jeep13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δεν εχω καταλαβει το θεμα μας ειναι αν ειναι νομιμο; Το θεμα ξεκινησε με πρωτο μηνυμα "οδηγος εγκαταστασης με εξτρα καλουδια". Αυτα τα εξτρα καλουδια τα βγαζουν καποιοι χωρις κερδος στις περισσοτερες περιπτωσεις( ελπιζω δηλαδη) και μετα ερχονται καποιοι ειτε με builds(οχι ολοι), ειτε με προεγκατεστημενα tv boxes(ολοι) και εκμεταλευονται τον κοπο των αλλων. Αυτοι ισως να ειναι νομιμοι(χωρις ευθυνες) αλλα δεν ειναι ηθικοι.
jonkyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το σάιτ/φόρουμ προστατεύουμε έτσι, όχι το Kodi. Προφανώς υπάρχει παράνομο υλικό, προφανώς όλοι θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους, αλλά αν το σάιτ φάει καμιά σφαλιάρα, θα τα λέμε στο mirc και στο βαθύ ίντερνετ (sic). Μία στο τόσο μπορεί κάποιος να κάνει ένα αλέρτ, αλλά νταξ, μόνιμη κουβέντα γι' αυτά τα θέματα είναι αντιαεροπορικός συναγερμός και τον ακούνε παραέξω... Αν με πιάνετε τέλος πάντων... Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από jonkyr 3
becoming_I Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, jonkyr είπε Προφανώς υπάρχει παράνομο υλικό, προφανώς όλοι θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους, αλλά αν το σάιτ φάει καμιά σφαλιάρα, θα τα λέμε στο mirc και στο βαθύ ίντερνετ (sic) Υπάρχουν και αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για το παράνομο υλικό (ναι υπάρχουν και αυτοί) αλλά είναι κάτοικοι εξωτερικού και θέλουν να βλέπουν ελληνικά κανάλια και να ακούνε ελληνικό ραδιόφωνο. Το site δε θα φάει σφαλιάρα γιατί πρώτα θα τη φάνε (ban) αυτοί που μιλάνε για το παράνομο υλικό. 31 λεπτά πριν, jeep13 είπε ειτε με προεγκατεστημενα tv boxes(ολοι) και εκμεταλευονται τον κοπο των αλλων. Αυτοι ισως να ειναι νομιμοι(χωρις ευθυνες) αλλα δεν ειναι ηθικοι. Ούτε νόμιμοι είναι ούτε ηθικοί αυτοί με τα tvboxes, γιατί χρεώνουν χρήματα για κάτι που δεν έχουν δικαίωμα να το πουλήσουν. Η αδερφή μου παραλίγο να χρεωθεί από "μαγαζί" για την εγκατάσταση LibreOffice (open source λογισμικό και δωρεάν όπως και το kodi) στο καινούριο laptop που είχε αγοράσει, αλλά πήγε τα έκανε πουτ@ν@ (γιατί είναι γάτα και ξέρει) και για να μην το πάει παραπέρα (κακώς που δεν το πήγε) της έκαναν δώρο τσάντα και ποντίκι για το laptop (ξοδεύτηκαν). My point being ότι κάποιοι θησαυρίζουν με δήθεν support σε kodi στα tvboxes που πουλάνε και στην ουσία κάνουν αυτό που συζητάμε εμείς εδώ (μη σου πω ότι κάποιοι μας διαβάζουν κιόλας). Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από becoming_I
jonkyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έγραψες. Προφανώς πρώτα θα φάνε σουτ όσοι ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ μιλούν για αυτά τα θέματα, εγώ όμως εννοούσα ότι αν δεν συμβεί αυτό, τότε το (κάθε) σάιτ/φόρουμ έχει πρόβλημα. Το ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που δεν ενδιαφέρεται για παράνομο υλικό, έχω περάσει πρόσθετα για τέτοιο πράγμα και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Μόνο από περιέργεια 1-2 φορές τα έχω τρέξει. Οι έλληνες του εξωτερικού θέλουν να βλέπουν ελληνικά κανάλια και καλά κάνουν. Υπάρχουν πρόσθετα γι' αυτά. Αν όμως θέλουν αν βλέπουν και cosmote/nova τότε θέλουν να δουν παράνομο υλικό (και πάμε στην παραπάνω κατηγορία). Τώρα εντάξει, για όσους χρεώνουν τις δωρεάν υπηρεσίες αυτό είναι πρόβλημα της αγοράς. Με παίρνουν φίλοι για να με ρωτήσουν απίθανα πράγματα σχετικά με αγορές και ΔΕΝ είμαι ο πλέον σχετικός. Απλά προσπαθώ να διαβάζω και να μαθαίνω. Προφανώς εγώ κάνω άλλες ανόητες ερωτήσεις σε εκείνους για πράγματα που δεν γνωρίζω. Το θέμα είναι να μην πηγαίνουμε σαν βόδια για αγορά προϊόντων (ή αν το κάνουμε, να αντιδρούμε έστω και καθυστερημένα) για να δείχνουμε στους επιτήδειους ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν ή ότι θα έχουν συνέπειες τέλος πάντων. 1
letom Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 22 hours ago, becoming_I said: Η αδερφή μου παραλίγο να χρεωθεί από "μαγαζί" για την εγκατάσταση LibreOffice (open source λογισμικό και δωρεάν όπως και το kodi) στο καινούριο laptop που είχε αγοράσει Αν το κατάστημα πει πωλείται το libreoffice (και το κάθε δωρεάν πρόγραμμα) τόσα ευρώ σίγουρα είναι απατεωνιά. Το να λέει όμως ότι η εγκατάσταση του προγράμματος κοστίζει τόσα ευρώ είναι φυσιολογικό. Ο υπάλληλος που θα κάτσει να το εγκαταστήσει δεν πληρώνεται? Τσάμπα τον έχουν και δουλεύει? Ο πατέρας μου πλήρωσε 15 ευρώ στον Γερμανό για να του κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό. Άλλοι πληρώνουν για να τους κάνουν φορμάτ στον υπολογιστή ή για reset στο ρούτερ. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει κάποιος δωρεάν αν ξέρει πως γίνονται. Αν ξέρει. Αν δεν ξέρει ή θα ψάξει στο ίντερνετ να βρει μόνος του τον τρόπο ή θα πληρώσει κάποιον να το κάνει.
alexxkidd31 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 20 λεπτά πριν, letom είπε Αν το κατάστημα πει πωλείται το libreoffice (και το κάθε δωρεάν πρόγραμμα) τόσα ευρώ σίγουρα είναι απατεωνιά. Το να λέει όμως ότι η εγκατάσταση του προγράμματος κοστίζει τόσα ευρώ είναι φυσιολογικό. Ο υπάλληλος που θα κάτσει να το εγκαταστήσει δεν πληρώνεται? Τσάμπα τον έχουν και δουλεύει? Ο πατέρας μου πλήρωσε 15 ευρώ στον Γερμανό για να του κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό. Άλλοι πληρώνουν για να τους κάνουν φορμάτ στον υπολογιστή ή για reset στο ρούτερ. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει κάποιος δωρεάν αν ξέρει πως γίνονται. Αν ξέρει. Αν δεν ξέρει ή θα ψάξει στο ίντερνετ να βρει μόνος του τον τρόπο ή θα πληρώσει κάποιον να το κάνει. Σωστό.
becoming_I Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, letom είπε Το να λέει όμως ότι η εγκατάσταση του προγράμματος κοστίζει τόσα ευρώ είναι φυσιολογικό. Ο υπάλληλος που θα κάτσει να το εγκαταστήσει δεν πληρώνεται? Τσάμπα τον έχουν και δουλεύει? Της είπε ότι είναι το κόστος της άδειας (άκουσον άκουσον) του προγράμματος και το εγκατέστησαν μόνοι τους χωρίς τη συναίνεση της (πριν πάρει η ίδια στα χέρια της το laptop). Ο υπάλληλος για να καλύψει τον μαλάκα το αφεντικό είπε στη συνέχεια ότι αυτό ήταν το κόστος των προγραμμάτων της SONY (τα οποία ήταν προεγκατεστημένα στο μηχάνημα). Πάει η αδερφή μου και τυπώνει το συνοδευτικό software από το επίσημο site τους το τρίβει στη μούρη και μετά της έκαναν δώρο τσάντα και ποντίκι για να "αγοράσουν" τη σιωπή της. Τα πήραμε οικογενειακώς κρανίο. Η αδερφή μου κάνει format και troobleshooting μόνη της στα μηχανήματα της, λες να κολλούσε στην εγκατάσταση του Libreoffice; (που παραδόξως αυτό χρησιμοποιεί) Άλλο προφανώς το κόστος μια παρεχόμενης υπηρεσίας και άλλο πράγμα το κόστος ενός προϊόντος (σε υλική ή ψηφιακή μορφή). Τέλος πάντων ξεφύγαμε του θέματος, στο δια ταύτα θέλω να πω ότι υπάρχουν αυτοί οι "επαγγελματίες" που εκμεταλλεύονται την άγνοια του πελάτη και βγάζουν αεριτζίδικα λεφτά (όπως στα TVboxes). Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από becoming_I 1
alexxkidd31 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 32 λεπτά πριν, becoming_I είπε στο δια ταύτα θέλω να πω ότι υπάρχουν αυτοί οι "επαγγελματίες" που εκμεταλλεύονται την άγνοια του πελάτη και βγάζουν αεριτζίδικα λεφτά (όπως στα TVboxes). Σίγουρα. Για αυτό τέτοια fora είναι χρήσιμα, για να μαθαίνουμε και να μην μας πιάνουν κότσους. 1
jonkyr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, letom είπε Αν το κατάστημα πει πωλείται το libreoffice (και το κάθε δωρεάν πρόγραμμα) τόσα ευρώ σίγουρα είναι απατεωνιά. Το να λέει όμως ότι η εγκατάσταση του προγράμματος κοστίζει τόσα ευρώ είναι φυσιολογικό. Ο υπάλληλος που θα κάτσει να το εγκαταστήσει δεν πληρώνεται? Τσάμπα τον έχουν και δουλεύει? Ο πατέρας μου πλήρωσε 15 ευρώ στον Γερμανό για να του κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό. Άλλοι πληρώνουν για να τους κάνουν φορμάτ στον υπολογιστή ή για reset στο ρούτερ. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει κάποιος δωρεάν αν ξέρει πως γίνονται. Αν ξέρει. Αν δεν ξέρει ή θα ψάξει στο ίντερνετ να βρει μόνος του τον τρόπο ή θα πληρώσει κάποιον να το κάνει. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα όσα έγραψες. Προφανώς πρέπει να πληρωθεί ο υπάλληλος για την εργασία, αναμφισβήτητο. Αλλά 15 ευρώ για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε κινητό... συγγνώμη, δεν το δέχομαι. Για 2-3-5 ευρώ να πούμε οκ, αλλά 15; Εσύ πώς ένιωσες όταν ο πατέρας σου σου είπε αυτό το πράγμα; Του απάντησες "ε, κουράστηκε ο υπάλληλος" και συνεχίσατε την κουβέντα σας; Δεκαεννέα ευρώ (αν θυμάμαι καλά) παίρνει ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ο εργαζόμενος στα κοινωφελή μέσω ΟΑΕΔ, μην τρελαθούμε κιόλας. Spoiler Υ.Σ.: Ο υπάλληλος του Γερμανού φυσικά δεν φταίει. Το κατάστημα και η τιμολογιακή πολιτική φταίει, σε συνδυασμό με την καταναλωτική μας συμπεριφορά που μας εμποδίζει να κάνουμε έρευνα αγοράς. Αν ο (κάθε) Γερμανός δεν πάρει ούτε ένα 15ευρο για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων επειδή οι άλλοι παίρνουν 5 ή 10 ευρώ, θα αναγκαστεί να προσαρμόσει την τιμολογιακή του πολιτική.
letom Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 20 hours ago, jonkyr said: Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα όσα έγραψες. Προφανώς πρέπει να πληρωθεί ο υπάλληλος για την εργασία, αναμφισβήτητο. Αλλά 15 ευρώ για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε κινητό... συγγνώμη, δεν το δέχομαι. Για 2-3-5 ευρώ να πούμε οκ, αλλά 15; Εσύ πώς ένιωσες όταν ο πατέρας σου σου είπε αυτό το πράγμα; Του απάντησες "ε, κουράστηκε ο υπάλληλος" και συνεχίσατε την κουβέντα σας; Δεκαεννέα ευρώ (αν θυμάμαι καλά) παίρνει ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ο εργαζόμενος στα κοινωφελή μέσω ΟΑΕΔ, μην τρελαθούμε κιόλας. Reveal hidden contents Υ.Σ.: Ο υπάλληλος του Γερμανού φυσικά δεν φταίει. Το κατάστημα και η τιμολογιακή πολιτική φταίει, σε συνδυασμό με την καταναλωτική μας συμπεριφορά που μας εμποδίζει να κάνουμε έρευνα αγοράς. Αν ο (κάθε) Γερμανός δεν πάρει ούτε ένα 15ευρο για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων επειδή οι άλλοι παίρνουν 5 ή 10 ευρώ, θα αναγκαστεί να προσαρμόσει την τιμολογιακή του πολιτική. Για εμένα που τα κάνω όλα μόνος μου προφανώς και τα 15 είναι πολλά. Πολλά για κάτι που είναι τόσο απλό για μένα. Κάποιος που δεν έχει ιδέα από αυτά, όπως ο πατέρας μου, ακούγεται βατό ποσό αλλιώς δεν θα τα έδινε. Αν συμφωνούμε στο ότι η κάθε υπηρεσία πρέπει να χρεώνεται τότε το θέμα τελειώνει εκεί. Το πόσο θα χρεώσει ο καθένας αυτή την υπηρεσία είναι δικό του θέμα και δεν πάει ανάλογα με το πόσο κουράστηκε ο υπάλληλος (με αυτή τη λογική ακόμα και τα 2-3-5 ευρώ είναι πολλά αφού μιλάμε για μερικά κλικ υπόθεση). Ο Γερμανός (και ο κάθε Γερμανός) χρεώνει ανάλογα με το πόσα χρειάζεται για να πιάνει η επιχείρησή του τα απαιτούμενα κέρδη (αυτός ξέρει πόσα πληρώνει σε μισθούς υπαλλήλων, σε ενοίκια, σε ΤΕΒΕ, φόρους κλπ) και φυσικά χρεώνει ανάλογα και με το πόσο τον παίρνει να χρεώσει (όλοι ψάχνουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους). Αν χρέωνε 2 ευρώ και είχε ας πούμε 20 άτομα την ημέρα που θα ζητούσαν επαναφορά ρυθμίσεων θα του απέφερε εισπράξεις 40 ευρώ και θα είχε έναν υπάλληλο να "χαραμίζει" μια ώρα δουλειάς (ας δεχτούμε ότι η επαναφορά παίρνει 3 λεπτά για να γίνει). Ζυγίζοντας αυτά τα δεδομένα βλέπει ότι δεν τον συμφερει αυτό. θα προτιμήσει λοιπόν να χρεώσει 15 ευρώ και αντί για 20 άτομα να έχει 5 άτομα. Έτσι θα εισπράξει 75 ευρώ σε 15 λεπτά. Στα υπόλοιπα 45 λεπτά ένας καλός υπάλληλος μπορεί να ψήσει πχ 2 υποψήφιους πελάτες να γίνουν συνδρομητές της κοσμοτέ, κάτι που θα φέρει στην επιχείρηση ακόμα περισσότερα κέρδη. Και μην ξεχνάμε ότι τα ποσά αυτά που αναφέρουμε δεν είναι κέρδος, είναι είσπραξη. Αν αφαιρέσουμε ΦΠΑ, ΕΦΚΑ και φορολογία, το κέρδος που μένει είναι λιγότερο από τα μισά. Έτσι τα 15 ευρώ είσπραξη στην ουσία είναι γύρω στα 6 ευρώ καθαρό κέρδος. Από τα 15 ευρώ λοιπόν το πραγματικό ποσό που μπαίνει στην τσέπη του Γερμανού είναι 6 ευρώ (άρα όχι και τόσα πολλά τελικά). Στο κάτω κάτω δεν υποχρεώνει κανέναν με το ζόρι να του ακουμπήσει 15 ευρώ για μια επαναφορά. Αν ο πελάτης θεωρήσει ότι είναι πολλά μπορεί να πάει να ρωτήσει πχ. σε ένα κατάστημα vodafone, σε ένα τυχαίο μαγαζί με ηλεκτρονικά, ακόμα και σε μια καφετέρια (πχ εκεί που κάθεται και πίνει τον καφέ του να πει στη στο σερβιτόρο "ρε παλικάρι ξέρεις πως γίνεται επαναφορά ρυθμίσεων σε κινητό? Κάντο μου μία σε παρακαλώ γιατί δεν ξέρω").
jonkyr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Κατάλαβα το σκεπτικό σου. Εν κατακλείδι, καλά έκανε ο Γερμανός και ζήτησε 15 ευρώ. Δικό μου συμπέρασμα: ίσως ήταν λίγα, μπορούσε να ζητήσει και 40. Δεκτόν. Ας κόψουμε το off topic εδώ 1
interkirilos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Ακόμα τελείως hit or miss είναι η φάση από ότι βλέπω. Μάλλον έχει γίνει απαραίτητο το real debrid. Δοκίμασα τα πιο γνωστά ελληνικά builds και να δω μια ταινία δεν κατάφερα. Όλα πάνε αργά, δεν παίζουν και εάν το κάνουν είναι SD. Δεν είναι στο επίπεδο που αναζητώ μάλλον ακόμα το kodi
nikmadru Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα παιδιά. Αν και έψαξα σχετικά στο φορουμ δε βρηκα κάποιες οδηγίες για να καθαρίσω το kodi από ένα build που είχα βάλει πριν καταλάβω πως λειτουργεί το σύστημα. Τώρα έχω καταλήξει τι να χρησιμοποιώ και θέλω να το ξεφορτωθώ. Με απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση μου δεν το έλυσα. Μπορεί κανείς να βοηθήσει?
isay Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, nikmadru είπε Καλησπέρα παιδιά. Αν και έψαξα σχετικά στο φορουμ δε βρηκα κάποιες οδηγίες για να καθαρίσω το kodi από ένα build που είχα βάλει πριν καταλάβω πως λειτουργεί το σύστημα. Τώρα έχω καταλήξει τι να χρησιμοποιώ και θέλω να το ξεφορτωθώ. Με απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση μου δεν το έλυσα. Μπορεί κανείς να βοηθήσει? Δες το παρακατω και πράξε αναλογα με το λειτουργικό που εχεις. Με κλειστο το kodi, σβήνεις το userdata φακελο https://kodi.wiki/view/Userdata Εναλλακτικά https://troypoint.com/how-to-reset-kodi-on-windows/ 1
jonkyr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Στις 3/4/2018 στις 1:23 ΠΜ, isay είπε Παρόλο που είμαι της φιλοσοφίας "λίγα και καλα", ωστόσο τον τελευταίο καιρό σε μηαχνήμακια τριτων βαζω buils απο το gkn network και στο τέλος βάζω κάποιο extraδακι οπως το incursion ή ξηλώνω σαβουρίτσες. Γλυτώνω πολύ χρόνο/κόπο σε σχέση με στήσιμο απο το μηδέν. Και αυτοι βασιστηκαν σε builds αλλων αλλά ειναι πιο προσαρμοσμένα στην ελληνικη πραγματικότητα. Δες παρακάτω, δοκίμασε ολα τα builds να δεις ποια καθεται καλα και εννοειται με δική σου ευθυνη https://www.youtube.com/watch?v=_HC-w9A80Ls Ευχαριστώ, αποφάσισα να γλιτώσω λίγο χρόνο και έβαλα το basic όπως υπήρχε στο βίδεο (sic). Προσθεσα το Incursion και το τοποθέτησα στις υποκατηγορίες. Μερικές ερωτήσεις: 1) Όταν πάω να τρέξω 4Κ ταινίες (φαντάζομαι ότι δεν θα είναι 4Κ, αλλά ο φίλος έχει 4Κ τηλεόραση, οπότε ίσως είναι τυχερός σε κάποια ταινία) τρέχει κανονικά. Όλα καλά. Στους υπότιτλους όμως τα χαλάει, αφού όποια ταινία και να τρέξω μου βγάζει τους 48 ίδιους (άσχετους με την όποια ταινία) ελληνικούς υπότιτλους! Υπάρχει λόγος; 2) Υπάρχει κάποιο πρόσθετο που να δίνει 4Κ πηγές;
Προτεινόμενες αναρτήσεις