Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστος φιλε..απλα δεν εχω ξυπνησει καλα ακομα..αρα ακομα καλυτερα για το nexus4

κοίτα, μην νομίζεις ότι ξύπνησα μία μέρα και είπα "α τι iPhone και πράσινα άλογα, πάω Android"

θέλει όσο να ναι τον χρόνο του να κατανοηθούν ορισμένα πράγματα

τα βάζεις επι τάπητος κι επιλέγεις.

κι επειδή , ειδικά τα τελευταία χρόνια, κάνω έρευνα αγοράς μέχρι αηδίας πριν καταλήξω κάπου, έτσι καταλήγω σε αυτά, τα οποία δεν είναι και κομματάκι δύσκολο να τα σκεφτεί κάποιος. απλά στην πράξη από την θεωρία θέλει τον δικό του χρόνο.

στην παρούσα φάση το N4 είναι η καλύτερη επιλογή με το συγκεκριμένο budget. δούλεψέ το στα καταστήματα της WIND να πάρεις μία ιδέα και πως σου στέκεται στον χειρισμό.

PS. ήμουν ένα κλικ πριν το πάρω. απλά δεν με βόλεψαν οι 4.7 ίντσες. αν ήταν στις 4 (όπως το Nexus S που έχω) το είχα πάρει σφαιράτος.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

τι έχει λέει? καλύτερο app store? με ποιο κριτήριο? για να μην πως για εφαρμογές που οι ίδιες είναι δωρεάν στο Android και επί πληρωμής στο App Store..

κολλάει λιγότερο ή καθόλου? μέχρι και πριν 2 χρόνια ΝΑΙ συμφωνώ. όπως είπα μετά το 4.x τέλος αυτά. το iOS είναι τραγικά όμοιο, ενώ το Android εξελίσσεται και γι αυτό έχει υπερκεράσει το iOS

εξαιρετικό πάντρεμα λογισμικού hardware επιτυγχάνετε με rooting, ξεσκαλώνοντας αρκετά κολλήματα

εκεί που έχει τα ινία η Apple προς το παρόν είναι μόνο τα iPads

από Hardware το Nexus 4 overall είναι εννοείτε καλύτερο

συγκριτικό : http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4910&idPhone2=5048

Το play store έχει μακράν περισσότερα "σκουπίδια" σε σχέση με το appstore καθώς είμαι πιο "χαλαρά" τα κριτήρια ένταξης μιας εφαρμογής. Αυτό σε μερικές περιπτώσεις είναι καλό αλλά στις πρισσότερες κακό! Το θέμα του hardware είναι σχετικό. Έχω πάρει συσκευές "τούμπανο" που η εμπειρία χρήσης ήταν κάτω του μετριου και το ανάποδο.

Για το θέμα του rooting, sorry αλλά προσωπικά ...γελάω. Για κάποιον που μεταξύ άλλων κάνει "σοβαρή" δουλειά και εμπιστεύεται πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε ένα smartphone, θεωρώ τραγική την κίνηση να παίξει με rooting και jaibreaking γιατί στην ουσιά εκθέτει την ασφάλεια της συσκευής του (αν δεν γνωρίζετε λεπτομέρειες, σχετικά με το τι ακριβώς κάνει μια τέτοια διαδικασία, να φροντίσετε να μάθετε). Για κάποιον πιο light χρήστη ή για έναν πιτσιρικά που τον ενιαφέρει κάθε φορά το score στα benchmarks και η απόκτηση εφαρμογών και παιχνιδιών με παράνομο τρόπο, είναι μια χαρά το rooting... Τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες.

Αγοράζετε δηλαδή μια συσκευή που κατά τα άλλα θεωρείτε τούμπανο και super duper, αλλά πρέπει να της "αλλάξετε τα φώτα" για να  τη φέρετε στα "μέτρα σας", να αυξηθεί η ταχύτητα, η ομαλότητα στο scrolling, η διαχείριση της μνήμης, η αυτονομία κλπ κλπ κλπ... E sorry αλλά αυτό σημαίνει πως τελικά δεν ήταν και τόσο καλό αυτό που αγοράσατε και προσπαθείτε να το βελτιώσετε με "παρεμβάσεις". Γελάω κάθε φορά που βγαίνει κάποιος και λέει "λέτε μπούρδες, εγώ κατάφερα και έχω 3 μέρες αυτονομία στο smartphone μου και εσείς είστε άσχετοι που γκρινιάζετε που θέλει φόρτιση 2 φορές τη μέρα"! Δεν μας λέει όμως πως για να το πετύχει αυτό άλλαξε rom, έκλεισε όλες τις εφαρμογές που έτρεχαν by default, έκλεισε τα data, μείωσε τη φωτεινότητα στο 30% και διάφορα άλλα! Όλα αυτά θα τα πετύχαινε και με μια συσκευή των 80 ευρώ και δεν χρειαζόταν ένα smartphone με 40 πυρήνες, super amoled plus plus και ένα appstore με χιλιάδες εφαρμογές...

:)

PS: Χρησιμοποιώ πάντα ΜΙΑ συσκευή τηλεφώνου. Που σημαίνει πως αυτή χρησιμοποιώ στη δουλειά μου και ταυτόχρονα για προσωπική χρήση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγινε και αυτο!
Like@billdanos
Το HTC One βέβαια δεν κατάλαβα γιατι το προπαρήγγειλες.

Οταν μιλάμε για iOS ας αφήνουμε τα hardware specs στην άκρη.
Δεν εχει νόημα και φαίνεται πως δεν έχετε πιάσει iPhone στα χέρια σας.

Στις επιλογές που δίνω υπάρχει κινητο του budget του ts.
Αν δεν ανεβεί σε budget και μείνει αυστηρά στα 500€ ειναι δικό του θέμα, όχι δικό σου.

Sent from my iPhone using Insomnia

Επεξ/σία από billdanos
Δημοσ.

Το play store έχει μακράν περισσότερα "σκουπίδια" σε σχέση με το appstore καθώς είμαι πιο "χαλαρά" τα κριτήρια ένταξης μιας εφαρμογής. Αυτό σε μερικές περιπτώσεις είναι καλό αλλά στις πρισσότερες κακό! Το θέμα του hardware είναι σχετικό. Έχω πάρει συσκευές "τούμπανο" που η εμπειρία χρήσης ήταν κάτω του μετριου και το ανάποδο.

Για το θέμα του rooting, sorry αλλά προσωπικά ...γελάω. Για κάποιον που μεταξύ άλλων κάνει "σοβαρή" δουλειά και εμπιστεύεται πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε ένα smartphone, θεωρώ τραγική την κίνηση να παίξει με rooting και jaibreaking γιατί στην ουσιά εκθέτει την ασφάλεια της συσκευής του (αν δεν γνωρίζετε λεπτομέρειες, σχετικά με το ακριβώς κάνει μια τέτοια διαδικασία, να φροντίσετε να μάθετε). Για κάποιον πιο light χρήστη ή για έναν πιτσιρικά που τον ενιαφέρει κάθε φορά το score στα benchmarks και η απόκτηση εφαρμογών και παιχνιδιών με παράνομο τρόπο, είναι μια χαρά το rooting... Τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες.

Αγοράζετε δηλαδή μια συσκευή που κατά τα άλλα θεωρείτε τούμπανο και super duper, αλλά πρέπει να της "αλλάξετε τα φώτα" για να  τη φέρετε στα "μέτρα σας", να αυξηθεί η ταχύτητα, η ομαλότητα στο scrolling, η διαχείριση της μνήμης, η αυτονομία κλπ κλπ κλπ... E sorry αλλά αυτό σημαίνει πως τελικά δεν ήταν και τόσο καλό αυτό που αγοράσατε και προσπαθείτε να το βελτιώσετε με "παρεμβάσεις". Γελάω κάθε φορά που βγαίνει κάποιος και λέει "λέτε μπούρδες, εγώ κατάφερα και έχω 3 μέρες αυτονομία στο smartphone μου και εσείς είστε άσχετοι που γκρινιάζετε που θέλει φόρτιση 2 φορές τη μέρα"! Δεν μας λέει όμως πως για να το πετύχει αυτό άλλαξε rom, έκλεισε όλες τις εφαρμογές που έτρεχαν by default, έκλεισε τα data, μείωσε τη φωτεινότητα στο 30% και διάφορα άλλα! Όλα αυτά θα τα πετύχαινε και με μια συσκευή των 80 ευρώ και δεν χρειαζόταν ένα smartphone με 40 πυρήνες, super amoled plus plus και ένα appstore με χιλιάδες εφαρμογές...

:)

PS: Χρησιμοποιώ πάντα ΜΙΑ συσκευή τηλεφώνου. Που σημαίνει πως αυτή χρησιμοποιώ στη δουλειά μου και ταυτόχρονα για προσωπική χρήση.

α) παντού υπάρχουν σκουπίδια. η επιλογή είναι που μετράει. αν επιλέξεις να έχεις σκουπίδια δηλαδή ή όχι. αυτο δεν αναιρεί ότι προείπα για τα Store.

β) για το Rooting λολ...  δικαιολογίες είναι όποιος δεν δέχεται τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ επιλογές που βελτιώνουν στο μέγιστο την συσκευή. αν κάποιος κάνει σοβαρή δουλειά το ρουτάρει κι αποκομίζει το μέγιστο των δυνατοτήτων. ναι κι όμως γίνεται

γ) γέλα όσο θες. βελτιώνεται μία ήδη πολύ καλή συσκευή. αυτή είναι η αλήθεια. γίνεται? ναι γίνεται. αν κάποιος βαριέται να ασχοληθεί λίγες ώρες να την κάνει, πρόβλημά του. αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται.

δ) δεν θα κάνουμε κουμάντο στα χρήματα και στις επιλογές κανενός. απλά λέμε την άποψή μας ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ.

Οταν μιλάμε για iOS ας αφήνουμε τα hardware specs στην άκρη.

Δεν εχει νόημα και φαίνεται πως δεν έχετε πιάσει iPhone στα χέρια σας.

όταν μιλάμε για OS εννοείτε θα μιλήσουμε και για Hardware από το οποίο είναι άμεσα εξαρτώμενο.

είχα το iPhone 4 για μερικές εβδομάδες και ευτυχώς το πούλησα

επίσης έχω καθημερινή χρήση-επαφή με iPhone 4 & 4S από τον κοινωνικό μου κύκλο

άρα άκυρη κι αυτή σου η δικαιολογία.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγινε και αυτο!

Like@billdanos

Το HTC One βέβαια δεν κατάλαβα γιατι το προπαρήγγειλες.

Το HTC το παρήγγειλα σαν μια ακόμη ευκαιρία στο android, δεδομένου πως βελτιώθηκε αρκετά τελευταία, σε συνδυασμό με την ποιοτική κατασκευή του one (για τα δικά μου γούστα). Κοινώς για να δω το αν θα καταφέρω να αντέξω για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς το iphone. Εκτός αν με ρώτησες γιατί το προ παρήγγειλα αντί να το πάρω από εδώ, οπότε η απάντηση είναι γιατί από το expansys θα το έχω μέχρι τις 15/3 και γιατί ειναι 100 ευρώ φθηνότερο.

Επίσης να αναφέρω πως είναι η τελευταία φορά που τροποποιώ μηνύματα που έχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνίες. Πλεον θα σβήνονται με τη μία και θα ακολουθεί το ban σε περίπτωση επανάληψης. 

Δημοσ.

εξελιχτηκε παλι μαχη android vs iOS :-D  δεν πειραζει ομως γιατι ειναι χρησιμα ολα οσα γραφεται ακομα και οι διαφωνιες!

το μπατζετ προς το παρον ειναι maximum στα 500€ και τις συσκευες που βλεπουμε στο νετ σε σκρουτζομαζαγα κτλ ως γνωστον οι εταιριες κινητης τις εχουν ενα 40% περιπου παραπανω για να μην εχουν ζημια αρα δυσκολευομαστε εκει..

για παραδειγμα η voda στην οποια ειμαι δεν εχει καν το nexus 4 ενω το iphone 4s για παραδειγμα το εχει 629 :fear: 

σιγουρα θα περασω απο wind να δω το nexus μιας και ειναι πολυ αξιολογο και αναλογως τι θα μου απαντησουν στα αιτηματα μου θα πραξω...

Δημοσ.

από τα λάθη μαθαίνεις. το θέμα είναι τα λάθη αλλονών να μην γίνουν και δικά σου :P (εννοείτε πως θα υπάρχει πάντα android vs ios)

Δημοσ.

Έχει νόημα να συγκρίνετε επεξεργαστική ισχύ όταν το λειτουργικό είναι ίδιο.

To συγκριτικό είναι απλά άκυρο.

από Hardware το Nexus 4 overall είναι εννοείτε καλύτερο

συγκριτικό : http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4910&idPhone2=5048

Σωστος φιλε..απλα δεν εχω ξυπνησει καλα ακομα..αρα ακομα καλυτερα για το nexus4

Και βασικά αυτό είναι το καλό με τα iPhones γιατί όταν τα αγοράζεις κοιτάς αποκλειστικά τί κάνουν χωρίς καν να σε ενδιαφέρει εσωτερικά τί CPU/GPU/RAM έχουν.

Ξέρεις πως από τη στιγμή που θα το πάρεις μέχρι να το αποχωριστείς θα "τρέχει" όπως την πρώτη μέρα.

Ενώ στο Android είσαι αναγκασμένος να τα κοιτάς αν έχεις σκοπό να πάρεις ένα τηλέφωνο που θα το κρατήσεις κανά δυάρι χρόνια.

Γενικά άλλη φιλοσοφία τα μηλόφωνα, άλλη τα ανδροειδή.

Στην ίδια φιλοσοφία με τα μηλόφωνα είναι και τα παραθυρόφωνα.

Αν το market ήταν ποιο ανεπτυγμένο στα Windows Phones, δεν θα συζητούσαμε καν τώρα για Android.

• Like 1
Δημοσ.

Η Apple έπρεπε να βγάλει 5 κινητά για να φτάσει η ram στο 1GB, όπως επίσης και στον επεξεργαστή. Η οθόνη ναι μεν καλή, αλλά στο μέλλον βλέπω να γίνεται σαν lightsaber, ΑΚΟΜΑ δεν έχει bluetooth, ούτε καν ραδιόφωνο! Ας μη μιλήσω για το πόσο περιορισμένο είναι το λειτουργικό του, ακόμα και με JB. Είχα 3GS + 4S, και βρήκα την υγειά μου με Android. Εξάλλου, με 400 ευρώ παίρνεις ένα τούμπανο Android με το οποίο θα καταευχαριστηθείς.

• Like 1
Δημοσ.

Σε προβλημάτισε δηλαδή κάπου η RAM;

Ένοιωσες πως θα ήθελες περισσότερη γιατί δεν δουλεύει λόγω έλλειψης RAM σωστά το iPhone;

Το ράδιο είναι όντως έλλειψη αλλά το πόσο σημαντική ή ασήμαντη είναι κάτι το υποκειμενικό.

Δημοσ.

Δεν είναι οτι με προβλημάτισε τόσο πολύ, αλλά είμαι τύπος που θέλω κινητό για βαριά χρήση. Όταν λοιπόν είχα το 4s και έβλεπα οτι το lag έδινε και έπαιρνε, ε ναι, εκεί ξενέρωσα άσχημα όταν είδα τι ραμ είχε, για τα λεφτά του! Δλδ δίνεις 600-650 ευρώ για ένα κινητό, που στην πραγματικότητα, πληρώνεις μόνο την μάρκα του, τίποτε άλλο. Καθαρά προσωπική μου γνώμη.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και αναφέρομαι στο 5,

ισχυρίζεσαι πως το 4s lagάρει;

Πραγματικά δεν έχω κάτι να πω.

Ίσως τα 4s που κατά καιρούς έχω δει, να είναι overclocked.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για άλλα, αλλά σίγουρα αυτό που είχα lagαρε. Τώρα για το 5 δεν έχω ιδέα από θέμα επιδόσεων.

• Like 1
Δημοσ.

φαν του ιφονι λογω λογισμικου και μονο(και με τα τρια λογισμικα θα ειναι καποιος υπερικανοποιημενος για απλη καθημερινη χρηση και οχι για πειραγματα κλπ... απλα εσεις τα ανδροιδει να προσεχετε εκει εξω... phil siller... βαλτε και κανα adivirus Μπας και δεν κολλησετε ιο...

Δημοσ.

<p>Η Apple έπρεπε να βγάλει 5 κινητά για να φτάσει η ram στο 1GB, όπως επίσης και στον επεξεργαστή. Η οθόνη ναι μεν καλή, αλλά στο μέλλον βλέπω να γίνεται σαν lightsaber, ΑΚΟΜΑ δεν έχει bluetooth, ούτε καν ραδιόφωνο! Ας μη μιλήσω για το πόσο περιορισμένο είναι το λειτουργικό του, ακόμα και με JB. Είχα 3GS + 4S, και βρήκα την υγειά μου με Android. Εξάλλου, με 400 ευρώ παίρνεις ένα τούμπανο Android με το οποίο θα καταευχαριστηθείς.</p>

Αντε πάλι με το bluetooth. Μήπως να βάλουν και floppy drive? :)

Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple

Αν και αναφέρομαι στο 5,<br>

ισχυρίζεσαι πως το 4s lagάρει;<br><br>

Πραγματικά δεν έχω κάτι να πω.<br>

Ίσως τα 4s που κατά καιρούς έχω δει, να είναι overclocked. <br><br>

ΠΟΤΕ δε λάγκαρε ούτε καν το 4αρι μου τούμπανο απο tweaks/themes οταν πρωτοψαχνόμουν.

Ειμαι πολύ περίεργη ποιες ακριβώς ειναι οι "βαριές εργασίες" που κάνει κάποιος στο κινητό και που να χρειάζονται 8 πυρήνες και 16 ραμ :)

Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...