komakino Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα σε όλους, αρκετές φορές έχω βοηθηθεί από πολλούς στο forum και είπα να αφήσω μετά από χρόνια ένα μήνυμα μήπως και βοηθηθεί κάποιος από αυτό που διαπίστωσα εχθές.. Περνώ στο ζουμί μην σας κουράζω αλλο... Έστησα ένα μηχανηματάκι kodi (paspberri pi 3 με OSMC, που χρησιμοποιώ χρόνια) για τον αδερφό μου στον από πάνω όροφο. Το έστησα από την αρχή σπίτι μου και όπως θέλω εγώ και στήνω τα δικά μου, και πριν του το παραδώσω και κάνω επίδειξη, τα βασικά γιατί δεν το πολυεχει, το τεσταρα σπιτι μου με Forthnet και όλα έπαιζαν όπως πρέπει. Το ανέβασα σπίτι του, ξεκινάω την επίδειξη και διαπίστωσα οτι πήγαινε αργά γενικά, και το addon subtitles.gr δεν έφερνε κανένα αποτέλεσμα, no subtitles found, το covenant σερνόταν , το opensubtitles έφερνε 1 με 2 αποτελέσματα και το Quasar έβγαζε συνέχεια provider timeout. Λέω δεν παίζει, πριν κανα δεκάλεπτο σπίτι μου όλα ρολόι!! Το ξανακατεβαζω κατω σε μένα έπαιζαν όλα. Ανεβάζω το δικό μου σπίτι του τα ίδια ακριβός προβλήματα. Κολλάω λέω κατι γίνετε. Βάζω το δικό του πάνω, πάλι τα ίδια. Από το laptop του χτυπάω subtitiles.gr ανοίγει το site. Εν ολιγης ο αδερφός μου έχει σπίτι Vodafone σύνδεση, λέω κάτι παίζει με αυτούς δεν εξηγείτε ΑΛΛΙΩΣ. Βάζω καρφωτή ip, αλλά DNS της google (8.8.8.8 και 8.8.4.4.) και έπαιξαν ΟΛΑ όπως έπρεπε. Και στο δικό του αλλά και στο δικό μου που δοκίμασα. Συμπέρασμα 100% μέσω dns η Vodafone κόβει ή κάπως περιοριζει κάποιες διευθύνσεις , δεν εξηγείτε αλλιώς, η γενικά ή σε κάποιους συνδρομητές, η μέσω api συνδέσεων από κάποιες εφαρμογές. Αυτά τα λίγα προς βοήθεια προς αλλους ή τροφή προς σκέψη. 6
kandilak Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Ναι αυτό είναι γνωστό ότι πλέον κάποιοα isp περιορίζουν την πρόσβαση σε κάποιες διευθύνσεις (η Cyta είναι σίγουρα μια από αυτές). Όπως είναι γνωστή και η λύση που ανέφερες.
letom Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Φίλος που έχει vodafone vdsl και είχε το ίδιο πρόβλημα όταν πήγε και ρώτησε σε κατάστημα vodafone του απάντησαν ότι μάλλον το tvbox του δεν είναι συμβατό με τις γρήγορες ταχύτητες vdsl! Τι να πει κανείς...
drdedus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 αυτά τα άχρηστα παιδάκια που στην ουσία δεν ξερουν τίποτα για το αντικείμενο της δουλειάς τους με την δικαιολογία οτι δεν τους δίνουν 3 χιλιάρικα.. και σπάνε τα νεύρα σε πολλούς απο εμάς οταν τους εξηγούμε το αυτονόητο.
Hetfield Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 αυτά τα άχρηστα παιδάκια που στην ουσία δεν ξερουν τίποτα για το αντικείμενο της δουλειάς τους με την δικαιολογία οτι δεν τους δίνουν 3 χιλιάρικα.. και σπάνε τα νεύρα σε πολλούς απο εμάς οταν τους εξηγούμε το αυτονόητο. Δεν ειναι δουλεια του να ξερει γιατι δεν παιζουν οι υποτιτλοι στο Kodi. Δεν βλαπτει και λιγος σεβασμος σε αυτα τα "αχρηστα" παιδακια. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δεν βλέπω τον λόγο να θέλει 1 πάροχος να προβεί σε τέτοια κίνηση (block - limit traffic) με κάποιο τρόπο και αυτό να μήν έχει συνέπειες μετά, θα χάσει πελάτες και ΔΕΝ συμφέρει (άσε το κράξιμο που έχει να πέσει δλδ σε φόρουμς και το σχετικό αντίκτυπτο καθώς δεν έχει κάποιο όφελος απο κάποια τέτοια κίνηση η οποία στην περίπτωση ας πούμε του DNS filtering μπορεί να παρακαμπτεί πολύ εύκολα). Αντίθετα αν ΟΛΟΙ οι πάροχοι κάνουν την ίδια κίνηση, τότε μιλάμε για πρόβλημα. Κανείς δεν ξέρει το τί γίνετε φυσικά σε server side, όπως load και το οτιδήποτε γίνετε εκεί που μπορεί να επηρεάζει streaming/subtitiles και σχετικά addons. Δεν ακούγετε και πολύ λογικό το επιχείρημα το κόβει σίγουρα η Cyta, ή υποψιάζομαι την Forthnet ή την Vodafone.
jim_p Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μπορω να πω οτι η δικαιολογια με το tvbox που δεν μπορει να ανταποκριθει στις ταχυτητες του vdsl πλησιαζει την απιστευτη δικαιολογια που ακουσα πριν χρονια στον οτε, οταν αντι για το thomson ρουτερ που ζητησα μου δωσανε ενα sagem: "δεν δινουμε thomson γιατι εχει κλεισει η εταιρια!". Σαφως και δεν ειναι δουλεια του καθε υπαλληλου να ξερει να κανει troubleshooting στην καθε εφαρμογη, αλλα οχι και να δινει δικαιολογιες τετοιου τυπου. To αν οντως κοβουν σελιδες, πχ το subtitles.gr τραβαει απο 3 γνωστες σελιδες, ή providers για τα sources μπορει να ελεγθει και απο εναν browser και αν οντως συμβαινει, ειναι ευθυνη του isp.
letom Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δεν ειναι δουλεια του να ξερει γιατι δεν παιζουν οι υποτιτλοι στο Kodi. Δεν βλαπτει και λιγος σεβασμος σε αυτα τα "αχρηστα" παιδακια. Προφανώς και δεν έχουν καμιά δουλειά να ξέρουν τι είναι το Kodi κλπ. Όμως μη στέκεσαι στην ερώτηση του πελάτη (πχ γιατί δεν παίζουν ταινίες στο Kodi?) αλλά στην απάντηση του υπαλλήλου: "το tvbox του δεν είναι συμβατό με τις γρήγορες ταχύτητες vdsl". Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει οπότε αυτή η απάντηση είναι κοροϊδία, άσχετα με το ποια είναι η ερώτηση. Δεν βλέπω τον λόγο να θέλει 1 πάροχος να προβεί σε τέτοια κίνηση (block - limit traffic) με κάποιο τρόπο και αυτό να μήν έχει συνέπειες μετά, θα χάσει πελάτες και ΔΕΝ συμφέρει (άσε το κράξιμο που έχει να πέσει δλδ σε φόρουμς και το σχετικό αντίκτυπτο καθώς δεν έχει κάποιο όφελος απο κάποια τέτοια κίνηση η οποία στην περίπτωση ας πούμε του DNS filtering μπορεί να παρακαμπτεί πολύ εύκολα). Αντίθετα αν ΟΛΟΙ οι πάροχοι κάνουν την ίδια κίνηση, τότε μιλάμε για πρόβλημα. Κανείς δεν ξέρει το τί γίνετε φυσικά σε server side, όπως load και το οτιδήποτε γίνετε εκεί που μπορεί να επηρεάζει streaming/subtitiles και σχετικά addons. Δεν ακούγετε και πολύ λογικό το επιχείρημα το κόβει σίγουρα η Cyta, ή υποψιάζομαι την Forthnet ή την Vodafone. Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν από Voda πήγα σε ΟΤΕ. Μέχρι πριν όλα έπαιζαν καλά. Μόλις συνδέθηκα στον ΟΤΕ δεν μπορούσα να δώ τίποτα, σερνόταν και οι ταινίες και τα αθλητικά, όλα. Παίρνω τηλ και δηλώνω βλάβη λέγοντας ότι προσπαθώ να δω live streaming και δεν μπορώ γιατί κολλάει υπερβολικά. Σε 1-2 μέρες μου έρχεται ειδοποίηση sms ότι η βλάβη διορθώθηκε. Από τότε όλα παίζουν σφαίρα, δεν ξαναείχα θέμα. Δεν ξέρω αν ήταν όντως βλάβη ή αν είχαν μπλοκάρει κάτι και μετά το ξεμπλοκάρανε. Τότε δεν είχα ανακαλύψει ακόμα και το κόλπο με τους DNS της Google.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 @letom Άλλο το πρόβλημα που αναφέρεις: "Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν από Voda πήγα σε ΟΤΕ. Μέχρι πριν όλα έπαιζαν καλά. Μόλις συνδέθηκα στον ΟΤΕ δεν μπορούσα να δώ τίποτα, σερνόταν και οι ταινίες και τα αθλητικά, όλα." και άλλο το πρόβλημα που αναφέρεται με χρήστες να λένε πως υπάρχει πρόβλημα με DNS. Άν είχες θέμα με DNS ΔΕΝ θα έπαιζε τίποτα, πχ σε κάποια ερώτηση που θα έκανε κάποιο addon πχ για να πάρει την διεύθυνση κάποιου URL τότε δεν θα έπερνε απάντηση και συνεπώς δεν θα μπορούσε να γίνει η σχετική δρομολόγηση για να προωθηθεί το stream του URL. Τώρα να κάνει rate imit ο OTE το αφήνουμε εκτός σεναρίου....(δεν έχει καμία λογική και νομική υπόσταση so far ).
VasKag Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Γενικα μιλωντας, αξιζει να εχουμε dns απο παροχο ή απο google?
jim_p Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Η προσβαση ή οχι σε μια σελιδα* ειναι αποκλειστικο θεμα του dns, γιατι οπως εσυ δεν πατας πχ 216.58.206.3 αλλα google.gr για να σε παει στο google, ετσι και το kodi δεν παει στην ip αλλα στο αντιστοιχο url, ειτε ψαχνει για sources, ειτε για υποτιτλους. * Σε μια σελιδα προσβασημη σε ολους, δηλαδη σε σελιδα που να μην απαιτει credentials, vpn, proxy, tor ή καποιον συγκεκριμενο dns για να δειξει το περιεχομενο της.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Ένα κομμάτι είναι το DNS και ένα κομμάτι είναι η δρομολόγηση (routing) για να μπορείς να έχεις επικοινωνία με URL. Γενικά στις επικοινωνίες βάση IP protocol (Internet eg) όπου μέσω ένος web browser επισκεπτόμαστε διάφορες "τοποθεσίες - σελίδες" στο web, χρειάζονται και οι 2 αυτές βασικές λειτουργίες (εκτός αν κάποιος ξέρει name to ip address mappings...) @VasKag διαλέγεις ποιός θέλει να σε παρακολουθεί βασικά, βάση ταχύτητας, βάση filtering, security (DNSSEC). Συνήθως ο DNS ενός παρόχου είναι πιό γρήγορος αλλά είναι κάπως σχετικό.
crashnburn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 για την forthnet εχει ακουστει τπτ σχετικα με χειραγωγηση traffic?
jim_p Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καινουριο elysium χτες. Να κανετε api key οσοι το χρησιμοποιητε 2017.11.12 - Added Hebrew language strings (thanks Dambledore) - Added a bunch of lists (thanks Soulless and Griffin) - Fixed tools opening up wrong settings section - New api-key. Please get your own asap as it will become mandatory in next update - Switched to NanScrapers (thanks Midraal)
Federacion Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα σε όλους, αρκετές φορές έχω βοηθηθεί από πολλούς στο forum και είπα να αφήσω μετά από χρόνια ένα μήνυμα μήπως και βοηθηθεί κάποιος από αυτό που διαπίστωσα εχθές.. Περνώ στο ζουμί μην σας κουράζω αλλο... Έστησα ένα μηχανηματάκι kodi (paspberri pi 3 με OSMC, που χρησιμοποιώ χρόνια) για τον αδερφό μου στον από πάνω όροφο. Το έστησα από την αρχή σπίτι μου και όπως θέλω εγώ και στήνω τα δικά μου, και πριν του το παραδώσω και κάνω επίδειξη, τα βασικά γιατί δεν το πολυεχει, το τεσταρα σπιτι μου με Forthnet και όλα έπαιζαν όπως πρέπει. Το ανέβασα σπίτι του, ξεκινάω την επίδειξη και διαπίστωσα οτι πήγαινε αργά γενικά, και το addon subtitles.gr δεν έφερνε κανένα αποτέλεσμα, no subtitles found, το covenant σερνόταν , το opensubtitles έφερνε 1 με 2 αποτελέσματα και το Quasar έβγαζε συνέχεια provider timeout. Λέω δεν παίζει, πριν κανα δεκάλεπτο σπίτι μου όλα ρολόι!! Το ξανακατεβαζω κατω σε μένα έπαιζαν όλα. Ανεβάζω το δικό μου σπίτι του τα ίδια ακριβός προβλήματα. Κολλάω λέω κατι γίνετε. Βάζω το δικό του πάνω, πάλι τα ίδια. Από το laptop του χτυπάω subtitiles.gr ανοίγει το site. Εν ολιγης ο αδερφός μου έχει σπίτι Vodafone σύνδεση, λέω κάτι παίζει με αυτούς δεν εξηγείτε ΑΛΛΙΩΣ. Βάζω καρφωτή ip, αλλά DNS της google (8.8.8.8 και 8.8.4.4.) και έπαιξαν ΟΛΑ όπως έπρεπε. Και στο δικό του αλλά και στο δικό μου που δοκίμασα. Συμπέρασμα 100% μέσω dns η Vodafone κόβει ή κάπως περιοριζει κάποιες διευθύνσεις , δεν εξηγείτε αλλιώς, η γενικά ή σε κάποιους συνδρομητές, η μέσω api συνδέσεων από κάποιες εφαρμογές. Αυτά τα λίγα προς βοήθεια προς αλλους ή τροφή προς σκέψη. Έχω Βονταφον και θέλω να δοκιμάσω αυτό που λες με την καρφωτη ιπ. Πως να το κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις