torq Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 ενδέχεται να πάρω ένα παπάκι για τις μετακινήσεις μου. ακόμα είμαι σε πολύ αρχικές σκέψεις. κάτι σαν και αυτό. επειδή δεν είχα ποτέ επαφή με παπιά πόσο είναι το κόστος συντήρησης ενός 125cc. αν θεωρήσουμε ότι θα κάνω 500χμ το μήνα, σύνολο 6000χμ το χρόνο. τι θα πληρώσω σε ένα χρόνο; τέλη, ασφάλεια, service θέλω να υπολογίσω αν μπορώ να κάνω απόσβεση σχετικά σύντομα αφήνοντας το αυτοκίνητο και κυκλοφορώντας με ένα παπί.
diaremes Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Ασφάλεια περίπου 80ε/6μηνο, Λάστιχα κάθε χρόνο καλό θα ήταν να τα αλλάζεις 60ε το ζευγάρι για παπί Λάδια κάθε 2.000-3.000 (1 λίτρο παίρνουν τα παπιά κόστος 7-8ε/λίτρο) τακάκια-αλυσιδογράναζα περίπου 40-50 και τα 2. τέλη 20ε/χρόνο κατανάλωση περίπου 3λτ/100χλμ Λογικά άμα το πάρεις καινούριο θα έχει εγγύηση και θα πληρώνεις για κανα χρόνο μόνο λάδια και κανα σέρβις βαλβίδες,φίλτρα κτλ (δεν είναι ακριβά για παπιά) 1
lary7 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Για ασφαλεια βρισκεις και με 35/6μηνο και λαστιχα αμα βαζεις καλα σου βγαζουν ανετα 2+ χρονια. Για σερβις αμα το φροντιζεις λιγο θελεις ελαχιστα, λαδια -γρασαρισμα αλυσιδας τα κανεις μονος σου ευκολα. Ουσιαστικα υπολογιζε οτι θα εχεις κοστος 1/3 η και περισοτερο σε σχεση με Ι.Χ και θα κερδισεις και πολυ χρονο απο το παρκαρισμα. Μη το σκεφτεσαι, ειναι οτι καλυτερο. 1
torq Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 οπότε με έναν γρήγορο υπολογισμό (για ένα παπάκι σαν αυτό που έδειξα) χρειάζομαι περίπου 250€-300€ το χρόνο για συντήρηση, χωρίς να υπολογίσω τα καύσιμα. υπολογίζω να κάνω γύρω στα 6000χμ το χρόνο έχω ξεχάσει κάτι στον υπολογισμό; όσο για κατανάλωση, για το συγκεκριμένο που λέει 1,77/100 διάβασα ότι μερικοί πιάνουν τα 2-2,5/100. άρα μου φαίνεται καλό. οδηγάω αρκετά ήρεμα τέλος πάντων την ψάχνω να δω κατα πόσο με συμφέρει. εκτός από το χρόνο που θα κερδίσω και την ηρεμία μου μέσα στην κίνηση, που είναι δεδομένο και κάτι άλλο:οι κινητήρες αυτοί πόσα χμ βγάζουν. δηλαδή 50.000 θα αντέξουν;
panosno1com Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 αποψη μου ειναι πως εξαρταται πως θα του συμπεριφερθεις σε συναρτηση με την μάρκα του παπιου , λογου χαρη αλλη αντοχη θα εχει το baotian cheetah και αλλη αντοχη το honda innova για παραδειγμα! Επισης θα συνιστουσα υπολογισε και ενα 150ρι ευρω να παρεις ενα καλο κρανος και ενα μπουφαν χειμωνιατικο κ ενα καλοκαιρινο [αν θες] κ τα γαντια ειδικα το χειμωνα θα σε σωσουν απ το ξυλιασμα των χεριων... 150 ειπα στο περιπου ,δεν οδηγω παπι αλλα ο κολλητος μου , βρηκε κρανος shoei με 80 ή 90 ευρω , και πιο παλια ειχε παρει χειμερινο μπουφαν 70 ευρω ! Οποτε 150 ειπα προσεγγιστικα ισως ειναι λιγο παραπανω!
diaremes Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Άμα είναι πρώτη σου φορά που θα καβαλήσεις μηχανή σκέψου το πολύ σοβαρά και μην κοιτάς μόνο το χρηματικό κόστος... Απο χρηματική διαφορά εννοείτε αξίζει, το θέμα είναι οτι κυκλοφορούν πολοί "χάροι" έξω...και ειδικά με παπί δεν σε υπολογίζουν και τόσο...
torq Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 το καλοκαίρι θα το κυκλοφορώ μόνο. το χειμώνα θα κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο. όσο για το θέμα ασφάλεια, οκ κυκλοφορούν πολλοί χάροι. το ξέρω από πρώτο χέρι μιας και έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα σε όλη την ελλάδα, αλλά και τους μηχανόβιους δε τους λες και τα καλύτερα παιδιά. αν καθίσω να μετρήσω πόσες φορές θα χτυπούσα κάποιον από αυτούς επειδή χώνονται δεξιά - αριστερά ή περνάνε ενώ έχω ανάψει φλας, θα χάσω το λογαριασμό
kingdragon Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Χονδρικά πάντα υπολόγιζε 35-40 ευρώ το εξάμηνο σε ασφάλεια και 55 με οδική. Μετά 22 ευρώ τέλη το χρόνο. Κάπου ανά 2000χμ ανάλογα το παπί θές και μια αλλαγή λαδιών άλλα 7 ευρώ (μόνος σου αν το κάνεις) δηλαδή 21 ευρώ το χρόνο. Υπολόγισε και κανά 10ρικο ένα καλό σπρέυ για αλυσίδα...
lef50 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 ολα καλα και ευχομαι τα καλυτερα αλλα μην ξεχνιωμαστε το φλας δεν υποχρεωνει κανεναν
raid_av Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Το συγκεκριμενο μοτερ δεν ξερω τι ανοχες μπορει να εχει και τι χλμ. μπορει να βγαζει.Πολυ λενε οτι το παπι το διαλεγεις ριχνοντας πρωτα μια ματια σε τι παπια προτιμουν οι ντελιβεραδες (γιατι αυτοι τα σκιζουν και στα χλμ)Παντως καλο θα ηταν να ρωτησεις καποιον μηχανικο που ασχολειται με παπια αν του εχουν ερθει αρκετα τετοια με βλαβες.Εγω που που ρωτησα προσφατα γιατι σκεφτομαι να αλλαξω το σκυλι που εχω (Honda supra 100cc,εχει κανει 80.000χλμ χωρις βλαβη αλλα με αλλαγη λαδιων καθε 2.000 που την κανω μονος μου) , μου πρότεινε το yamaha crypton x το οποιο το εχω δει σε αρκετους ντελιβεραδες και την ομαδα Δ της αστυνομιας και της Kawasaki το kaze R η το ZX130 , αλλα τα συγκεκριμενα παπακια δυστηχως δεν ειναι και οτι πιο φθηνο σε παπι.Να ξερεις οι ασφαλειες και γενικα η συντηρηση του παπιου ειναι γελοια οτι παπι και να παρεις και πανω κατω η ιδια.Καλο θα ηταν να διαλεξεις ενα παπακι το οποιο ξερεις οτι δεν θα σου βαρεσει μπιελα στα 20.000-30.000 χλμ. , π.χ. τα πρωτα honda innova λογο κοντης διαδρομης στροφαλου και το οτι τσιμπαγανε λαδι τα πηραν στο χερι αρκετα ατομα λογο μπιελας , στα επομενα μοντελα τα injection δεν ειχα αυτο το προβλημα , γι αυτο προσεξε τι θα αγορασεις γιατι για ανοιγμα μοτερ και αλλαγη μπιελας-πιστονιου-ελλατηρια και οτι αλλο προκυψει η ταριφα δεν ειναι μικρη.
lef50 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 γιατι σκεφτομαι να αλλαξω το σκυλι που εχω (Honda supra 100cc,εχει κανει 80.000χλμ χωρις βλαβη αλλα με αλλαγη λαδιων καθε 2.000 που την κανω μονος μου) , μην το κανεις θα το μετανοιωσεις 1
raid_av Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 μην το κανεις θα το μετανοιωσεις Ναι ρε γ.... μου το εχουν πει και αλλοι απλα ηθελα κατι πιο γρηγορο (115cc,135cc) :/
lef50 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 τα supra και τα grand ειναι τα καλυτερα παπια που βγηκανε ποτε ας βαλουμε και τα kaizeer της Kawasaki σαν τριτη επιλογη και τελος απο κει και μετα το χαος 1
panosno1com Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Ναι ρε γ.... μου το εχουν πει και αλλοι απλα ηθελα κατι πιο γρηγορο (115cc,135cc) :/ πιο γρηγορο δε νομιζω να ειναι πρακτικα για 15 ή 35 κυβικα...! Μη δωσεις το σουπρα , αποψη μου και μενα βεβαια αλλα μη το κανεις... καλυτερα δωστο στο παιδι σου που λεει ο λογος οταν γινει 16 παρα να το πουλησεις... Αν θες κατι πιο γρηγορο θεωρω οτι πρεπει να ανεβεις κατηγορια σε κυβικα ή μηχανη δλδ πχ νιντζα 250 λεμε τωρα !
calico Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Τα kawasaki ειναι σαπια. Daytona με κλειστα ματια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα