Anubis13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Καλησπερα, εχω ενα προβλημα με το workbench, δεν με αφηνει να ορισω foreign keys. Συγκεκριμένα έχω: http://i.imgbox.com/adlHV8aw.pnghttp://i.imgbox.com/acffHQX2.png Αυτο το σχεσιακο μοντελο και εχω τις 2 οντοτητες και προσπαθω να κανω το Doctor_ID foreign key στην οντοτητα visit αλλα δεν το κανει. Συγκεκριμενα δεν μπορω να κλικαρω σε κανενα περα απο το Visit_ID. Καμια ιδεα?
MitsakosGR Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Αν μπορείς να επιλέξεις μόνο το Visit_ID αυτό συνήθως σημαίνει ότι τα πεδία δεν έχουν τον ίδιο τύπο δεδομένων. Μόνο πεδία με ακριβώς τον ίδιο τύπο δεδομένων μπορείς να συνδέσεις.
Anubis13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ηταν μπροστα μου και δεν το βλεπα. Οριζει απο μονο του τον τυπο και μου ξεφυγε. Ευχαριστω.
Anubis13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Αλλο ενα προβλημα: Μεσα στο σποιλερ εχω το .sql αρχειο. Οταν παω να κανω εισαγωγη στο EMPLOYEE εχω ενα τετοιο λαθος INSERT INTO `db`.`employee` ( `AFM` ,`Name` ,`Surname` ,`Street` ,`S_Number` ,`Postal_Code` ,`Speciality` ,`Train_Level` ,`Family_Status` ,`Children_No` ,`Code_Pos` ,`Date_Start` ,`Date_End` )VALUES ( '2123', 'rreqeqqew', 'dfaddasds', 'czxcxcx', '12','21332', 'dasadsads', 'dsadsads', 'dsadsa', '231123','3', '2013-03-21', '2013-03-28' ) MySQL said: #1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`db`.`employee`, CONSTRAINT `Code_Pos` FOREIGN KEY (`Code_Pos`) REFERENCES `position` (`Code_Pos`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE) που σημαινει οτι θεωρει οτι παιρνει το Code_pos απο αλλη οντοτητα. Πως μπορω να το αποφυγω. Επίσης εκτελώντας ένα sql query query :INSERT INTO EMPLOYEE ( AFM, Name, Surname, Street, S_Number, Postal_Code, Speciality, Train_Level, Family_Status, Children_No, Code_Pos, Date_Start, Date_End ) VALUES ( 1234567890, 'qwerty', 'asdfg', 'zxcvb', 21, 32132, 'adssda', 'cxzxcz', 'hgfhg', 2, , '2012-01-01', '2013-01-01' ) error :You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' '2012-01-01', '2013-01-01' )' at line 27 Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2013 από Anubis13
MitsakosGR Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Στο πρώτο ερώτημα μάλλον δεν έχεις πιάσει καλά την ιδέα για τα Foreign Keys. Τα Foreign Keys ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την ύπαρξη του ξένου κλειδιού για την δυνατότητα εισαγωγής τους. Στο παράδειγμά σου αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα καταχωρίσεις την τιμή που θες στον πίνακα "position" και μετά θα χρησιμοποιήσεις το κλειδί στον πίνακα employee. Στο δεύτερο ερώτημα έχεις δύο κόμματα. Σβήσε το ένα.
Anubis13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Α για το 2ο δεν φταιει αυτο εκανα απλα null το πεδιο του foreign key Code_Pos ωστε να μπορεσω να προχωρησω. Αν το αφησω ετσι και εισαγω μετα την οντοτητα position θα ανανεωθει?
MitsakosGR Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Θα σου βγάλει error γιατί δεν τηρείται το foreign key. Πρώτα βάζεις τα στοιχεία στο primary key και μετά το χρησιμοποιείς σε άλλους πίνακες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα