Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,καθως σε λιγο καιρο θα αγορασω μια τηλεοραση για το υπνοδωματιο θα ηθελα να φτιαχτω και λιγο με το σημα.Ο μονος τροπος για να πιασω καναλια ειναι να συνδεσω την TV σε μια εσωτερικη κεραια,αλλα θα τα πιανω μετρια.Κοντα στο  δωματιο δεν εχω καμια ευκαιρη πριζα.Σκευτηκα λοιπον να χρησιμοποιησω την κεραια του γειτονα μιας που μολις ηρθε και εβαλε καινουργια.Εχω ομως μερικες αποριες μιας που δεν εχω γνωσεις πανω στο θεμα:                              

1.Γινεται απλα να συνδεσω ενα καλωδιο απο την κεραια απευθειας στην τηλεοραση ;

2.Για να γινει κατι τετοιο πρεπει ο ενισχυτης να εχει δυο εξοδους και να εχω μια τελικη πριζα στο δωματιο ;

3.Ενα καλωδιο ποσο περιπου κοστιζει ;

4.Αν με το καλο γινει η συνδεση, η εικονα του γειτονα θα χειροτερεψει ;

Ευχαριστω ..

Δημοσ.

Γεια σας,καθως σε λιγο καιρο θα αγορασω μια τηλεοραση για το υπνοδωματιο θα ηθελα να φτιαχτω και λιγο με το σημα.Ο μονος τροπος για να πιασω καναλια ειναι να συνδεσω την TV σε μια εσωτερικη κεραια,αλλα θα τα πιανω μετρια.Κοντα στο  δωματιο δεν εχω καμια ευκαιρη πριζα.Σκευτηκα λοιπον να χρησιμοποιησω την κεραια του γειτονα μιας που μολις ηρθε και εβαλε καινουργια.Εχω ομως μερικες αποριες μιας που δεν εχω γνωσεις πανω στο θεμα:                              

1.Γινεται απλα να συνδεσω ενα καλωδιο απο την κεραια απευθειας στην τηλεοραση ;

2.Για να γινει κατι τετοιο πρεπει ο ενισχυτης να εχει δυο εξοδους και να εχω μια τελικη πριζα στο δωματιο ;

3.Ενα καλωδιο ποσο περιπου κοστιζει ;

4.Αν με το καλο γινει η συνδεση, η εικονα του γειτονα θα χειροτερεψει ;

Ευχαριστω ..

1. Ναι γίνεται με ενα διακλαδωτη δορυφορικού τύπου με F connectors 1:2. Απο την έξοδο της κεραίας στο διακλαδωτη και απο εκει στις 2 tv.

2. Εαν δεν εχει ενισχυτή απο την εξοδο της κεραίας και κατω. Εαν εχει ενισχυτή με 2 εξοδους τα πράγματα ειναι απλα (και αυτονόητα) εαν εχει μια, ο διακλαδωτης θα τοποθετηθεί μετα την εξοδο του ενισχυτή και θα διανέμει στις 2 tv.

3. Απο 30 λεπτά το μέτρο μεχρι και 2 - 3 ευρω. Ενα με 50 - 70 λεπτα το μέτρο ειναι συνηθως οκ.

4. Το οτι θα εχει μείωση στην ισχυ του σήματος ειναι δεδομένο. Το ποσο θα ειναι αυτο και εαν θα δημιουργήσει προβλήματα, εξαρτάται απο την απόδοση του κεραιοσυστηματος και την περιοχή που είστε. Συνηθως 2 tv δεν δημιουργούν πολυ πρόβλημα.

Δημοσ.

Ευχαριστω παρα  πολυ.Δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα στην ισχυ ,διοτι ειμαστε σχεδον  διπλα στο βουνο οπου εχουν τις εγκαταστασεις 

Δημοσ.

Αρα πραξε αναλογα. Ο διακλαδωτης που χρειάζεστε ειναι κατι σαν αυτο εδω..

50iDv.jpg

Και 3 τεμάχια απο αυτα εδω

f-connector.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...