sotirisfil Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Επειδή δεν φημίζομαι για τις γνώσεις μου στο overcklocking θέλω να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι και χαζή. Εχω ένα motherboard M2A74AM_SE με έπεξεργαστή AMD athlon x2 4000+ και έχω ρίξει στο m/b την τελευταία έκδοση του BIOS που δίνει η ASUS στο site της. Προσπαθώ να ανεβάσω την συχνότητα απο το m/b αλλά αντιμετώπίζω το εξής πρόβλημα. Δέν μπορώ να βρώ απο πού μπορώ να ρυθμίσω τον πολαπλασιαστή του HT Link διότι μόλις φτάνω στα 230Μhz το HT Link γίνεται 230*5=1150ΜHz και αρχίζει το μηχάνημα και κολώνει. Ενώ ο επεξεργαστής δεν δείχνει να έχει πρόβλημα γιατί με πολαπλασιαστή στο 10.5 είναι στα 2415Μhz που δεν είναι και πολύ αφόυ απο την μάνα του είναι 200*10.5=2100Μhz .Αλλά και τάσεις να ανεβάσω στον επεξεργαστή και στο m/b δεν έχω καμία διαφορά. Οι μνήμες επίσης που είναι DDR2 στα 800Mhz δουλεύουν με διαιρέτη 6 δηλαδή 2415/6=402,5Μhz. Μετά απο πάρα πολλα πειράματα κατέληξα στο συμπέρασμα οτι το μηχάνημα μπορεί να ανέβει και παραπάνω αλλα το πρόβλημα μου είναι το HT Link ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Ελπίζω να ήμουν σύντομος και κατατοπιστικός. (τουλάχιστον αυτό προσπάθησα)
Thanos1972 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 δεν εχει πολλαπλασιαστη για το ht link?δωσε screenshots λιγο απο το bios της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα