Zapee995 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μα οταν η καρτα δουλεψει στο φουλ, το ιδιο θα γινει και με τους ανεμηστηρες. Το overclock θελει υπομονη. Εμενα πχ η 670 κρατησε μια χαρα με overclock 1 μερα. Την επομενη εβγαλε BSOD πριν καν μπει στα windows. Ειναι εντελως τυχαιο οτι κολλησε με auto fans. Απλα δοκιμασε τη για λιγο καιρο και αν χρειαστει κατεβαζεις τα ρολογια.
Oroku Saki Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Λοιπον παρατηρησα οτι με fan στο auto ποτε δεν πιανει 100% πρεπει να το βαλω εγω ο ιδιος. Οσο για θερμοκρασιες παρατηρησα οτι ριχνει μεχρι και 5 βαθμους κατα τη διαρκεια παιχνιδιου αν το εχω βαλει σε 100%. Για παραδειγμα στο Bioshock infitite το οποιο και παιζω τωρα με fan στο auto και stock clocks πιανει 62 c ενω αμα τον εχω σε 100% πιανει το πολυ 57 c. Πειραζει λοιπον αν μονο οταν παιζω καποιο παιχνιδι βαζω το fan σε 100% ετσι ωστε επειδη τοτε ειναι που ζοριζεται η καρτα ετσι ωστε να κραταει τη θερμοκρασια σε οσο το δυνατον χαμηλοτερα επιπεδα? Και να τον εχω σε auto οταν κανω οτιδηποτε αλλο που δεν ειναι απαιτητικο? Οσο για το overclock ολα δειχνουν πως για να παει ο πυρηνας σε πανω απο 970 mhz θελει να πειραξω τα volts οποτε δεν το ρισκαρω. Σε φορουμς ειδικα για overclock διαβασα οτι καποιοι με gtx 560 ti την εχουν φτασει ακομα και σε 1060 mhz πυρηνα και δουλευει κανονικα οτι προγραμμα και παιχνιδι και αν τρεχουν αλλα ολοι εχουν πειραξει τα volts. Με stock volts μπορει να δουλεψει μεχρι μονο 970 mhz οτιδηποτε παραπανω να δοκιμασω κολλαει αμεσως το pc. Επειδη ομως ειναι πολυ επικινδυνο να αυξησω την ταση ρευματος αποφασισα να μην το πειραξω και να την χρησιμοποιω μονο μεχρι 970 δηλαδη οσο παει χωρις να χρειαζεται να αυξησω την ταση ρευματος.
qsis Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 για τοσο μικρες θερμοκρασιες δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου να εχεις τοση φασαρια απο τους ανεμιστηρες συνηθως οι καρτες στο auto δεν πανε στο 100% τους ανεμιστηρες γιατι ο θορυβος γινεται ανυποφορος (ζητημα ειναι αν οι περισσοτερες καρτες φτανουν στο 50% ) , απλα υπαρχει η επιλογη σε περιπτωση που δε σε καλυπτει η γενικοτερη ψυξη στο κουτι σου δε θα παθουν κατι οι ανεμιστηρες αν τους βαζεις ψηλα καθως παιζεις , μονο τα αυτια σου γενικα παντως αυτο που εχω παρατηρησει οτι ισχυει ειναι οτι καθε καρτα εχει ρυθμιστει να μην αφηνει να περαστει μια συγκεκριμενη θερμοκρασια αυτη μπορει να ειναι ειτε 70 , ειτε 75 , ειτε 80 , αναλογα τη καρτα και το κατασκευαστη μεχρι λοιπον τη συγκεκριμενη θερμοκρασια αφηνει να ανεβασει χωρις να πολυμπαινει ο ανεμιστηρας , με το που φταστει αυτη η θερμοκρασια αρχιζει και λυσσαει για να μην ξεπεραστει στην προηγουμενη μου καρτα μεχρι τους 70-72 δεν ακουγες τιποτα μετα απο κει ανεβαζε στροφες σημαντικα περισσοτερο (οχι ομως 100% ) το ιδιο μου φαινεται κανει και η τωρινη μεχρι τους 65 δε γινεται κατι , αμα παω να πλησιασω τους 70 ανεβαζει στροφες, αλλα με το ζορι παει στο 50% αν δουλευε στο 100% θα ηταν πολυ πιο κρυα, αλλα δε θα ειχε νοημα γιατι ο θορυβος θα ηταν πολυ ενοχλητικος αλλωστε και 70 να παει δε παθαινει τιποτα
Oroku Saki Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Τι ψυκτρα μου προτεινεται να παρω για να μην ανεβαινει η θερμοκρασια της καρτας οταν της κανω overclock
Oroku Saki Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Χωρις overclock δεν ξεπερναει τους 64 με overlock πιανει γυρω στους 70 οταν παιζω η οταν τρεχω βαρια προγραμματα. Ομως το καλοκαιρι πιανει παραπανω .
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μια χαρά είσαι, οι κάρτες γραφικών δεν είναι σαν τους επεξεργαστές, μπορούν να παίζουν σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες χωρίς πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα