 τον επεξεργαστη και να ειναι οκ με ενεργοποιημενο το EIST αλλα αμα θες να τον πας στα 4 - 4.5 να μην κανει).

Προσωπικη αποψη δεν εχω, περιμενε να σου πουν οι ειδικοι. :)

Εγω και παλι στα 3.4 τον εχω με το EIST ενεργοποιημενο χωρις κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Τελευταια ερωτηση...Αν τον εχω stock οπως τωρα στα 3.3 προτεινεις να ειναι auto-enable-disable;

Δημοσ.

Θα το ειχα ενεργοποιημενο. Ουτως ή αλλως αυτο ηταν που ηθελα να κανω στον δικο μου. Να μην δουλευει παντα στο φουλ αλλα οταν χρειαζεται.

Βεβαια δεν ξερω πως δουλευει και εννοει το auto.

Για δες και εδω:

''πινακα ελεγχου/συστημα και ασφαλεια/επιλογες παροχης ενεργειας, πατα αλλαγη ρυθμισεων σχεδιου και εν συνεχεια αλλαγη ρυθμισεων παροχης ενεργειας για προχωρημενους στη λιστα εμφανιζεται και μια επιλογη διαχειρηση ενεργειας επεξεργαστη. Πατα το + και δες αν εμφανιζονται τα: κατασταση ελαχιστων, κατασταση μεγιστων και πολιτικη ψυξης.''

Σου τα εμφανιζει ετσι οταν το εχεις auto?

Δημοσ.

Να σαι καλα.

Δεν βοηθησα... :P

Χαλαρα, χωρις βιασυνες και με τη βοηθεια των ''ειδικων'' εδω μεσα, ολα θα πανε καλα.

Και σε ενα laptop που εχω, ενεργοποιημενο ειναι. Δες και την παρακατω εικονα που εβγαλα για να καταλαβεις πως ειναι ενεργοποιημενο:

post-182562-0-68414300-1362611698_thumb.jpg
Δημοσ.

Τελευταια ερωτηση...Αν τον εχω stock οπως τωρα στα 3.3 προτεινεις να ειναι auto-enable-disable;

Κοιτα τι θα εκανα εγω στη θεση σου για αρχη για να μην αγχωνομε. Θα τα εβαζα ολα auto και θα ανεβαζα μονο το multiplier τοσο, οσο να μη μου κρεμαει το pc..... και θα ημουν ευχαριστημενος, νασαι σιγουρος για αυτο.

Θα δοκιμαζα steps στο multiplier απο 36 (που θα παιζεις standard ok) μεχρι 40 ή και 44 ακομη με την αλλαγη αεροψυκτρας...... και θα ημουν ησυχος.

Εκει μετα που θα σου αρεσουν οι επιδοσεις του, αστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...