Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως το 4Κ χρειάζεται VDSL και σύνδεση Ethernet με το ρούτερ ή powerline.

Τα έχει αυτά; 

Στις "πληροφορίες βίντεο" τι ανάλυση βγάζει; μήπως πρόκειται για ψευτο 4Κ;

• Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, jonkyr είπε

Ευχαριστώ, αποφάσισα να γλιτώσω λίγο χρόνο και έβαλα το basic όπως υπήρχε στο βίδεο (sic). Προσθεσα το Incursion και το τοποθέτησα στις υποκατηγορίες. Μερικές ερωτήσεις:

1) Όταν πάω να τρέξω 4Κ ταινίες (φαντάζομαι ότι δεν θα είναι 4Κ, αλλά ο φίλος έχει 4Κ τηλεόραση, οπότε ίσως είναι τυχερός σε κάποια ταινία) τρέχει κανονικά. Όλα καλά. Στους υπότιτλους όμως τα χαλάει, αφού όποια ταινία και να τρέξω μου βγάζει τους 48 ίδιους (άσχετους με την όποια ταινία) ελληνικούς υπότιτλους! Υπάρχει λόγος;

2) Υπάρχει κάποιο πρόσθετο που να δίνει 4Κ πηγές;

Πραγματικό 4k μέσω Gaia και καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσει και κάποια debrid υπηρεσία. Με 4k οθόνη συνιστάται, εδώ έχουμε εμείς με μια ταπεινή 1080p 😎

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Έχω την εντύπωση πως το 4Κ χρειάζεται VDSL και σύνδεση Ethernet με το ρούτερ ή powerline.

Τα έχει αυτά; 

VDSL δεν έχει, powerline έχει αλλά δεν ξέρω αν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει ή να κάνει σύνδεση wifi (δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο βρίσκεται το μηχανάκι σε σχέση με το powerline). Δεν μπορώ να τσεκάρω τώρα τις πληροφορίες βίντεο, θα το δω το βράδυ, αλλά ναι κι εγώ πιστεύω ότι θα είναι ψευτο4Κ.

Μου προξένησες ένα ακόμα ερώτημα τώρα:

Το Netflix 4K θέλει VDSL;;;;;

1 ώρα πριν, alexxkidd31 είπε

Πραγματικό 4k μέσω Gaia και καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσει και κάποια debrid υπηρεσία. Με 4k οθόνη συνιστάται, εδώ έχουμε εμείς με μια ταπεινή 1080p 😎

Το debrid είναι... αχεμ... επί πληρωμή; Ή υπάρχει κάτι σε δωρεάν;

Σχετικά με το πρόβλημα των υποτίτλων, έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο; Θα τα ξανατσεκάρω απόψε πάντως, θέλω να περάσω ένα quasar που το ξέχασα.

Επεξ/σία από jonkyr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spmc τελος γιατι ο dev του αποφασισε να ασχοληθει με ενα αλλο fork (mrmc) και να παρατησει το δικο του. Το οποιο mrmc ειναι επι πληρωμη σε ολες τις πλατφορμες που υποστηριζει και δεν δεχεται καν addons! 

https://twitter.com/koying/status/975425129239990273

Απορω με τι λογικη κανουν τετοιες κινησεις οι devs.

---

Κατα τα αλλα, να πω οτι χρησιμοποιω incursion και quasar (ενα fork του βασικα μιας και το quasar εχει να ανανεωθει εδω και ενα χρονο) και δεν εχω κανενα προβλημα. Μαλλον επειδη δεν εχω καποιο σαπιο build...

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jim_p είπε

Spmc τελος γιατι ο dev του αποφασισε να ασχοληθει με ενα αλλο fork (mrmc) και να παρατησει το δικο του. Το οποιο mrmc ειναι επι πληρωμη σε ολες τις πλατφορμες που υποστηριζει και δεν δεχεται καν addons! 

https://twitter.com/koying/status/975425129239990273

Απορω με τι λογικη κανουν τετοιες κινησεις οι devs.

---

Κατα τα αλλα, να πω οτι χρησιμοποιω incursion και quasar (ενα fork του βασικα μιας και το quasar εχει να ανανεωθει εδω και ενα χρονο) και δεν εχω κανενα προβλημα. Μαλλον επειδη δεν εχω καποιο σαπιο build...

Αυτό το κακό έχουν τα one man show projects... κρίμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jim_p είπε

Χθες άνοιξα ξανά το μποξάκι του φίλου για να το σετάρω, μπήκα kodi, έβγαλε ένα μνμ το gkn, πάτησα ΟΚ (και fresh install, που δεν το είδα) και... φτου κι από την αρχή. Ούτε καν ξέρω τι μνμ έβγαλε, δεν πρόλαβα να διαβάσω. Τεσπα.

Ξαναπέρασα τα πάντα, σέταρα το Κodi από την αρχή, όλα καλά. Πρόσθεσα Quasar στο τέλος.

Ερώτηση: υπάρχει τρόπος να δω τις πληροφορίες βίντεο με το στοκ τηλεκοντρόλ; Για κάποιον λόγο δεν μπορεί να διαβάσει το Bluetooth πληκτρολόγιο που έχω και βαριέμαι να ψάχνω τους λόγους απλά και μόνο γι' αυτό.

Δημοσ.
Στις 3/19/2018 στις 9:56 ΠΜ, Doubt είπε

Γράφει 3840Χ1600, 240 ΑR, 30K fps στο playback του Blade Runner 2049 που έβαλα τυχαία. Αλλά εντάξει, είμαι σίγουρος ότι μπορούν να γράψουν ό,τι θέλουν. Πώς θα δω τις πραγματικές τιμές;

Δημοσ.

Στην περιγραφή γράφουν ότι θέλουν.

Τα νουμεράκια καλά μου φαίνονται χωρίς να είμαι ειδικός.

Όποιος ξέρει περισσότερα ας μας διαφωτίσει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jonkyr είπε

Γράφει 3840Χ1600, 240 ΑR, 30K fps στο playback του Blade Runner 2049 που έβαλα τυχαία. Αλλά εντάξει, είμαι σίγουρος ότι μπορούν να γράψουν ό,τι θέλουν. Πώς θα δω τις πραγματικές τιμές;

αν αναφέρεσαι στην ποιότητα, οι τιμές είναι πραγματικές στην ανάλυση, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με ποιότητα. αν πάρεις ένα DVD που έχει ανάλυση 720x480 μπορείς με κάποιο πρόγραμμα να αυξήσεις την ανάλυση σε 3840x1600, αλλά η ποιότητα της εικόνας θα μειωθεί. μπορούν να πάρουν κάποια screener έκδοση και να την πασάρουν ως 4k αλλά η ποιότητα θα είναι screener, η ανάλυση όμως 4k.

• Like 1
Δημοσ.

Τεσπα, δεν θα σκάσουμε κιόλας. Build έχει, 4Κ (έστω και ψέμα, θα δείξει) έχει, incursion και quasar έχει, το μποξάκι είναι σχεδόν έτοιμο.

Ένα "προβλήματα" πρέπει να λύσω (ελπίζω να μην βρεθεί άλλο):

Υπότιτλοι στα 4Κ: γιατί μου βγάζει συνεχώς τους ίδιους (άσχετους) 48 ελληνικούς υπότιτλους σε όποια ταινία κι αν παίξω; Σε κάθε άλλη περίπτωση (ή πρόσθετο) βγάζει κανονικά, μόνο στο 4Κ το κάνουν αυτό αυτό. Οι υπότιτλοι που μου φέρνει είναι στην πλειοψηφία τους από την ταινία "the color purple" ή κάπως έτσι.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

1 λεπτό πριν, jardan είπε

αν αναφέρεσαι στην ποιότητα, οι τιμές είναι πραγματικές στην ανάλυση, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με ποιότητα. αν πάρεις ένα DVD που έχει ανάλυση 720x480 μπορείς με κάποιο πρόγραμμα να αυξήσεις την ανάλυση σε 3840x1600, αλλά η ποιότητα της εικόνας θα μειωθεί. μπορούν να πάρουν κάποια screener έκδοση και να την πασάρουν ως 4k αλλά η ποιότητα θα είναι screener, η ανάλυση όμως 4k.

Υπάρχει τρόπος να καταλάβω (εκτός από το ανθρώπινο μάτι προφανώς) αν τα 4Κ είναι 4Κ; Όχι τπτ άλλο, αλλά για να μην ψάχνω άδικα λύση στο θέμα με τους υπότιτλους :D :D :D

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Υπάρχει τρόπος να καταλάβω (εκτός από το ανθρώπινο μάτι προφανώς) αν τα 4Κ είναι 4Κ; Όχι τπτ άλλο, αλλά για να μην ψάχνω άδικα λύση στο θέμα με τους υπότιτλους :D :D :D

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος... μόνο αν ανοίξεις την ταινία και δεις αν η ποιότητα είναι ικανοποιητική... 

Image result for dvd to 4k

για τους υπότιτλους δοκίμασε να ψάξεις χειροκίνητα ή δοκίμασε άλλο πρόσθετο. με συγχωρείς αλλά δεν έχω άλλη ιδέα... 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεις να πατησεις "o" οταν θα παιζει η ταινια για να δεις καποιες πληροφοριες...

Screenshot δεν ανεβαζω, βαριεμαι :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...