andreasman88 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Καλησπερα σας εχω ενα μικρο προβληματακι Εχω φτιαξει στην access ενα πελατολογιο με ονομα,επιθετο,τηλεφωνο,οδος,αριθμος συμβολαιου , ημερομηνια εγγραφης συμβολαιου και τιμη (ευρω). Το προβλημα μου ειναι το εξης οταν το "χ" συμβολαιο πλησιαζει να ληξει την "z" ημερομηνια θελω να μου εμφανιζετε σαν ειδοποιηση η ημερα που δειχνει το ημερολογιο του υπολογιστη και το αντιστοιχο ποσο.... Π.χ. id 521 ονομα Ανδρεας Μανιατης τηλ. 210-123456 οδος γιαννελη 45 αριθμος συμβολαιου 1121212121 ημερ. εγγραφης συμβολαιου 15/10/2010 ημερ. ληξης συμβολαιου 15/04/2013 Ποσο πληρωμης 450 ευρω οταν φτασει ημερομηνια ληξης του συμβολαιου θελω να μου εμφανιστει σαν ειδοποιηση.... υπαρχει καποιος τροπος???? ή αν δεν υπαρχει απο access καποια αλλη λυση ισως???? Σας ευχαριστω!!!!
NikosKallithea Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Για να γινει αυτο χρειαζεται να γραψεις καποιο προγραμμα που θα συγκρινει τις ημερομηνιες και θα σου βγαζει ειδοποίηση. Η access απο μονη της δεν νομιζω να εχεις τετοιες δυνατοτητες
dancer_69 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Με κάθε επιφύλαξη, μιας και δεν το έχω δοκιμάσει(είναι απλά μια σκέψη που μου ήλθε διαβάζοντας το θέμα), ίσως να είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο με τη βοήθεια μιας μακροεντολής(εδώ είναι κυρίως η επιφύλαξη γιατί έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα μακροεντολές και σε προηγούμενες της 2007 έκδοσης). Θα μπορούσες δηλαδή να δημιουργήσεις ένα ερώτημα το οποίο θα συγκρίνει τις ημερομηνίες των εγγραφών με την today(τη συνάρτηση της τρέχουσας ημερομηνίας κάθε φορά) και να εμφανίζει αυτές των οποίων η ημερομηνίες είναι μικρότερες ή ισες με την today. Έπειτα δημιουργείς μια φόρμα που να εμφανίζει τη λίστα των εγγραφών του ερωτήματος με τα πεδία που θέλεις, και μέσω μιας μακροεντολής ορίζεις να εμφανίζεται καθημερινά η συγκεκριμένη φόρμα με αυτή τη λίστα. Εναλλακτικά αν δεν είναι δυνατή η εκτέλεση μακροεντολής σε συγκεκριμένο χρόνο αυτόματα, μπορείς να εισάγεις ένα κουμπί στην κεντρική φόρμα σου που να ανοίγει την παραπάνω φόρμα. 1
andreasman88 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 dancer_69 σε ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω και θα σου απαντησω!!!! Παντως λιγο που το εψαξα στην εκδοση 2010 δεν εβγαζα ακρη ασε που η εκδοση του 2010 μου φανηκε και λιγο περιπλοκη... Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα